Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najaktualniejszy OF do PESa 5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Stron: 1, 2, 3
Tomaszzz
Pro Evolution Soccer 5 2009/2010 PC Option File

Wersja pierwsza OFa, 25 września 2009 roku, 22:37

Proszę nie wrzucać na inne serwery!

Przekroczyliśmy 1000 ściągnięć. biggrin.gif

Jednak jeszcze ktoś gra w tego PESa. wink.gif

To co postaram się zrobić w nowym OFie to aktualne układyacji, aktualne składy, aktualne statsy. Będzie to m.in. aktualizacja statów ponad 1500 zawodników.

Postęp prac:

2438 - aktualne statsy zawodników + stworzeni zawodnicy

102 - ukończone zespoły klubowe (aktualne składy i aktualne statystyki):

Aston Villa
Arsenal Londyn
Hull City AFC
Chelsea Londyn FC
Liverpool FC
Manchester City
Manchester United
Everton
FC Portsmouth
West Ham United
Tottenham Hotspur
Fulham
Blackburn Rovers
Bolton Wanderers
Stoke City
Sunderland
Wigan Athletic
Birmingham City
Burnley
Wolverhampton Wanderers

FC Barcelona
Real Madryt
Atletico Madryt
FC Sevilla
Valencia CF
Villareal
Athletic Bilbao
RCD Espanyol
Deportivo La Coruna
Sporting de Gijon
Getafe
Real Saragossa
UD Almeria
Malaga
Mallorca
Osasuna
Racing Santander
Real Valladolid
Xerez CD

AC Milan
AS Roma
Fiorentina
Inter Mediolan
Juventus Turyn
Genoa CFC
Udinese Calcio
Palermo
Lazio Rzym
SSC Napoli
UC Sampdoria
Cagliari Calcio
Atalanta BC
AC Siena
Catania Calcio
AC Parma
Bologna
Chievo Verona

Bayern Monachium
VfL Wolfsburg
Werder Brema
Borussia Dortmund
Hamburger SV
VfB Stuttgart
Hertha Berlin
Schalke 04
Bayer Leverkusen
TSG Hoffenheim
SC Freiburg
FC Köln
FSV Mainz
Eintracht Frankfurt
Hannover 96
VfL Bochum
Borussia Mönchengladbach
FC Nürnberg

Olympique Lyon
Paris Saint Germain
Girondains de Bordeaux
Olympique Marsylia
AJ Auxerre
OSC Lille

FC Porto
Sporting Lizbona
Benfica Lizbona

AZ Alkmaar
Ajax Amsterdam
PSV Eindhoven

Wisła Kraków
Lech Poznań

Celtic Glasgow
Glasgow Rangers

Besiktas
Sivasspor (zamiast Brondby)

Olympiakos Pireus
Panathinaikos Ateny

Rubin Kazan (15 zawodników; zamiast Spartaka Moskwa)
CSKA Moskwa

Szachtar Donieck
Dynamo Kiev

Sao Paulo (zamiast Austrii Wiedeń)

Partizan Belgrad

Unirea Urziceni (zamiast Hearts)

||| - zespoły klubowe stworzone dzięki pomocy innym

16 - ukończone zespoły narodowe (składy i statystyki)

Polska
Hiszpania
Brazylia
Anglia
Szwecja
Włochy
Francja
Chorwacja
Czechy
Holandia
Niemcy
Portugalia
Rosja
Argentyna
Wybrzeże Kości Słoniowej
USA
Australia
Kubbas
Świetny pomysł, jak chcesz to możesz bazować na OF'ie z PES 6.5, wyślę Ci najnowszego na PW jak coś napisz do mnie, z uzupełniami kadrowymi, Kieran Gibbs, szeroka kadra MU itd.

Oczywiście jak chcesz wydać OF'a to najlepiej z f&h. Może jeszcze z kitsami? ;>
Tomaszzz
CYTAT(Kubbas @ May 24 2009, 14:44) *
Świetny pomysł, jak chcesz to możesz bazować na OF'ie z PES 6.5, wyślę Ci najnowszego na PW jak coś napisz do mnie, z uzupełniami kadrowymi, Kieran Gibbs, szeroka kadra MU itd.

Oczywiście jak chcesz wydać OF'a to najlepiej z f&h. Może jeszcze z kitsami? ;>

Wiem, że im więcej tego tym lepiej, ale na razie tytuł tematu brzmi "Najaktualniejszy OF do PESa 5".

Jeżeli zdecyduję się użyć OFA z PESa 6,5 odnajdę go zapewne wśród forumowych patchy. wink.gif

Kamilbialego
Fajnie jakbyś zrobił Polską ligę, bazując w tym przypadku on Ekstraklasa patch (oczywiście przy zgodzie twórców).
Tomaszzz
CYTAT(Kamilbialego @ May 28 2009, 21:35) *
Fajnie jakbyś zrobił Polską ligę, bazując w tym przypadku on Ekstraklasa patch (oczywiście przy zgodzie twórców).

Myślę że to bardziej należy do PolEvo, ja na razie nie mam zamiaru robić polskiej. ligi. Poza tym, mam pytanie. Jakie drużyny chcielibyście mieć w 100% zaktualizowane z transferami i statsami i może trochę też z twarzami (oprócz ligi polskiej i drużyn najbardziej znanych)?
Kamilbialego
Ja chciałbym jeszcze All Stars Team, All Stars Classic, Poland Classic za Italy Classic (inne classici w spokoju). Myślę, że jak nie cała liga polska co chociaż drużyny z pudła ekstraklasy fajnie jakby się znalazły.
Tomaszzz
CYTAT(Kamilbialego @ May 31 2009, 19:32) *
Ja chciałbym jeszcze All Stars Team, All Stars Classic, Poland Classic za Italy Classic (inne classici w spokoju). Myślę, że jak nie cała liga polska co chociaż drużyny z pudła ekstraklasy fajnie jakby się znalazły.

Ok, myślę, że te polskie drużyny zrobię i te klasyczne też. wink.gif Ktoś jeszcze chce jakąś drużynę? cool.gif

Dziś zabieram się za FC Girondins de Bordeaux, za jakąś godzinkę będzie gotowe. wink.gif

Pierwszy post powiększył się o mały update screenów, które mają wam narobić apetytu na "5".
Kamilbialego
To ekstra. mam pytanie czy twarze i stadiony z kitsevera do Pesa 6 dziłają pod 5 (sorki że trochę nie na temat). A odnośnie patcha będą aktualne stroje w kitserverze?
CYTAT(Kamilbialego @ May 31 2009, 19:32) *
Tomaszzz
CYTAT(Kamilbialego @ Jun 5 2009, 16:46) *
To ekstra. mam pytanie czy twarze i stadiony z kitsevera do Pesa 6 dziłają pod 5 (sorki że trochę nie na temat). A odnośnie patcha będą aktualne stroje w kitserverze?

Wszystkie twarze z '6' na szczęście działają w '5'. Co do strojów to sam nie umiem robić strojów i nie sądzę żeby ktoś się tym zajmował chyba, że któryś z kitsmakerów zdecyduje się pomóc. Ja robię jakiś patch? tongue.gif
Mooner
Świetny pomysł z odświeżeniem tej kultowej wersji PESa. Życze powodzenia. Myślę, ze najpierw powinienes skupić się jak najbardziej na samym OFie. Jak juz to będzie dopracowane to można pomyślec o innych dadatkach. Może znajdziesz kogoś do pomocy? smile.gif
Tomaszzz
CYTAT(Mooner @ Jun 14 2009, 13:29) *
Świetny pomysł z odświeżeniem tej kultowej wersji PESa. Życze powodzenia. Myślę, ze najpierw powinienes skupić się jak najbardziej na samym OFie. Jak juz to będzie dopracowane to można pomyślec o innych dadatkach. Może znajdziesz kogoś do pomocy? smile.gif

Wiem, moim głównym celem jest zaktualizowanie statystyk i aktualizacja składów, na razie nie zrobiłem prawie żadnych dodatków. W tym momencie nie ma sensu praca w grupie, ponieważ i tak tylko jedna osoba mogłaby mieć OFa, gdybym zaczął myśleć o tworzeniu faceservera bądź innych dodatków wtedy jestem otwarty na oferty pomocy. wink.gif
Kubbas
Zmień kolor ciała Gibbsowi i wyciągnij szyje.
Tomaszzz
CYTAT(Kubbas @ Jun 14 2009, 15:03) *
Zmień kolor ciała Gibbsowi i wyciągnij szyje.

Szyję już wyciągnąłem wcześniej, tylko ten screen jest trochę nieaktualny. tongue.gif

Dziś zrobiłem bajeroków.

+ nowe screeny!
Gajek#10
CYTAT(Tomaszzz @ Jun 14 2009, 15:24) *
Szyję już wyciągnąłem wcześniej, tylko ten screen jest trochę nieaktualny. tongue.gif

Dziś zrobiłem bajeroków.

+ nowe screeny!

no super super w domciu sobie zrobilem parre transferow (Kaka , C.Ronaldo, Santa Cruz) no i jak chcesz to ci moge pomoc tylko podaj gg smile.gif
Tomaszzz
CYTAT(Gajek#10 @ Jun 23 2009, 09:22) *
no super super w domciu sobie zrobilem parre transferow (Kaka , C.Ronaldo, Santa Cruz) no i jak chcesz to ci moge pomoc tylko podaj gg smile.gif

Każda oferta mile widziana. wink.gif W tym OFie będą WSZYSTKIE transfery, ale oprócz tego głównym celem OFa jest uaktualnienie statów ponad 1500 graczy. W tym względzie pomoc jest najbardziej potrzebna, więc zapraszam do współpracy! smile.gif Wczoraj męczyłem się z 31 zawodnikami Celticu. tongue.gif

Jeżeli ktoś chce pomóc niech wybierze sobie jakiś w miarę dobry zespół jakiego jeszcze nie robiłem i poprawia tym zawodnikom staty, tzn wpisuje im staty ze strony pesstatsdatabase.com. Potem niech zrobi listę zawodników jakich zrobił a ja ich zaimportuję do głównego OFa. Sami wiecie, ze nie mogę rozdawać jeszcze tego OFa i inna metoda współpracy jest niemożliwa. Aktualizujcie ich staty biorąc dane z pesstatsdatabase.com.

~~~Zapraszam, dzięki wam ten OF może wyjść wcześniej!~~~

GG: 5924783
Mail: [email protected]

Często jestem niewidoczny.
Tomaszzz
Dziś pierwszy raz stwarzam zespół od zera. Na pierwszy ogień pójdzie Rubin Kazań zamiast Lokomotiwa Moskwa.
Kamilbialego
Mam nadzieję że nie zapomnicie o kadrach narodowych...
Tomaszzz
Reprezentacje to akurat pikuś przy tym co muszę sam zrobić. Majik dokończy ligę włoską, a potem się zobaczy. Zapraszam wszystkich do współpracy przy tym OFie. Może ty mógłbyś pomóc?
Kubbas
Kiedy planujesz skończyć?
Tomaszzz
CYTAT(Kubbas @ Jul 1 2009, 16:58) *
Kiedy planujesz skończyć?

No jak widać po tempie prac 100% wykonanie OFa potrwa jeszcze dobrych parę tygodni. Oczywiście gdyby ktoś jeszcze przepisywał te staty OFa moglibyście otrzymać wcześniej... lecz ze względu na tę sytuację, czyli konkretnie na to, że potrzebujemy jeszcze paru tygodni, a okienko transferowe kończy się pod koniec sierpnia, więc można by zgrać te dwie daty. wink.gif To wszystko przy założeniu, ze nie zostanę sam z tym OFem, bo to by było zbyt dużo jak na jedną osobę.
Kamilbialego
Mam nadzieję, że dotrzymacie słowa?
CYTAT(Tomaszzz @ Jun 4 2009, 12:55) *
Ok, myślę, że te polskie drużyny zrobię i te klasyczne też. wink.gif Ktoś jeszcze chce jakąś drużynę? cool.gif

Dziś zabieram się za FC Girondins de Bordeaux, za jakąś godzinkę będzie gotowe. wink.gif

Pierwszy post powiększył się o mały update screenów, które mają wam narobić apetytu na "5".
Tomaszzz
A co się stało? unsure.gif
Kamilbialego
Chodzi oto że ociecałeś zrobić Wisłę K., Legię i Lecha...
CYTAT(Tomaszzz @ Jul 23 2009, 11:25) *
A co się stało? unsure.gif
Tomaszzz
CYTAT(Kamilbialego @ Jul 25 2009, 22:22) *
Chodzi oto że ociecałeś zrobić Wisłę K., Legię i Lecha...

Wiem przecież... A o co ci chodzi?
Kamilbialego
O nic więcej. Super zapowiada się ten of.
__SaNd1__
A morze z tym OF - em kompletny patch z stadionami,kitsami i face & hair and balls w kitserverze by bylo swietnjej rolleyes.gif

Tomaszzz
Jak ktoś to zrobi to będzie, ja mam na głowie tego OFa, a ewentualnie dodatki można dodać później chyba, ze ktoś się zadeklaruje żeby pomóc.
RIQ10
CYTAT(Tomaszzz @ Jun 4 2009, 11:55) *
Ktoś jeszcze chce jakąś drużynę?

Newcastle United?
pablito
chyba prace nad uaktualnieniem stanęły w miejscu..
lowrider
taa... minęło 11 dni i już tragedia
take it easy ;]
Tomaszzz
CYTAT(pablito @ Aug 26 2009, 20:59) *
chyba prace nad uaktualnieniem stanęły w miejscu..

Jak chcesz pomóc to zapraszam wtedy to na pewno pójdzie szybciej unsure.gif Myślę, że OFa uda się wydać niedługo, ale moim zdaniem 69 drużyn to dużo. Cóż. To co miało być (1500 zawodników przekroczyłem z pomocą Majika z nawiązką) jest gotowe. Jeszcze Newcastle, Lech, Wisła, te drużyny klasyczne wymienione na początku topicu i to wszystko. Zresztą to jest moja praca i mogę robić bądź nie robić bądź w ogóle go nie wydać jak mi się zachce i tylko dać go tym co mi pomagali... a ty zachowujesz się jakbym był twoim pracownikiem... mellow.gif Gratuluję.
pablito
CYTAT(Tomaszzz @ Aug 27 2009, 17:17) *
Jak chcesz pomóc to zapraszam wtedy to na pewno pójdzie szybciej unsure.gif Myślę, że OFa uda się wydać niedługo, ale moim zdaniem 69 drużyn to dużo. Cóż. To co miało być (1500 zawodników przekroczyłem z pomocą Majika z nawiązką) jest gotowe. Jeszcze Newcastle, Lech, Wisła, te drużyny klasyczne wymienione na początku topicu i to wszystko. Zresztą to jest moja praca i mogę robić bądź nie robić bądź w ogóle go nie wydać jak mi się zachce i tylko dać go tym co mi pomagali... a ty zachowujesz się jakbym był twoim pracownikiem... mellow.gif Gratuluję.

Po co w ogóle zakładałeś taki temat, skoro teraz narzekasz? przecież to normalne - są wakacje i nikt nie będzie chciał Ci pomóc w dokańczaniu OF'a.. a że Ty się zgłosiłeś do tego, że go zrobisz.. no cóż zmartwiłem się tylko tym, że od paru tygodni nie uaktualniasz pierwszego posta. Czy zachowujesz się jakbyś był moim pracownikiem? - pozostawię to bez komentarza.
Pozdrawiam smile.gif
Tomaszzz
CYTAT(pablito @ Aug 27 2009, 17:52) *
Po co w ogóle zakładałeś taki temat, skoro teraz narzekasz? przecież to normalne - są wakacje i nikt nie będzie chciał Ci pomóc w dokańczaniu OF'a.. a że Ty się zgłosiłeś do tego, że go zrobisz.. no cóż zmartwiłem się tylko tym, że od paru tygodni nie uaktualniasz pierwszego posta. Czy zachowujesz się jakbyś był moim pracownikiem? - pozostawię to bez komentarza.
Pozdrawiam smile.gif

Ja nie narzekam, tylko podsunąłem ci pomysł jak pozbyć się twoich zmartwień. square.gif

Obecnie jest mały problem z Master Leauge, wszystkie zepoły działają we wszystkich trybach oprócz Master League, pojawia się tam ulubiony komunikat "Wysyłaj/Nie wysyłaj". Podejrzewam, ze wiem jak to naprawić, ale nie wykluczam, że to opóźni wydanie OFa.
pablito
CYTAT(Tomaszzz @ Aug 27 2009, 18:23) *
Ja nie narzekam, tylko podsunąłem ci pomysł jak pozbyć się twoich zmartwień. square.gif

Wybacz, ale ja mam wakacje i nie chcę ich zmarnować na ciągłym siedzeniu przed kompem circle.gif
Tomaszzz
CYTAT(pablito @ Aug 28 2009, 09:38) *
Wybacz, ale ja mam wakacje i nie chcę ich zmarnować na ciągłym siedzeniu przed kompem circle.gif

No i to jest oczywiste i morał z tego taki, że twój komentarz był niepotrzebny, bo co ty masz do tego czy robię czy nie robię......... Nie twoja sprawa. closedeyes.gif
Tomaszzz
CYTAT(RIQ10 @ Aug 21 2009, 03:21) *
Newcastle United?

Obawiam się, że nie. Kluby angielskie będą tylko z pierwszej ligi, a nawet jakbym chciał to nie mam już na to czasu... Lista właściwie zamknięta, jeszcze muszę zrobić Lecha, Wisłę i jeszcze trochę innych zespołów i niektóre narodówki. Ahh, trochę to potrwa. Dziś zrobiłem benjaminka Primera Division - Sraagossę. wink.gif
B3RGK4MP
no zapowiada się ciekawie ; ) szacunek dla autorów tego ofa wink.gif jak poczekamy to się doczekamy! smile.gif
RIQ10
CYTAT(RIQ10 @ Aug 21 2009, 02:21) *
Newcastle United?

CYTAT(Tomaszzz @ Aug 27 2009, 16:17) *
Jeszcze Newcastle, Lech, Wisła, te drużyny klasyczne wymienione na początku topicu i to wszystko.

CYTAT(Tomaszzz @ Aug 29 2009, 17:55) *
Obawiam się, że nie. Kluby angielskie będą tylko z pierwszej ligi, a nawet jakbym chciał to nie mam już na to czasu... Lista właściwie zamknięta, jeszcze muszę zrobić Lecha, Wisłę i jeszcze trochę innych zespołów i niektóre narodówki.

No szkoda, że nie będzie NUFC. Zacząłem się cieszyć po przeczytaniu pierwszego posta z odpowiedzią (Tomaszzz). Zadowoliłoby mnie nawet wstawienie tej drużyny bez edycji statystyk, transferów itp. Zrobiłbym sobie to sam później. Mimo wszystko wielki szacunek w stronę twórców. Robicie kawał dobrej roboty.
Tomaszzz
Dziękuję za miłe słowa, niestety Newcastle nie będzie, ale niewykluczone, ze wydam kolejną wersję OFa właśnie z Newcastle. wink.gif Teraz przejść przez każdego z ponad 1700 zawodników co potrwa parę dni i skończonego OFa można spodziewać się w drugiej części następnego tygodnia, choć nie wykluczam, ze ta data może się zmienić.
biggala2310
Znalazłem błąd, Kuszczak ma SA 83 i SP 42
Tomaszzz
Dzięki, już poprawiłem. Przy robieniu ponad 1700 może się zdarzyć parę pomyłek i zapewne wydany OF będzie miał parę owych, lecz w zdecydowanej większości przypadków ich nie powinno być.
asz026
Tomaszzz świetnie że wziąłeś się za aktualizację, moim zdaniem najlepszej "symulacji" piłkarskiej na PieCa czyli PESa 5tki.
Dzięki że to robisz.
Tomaszzz
Dzięki za wsparcie, lecz na razie muszę was zawieść dziś OF nie wyjdzie... Spowodowane jest to wzrostem mojej mobilizacji i dużym tempem powstawania drużyn czego nie chcę zmarnować. wink.gif Kolejnym z powodów jest to, że staty dla benjaminków z Włoch i Hiszpanii powinny być gotowe po następnej kolejce, czyli około poniedziałku...

I jeszcze raz zwrócę się z prośbą o pomoc w przepisywaniu statów. Proszę pisać na GG: 5924783 lub na maila [email protected]. To co już zrobiłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania i sam chciałbym już go skończyć, lecz postanowiłem, że należy dokonać jeszcze pewnych aktualizacji. Pomóc możecie także samą inwencją w tworzeniu statów na pesstatsdatabase.com dla drużyn Xerez CD, Tenerife CD, AS Bari, Livorno, a także dla drużyn z Ligi Mistrzów, czyli APOELu, Debreczynu, Zurichu, Maccabi Hajfa i Standardu Liege.
blind
Szacunek za to co robisz, czekam z niecierpliwoscia az skonczysz. PES5 to bez dwoch zdan najlepsza symulacja pilki na PC jaka dotad wyszla. Niestety nie moge Ci pomoc w robieniu OF-a poniewaz siedze w niemczech i pracuje na budowie 6dni w tyg a niedziele cale przesypiam ;p
Tomaszzz
Myślę, że ukończę go na przestrzeni środa-czwartek-piątek. Muszę jeszcze obniżyć staty ponad 150 wymyślonych zawodników, którzy pojawiają się jako młode talenty w ML. Mam staty tylko dla 9 zawodników z Tenerife, ale jakoś sobie poradzę, Bari i Livorno są w miarę możliwości skończone. Dziś dodałem paru młodych zawodników, którzy nie są w kadrze żadnego ze zrobionych przez mnie klubów, ale są młodzi i utalentowani i są to głównie Holendrzy.
Tomaszzz
OF wychodzi jutro!!

Będzie to pierwsza wersja, przez jakiś czas będą wydawane update'y.

Najprawdopodpbniej będzie gotowy na popołudnie/wieczór.
Jamnik
Sam OF czy F/H też ?
Tomaszzz
Jakoś zajęty przepisywaniem statów ponad 2000 zawodników nie miałem na to czasu, więc na razie nie. Najprawdopodobniej ze 2, 3 dni po premierze dorzucę zajawkę kitservera z kompletem twarzy Barcy, Realu i ManU + stroje dla nich i parę stadionów. Zresztą ten OF uwazam za początek, który pozwoli podłączyć się innym by dopełniać kitserver.
Kubbas
Lipa właśnie na f i h liczyłem bardzo, moja rada z doświadczenia dopracuj wszystko do końca zrób f i h, i wydaj finalną wersję, nie ma co się bawić w poprawki.
Bakel
Dla mnie sam OF będzie świetnym dodatkiem wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.