Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 Ps3
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2
cambel
Witam mam pytanie czy ktoś ma już jakies namiary na OF na PS3
JnR
A jak mozna wgrać OF na PS3 smile.gif?( nie wiem naprawdę dopiero co zakupiłem PS3 i za pare dni ide po Pesa smile.gif )
cambel
QUOTE(JnR @ Oct 18 2008, 11:15) *
A jak mozna wgrać OF na PS3 smile.gif?( nie wiem naprawdę dopiero co zakupiłem PS3 i za pare dni ide po Pesa smile.gif )

Ja również ale wydaje mi się że przez usb będzie można wrzucić nie mam pojęcia rolleyes.gif
artysta germanista
zgrywasz chyba na pendrive'a i potem jakoś to wgrywasz xD albo wkładasz plytke do PC i tam podmieniasz? chyba coś takiego

PS. Fajnie wam macie ps3 tongue.gif
JnR
a mógłby ktoś wyjaśnić co z tym OF zrobić żeby na PS3 się dostał... przypuśćmy że zgrywam go przez pendrive na PS3 i co dalej :|?
Varies.
Wchodzisz w XMB ''Games'',potem wchodzisz w Savee Data(czy cos takiego,nie chce mi sie sprawdzac ;p).Klikasz na ikonke pendriv'a,klikasz triangle.gif i bierzesz display all wink.gif . Ale na ps3 jest chyba inny format save'u...zreszta sie zobaczy jeszcze :]
crash5
A działa wam online na PS3 w PES 2009?
larson
Witam

http://rapidshare.com/files/155038729/full_yama.rar.html

poprawne nazwy klubów , loga i stroje smile.gif
JnR
jeszcze transfery by sie przydaly smile.gif ale to można zrobić we własnym zakresie

WIELKIE DZIĘKI LARSON biggrin.gif chyba już po Pesa lece skoro ktoś to znalazł smile.gif
Ale mam pytanie tongue.gif czy to na PS3 będzie chodziło tongue.gif??
To co jest na PC( chodzi o OF itp) działa na PS3??
larson
To jest przeznaczone na ps3 - u mnie działa smile.gif
JnR
To dzięki wielkie stary smile.gif
A możesz krótko objaśnić jak to wgrać?
crash5
Ponawiam pytanie. Jak to wgrać.
Varies.
CYTAT
Pierwsza sprawa: jeśli nie chcesz stracić swojego save w przypadku dokończenia gry, o ile nie skończyłeś, to najlepiej zrobić jego kopię. Można tego dokonać w następujący sposób:

- w głównym menu przechodzimy do zakładki GAME

- następnie SAVE DATA UTILITY, najeżdżamy na save i wciskamy trójkąt, dalej COPY i wybieramy miejsce przeznaczenia może to być: PenDrive, karta pamięci lub inny profil w konsoli, po skopiowaniu usuwamy stary save,

- po zrobieniu kopii zapasowej wchodzimy z powrotem do SAVE DATA UTILITY i wybieramy nośnik, na którym mamy save załadowany do konsoli, po ukazaniu się ikony zapisu gry naciskamy trójkąt ---> copy, save skopiuje się do profilu, w którym aktualnie będziemy przebywać

- i to jest wszystko, jeśli ściągacie saevy to muszą być na region EU! lub na region dla danej gry

Na koniec podam jak należy ulokować na nośniku plik do wgrania na PS3. Potrzebna będzie karta pamięci lub PenDrive (nie muszą być puste, mogą być na nich inne dane):

Na Penie/karcie robimy folder o nazwie PS3 (muszą być duże litery), następnie wrzucamy tam ściągnięty save (nie można wrzucić go luzem, bo konsola go nie zobaczy), muszą to być oryginalne nazwy katalogów. Przeważnie wygląda to tak np. w przypadku resistance
Pendrive:/PS3/SAVEDATA/BCES00001_PROFILE, w innych grach będzie bardzo podobnie. Różnić może się jedynie ostatnia nazwa za kreską łamaną(takie nazwy katalogów tworzy konsola przy zgrywaniu).

Oto jeden saev:

Motorstorm 100% complete

Z czasem będę uzupełniał tutaj listę zapisów z gier, a jeśli Wy chcecie dodać jakiś save, przyślijcie mi na mail: [email protected] (bo gdy powrzucacie każdy w osobnych postach, to trudno będzie je znaleźć, a ja dodam je w pierwszym poście pod ręką).

pzdr
kociol

p.s. Cały tekst jest mojego autorstwa, nie jest to żadne redagowanie czy tłumaczenie z innych źródel !!!

linki z gamefaqs nie dzialaja po wklejeniu dziwne... najlepiej wchodzic przez google wpisujac gamefaqs...

2 sek w google...
larson
Zgrywasz na cd lub pena katalog PS3 potem wchodzisz w saved data utility i tam znajdziesz te dodatki - podmieniasz edit data i już smile.gif
pozdr
JnR
ok już mniej więcej rozumiem po tych dwóch wyjaśnieniach tylko jedno pytanie ostatnie już bo tylko co do tego mam wątpliwość
Zanim wrzuce na Pena to muszę to rozpakować ? czy to spakowane do ps3 wrzucić?
cambel
QUOTE(larson @ Oct 18 2008, 13:00) *
Witam

http://rapidshare.com/files/155038729/full_yama.rar.html

poprawne nazwy klubów , loga i stroje smile.gif

A czy mozesz go wrzucic na jakis inny serwer
crash5
JNR pomożesz? Albo ktoś inny? Jak to dokładnie zrobić. Najlepiej swoimi słowami. Bardzo bym prosił. Też pomoge jak będe mógł kiedyś. Bardzo mi zależy na tym Ofie. PLEASE!!!!!!!!!
JnR
ja nie mam jeszcze giery tylko chce wiedziec na przyszlosc ale ogolnie rzecz biorac wrzucasz to co sciagniesz na pena podpinasz go do PS3 i reszta jest wyjasniona ze otwierzasz SAve Data utility i podmieniasz edita data smile.gif
artysta germanista
CYTAT(cambel @ Oct 18 2008, 14:43) *
A czy mozesz go wrzucic na jakis inny serwer

http://www.sendspace.com/file/18re3p

CYTAT(crash5 @ Oct 18 2008, 14:53) *
JNR pomożesz? Albo ktoś inny? Jak to dokładnie zrobić. Najlepiej swoimi słowami. Bardzo bym prosił. Też pomoge jak będe mógł kiedyś. Bardzo mi zależy na tym Ofie. PLEASE!!!!!!!!!

lepiej niż w tych kilku postach w tym temacie Ci już nikt nie wytłumaczy.Przeczytaj kilka razy może w końcu załapiesz.

larson
A tak apropo to chyba lipa jest z wgrywaniem przyśpiewek kibiców :/ wgrałem mp3 i nie ma chyba wybierania paru tylko zatwierdziło tą jedną wybraną i potem cały mecz kibice non stop śpiewali to samo...mam nadzieje, że się myle i da się ten problem rozwiązać.
JnR
wgrałeś PZPN PZPN... smile.gif?? Albo Legia to stara... smile.gif?
crash5
Działa OF od LArssona potwierdzam!!! Jest super!!! smile.gifbiggrin.gif
larson
he he wink.gif wgrałem na próbe Olimpiakosu ale się zawiodłem...miałem nadzieje na conajmniej 3 sloty dla teamu mad.gif
artysta germanista
CYTAT(JnR @ Oct 18 2008, 15:31) *
wgrałeś PZPN PZPN... smile.gif?? Albo Legia to stara... smile.gif?

a co ty z Poloni? tongue.gif bo widze, że Warszawa.

Ha crash mówiłem, że w końcu uda Ci się wgrac
crash5
TAK TAK udało sie hehe smile.gif ale znaczkow na strojach niema nie?? czy są? Bo naprzyklad wzailem pierwsze lepsze Arsenal i Valencia i niemieli.
crash5
Oczywiście nie wybrzydzam biggrin.gif tylko sie pytam czy rzeczywiście na strojach są reklamy i herby. To są czy niema?
cambel
Mi tez sie udalo wkoncu teraz tylko czekac na sklady i jakies inne dodatki tongue.gif tongue.gif
larson
koszulki z reklamami powinny być bo są przecież ikonki w podkatalogach...ja ręcznie każdą z osobna skopiowałem pena rolleyes.gif troche roboty ale warto tongue.gif
crash5
Są transfery poprawione w tym Patchu Berbatov w MU a Robinho w MC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIAŁAJĄ KOSZULKI!!! TRZEBA WGRAĆ JE PO KOLEI TAK JAK PISAŁ LARRSON
JnR
Crash i Larson może jeden z was mi powiedzieć czy kopiować ikonka po ikonce czy po prostu folder po folderze smile.gif?
chodzi mi o to czy wypakowywać po koleji Icon10, data itp z kazdego folderu czy po prostu do pena wklejać folder po folderze jak nie zrozumiał by ktoś z was tongue.gif
larson
kopiujesz ikonke z obrazkiem koszulki do ps3.
JnR
to jest to Icon 10 cos takiego tak?? a te data itp nie ?
crash5
Przenieś folder PS3 na Pendrive potem zrób tak jak mówił Larsson a potem skopiuj EDIT DATA oraz wszystkie koszulki.
JnR
czyli mam najpierw na pena siepnąć folder z ps3 . włożyć Pena do PC i wrzucić koszulki.. tylko tu mam problem ponieważ nie wiem czy przerzucać folder po folderze , czy może tylko ikonki pod nazwa (chyba) IC10( tam gdzie jest obrazek koszulki) czy może wrzucić spakowane to :|
crash5
Nie. Wrzucasz folder PS3 na pendrive podłączasz do PS3 potem kopijuesz EDIT DATA i koszulki. To wszystko smile.gif
larson
Pojawił się nowy save data :

http://files.filefront.com/PESFan+PS3+OFzi...;/fileinfo.html

nie testowałem ale podobno nie da się łączyć z tym poprzednią paczką...

Updated all Spanish team badges, kits and names
Updated all transfers! (ingame players only)
Made unlicensed National team kits
Correct player, league, stadium names
Removed fake duplicate players from NT's

pozdr
JnR
jak ktoś przetestuje to prosiłbym o jakieś screeny albo cuś smile.gif) a wiecie może co trzeba zrobić żeby tego patcha można było od konami na ps3 wgrać?

PS:Larson PW smile.gif
larson
jak ktos wgra niech napisze jak jest z ligą angielską ?
cambel
Ligi angielskiej nia ma transfery sa wczesniejszy of byl lepszy bo przynajmiej angielska byla
JnR
mógłby ktos w pkt podać jak takiego patcha wgrać ale w miarę jasno bo nie robiłem tego nigdy smile.gif
crash5
a wiec tak :

1 ściągasz plik full yama
2 rozpakowujesz
3 znajdujesz katalog PS3
4 przenosisz np. na pendrive
5 wkładasz do plejaka
6 wchodzisz do Game
7 potem Save Data Utitly
8 szukasz usb device
9 wciskasz x wchodzisz
10 tam bedzie od cholery koszulek
11 szukasz Pro Evolution Soccer 2009 Edit Data
12 wciskasz trójkąt
13 copy -- yes i powinno byc ok
crash5
Czy wie ktoś z posiadaczy PS3 i dual shocka czy PES2009 współpracuje z tym padem? Chodzi mi o WIBRACJE. (czy są)
psmaras
Wibracje w PESie huh.gif
cambel
Ma ktoś już może jakiś nowy of na ps3
larson
to jest to na co czekaliśmy :

http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=64749

enyoy biggrin.gif
larson
-All English and international transfers 100% complete

-All correct player names (including a lot of player name/back of shirt name fixes)

-All Prem and La Liga badges and kits (Including home, away, goalkeeper, name and number markings)

-Added missing players such as Eidur Gudjohnsen, Danny, Maniche and more

-Added Bayern Munich and Werder Bremen to the game in place of PES United and WE United

-Unlicensed national team kits done with badges, kit sponsers and name and number markings

-All correct Prem, Ligue One, Serie A, La Liga and some other (Zenit, Sporting, Benfica, Ajax, PSV, Fenerbahce and more) player numbers

-All League and Stadium names corrected (Note: For the 'fake' stadiums, I renamed them after stadiums they resemble. Also, Master League's league names have been changed to England League, La Liga, Serie A and UEFA European Superliga. This is down to how I play my Master League. Remember to change those league names to suit how you set up your Master League)

-Fake/duplicate national team players removed

-Hundreds of appearances (builds and scans) accessory/boots/hairstyle changes

-Full Prem, Old Firm and England national team chants
JnR
mógłbyś dać jakiś link żeby to ściągnąć tongue.gif strasznie dużo tych linków tam

mam probrać najpierw te

V1.2 http://rapidshare.com/files/15805030...V1.02.rar.html

V1.1 http://rapidshare.com/files/15849920..._File_V1.1.rar

V1.0 http://rapidshare.com/files/15849835..._File_V1.0.rar
i potem
ten
http://rapidshare.com/files/15859466...pdate_Only.rar

i all wrzucić do ps?
crash5
Larsson opisz jak wrzucić! Prosimy !!! smile.gif Cholipa ale linki niedziałają :/ Może ktoś je wrzucić jak ma na jakiś serwer?

Mógłby ktoś dać linki do tych plików i instrukcje jak to wgrać i w jakiej kolejności?
larson
http://files.filefront.com/Von+Option+File...;/fileinfo.html

tylko to ściągnijcie happy.gif

reszta taka sama jak w poprzednim , copy edid data i recznie koszulki !

pozdr
crash5
A tamte koszulki skasować?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.