Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komentarze Na Temat Ekstraklasa Patch, Oraz Błędy W Nim Znalezione.
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3
darnoczek
ja zauwazylem taki błąd, a mianowicie popodmienieniu plikow wszystko dzialalo, gre uruchomilem, zero zastrzerzen, nastepnego dnia, wlanczam gre,towarzyski mecz, wybieram sklad, start meczu, pare podań, dosłownie moze z 10 sekund ibach winda, ale odkrylem ze to przez pliki stadionow i wszystkie wywaliłem z KS, moze jak komus sie taki blad powtórzy to skorzysta, odnosnie patcha to wsio oki, w porownaniu do v4.0 troche mało stadionow, ale to nie problem. Wczesniej ktos pisal tu o taktykach dla druzyn, moje zdanie jest takie ze nie zawsze to jak ta taktykla wyglada naprawde sprawdza sie w grze, i dlatego trzeba kombinowac, w waszym wydaniu obecna taktyka np. Liverpool'u jest genialna, i bardzo odzwierciedla ta prawdziwa(w czystym graniu) bo w rzeczywistosci to ona wyglada inaczej.
Kalmar
Patch jest super tylko mam problem ze stadionem Śląska, ponieważ kibice siedzą w powietrzu, a na stadione ŁKS-u na trybunach pojawiają się szare kwadraty. Moja ocena 9/10.
pebe
Ogromnie dziwi fakt, ze wiele nazwisk nie ma w komentarzu, przykladem mogą byc podstawowi pilkarze Chelsea jak Mikel albo Anelka. Oprocz tego puchary, Puchar Ekstraklasy jest czyms ogromnie dziwnym, a wiele innych mogloby sie znalezc, jest Intertoto, a nie ma LM.
Kalmar
To jest problem...
Levuss
Ja też już znalazłem jeden bug. Gdzie w tym patchu jest Ronadlo?!. Nigdzie go nie ma. Można byłoby go wrzucić do Free Agents
perONE
Mnie denerwuje niedopracowanie taktyk druzyn, przykadowo: Salgado I składzie podczas gdy Ramos siedzi na ławce dry.gif
Druga zawaloan sprawa to stroje w Edit Mode
ale i tak dobrze tongue.gif 8,5/10
lukasz44
CYTAT(perONE @ Dec 28 2008, 13:42) *
Mnie denerwuje niedopracowanie taktyk druzyn, przykadowo: Salgado I składzie podczas gdy Ramos siedzi na ławce dry.gif
Druga zawaloan sprawa to stroje w Edit Mode
ale i tak dobrze tongue.gif 8,5/10

No też jako kibica Realu mnie to zdziwiło że Salgado w pierwszej 11, a Ramos na ławce, a chyba na środku gra Metzelder, to zamiast niemca lepiej było dać na środek Ramosa, ale ogólnie ok,
pozdro,
EjPii
CYTAT(lukasz44 @ Dec 28 2008, 13:55) *
No też jako kibica Realu mnie to zdziwiło że Salgado w pierwszej 11, a Ramos na ławce, a chyba na środku gra Metzelder, to zamiast niemca lepiej było dać na środek Ramosa, ale ogólnie ok,
pozdro,

Jakby mieli wszystkie drużyny ustawiać to by chyba padli happy.gif O to chodzi aby samemu ustawić team jak się chce.
maciag
CYTAT(EjPii @ Dec 28 2008, 17:24) *
Jakby mieli wszystkie drużyny ustawiać to by chyba padli happy.gif O to chodzi aby samemu ustawić team jak się chce.

Tak tylko że to jest jedna z najlepszych drużyn w Europie więc warto by było a tak pozatym oni tego patcha robili przez prawie czy ponad pół roku więc mieli dużo czasu żeby dopracować of'a sam kiedyś robiłem patcha do PES'a 6 i zajęło mi to... tydzień samemu fakt że był niedopracowany. Pozatym w patchu miało być 100% komentarza. Jest niby 98% choć i tak często słychać Borka... Są pomylone kwestie strzelam gola na 4:0 a Szpakowski mówi że jest przewaga dwóch bramek... Dużo jest takich nie będę po kolei wymieniać. Ogólnie patch dobry ale nie spełnił moich oczekiwań: za mało stadionów (do tego niedopracowane), kitsy zwykłe (lepiej jakby były HD, dużo też nieaktualnych) twarzy niektóre fatalne np. Heskey (są lepsze na rynku), mało piłek. Pozatym na plus oprawa graficzna choć też wkurza mnie tylko jeden i ten sam scoreboard na plus też przyśpiewki szczególnie polskich drużyn ;P Ale sie rozpisałem...
Pozdro ;D
frodo998
CYTAT(maciag @ Dec 28 2008, 21:55) *
Tak tylko że to jest jedna z najlepszych drużyn w Europie więc warto by było a tak pozatym oni tego patcha robili przez prawie czy ponad pół roku więc mieli dużo czasu żeby dopracować of'a sam kiedyś robiłem patcha do PES'a 6 i zajęło mi to... tydzień samemu fakt że był niedopracowany. Pozatym w patchu miało być 100% komentarza. Jest niby 98% choć i tak często słychać Borka... Są pomylone kwestie strzelam gola na 4:0 a Szpakowski mówi że jest przewaga dwóch bramek... Dużo jest takich nie będę po kolei wymieniać. Ogólnie patch dobry ale nie spełnił moich oczekiwań: za mało stadionów (do tego niedopracowane), kitsy zwykłe (lepiej jakby były HD, dużo też nieaktualnych) twarzy niektóre fatalne np. Heskey (są lepsze na rynku), mało piłek. Pozatym na plus oprawa graficzna choć też wkurza mnie tylko jeden i ten sam scoreboard na plus też przyśpiewki szczególnie polskich drużyn ;P Ale sie rozpisałem...
Pozdro ;D
poszukaj w moich postach - stadiony, piłki, stroje (aktualne i rozdz. 512x512) wszystko zrobiłem pod tego patcha;) Pozdro
maciag
CYTAT(frodo998 @ Dec 28 2008, 22:05) *
poszukaj w moich postach - stadiony, piłki, stroje (aktualne i rozdz. 512x512) wszystko zrobiłem pod tego patcha;) Pozdro

Dzięki wielkie przynajmniej tyle szukania i ściągania nie ma ;D
Pozdro ;P
Tolox11
For those that mentioned the flags, and how to change, the program to use is Game Graphic Studio, and open the file 0_text, and the flags are in the files: unknow_09453 till unknow_09464.

And Bundesliga can have limited flags due to limited slots, i dont remember how much, but sure more than half bundesliga teams can have flag, and to change it must be edited the colors of fans inside of PES 6. And some teams will repeat flag, is just a little incovinience.
And maybe Others B is the same, ill try to put Widzew flag instead of no war flag.

edit: i could put 12 flags in Bundesliga and 1 in Others B to Widzew, the rest repeat and depends of the color of the fans (in edycja inside the game editor)

Salu2
ps: the patch kickass, really everytime much better  biggrin.gif

lala6000
Subotic z BVB wybrał reprezentacje serbii,a jest usa smile.gif w sumie to szczegol smile.gif
lala6000
CYTAT(potter @ Dec 23 2008, 01:16) *
No taka moja pierwsza refleksja na temat przyspiewek
Na plus to to, ze zostaly zaktualizaowane i zmienione w porownaniu ze starszymi wersjami patcha, nie ma juz nudnego Tanczymy Labada jak gramy Legia, czy ziewajacych WIsłaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kibicow.
Na minus to to, ze troche za cicho w porownaniu do komentarza sa te przyspiewki, scisszylem darka ale tamci glosniej nie spiewaja. Takze na minus ze niektore przyspiewki sa niewyrazne, ale widocznie lepszych nie mieliscie. I taka mala drobnostka bo zagralem Legia na Lechu i od poczatku bylo: "Jazda z kurwami, Kolejorz jazda z kurwami". Wiem, ze oni tak spiewaja, ale na moja Legie jak to robia to tego nie lubie tongue.gif
Pzdr

P.S. Na temat innych rzeczy tez napisze, w swoim czasie

Dobrze ze przyspiewki sa wyciszone,przyanjmniej jak na meczu,a nie grasz a przyspiewki sa wyrazniejsze niz komentarz smile.gif
Giovani
Witam, mam problem. Kupiłem Angielską wersje PES 6 i nie wiem dlaczego nie mogę grać z Patchem.
Pojawia się napis KONAMI i wczytują się opcje i czarny ekran! Koniec, nic się nie dzieje.
Bardzo proszę o pomoc smile.gif
Pozdrawiam
karol1119
CYTAT(Giovani @ Dec 30 2008, 15:14) *
Witam, mam problem. Kupiłem Angielską wersje PES 6 i nie wiem dlaczego nie mogę grać z Patchem.
Pojawia się napis KONAMI i wczytują się opcje i czarny ekran! Koniec, nic się nie dzieje.
Bardzo proszę o pomoc smile.gif
Pozdrawiam

nie kestem do konca pewny ale musisz miec chyba polska wersje gry zaisntalowaną i wtedy na czysto instalujesz patcha. na angielskiej wersji chyba nie dziala. Wiem ze mozna powiedziec a co ra roznica na jaki jezyk sie wgrywa patcha ale jednak chyba ma dry.gif
perONE
Tak samo myślałem. Nie moglem zainstalowac polskiej wersji więc zainstalowalem ang. Po podmianie plików, uprzedniej zmianie nazw (p_text na e_tex) nie działało. To chyba nie wina złej instalacji IMO wink.gif
empek
PerOn to powinno działać ja tak musiałem robic w oe 4.0 Gdy miał gre po angielsku...
Giovani
No nic trudno. Dziękuje za fatygę smile.gif
Podzwoniłem tam gdzie trzeba i załatwiłem polską werjse smile.gif
A co do Patcha to MIAZGA. Lecz jest kilka błędów związanych z faceami, np. Victor Sanchez z Barçy, ma twarz jakiegoś lola co pierwszy raz słyszę tongue.gif
Giovani
Mam pytanie, chciałbym dodać sobie Beckhama do Milanu, lecz nie mogę go nigdzie znaleść, jest tylko przyporządkowany do reprezentacji, a do klubu żadnego nie. Nie ma go w w tej "reszcie" piłkarzy, proszę o pomoc smile.gif
artysta germanista
CYTAT(Giovani @ Jan 1 2009, 14:50) *
Mam pytanie, chciałbym dodać sobie Beckhama do Milanu, lecz nie mogę go nigdzie znaleść, jest tylko przyporządkowany do reprezentacji, a do klubu żadnego nie. Nie ma go w w tej "reszcie" piłkarzy, proszę o pomoc smile.gif

Widocznie nie ma go wogle w tym patchu. Musisz sobie go zrobic
EjPii
CYTAT(Giovani @ Jan 1 2009, 14:50) *

Tu masz jego staty http://pesstatsdatabase.com/david-beckham-t3210.html.
lukasz44
przecież Becks jest w reprezentacji Angli wystarczy go zarejestrować do Milanu, pozdro tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Giovani
Wszystko gitra już smile.gif
Dziękuje za pomoc smile.gif
zomek
ej wiecie jakim programem mogę otworzyć plik opmov (czyli intro )
maciag
CYTAT(zomek @ Jan 1 2009, 22:38) *
ej wiecie jakim programem mogę otworzyć plik opmov (czyli intro )

Zmień rozszerzenie tego pliku na avi
Narzędzie->opcje folderów->widok->i odznacz ukryj rozszerzenia znanych typów plików i potem zmień rozszerzenie tego opmov
tongue.gif
frodo998
Znalazłem mały szczegół, a mianowicie jest "Loverkrands" zamiast Lovenkrands:)
Levuss
A nie wiecie co się stało z Ronaldo?. Zapewne za niego został stworzony jakiś inny zawodnik tylko jaki?.
Tolox11
Troche pytanie, bedzie nowe OF z transfers ?

in case i said wrong, in english: little question, will be an official OF with the last new transfers? and if you will release, will be a topic to could help with some transfers?

Pozdro

siwers99
CYTAT(Levuss @ Jan 3 2009, 09:54) *
A nie wiecie co się stało z Ronaldo?. Zapewne za niego został stworzony jakiś inny zawodnik tylko jaki?.

widocznie został zrobiony za niego jakiś zawodnik a jaki nie wiem nie potrzebne Ci to , jeśli go chcesz mieć to nic Ci nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić Ronaldo za jakiegoś Tobie nie potrzebnego zawodnika.
T-Mac
CYTAT(Tolox11 @ Jan 5 2009, 03:12) *
Troche pytanie, bedzie nowe OF z transfers ?

in case i said wrong, in english: little question, will be an official OF with the last new transfers? and if you will release, will be a topic to could help with some transfers?

Pozdro

bedzie smile.gif
yes

siwers99
CYTAT(T-Mac @ Jan 5 2009, 12:18) *
bedzie smile.gif
yes

ja mam taka propozycje co do uaktualnienia czy może byście w Ml young wstawili zrobili prawdziwe młode talenty??
mogę w tym pomóc;)
JustMe1987
Uwielbiam wasze produkcje i raz jeszcze chcialem podziekowac za wasz trud dzieki ktoremu mozna cieszysc sie z :

Joypad 12 tongue.gif zl.
PES 6 100 zl.
PC 2000 zl.
Pol Evo Ekstraklasa Patch?
Bezcenny! cool.gif

Ponizej uklon dla mlodej ekipy ktora bardzo sie starala ale nie do konca im wyszlo...

"prawie" ekstraklasa patch wink.gif
Tawarisz
Ja w zasadzie mam opinie i pytanie. Po pierwsze u zawodnikow Korony Kielce nie ma nazwisk na koszulkach i nie da sie tego zmienic - przynajmniej ja nie umiem. Po drugie mam pytanei czy da sie przywrocic klasycznych zawodnikow typu Pele, Maradona czy Boniek na wgranym OE5?
torin
CYTAT(Tawarisz @ Feb 2 2009, 03:01) *
Ja w zasadzie mam opinie i pytanie. Po pierwsze u zawodnikow Korony Kielce nie ma nazwisk na koszulkach i nie da sie tego zmienic - przynajmniej ja nie umiem. Po drugie mam pytanei czy da sie przywrocic klasycznych zawodnikow typu Pele, Maradona czy Boniek na wgranym OE5?

Przede wszytkim nie pisz tego samego w dwoch tematach dry.gif
Zawodnicy Korony nie maja nazwisk na koszulkach bo nie posiadaja takowych w rzeczywistosci. W 1 lidze nie ma takiego obowiazku. Zawodnicy klasyczni zostali zastapieni mlodymi talentami.
frodo998
Przytrafiło mi się ciekawe zjawisko w patchu, a mianowicie zawisił się komentarz podczas gry.
http://www.sendspace.pl/file/Kz1mKuOK/
pomogło dopiero wyłączenie PESa. Link przedstawia to zdarzenie.
Rozmawiałem z kolegą i podobny przypadek miał w OE 4.0
Mani3k
CYTAT(frodo998 @ Feb 2 2009, 16:41) *
Przytrafiło mi się ciekawe zjawisko w patchu, a mianowicie zawisił się komentarz podczas gry.
http://www.sendspace.pl/file/Kz1mKuOK/
pomogło dopiero wyłączenie PESa. Link przedstawia to zdarzenie.
Rozmawiałem z kolegą i podobny przypadek miał w OE 4.0

Zgadza się, kwestia "No był bliski szczęścia!" zawiesza komentarz... i powtarza ten tekst do końca połowy.
Obecnie jestem w trakcie robienia Update'a 100% z pomocą Timaka, także wszystko zostanie poprawione.
Pozdrawiam
Tawarisz
CYTAT(torin @ Feb 2 2009, 16:12) *
Przede wszytkim nie pisz tego samego w dwoch tematach dry.gif
Zawodnicy Korony nie maja nazwisk na koszulkach bo nie posiadaja takowych w rzeczywistosci. W 1 lidze nie ma takiego obowiazku. Zawodnicy klasyczni zostali zastapieni mlodymi talentami.

Wiem ze zawodnicy sa zastapienia mlodymi telantami. Pytam czy da sie przywrocic legendy
artysta germanista
CYTAT(Tawarisz @ Feb 3 2009, 14:39) *
Wiem ze zawodnicy sa zastapienia mlodymi telantami. Pytam czy da sie przywrocic legendy

To ci powinno dać do zrozumienia, że można tylko w jeden sposób: zaedytować młode talenty na legendy

EDIT: JustMe gdzie masz takie tanie joypady?
Piter123
Panowie patch jest super. Dzięki niemu znów wróciłem do "szósteczki".
Wislak1312
A ja znalazłem jeszcze jeden minus tego patcha.
W Reprezentacjach Afrykańskich brakuje RPA... a przeciez teraz odbedzie sie tam mundial...
Nie lepiej juz bylo wywalic z gry Angole?? blink.gif
legia122
Nazwy stadionów - poprawiony OF http://www.wrzuta.pl/pliki/pd3KfrzuAj/plik_opcji_ep_v.5
mazitbg
Witam wink.gif

Chciałem zapytać jak mogę sobie przestawić, bo zakładam, że pewnie da się, aby kibice na stadionie Juve byli w barwach klubu, tak jak na innych stadionach? Wiem, że Juve jest "przerobione" z Chievo Werona, gdzie zawodnicy mają zółto-niebieskie barwy i w takich też wyświetlają się kibice kiedy gram Juventusem. Drugie pytanie kieruje o to, jak można zmienić "tło boiska" przy ustawianiu formacji z tego czarnego, bo czasami ciężko mi dojrzeć na zasięg gry poszczególnych zawodników. Poza tym patch jak dla mnie bardzo dobry, także dzięki niemu dalej gram tylko w PES6 smile.gif Dzięki z góry za wszelkie porady, pomocne programy czy wskazówki wink.gif
Windziak
Raczej błąd, nie wiem czy ktoś wcześniej go wytknął. W każdym razie, jak gram reprezentacjami azjatyckimi (Japonia, Australia, Korea) to słyszę przyśpiewki Lechii Gdańsk tongue.gif da radę to jakoś naprawić? wink.gif
niemamnicka123
no ja gram z tym patchem drugi dzień a już takie wkurzające błedy:

1. kaczmarek (bramkarz śląska) ma trochę za dużo włosów
2. korona i zagłębie są w ekstraklasie
3. wiele transferów nie było uwzględnionych w update wiosennym
4. śląsk nie ma 3. stroju (nawet używając l1 i r1 czy jakoś tak (Q i E))
5. jak daje żeby goście przyśpiewki na 0 mieli to wydzierają się częściej niż gospodarze
6. jak zmieniam formację to się to nie zapisuje
7. na stadionach które mają 1 rząd trybun trybuny ciągną się do góry kilka pięter (tj kibice siedzą w powietrzu) a przynajmniej tak jest na oporowskiej
8. przyśpiewki są za cicho (jak już mówiłem wcześniej jak się kieruje 11 zawodnikami to raczej jest się na stadionie a nie przy telewizorze gdzie ściszają dźwięki ze stadionu żeby było komentatorów słychać)
9. błędy w wieku zawodników
10. niedoceniani są niektórzy zawodnicy (wg mnie zbyt małe statystyki niektórych piłkarzy) socha i mila mają wg mnie niektóre staty zdecydowanie zbyt niskie
11. mila wg mnie troche zbyt ciemne włosy
12. nie wygląda kaczmarek na 2 metrowego terminatora
13. w muzeum pes jak daje stadiony z gry to się wyłącza gra na jednym ze stadionów
Damian.
O boże...
po 1:
- Korona i Zagłębie są w Ekstraklasie ponieważ slotów w lidze jest 18, drużyn Ekstraklasy jest 16, zostały 2 miejsca wolne więc wwalili tam teamy z 1 ligi

po 2:
- w pes6 nie ma kibiców 3d, więc nigdy nie będzie dokładnie na trybunach

po 3:
- z włosami przesadziłeś

po 4:
- wiek jest optymalny(gdyby patrzyli na daty urodzenia to codziennie ktoś miałby zmienianą datę)

pozdrawiam
niemamnicka123
i jeszcze nie z każdym masz 2 mecze w lidze (drużyn 18 a kolejek 29 zamiast 36) przez co nie zdobyłem 1. miejsca w lidze ponieważ z lechem grałem tylko 1 mecz i miał lech na koniec sezonu 1pkt więcej oraz łukasiewicz ze śląska ma na koszulce napisanie "ukasiewicz" (zabrakło "Ł") i wkurza to że w uwzględnionych transferach nie były uwzględniane zmiany w 1. składzie i w wielu miejscach mamy w 1. składzie zawodników którzy nigdy nie wchodzą nawet z ławki

aha i jeśli to prawda że kibice powinni być w kolorach klubu tak jak pisze pan kilka postów wyżej to ja nie mam kibiców z barwami klubów
Windziak
niemamnicka123 - za przeproszeniem tak pierdolisz, że aż mi jest przykro. drużyn w lidze w karierze jest 16 - i grasz 30 meczów, jak grasz normalną ligę to 18 klubów i 34 mecze, więc mijasz się z prawdą, bo zawsze jest mecz i rewanż.
jeśli chodzi o kolor kibiców - w karierze czasem są w kolorze którym powinni, czasem nie, jeśli zaś grasz ligę normalnie to zawsze muszą być w kolorze, który jest im przypisany - jak mniemam w Śląsku Wrocław powinien być to kolor zielony.
koloru włosów to się nie czepiaj, bo to są naprawdę małoistotne szczegóły, tym bardziej, że nie odbiegają one aż tak rażąco...
no i co do statsów... hm... Mila to nie jest jakiś "wielki" zawodnik, więc nie przesadzaj...

Ps. nie przegrywa się mistrzostwa przez jedną porażkę
Levyr9
Niemamnicka123 jak ci się patch nie podoba to w niego po prostu nie graj! Zrób sobie swojego patcha. Według mnie patch jest rewelacyjny, świetna robota! biggrin.gif
zabek
mam problem z wymiana piłek jest tylko jedna troche głupio. a jeszcze jedno nie ma napisów na kosszulkach co robic pomocy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.