Pierwsza sprawa: jeśli nie chcesz stracić swojego save w przypadku dokończenia gry, o ile nie skończyłeś, to najlepiej zrobić jego kopię. Można tego dokonać w następujący sposób:
- w głównym menu przechodzimy do zakładki GAME
- następnie SAVE DATA UTILITY, najeżdżamy na save i wciskamy trójkąt, dalej COPY i wybieramy miejsce przeznaczenia może to być: PenDrive, karta pamięci lub inny profil w konsoli, po skopiowaniu usuwamy stary save,
- po zrobieniu kopii zapasowej wchodzimy z powrotem do SAVE DATA UTILITY i wybieramy nośnik, na którym mamy save załadowany do konsoli, po ukazaniu się ikony zapisu gry naciskamy trójkąt ---> copy, save skopiuje się do profilu, w którym aktualnie będziemy przebywać
- i to jest wszystko, jeśli ściągacie saevy to muszą być na region EU! lub na region dla danej gry
Na koniec podam jak należy ulokować na nośniku plik do wgrania na PS3. Potrzebna będzie karta pamięci lub PenDrive (nie muszą być puste, mogą być na nich inne dane):
Na Penie/karcie robimy folder o nazwie PS3 (muszą być duże litery), następnie wrzucamy tam ściągnięty save (nie można wrzucić go luzem, bo konsola go nie zobaczy), muszą to być oryginalne nazwy katalogów. Przeważnie wygląda to tak np. w przypadku resistance
Pendrive:/PS3/SAVEDATA/BCES00001_PROFILE, w innych grach będzie bardzo podobnie. Różnić może się jedynie ostatnia nazwa za kreską łamaną(takie nazwy katalogów tworzy konsola przy zgrywaniu).
Oto jeden saev:
Motorstorm 100% completeZ czasem będę uzupełniał tutaj listę zapisów z gier, a jeśli Wy chcecie dodać jakiś save, przyślijcie mi na mail:
[email protected] (bo gdy powrzucacie każdy w osobnych postach, to trudno będzie je znaleźć, a ja dodam je w pierwszym poście pod ręką).
pzdr
kociol
p.s. Cały tekst jest mojego autorstwa, nie jest to żadne redagowanie czy tłumaczenie z innych źródel !!!
linki z gamefaqs nie dzialaja po wklejeniu dziwne... najlepiej wchodzic przez google wpisujac gamefaqs...