RealMadryt
Apr 25 2005, 22:31
Hohoho, widze ze sie swietnie zapowiada, tylko o co chodzi???
KLIKAM SCJAGNIJ I CO............?? NIC nie mozna wyswietlic strony, o co biega( prima aprilis, spoznione czy co??) :wink:
Radarek
Apr 26 2005, 00:32
czy ktos juz sciagnal tego patcha ????? ja sciagam dopiero
[quote]czy ktos juz sciagnal tego patcha ????? ja sciagam dopiero[/quote]
pacz ma duzo plusow jak i minosow...
moze zaczne od +:
fajne menu, niezla muzyka, zajebiste stadiony, ladne stroje dla lekarzy, fajne stroje treningowe,
a teraz -:
nie podobaja mi sie twarze powgrywane dla niektorych zawodinkow (np.drogba)
troche nieuzyteczne korki
moglbym jeszcze tu cos dopisac lecz uwazam ze pomimo tych minusow patch prezentuje sie niezle i ma wiecej plusow niz minusow..
Radarek
Apr 26 2005, 11:56
Hm, za co odpowiedzialny jest plik 'f_text.afs' ? Bo w tym patchu jest tylko taki, a nie ma 'e_text.afs'. Wiem ze to po prostu wersja francuska, ale nie wiem co trace nie majac odpowiednika angielskiego pliku?
RealMadryt
Apr 26 2005, 12:55
[quote]prosze
http://files.filefront.com/SEARCH/;3848923;;/fileinfo.html[/quote]
DZI
wszechmogący
Apr 26 2005, 13:03
jak dla mnie ten pacz robi robote, dobra oprawa graficzna ( poza twarzami niektòrymi), świetne stadiony i b. dobra muzyka. Twarze i korki i inne pierdoły samemu łatwo poprawić.. . Najbardziej wkurwia mnie odblokowane classic teams !!!!! :? :? :?
RealMadryt
Apr 26 2005, 13:14
[quote][quote]czy ktos juz sciagnal tego patcha ????? ja sciagam dopiero[/quote]
moze zaczne od +:
fajne menu, niezla muzyka, zajebiste stadiony, ladne stroje dla lekarzy, fajne stroje treningowe,
a teraz -:
moglbym jeszcze tu cos dopisac lecz uwazam ze pomimo tych minusow patch prezentuje sie niezle i ma wiecej plusow niz minusow..

[/quote]
Ja mam pytanko czy sa normalne stadiony(bez napisow"KONAMI' na bigbordach), ten np. z PALMAMI i 2 inne(niepamietam nazwy :wink: ) :?: :idea:
leonarth
Apr 26 2005, 14:10
ten patch jest wyjebany, jak ktos nie ma to zapodaje linka ze screenami
link
FUCK! :evil:
I znowu użyli tego zjebanego OF'a (na bazie CM'a) :x Przecież to jakies nieporozumienie
Muza w menusach i edicie zbyt kròtko zapętlona i po chwili zaczyna drażnić. Ale za to w trakcie meczu- wypasik
A o stadionach nawet nie trzeba nic mòwic- MIODZIO
RealMadryt
Apr 26 2005, 14:51
JAPIDOLE jaki patch chyba lepszego niebedzie :roll: :?: :wink:
Chyba ze na PESA5 :wink:
ten patch rulez [img]http://czat.novacom.pl/img/lizo.gif[/img]
zborek
Apr 26 2005, 15:02
Kurde może mi ktos powiedziec jak podmienic ten plik????
RealMadryt
Apr 26 2005, 15:19
[quote]Kurde może mi ktos powiedziec jak podmienic ten plik????[/quote]
Moze zmien nazwe
PS.Naprawde to niewiem ale to mi9 przychodzi do glowy :wink:
lukasz0
Apr 26 2005, 15:21
NAJLEPSZY patch do PESa 4 moim zdaniem!!
rewelacyjny!! 8)
[quote]Hm, za co odpowiedzialny jest plik 'f_text.afs' ? Bo w tym patchu jest tylko taki, a nie ma 'e_text.afs'. Wiem ze to po prostu wersja francuska, ale nie wiem co trace nie majac odpowiednika angielskiego pliku?[/quote]
za jezyk francuzki w grze :] bo menu jest francuzkie
Radarek
Apr 26 2005, 16:03
[quote][quote]Hm, za co odpowiedzialny jest plik 'f_text.afs' ? Bo w tym patchu jest tylko taki, a nie ma 'e_text.afs'. Wiem ze to po prostu wersja francuska, ale nie wiem co trace nie majac odpowiednika angielskiego pliku?[/quote]
za jezyk francuzki w grze :] bo menu jest francuzkie

[/quote]
No to mam kopiowac wszystkie pliki procz tego f_text.afs?
a ja mam taki problem z patchem

zgodnie z instrukcją otwieram plik 0_tekst.afs czy cos takiego, pòźniej importuje ten plik co jest w dodatku, wszystko ładnie się zrobiło i good. Pòźniej otwieram drugi plik bodajrze e_sound.afs i tak samo importuje plik ten co jest w dodatku (wszystko robie zgodnie z instrukcją) i niestety wyskakuje błąd programu "AFS Explorer 3.4" :roll: niemogę wogòle tego e_sound.afs zrobić bo za każdym razem wyskakuje błąd programu :shock: wiecie o co biega? czyżby się źle ściągnął ten dodatek (ściągałem z filefronta) ? dodatek wygląda całkiem fajnie nawet kamera "wide" się fajnie obkręca tak bardziej 3D ;D tyle, że właśnie mam błędy w grze przez to co wyżej opisałem
Szeryf
Apr 26 2005, 17:08
Jak nie chcecie francuskiego menu przeczytajcie komentarze do patcha Ulitamate.
A czy mozna wgrac ten plik i bedzie z Liga Polska miodzio dzialal??
Dj_Dario
Apr 26 2005, 17:51
Mnie tam patch się zarąbiście podoba, choć kròtko narazie na nim grałem, to i tak jest zarąbisty. Wielkie dzięki DLA twòrcòw, oby więcej takich osòb. pozdro.
RealMadryt
Apr 26 2005, 20:54
OJ ja mam problem z tym PATCHEM:
Moze ktos napisac jak to zrobic bo nieczaje tego INSTRUVTION???
JA powiem jak ja robie to mnie poprawicje??
1.No sciagnolem sobie patch'a i sie kurcze normalnie ucieszylem
2.jak GO wypakowalem to mam takie cos:
FOLDER:PES4 ULIMATE FIX-IT by GHOST-FACE
wchodze i jest:FOLDER;COVER, TOOLS, ULIMATE FIX-it 1.0, DOKUMENT TEXSOWY: INSTRUCTIONS, I PLIKI: music patch 0_sound.afp i title patch f_sound.afp
MAM WERSIE ANGIELSKA (pisze po angielskiemu) :wink:
no i tu mam problem co zrobic???
JAK mam wersie angielska to w instukcji robie tak:
1.copy and paste all files from "ULTIMATE FIX-IT 1.0" folder into your install directory of pro evolution soccer 4. overwrite the files existing if necessary. NO i tu jest moje pierwsze pytanie: mam skopiowac folder czy zawartosc folderu do folderu z gra??
2.open AFS explorer 3.4:
- Clic on File >> Import AFS files and open the file "0_sound.afs" from your install directory of pro evolution soccer 4.
- Clic on Advenced >> Import patch... and import file "music patch 0_sound.afp"
note: a rebuilt of your file "0_sound.afs" is surely necessary.
- Clic on File >> Import AFS files and open the file "f_sound.afs" (f for french, e for english etc....) from yodirectory of pro evolution soccer 4.
- Clic on Advenced >> Import ur install patch... and import file "title patch f_sound.afp"
no i tu jest drugi problem bo wlanczam AFX importuje E_sound from yodirectory of pro evolution soccer 4. no i tu sie tne, klikam advence a tego nie ma:Import ur install patch... (jest
Modyfi reserved space...., Import file name list..., Create file name list..., Iport patch..., Create path no i co tu kliknac???
Prosze o Pomoc i napisanie krok po kroku jak to zrobic
RealMadryt
Apr 26 2005, 22:18
Blagam niech ktos mi odp.
:cry:
RealMadryt
Apr 26 2005, 23:17
| QUOTE (\"norek) |
moze zaczne od +:
fajne menu, niezla muzyka, zajebiste stadiony, ladne stroje dla lekarzy, fajne stroje treningowe, a teraz -:
moglbym jeszcze tu cos dopisac lecz uwazam ze pomimo tych minusow patch prezentuje sie niezle i ma wiecej plusow niz minusow.. |
JAK MASZ TEGO PATCH TO MOZE SIE PODZIELISZ JAK GO WGRALES DO PESA BO JA NIE CZAJE(w paru momentach niewiem o co chodzi)???
BLAGAM BO PATCH JEST RUUUUUUUULEZ
;D =]
wszechmogący
Apr 27 2005, 06:08
- Clic on File >> Import AFS files and open the file "0_sound.afs" from your install directory of pro evolution soccer 4.
- Clic on Advenced >> Import patch... and import file "music patch 0_sound.afp" <----- to wszystk orobisz AFS explorerem
Reszte z folderu "ULTIMATE FIX IT... " podmieniasz do folderu DATA tam gdzie masz zainstalowaną gre.. To wszystko.
Czy moglby ktos odpowiedziec czy ten patch dziala z Liga Polska??
nie dziala tak jak kazdy inny
pzeciez instalujac nowy patch tracisz stary
patch jest fajny ale jeden duży minus to kamera "wide" :shock: po co oni wogòle ją ruszali? teraz jest taka dziwka :roll: rusza się co chwile na prawo lewo :roll:
>Kornel<
Apr 27 2005, 09:19
| QUOTE |
- Clic on File >> Import AFS files and open the file \"0_sound.afs\" from your install directory of pro evolution soccer 4. - Clic on Advenced >> Import patch... and import file \"music patch 0_sound.afp\" <----- to wszystk orobisz AFS explorerem
Reszte z folderu \"ULTIMATE FIX IT... \" podmieniasz do folderu DATA tam gdzie masz zainstalowaną gre.. To wszystko. |
chodzi o to ze najpierw wlaczas AFS EXPLORER dajesz file-->import afs files i szukasz 0.sound.afs w katalogu z gra.potem dajesz na advenced import patch i impoptujesz plik 'music patch 0sound.afs' a rezzte czyli0.text.afs itp kopiujesz z folderu ULTIMATE FIX ITD do katalogu dat tam gdzie masz gre zaistalowana
wszystko :]
Shadow91
Apr 27 2005, 09:57
Ja wiem czy ten patch jest najlepszy :? Jakoś sie nie moge do niego przyzwyczaić :twisted: chyba za bardzo sie przywiązałem do The Wolf 2005 Evolution Patch, stadiony w nim tez super wygladają chodz nie ma takich strojòw fajnych dla lekarzy...

a santiago bernabeu... boshe co to jest wogole za stadion :? W patchu Wolf 2005 Evolution juz jakoś wygląda normalniej, no nie to co powinno być ale w poròwnaniu z tym z wersji podstawowej gry lub tez z tym z patcha "ULTIMATE FIX-IT 1.0" niby najlepszego, a niby czemu :cry: przeciez muzyke i tak mozna sobie zaimportować do gry i na patcha Wolfa Evo. Nie no zdecydowanie jakoś mi nie podchodzi ten ULTIMATE FIX-IT 1.0 no zero dopingu na NOU CAMP :evil: Ewidentnie to przewaza ze wracam spowrotem do Wolf 2005 Evolution
Zero dopingu na Camp Nou? :? To nawet nie ściągam. Visca el Barca!
ps.
można sciagnac jakos sam plik odpowiedzialny za modyfikacje menusow, bo ze screenow wynika ze sa 100 razy lepsze niz u Wolfa - nic poza tym
Shadow91
Apr 27 2005, 13:06
a wie ktos czy w tym patchu jest santiago bernabeu? ;D
a dzwieki i odglosy z trybun przentuja sie lepiej niz w wolfie? ;D
pzdr
RealMadryt
Apr 27 2005, 14:39
dzieki juz mi chodzi :wink:
RealMadryt
Apr 27 2005, 14:44
| QUOTE |
a wie ktos czy w tym patchu jest santiago bernabeu? ;D a dzwieki i odglosy z trybun przentuja sie lepiej niz w wolfie? ;D pzdr |
1. niema santiago
2. odglosy sa rewelacyjne jak dla mnie i nawet na no camp jest niezly doping i mozna sie poczuc jako widz spektaklu!!!
PS> dzieki za stadion marsyli i parmy, bo w Wlofie t kicha!!!
bez obrazania patchman'ow :wink:
RealMadryt
Apr 27 2005, 14:51
W tym poscie chcem zapisac "+" o "-" gry (moim zdaniem):
"+":
-zajebiste stadiony, doping, menusy, wrescie normalnie pileczka zamiast tej beznadziejnej plyty w trakcie wczytywania..., nieznajac jezyka obcego mozemy sie domyslac (teraz) bardzo latwo gdzie jestesmy w danej chwili dzieki obrazkom, no i oczywiscie stroje: druzyn, sedziow, treningowe i nawet lekarzy :wink:!!!
"-":
-muza w glownym menu jest gorsza niz w menu gdzie sie sprawdza kto stworzyl PRO (absurd), muza jest do kitunp.: w menu ML po paru sek. muza przestaje sie odtwarzac, a w menu glo. powtarza sie bez konca,
transfery to chyba z kosmosu sciagniete???, twarze(czemu nie ma twarzy polakow???)
dzieki...i edytuj posty bo juz masz krakersa (żòłtą) :wink:
Shadow91
Apr 27 2005, 18:31
hehe ;D RealMadryt coś Ty napisałe ze dzwięki z trybun są lepsze niz w Wolfie. Przeciez ten patch ma tylko muzyke do menu :wink: i nic nie poprawia w dopingu na stadionach :wink:
patch jest naprawdę extra :wink: ale co zauważyłem to pare teamòw ma zrypane stroje np. Hertha Berlin tzn. kołnierze są niedopracowane ;D gram już tyle w tą gierke a dopiero dzisiaj doszedłem niechcący, że można grać tylko jednym zawodnikiem

naprawdę extra sprawa z tym

już grałem na ròżnych pozycjach :wink: najlepiej się gra jako rozgrywającego albo środkowym napastnikiem :wink:
to ja może wytłumacze tym co niewiedzą jak ustawić, żeby grać tylko jednym zawodnikiem :wink:
Powiedzmy włączasz sobie zwykły sparing czyli dajesz "Match" potem "Exhibiton". Potem wyskakuje player setting czyli wybierasz czy chcesz grać u siebie czy na wyjeździe :wink: z prawej strony masz takie pierdoły i tam się ustawia :wink: jak dasz na "manual" to grasz normalnie a jak dasz na "fix" to wtedy wybierasz sobie, na ktòrej pozycji chcesz grać :wink: GK Csr mam na OFF bo niewiem co to :wink: noi tyle ;D zajebiście się gra bo trudno :wink: pozdrawiam!
chr!sq
Apr 27 2005, 19:38
Winek jak mozesz to powiedz w jaki sposob... Bo ja chociaz gram prawie pol roku do tego nie doszedlem. Z gory thx.
A co do patcha naprawde swietna sprawa. Wreszcie statystkiki pilkarzy odpowiadaja ich pierwowzorom.
Edit: Dzieki wielkie Winek
| QUOTE |
Winek jak mozesz to powiedz w jaki sposob... Bo ja chociaz gram prawie pol roku do tego nie doszedlem. Z gory thx.
A co do patcha naprawde swietna sprawa. Wreszcie statystkiki pilkarzy odpowiadaja ich pierwowzorom. |
chr!sq patrz piętro wyżej właśnie opisałem co i jak ;D może nie jestem dobry z polskiego ale myślę, że w miare dobrze wytłumaczyłem :shock:
Ktos pisał,ze nie ma opcji replay w czasie trwania meczu. Otòz jest ona,tylko nie jest podpisana i jest puste pole....jednakże działa ona normalnie jak sie na nia kliknie :wink:
Czarny
Apr 28 2005, 09:53
Ja mam tylko jedno pytanie: co ze statsami zawodnikow??? bo w wolfie 3.0 byly one idealne ale w wolfie FM2005 byly zjebane na maxa... jak ktos moze to niech zerknie na Van Neestelroya w Manchesterze, jak ma shot power 52 to statsy w tym paczu to kicha, konwertowane z managera... :x i wiekszosc pilkarzy ma takie wpadki. Prosze o odpowiedz bo nie wiem czy sciagac.
A jesli chodzi o twarze to przeciez mamy swoich facepackowcow i sami mozemy sobie je powgrywac
z gory dzieki ELO 8)
Shadow91
Apr 28 2005, 21:05
Czarny tak statsy sa zjebane i transferow tez nie ma do konca takich jak byc powinny, ale przeciez za transfery i statystyki odpowiada plik "KONAMI-WIN32PES4OPT" znajdujacy sie w folderze z save :wink: Więc mozesz sobie go zastawic z innego patcha i po kłopocie :twisted:
RealMadryt
Apr 28 2005, 21:24
| QUOTE |
A co do patcha naprawde swietna sprawa. Wreszcie statystkiki pilkarzy odpowiadaja ich pierwowzorom.
Edit: Dzieki wielkie Winek |
Wlanczasz Pro4/ Match/ Exibition/ i masz player setting: tam ustawiasz strone( kim masz grac ), naciskajac A (kolko) mozemy wybrac jak ma pisac nad zawodnikiem: wcale, numer i imie zawodnika, naciskajac Q lub E zmieniamy na Fix=sterowanie jednym, wybranym zawodnikiem swej druzyny :wink:, manual= musimy zmieniac recznie naciskajac Q zawodnika, i kreski IIIIIIII jest to poziom automatycznego zmieniania zawodnika przez komputer I=minimalne auto IIIIIIII= max. auto
i wrescie naciskajac Z i C mozemy wybrac GK. Crs.( zarzadzanie bramkarzem, wychodzenie itp. :wink: ) naciskajac ZiC on= wla. off=wyl.
pozdro, sorry za trzode!!!
mam pytanko odnośnie tego pacz. Czy musi być wgrany jakiś pacz wolfa zanim zaczne instalować tego, bo niewiem właśnie. Czy mogę bespośrednio zainstalowac tego pacza na zwykłe PES4 bez żadnych paczòw i dodatkòw. I jesazcze jedna prośba niech mi ktoś napisze jak zamienic ten plik francuski na angielski bo niemam pojęcia - POMOCY!!!
| QUOTE |
| mam pytanko odnośnie tego pacz. Czy musi być wgrany jakiś pacz wolfa zanim zaczne instalować tego, bo niewiem właśnie. Czy mogę bespośrednio zainstalowac tego pacza na zwykłe PES4 bez żadnych paczòw i dodatkòw. I jesazcze jedna prośba niech mi ktoś napisze jak zamienic ten plik francuski na angielski bo niemam pojęcia - POMOCY!!! |
Nie musisz mieć żadnego wolfa,możesz wgrać na czyste pes4. Co do pliku angielskiego to normalnie podmieniasz ten z zainstalowanej gry na ten co masz w dodatku e_text.afs . W zainstalowanej grze znajdziesz go w folderze DAT bodajże.
Dzieki Soxx ale mam jeszcze jeden problem ściągłem tego pacza i ...
spakowany zajmuje - 299MG a rozpakowany dokładnie 47,6 MG to normalne czy jak??? a po rozpakowaniu w tym folderku ULTIMATE FiX 1.0 mam takie coś: (3 foldery TOOLS, COVER i ULTIMATE FIX-IT 1.0, potem są trzy pliki (instruction, music patch 0_sound.afp,i title patch f_sound.afp) i to wszystko, ale ciś mi nie pasuje bo w folderze ULTIMATE FIX-IT 1.0 jest pod folder "dat" w ktòrym nic niemam. Tam coś powinno być???. Niezbyt ciekawie a pozatym jak wgrywałem tego pacza to tylko muza w grze mi się zmieniła nic więcej. POMOCY!!!
mam pytanko i zarazem problem. Jaki plik odpowiada ze zmiane menu w PES4 chodzi mi o całe nowe menu zmiany tych obrazkòw np. match mode, trening itd. a Problem tyczy się tego że nie moge skopiować AFS plikòw: music patch 0_sound.afp i title patch f_sound.afp, jak je kopiuje to onbok nich wyskakuje taka notka "not found" i włąńczam gre a tu nic się nie zmieniło.
I jeszcze jedno w tym paczu jak się zaczyna mecz to niema pokazanych składòw ani jak dròżyny wychodzą na boisko tzw. jak tak mam a wy odp.
po włończenu meczu odrazu się zaczyna spotkanie. :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.