Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Turniej PES6 - edycja 1. Regulamin i rozgrywki.
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Turniejowe Archiwum > Turniej PES 6
Stron: 1, 2
czubinho
CYTAT(lowrider89 @ Jul 6 2009, 19:49) *
OK, przedłużam - do 14.07 wystarczy?

tak, dzieki
Milerinho
Mani3k
Mani3k [1-0] Czubinho
Czubinho [0-3] Mani3k
czubinho
CYTAT(Mani3k @ Jul 10 2009, 17:54) *
Mani3k [1-0] Czubinho
Czubinho [0-3] Mani3k

potwierdzam
bobex77
potwierdzam.
lowrider
OK... znamy już pełne pary półfinałowe. Jako, że jest to już decydująca faza rozgrywek proponuję rozegranie meczy na 15 minut smile.gif

I
1. Miler (Portugalia) - Mani3k (WKS)
2. Mani3k (WKS) - Miler (Portugalia)

II
1. lowrider89 (Rosja) - MaGik_TSW (USA)
2. MaGik_TSW (USA) - lowrider89 (Rosja)

Czas na rozegranie meczy mija w czwartek 16.07.2009 o północy.
Życzę powodzenia!
Milerinho
Miler 2-6 Maniek
Maniek 2-7 Miler
Mani3k
Potwierdzam...
Pragne odnotować tylko, iż przeciwnik awansował nie fair pownieważ: 1 mecz ywgralem 2:6 (wyjazd), nastepnie gralismy rewanz w ktorym do 61 minuty byl wynik 2:1 dla Milerinho i Szolpas rozlaczyl server (on hostowal dla nas ze wzgledu na nasze wew ip), więc musielismy dograć ten mecz... Szolpas postawil server ponownie i mecz powinien byc rozegrany na max 10 minut z tego wzgledu ze przerwalo nam mecz rewanzowy w 61' i watpie ze Milerinho zdolalby mi strzelic jeszcze w przeciagu 30' - 5 bramek ktore potrzebowal do awansu...
Tworząc pokoj powiedzial ze gramy o 2:1 i 15 minut (na co ja proponowalem 10minut mecz bo to bylo dogranie spotkania) i wyszlo na to ze stracilem awans przez to ze mecz rewanzowy potrwal 10 min + 15 min... otrzymal 25' minut na odrabianie strat w drugim meczu co mu sie udalo.
To tyle co chcialem powiedziec na temat tego niesprawiedliwego rewaznu.
dosko10
ja tu czegoś nie rozumiem wg mnie i regulaminu smile.gif powinniście dograć 30 min od wyniku 2:1 a nie jakies czary mary.... o co biega miler ??
Milerinho
Jakie czary mary mecz rozegramy co innego jak Maniek by sie nie zgodzil rozegrac 15 min meczu. Proponowal kilka opcji ale zagralismy od wyniku 2-1 caly mecz i jak juz strzelilem bramki na awans zaczyna wywody na temat jakie to nie sprawiedliwe.

Stary trzeba bylo sie nie godzic zebys mi teraz nie wrzucal jak to sie stalo ze przegrales.
Sam sobie mozesz pluc w brode ze wypusciles z rak wynik 6-2.

Tyle z mojej strony.
lowrider
sytuacja skomplikowana.
W regulaminie jest wyraźnie napisane:
7. Jeśli spotkanie zostanie przerwane przez rozłączenie się obu graczy,
wtedy należy dograć brakujące minuty z meczu przed rozłączeniem.

Jeśli graliście mecz rewanżowy na 15 minut i rozłączyło was w 61minucie 'meczowej' to powinniście dograć te 30minut 'meczowe' przy identycznych ustawieniach jak przed rozłączeniem.

Mani3k
CYTAT(milerinho @ Jul 12 2009, 12:16) *
Jakie czary mary mecz rozegramy co innego jak Maniek by sie nie zgodzil rozegrac 15 min meczu. Proponowal kilka opcji ale zagralismy od wyniku 2-1 caly mecz i jak juz strzelilem bramki na awans zaczyna wywody na temat jakie to nie sprawiedliwe.

Stary trzeba bylo sie nie godzic zebys mi teraz nie wrzucal jak to sie stalo ze przegrales.
Sam sobie mozesz pluc w brode ze wypusciles z rak wynik 6-2.

Tyle z mojej strony.

Co mi kolego teraz oczy mydlisz, chcialem byc fair w stosunku do ciebie gdyz ja zalatwilem server i mozna powiedziec ze przeze mnie nie dogralismy tego meczu, a uznalem ze moglem wybic Cie z rytmu z powodu tej przerwy i zaproponowalem dograc mecz od stanu 2:1 na max 10 minut (gdzie normlanie powinnismy dograc od stanu 2:1 do 30 minuty) na co sie nie zgodziles... powiedziales ze gramy od stanu 2:1 i od nowa na 15 minut przez co osiągnąłeś zamierzony cel - awans.
Tyle co chcialem powiedziec.
Milerinho
No tak ale zagralismy tak mogles sie nei zgodzic i nei bylo by problemu.
A ze zrobilem to co zamierzalem czyli awans to inna sprawa.
NIe zrobil bym awansu zagrali bysmy caly mecz i na pewno bys nie napisal ani slowa na forum a jak juz przegrales to zaczynasz.

Z mojej strony tyle oba mecze rozegrane Maniek zgodzil sie grac od poczatku z wynikiem 2-1 i po temacie.
Przed meczem rew. mogles sie skontaktowac z Lowriderem i on by zdecydowal a ze mecze rozegrane to juz po temacie.
Mani3k
Co ty opowiadasz... w Host roomie napisalem ze gramy max 10 min (i tak bylem za dobry) na co sie nie chciales zgodzic, powiedziales ze gramy od 2:1 na 15 minut od nowa.
Kto tu kłamie?
dosko10
CYTAT(Mani3k @ Jul 12 2009, 12:30) *
powiedziales ze gramy od 2:1 na 15 minut od nowa.
Kto tu kłamie?

jak wogóle mozna zaproponować rozegranie całego nowego meczu i startując z wynikiem 2:1, jak juz sie zgodziliscie ze gracie nowy mecz to chyba logicznie ze od 0:0
Milerinho
powiedzialem ze gramy od 2-1 a zagralismy 15 min caly mecz wygral bys nie bylo by tematu mecz rozegrany.
Mogles przed rew uderzyc do Lowridera inna rozmowa by byla.

a teraz musztarda po obiedzie. i zale.
Mani3k
CYTAT(milerinho @ Jul 12 2009, 12:36) *
powiedzialem ze gramy od 2-1 a zagralismy 15 min caly mecz wygral bys nie bylo by tematu mecz rozegrany.
Mogles przed rew uderzyc do Lowridera inna rozmowa by byla.

a teraz musztarda po obiedzie. i zale.

Czy nie napisalem w roomie "nie sprawiedliwe iż nowe 15 minut od stanu 2:1" czy kłamię?
Czy nie proponowalem 10 minut na dogranie meczu?
Przyznam szczerze ze nie znalem punktu 7 regulaminu, bo po 30' mnie juz w grze by nie bylo...
siwers99
po prostu mecz od nowa i sprawa rozwiazana...
lowrider
Naruszenie tego punktu jak widać poniosło za sobą pewne konsekwencje. W pewien sposób Miler troszkę "wrobił" Manka w zagranie całości drugiego meczu na 15minut

Jeden z was pisze co innego a drugi co innego. Jesteśmy chyba wystarczająco dorośli i takie spory miejsca mieć nie powinny. Ciężko mi także ocenić kto mówi prawdę.
EDIT!Macie jedną możliwość: gracie jedną połowę na 10 minut. Od stanu 2:1 dla Milerinho. I następnym razem radzę wam obydwu dokładne zapoznanie się z regulaminem.

Po was SZCZEGÓLNIE niespodziewałem się takiej sytuacji.
I nie obchodzi mnie to co o tym myślicie.
Decyzja jest ostateczna i nie podlega żadnej dyskusji ani podważeniu.
Macie czas do czwartku.
Pozdro.
Milerinho
mecz rozegrany maniek wynik potwierdzil. Przed meczem mogl sie z toba skontaktowac co z tym zrobic.

Wrobil ? gosciu nie wrobil bo mogl sie nie zgodzic wiec wiesz....

Sam wynik potwierdzil obaj nie zastosowalismy sie do regulaminu i mamy mecz powtarzac ale sam sie na to zgodzil.

Na gg proponowales mi zebysmy zagrali karne ? blink.gif blink.gif i to bedzie sprawiedliwe. lol
dosko10
no cóż miler sie boi biggrin.gif - róbta co chceta
Mani3k
Dograny mecz 45 minut (10 min)
Mani3k 2-1 Miler

Sumując oba spotkania: mecz rewanżowy zakończył się rezultatem 3-3
lukasz44
CYTAT(Mani3k @ Jul 15 2009, 21:25) *
Dograny mecz 45 minut (10 min)
Mani3k 2-1 Miler

Sumując oba spotkania: mecz rewanżowy zakończył się rezultatem 3-3

czyli powodzenia Maniek w finale tongue.gif tongue.gif tongue.gif
lowrider
Dobra, czyli jednak się dogadaliście. Z czasem poznasz swojego przeciwnika. Pozdro smile.gif
Milerinho

Powo w finale Mani3k !

Wyniki potwierdzam.
lowrider

drugiego meczu nie ma, kolega nie daje znaku życia od paru dni...

Tak jak w Finale Pucharu Ligi postaram się mecz nagrać smile.gif
lowrider
vs
Mani3k vs lowrider89
0:2 (0:0)

Następny z kolei mecz między tymi graczami przyniósł raczej zaskakujące rozwiązanie, gdyż lowrider89 w swojej karierze na arenie zmagań ISSOnline.pl nigdy nie pokonał Manka. Ostatnim finałem jednak przełamał ten impas.

Obaj gracze przystąpili do tego meczu w bojowych nastrojach, a formacje na jakie się zdecydowali były ofensywne: kadra Sbornej rozpoczęła mecz ustawieniem 3-5-2, gdzie siłą ofensywną miał być Pogrebnyak oraz szeroko ustawiony Arshavin wspomagany przez Bilyaletdinova.
Mani3k postawił na sprawdzoną taktykę 4-3-3 z finału Pucharu Ligi IO. Tym razem ofensywne trio stworzyli Kone, Keita oraz Drogba.

I połowa

I połowa przebiegała bardziej jako rozpoznanie przeciwnika i jego taktyki na ten mecz. Nie było wiele akcji wartych odnotowania, a gra toczyła się głównie w środkowej strefie boiska. Akcji było może mało, ale były niezwykle groźne. Pierwszy sygnał do ataku dał Mani3k, który już w 4 minucie zagroził bramce lowridera89. Dośrodkowanie Kone z lewego skrzydła do Drogby okazało się jednak zbyt mocne. Na odpowiedź kibice musieli czekać do 8 minuty, kiedy to Bystrov zdecydował się na strzał z woleja z około 30 metrów. Copa wykonał szkolną paradę i pewnie złapał piłkę. Najgroźniejszą akcję I połowy przeprowadziła kadra WKS w 26 minucie. Zokora na pełnej szybkości wpadł na 16 metr przed bramką Sbornej i potężnie kropnął. Akinfeev z trudem sparował strzał. Do piłki dobiega Drogba, który strzela z 5 metrów do bramki. Akinfeev kapitalną interwencją wybija piłkę na rzut rożny. Interwencja meczu. Do końca I części spotkania nie działo się już nic szczególnego.

II połowa
II połowa rozpoczęła się od przejęcia mocnego uderzenia Sbornej. W 51 minucie Semshov przejmuje piłkę w środkowej strefie boiska. Zyryanov wygrywa pojedynek z Yaya Toure i decyduje się na 30 metrowy rajd a następnie strzela. Copa paruje piłkę do której dobiega Meite. Futbolówkę wślizgiem zabiera mu Pogrebnyak i pewnie strzela z 5 metrów. 0:1. Po tej bramce piłkarze WKS rozpoczęli pogoń za odrobieniem bramki, jednak dobra gra Rosji szczególnie def. pomocnika Shirokova, który zaliczył niezliczoną ilość odbiorów od początku meczu nie pozwalała na zbyt wiele. W 61 minucie Zokora strzela niecelnie z 25 metrów. Kolejne kilka minut przepłynęły bardzo spokojnie. Aż do 67 minuty. Rzut rożny dla WKS, wygrany pojedynek główkowy Zhirkova. Piłka dociera na 25m od bramki Akinfeeva - przejmuje ją Zyryanov. Szybkie podanie do Pogrebnyaka, który następnie prostopadle do Zyryanova. Ten czeka chwilę na partnerów, m.in. na Bystrova, który podłącza się prawą flanką. Podanie do Bystrova, dośrodkowanie w pole karne i Arshavin w asyście dwóch obrońców skutecznie główkuje. 0:2. Bramka ta spowodowała pewne zmiany w ustawieniach obydwu drużyn. Mani3k zdecydował się na grę pięcioma napastnikami, podczas gdy lowrider89 na klasyczne 4-4-2. W 74 minucie niebagatelne zagrożenie pod bramką Akinfeeva stworzył Zokora. Skutecznie zszedł z lewej flanki po czym oddał strzał. Anyukov wybija piłkę niemal z linii bramkowej. 3 minuty później błąd popełnia Eboue i Pogrebnyak jest w akcji sam na sam z Copą. Rosjanin próbuje lobować, jednak golkiper WKS wykazuje się refleksem i znakomicie broni strzał napastnika. W 80 minucie Arshavin decyduje się na indywidualną akcję i w w dosyć prostej sytuacji przestrzela. Ostatnią groźniejszą akcję przeprowadziła kadra WKS - w 90 minucie Keita na pełnej szybkości dośrodkował z prawego skrzydła. W polu karnym najwyżej do piłki skoczył Meite ale jego strzał z główki minimalnie minął słupek. Sędzia po tej akcji zakończył spotkanie.

I połowa
II połowa

Dzięki Mani3k po raz kolejny. Jesteś zawsze wymagającym rywalem i z niecierpliwością czekam na mecz w Lidze Letniej.
Podziękowania także dla Czubinho, który użyczył nam swojego łącza do gry. Wszystko OK!

Pozdrawiam i czekam na komentarze nt. meczu
lowrider89
Bakel
Ładny opis. Mogę skorzystać i wrzucić w postaci newsa na główną?
lowrider
jasne, nie musisz się pytać smile.gif
JustMe1987
Wasze pojedynki powoli staja sie klasykami tongue.gif Gratulacje dla lowrider'a89 bo wreszcie przelamal impas z Mankiem. Mozna wam tylko pozazdroscic umiejetnosci cool.gif
siwers99
piękny mecz;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.