ciemna masa
plik sie nazywa mode_select_f.txs
a co do wejsciowki trza ja wlaczyc jest pod formtaion zaraz przed meczem daj na ONNNNNNNNNNNN
>Kornel<
Apr 30 2005, 13:23
dobra juz nie piszcie bo znalazlem

sorry za burdel ale zmienilem posta :] i nie chce dostac czasem zoltej :] pozdro
[quote="T-Mac"]ciemna masa
plik sie nazywa mode_select_f.txs
a co do wejsciowki trza ja wlaczyc jest pod formtaion zaraz przed meczem daj na ONNNNNNNNNNNN[/quote
może i ciemna ale szybko pojmująca

mam jeszcze jedno pytanko ten plik "mode_select_f.txs" znajduje się w pliku "F_text.afs"?
Bo tu znowu mam problmem, ja w grze mam plik
E_text.afs i jak kopiuje ten z pacza czyli
F_text.afs to mi nie zamienia bo wiadomo inny jezyk chyba? to jak mam to zrobic żeby to dobrze podmienić musze miec ten plik w jezyku angielskim??? a skąd wogòle moge sciągnoć taki plik niewiem - POMOCY!!!
Crawler
Apr 30 2005, 15:11
| QUOTE |
może i ciemna ale szybko pojmująca mam jeszcze jedno pytanko ten plik \"mode_select_f.txs\" znajduje się w pliku \"F_text.afs\"?
Bo tu znowu mam problmem, ja w grze mam plik E_text.afs i jak kopiuje ten z pacza czyli F_text.afs to mi nie zamienia bo wiadomo inny jezyk chyba? to jak mam to zrobic żeby to dobrze podmienić musze miec ten plik w jezyku angielskim??? a skąd wogòle moge sciągnoć taki plik niewiem - POMOCY!!! |
Odinstaluj grę i zainstaluj z francuskim i angielskim lub tylko z francuskim. Wtedy bedziesz mògł podmienić :wink: . A ściągnij z strony Issonline lub stąd http://files.filefront.com/SEARCH/;3848923...;/fileinfo.html
| QUOTE |
| Odinstaluj grę i zainstaluj z francuskim i angielskim lub tylko z francuskim. Wtedy bedziesz mògł podmienić :wink: . A ściągnij z strony Issonline lub stądhttp://files.filefront.com/SEARCH/;3848923;;/fileinfo.htm |
a co to wogòle jest za plik co napisałeś http://files.filefront.com/SEARCH/;3848923...;;/fileinfo.htm, link i tak nie działa
i jeszcze jedno czy plik F_text.afs odpowiada za zmiane menu głòwnego itd... w PES4???
Pacza już mam chodzi o to że niewiem jak wgrać ten plik F_text.afs wszystko w paczu jest oprocz menu głownego jest takie jak po zainstalowaniu PES4 bez niczego. A najgorsze jest to jak chce wybrac piłke to niema tam nazw tylko są te napisy piłek czyli "SPY 1 SPY 2 itd..." i obrazki stadionòw są stare - POMOCY!!!
Maciomaniak
Apr 30 2005, 18:19
Witam.
Adi, plik ten odpowiedzialny jest za język francuski w grze, i tylko za to. Menu i pozostałe rzeczy zmieniają inne pliki, niepamiętam nazw. Jak niechcesz to nie wrzucaj tego pliku, tylko wejdz
tutaj i pobierz plik z językiem angielskim i jego wgraj do gry.
Podsumowując... F_text.afs, jest to francuski język. Jak niechcesz go mieć bądz nie instalowałeś na początku to nie wrzucaj tego pliku w ogòle. Tylko pobierz angielski i ten wrzuć! :wink:
Sorrki ale troszkę powtòrzyłem to co napisałem w pierwszej wersji posta.
Pozatym witam wszystkich serdecznie
A także Pozdrawiam...
raczek
Apr 30 2005, 18:53
Ehhh nie wiem co wy w tym patchu takiego widzicie. Ladne jest tylko menu, a co do stadionow to pozostaly na nich te fatalne, obrzydliwe wrecz wstretne murawy KONAMI
Crawler
Apr 30 2005, 19:06
| QUOTE |
| Pacza już mam chodzi o to że niewiem jak wgrać ten plik F_text.afs wszystko w paczu jest oprocz menu głownego jest takie jak po zainstalowaniu PES4 bez niczego. A najgorsze jest to jak chce wybrac piłke to niema tam nazw tylko są te napisy piłek czyli \"SPY 1 SPY 2 itd...\" i obrazki stadionòw są stare - POMOCY!!! |
Wybierz w grze zamiast Englisch to Francis !!
Mani3k
Apr 30 2005, 19:10
A wie ktoś czy wyszedł ten Patch w wersji na Winning Eleven 8 International :?:
WE8:I żądzi ! :wink:
gemini4all
Apr 30 2005, 19:26
Troche nie na temat, ale moze ktos pomoze, chcialem dodac "lekarzy" z patcha "ULTIMATE FIX-IT 1.0" do patcha "Wolf'a" znalazlem odpowiednie pliki jersey.* wyeksportowalem je z UFI a potem importowalem do Wolfa przebudowujac plik 0_text.afs w AFSie i... PES4 nie rusza, zawiesza sie przy menu glownym, ma ktos jakis pomysl czemu...? A wogole jesli tylko przebuduje w AFSie 0_text.afs od Wolf'a to PES4 mi nie rusza... :evil: Wie ktos jak temu zaradzic? I prosze o odpowiedz w moim poscie tu na forum w patche, na temat edycji menu ogolnie.
| QUOTE |
| Hm, za co odpowiedzialny jest plik 'f_text.afs' ? Bo w tym patchu jest tylko taki, a nie ma 'e_text.afs'. Wiem ze to po prostu wersja francuska, ale nie wiem co trace nie majac odpowiednika angielskiego pliku? |
nie podmieniaj tego bo to jedynie zmieni nazwy pilek....a jesli zmienisz literke na poczatku z f na e to bedziesz mial napisy po francusku..pozdro
olfeusz
Apr 30 2005, 21:26
A ja mam pytanko czy dało by się wgrać same stroje dla lekarzy?
| QUOTE |
| Troche nie na temat, ale moze ktos pomoze, chcialem dodac \"lekarzy\" z patcha \"ULTIMATE FIX-IT 1.0\" do patcha \"Wolf'a\" znalazlem odpowiednie pliki jersey.* wyeksportowalem je z UFI a potem importowalem do Wolfa przebudowujac plik 0_text.afs w AFSie i... PES4 nie rusza, zawiesza sie przy menu glownym, ma ktos jakis pomysl czemu...? A wogole jesli tylko przebuduje w AFSie 0_text.afs od Wolf'a to PES4 mi nie rusza... Evil or Very Mad Wie ktos jak temu zaradzic? I prosze o odpowiedz w moim poscie tu na forum w patche, na temat edycji menu ogolnie. |
gemini4all czy mozesz podac, dokladnie ktore pliki sa odpowiedzialne za stroje "lekarzy"... tez chcialbym je wrzucic do Wolfa, z gory dziekuje
gemini4all
Apr 30 2005, 23:19
To te pliki sa odpowiedzialne za lekarzy z 0_text.afs:
jersey.bin
jersey_k.bin
jersey_mdl.bin
jersey_r.bin
jersey_y.bin
jersey_w.bin
Export z "UFIT", a potem import do "Wolf'a".
Tylko ze u mnie jest taki problem jak podmienie, dwa pliki sa za male i potrzeba je rozbudowac, a kiedy to zrobie i przebuduje plik 0_text_afs w AFSExplorerze to PES4 mi sie nie uruchamia "blad krytyczny" windowsa... Nie wiem dlaczego tak jest, ale jesli nie przebudowuje pliku 0_text.afs moge bez problemu dodawac rozne rzeczy jesli sie zmieszcza i w ten sposob mozna dodac bodajze jersey_y.bin i jersey_w.bin oraz jersey_k.bin i jersey.bin dzialaja bez problemu w patchu wolfa, jersey_mdl.bin i jersey_r.bin jak dobrze pamietam potrzebuja rozbudowania, wiec jersey_mdl.bin olalem a jersey_r.bin zastapilem jednym podobnym strojem z pozostalych. Wszystko smiga jak nalezy. W zaleznosci od tego z jakiego kontynentu gramy krajem pojawiaja sie lekarze w roznych strojach. Niech ktos powie czy tez ma taki problem ze jak przebuduje 0_text.afs od Wolfa to mu PES4 sie nie uruchamia (staje tuz przed menu glownym), jakies zabezpieczenia wprowadzil czy co :x :?:
| QUOTE |
To te pliki sa odpowiedzialne za lekarzy z 0_text.afs:
jersey.bin
jersey_k.bin
jersey_mdl.bin
jersey_r.bin
jersey_y.bin
jersey_w.bin
Export z \"UFIT\", a potem import do \"Wolf'a\".
Tylko ze u mnie jest taki problem jak podmienie, dwa pliki sa za male i potrzeba je rozbudowac, a kiedy to zrobie i przebuduje plik 0_text_afs w AFSExplorerze to PES4 mi sie nie uruchamia \"blad krytyczny\" windowsa... Nie wiem dlaczego tak jest, ale jesli nie przebudowuje pliku 0_text.afs moge bez problemu dodawac rozne rzeczy jesli sie zmieszcza i w ten sposob mozna dodac bodajze jersey_y.bin i jersey_w.bin oraz jersey_k.bin i jersey.bin dzialaja bez problemu w patchu wolfa, jersey_mdl.bin i jersey_r.bin jak dobrze pamietam potrzebuja rozbudowania, wiec jersey_mdl.bin olalem a jersey_r.bin zastapilem jednym podobnym strojem z pozostalych. Wszystko smiga jak nalezy. W zaleznosci od tego z jakiego kontynentu gramy krajem pojawiaja sie lekarze w roznych strojach. Niech ktos powie czy tez ma taki problem ze jak przebuduje 0_text.afs od Wolfa to mu PES4 sie nie uruchamia (staje tuz przed menu glownym), jakies zabezpieczenia wprowadzil czy co :x :?: |
ja u siebie podmienilem pliki bez problemu, przebudowalem 0_text_afs i uruchomilem gre... wszystko jak dotad bylo OK... ale juz gralem troche meczy w ML i 3 razy zlapalem kontuzje a pilkarz sie sam podnosil, w ogole nie bylo "lekarzy" :?: :!: mam byc cierpliwy i czekac, czy moze cos zle wgralem :?: :?: :?:
gemini4all
May 1 2005, 12:44
Miales pecha

ja wlaczylem gre na 2 playerow i kosilem ile wlezie

No i lekarze wreszcie przyszli

A czemu ja nie moge przebudowac pliku :?: :evil: Jak go tylko przebuduje odrazu mi PES4 nie rusza :cry:
| QUOTE |
| A czemu ja nie moge przebudowac pliku :?: |
Tego nie wiem, ale sprobuj uzyc do importowania tych plikow np. Graphic Studio, zamiast AFS'a :idea: Ja tak zrobilem ;D
gemini4all
May 1 2005, 13:11
W sumie to mi nic wiecej nie potrzeba dodawac do 0_text.afs mam wszystko co mi trzeba

Teraz przerobilbym sobie menu, ale samemu, no chyba ze macie linka do dzialajacej wersji angielskiej (widoczna opcja replay podczas przerwania meczu) z patcha "Ultimate Fix It", gdyz Wolf lekko mowiac skopal menu, a raczej go nie zmienial za bardzo i tyle

Moze jakis tutorial do edycji menu :?: Lub link do angielskiej "Ultimate Fix It" ale z opcja replay i stadionami od Wolfa (wybredny jestem nie, dlatego potrzebuje sam przerobic sobie menu

), denerwujace jak nie ma replaya i stadiony nie te...
prezes87
May 2 2005, 16:37
Podane przez was 2 linki do tego patcha nie działają!!! Skąd go można zassać???
pes4rulez musisz sie uzbroic w cierpliwosc ;D Na File Front maja problemy z publicznymi (darmowymi) serwerami, trwa ich modernizacja

Ale podobno niedlugo wszystko wroci do ladu, takze spoko :wink: Nic nerwowo ;D
prezes87
May 3 2005, 22:59
Mam problem z menu tytułowym. Czy ktoś mògłby mi na maila przesłać UFI_final_EN bo z podanego linku już nie można ściągać? Z gòry dzięki.
[email protected]
| QUOTE |
Mam problem z menu tytułowym. Czy ktoś mògłby mi na maila przesłać UFI_final_EN bo z podanego linku już nie można ściągać? Z gòry dzięki.
[email protected] |
tu masz dobry link, nawet poprawiona wersja (
:wink:
http://rapidshare.de/files/1439408/...al_ENb.rar.html
prezes87
May 4 2005, 11:38
Czy komuś udało się poprawnie zainstalować menu tytułowe tego patcha a konkretnie wgrać plik title patch bo ja nie moge? Jeśli ktoś to zrobił to niech napisze w jaki sposòb, będe wdzięczny. Tak poza tym czy wam też po wgraniu tego patcha pes4 zaczął leciutko klatkować????
PS. Nowa kamera wide jest zarąbista
http://rapidshare.de/files/1439408/...al_ENb.rar.html
File /files/1439408/...al_ENb.rar.html not found.
Link podany w poście wyżej też nie działa
wszechmogący
May 6 2005, 13:27
Da sie jakoś usunąc z option fila w tym paczy classic teams albo zrobić coś zeby zawodnikòw z tych druzyn nie było w ML. Czy jedynym sposobem jest korzystanie z innego option fila ?
gemini4all
May 7 2005, 15:22
[quote][quote]Mam problem z menu tytułowym. Czy ktoś mògłby mi na maila przesłać UFI_final_EN bo z podanego linku już nie można ściągać? Z gòry dzięki.
[email protected][/quote]
tu masz dobry link, nawet poprawiona wersja (

:wink:
http://rapidshare.de/files/1439408/...al_ENb.rar.html[/quote]
LINK NIE DZIALA :!: Moze ktos dac linka do tej poprawionej wersji menu UFI :?:
korszak1
Jun 2 2005, 15:28
wszystko byloby ok gdyby nie to że przyciski zamienily sie rolami!! tzn na ten przycisk co robie wrzutke(A)to robi wrzutke ale jak jestem bez pilki to nie robi wślizgu tylko blokuje z kolei na(D)bez piłki robi wślizg zamiast bloku :/ co jest?? czy wy tez tak macie? jak mozna edytowac taką opcje?
| CYTAT (Radarek @ 26.04.2005 - 12:00) |
| Hm, za co odpowiedzialny jest plik 'f_text.afs' ? Bo w tym patchu jest tylko taki, a nie ma 'e_text.afs'. Wiem ze to po prostu wersja francuska, ale nie wiem co trace nie majac odpowiednika angielskiego pliku? |
a nie wystarczy jak zamienisz nazwe z f_text na e_ text? poprotsu podmieniajac litery? sproboj tak, ale lepiej zrob sobie wczesniej kopie tego pliku :]
| CYTAT (Pik @ 2.06.2005 - 17:08) |
| CYTAT (Radarek @ 26.04.2005 - 12:00) | | Hm, za co odpowiedzialny jest plik 'f_text.afs' ? Bo w tym patchu jest tylko taki, a nie ma 'e_text.afs'. Wiem ze to po prostu wersja francuska, ale nie wiem co trace nie majac odpowiednika angielskiego pliku? |
a nie wystarczy jak zamienisz nazwe z f_text na e_ text? poprotsu podmieniajac litery? sproboj tak, ale lepiej zrob sobie wczesniej kopie tego pliku :]
|
No tak właśnie trzeba zrobić jak się chce mieć francuski komentarz w angielskiej wersji. To samo tyczy się innych komentarzy (hiszpański, niemiecki, itd...)
Mariolo
Jun 5 2005, 16:32
Czy ktoś się orientuje czy można to wgrać do WE?
Niewiem moze ktos o to pytał no ale...
czy jest mozliwos jakas zeby byly obrazki, muzyka itp z tego patcha + menu i inne w wersji angielskiej? ino nie pisac ze se moge pozmieniac recznie tam w jakims programiku zdanko po zdanku?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.