Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skala Trudności W Pes 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2
jacekz40
Trochę za dużo trzeba grać odbiorem piłki bo wślizgi to najczęściej kartki, ale najbardziej zdumiewa mnie za bardzo defensywny styl gry, nawet jak ustawimy drużynę na "hurra" do przodu to i tak ciężko zepchnąć przeciwnika do defensywy. Mam na myśli oczywiście dwa najwyższe poziomy trudności no i nie zespoły typu MU i Barcelona, bo tutaj to normalne, ze zaraz wyskoczy gromadka miłośników MU, którzy piszą zawsze przy każdej wersji to samo - "ja gram MU i gra wcale nie jest trudna" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
macio
ja gralem w demko tylko, Barca - Real, w 20min meczu wygralem 10-1 ... mialo byc bez Barc i Mu, ale moim zdaniem to i tak przesada, Eto'o mozna cale boisko przebiec ... :/
zigy!
niby jest lepiej,ale poziomem smierdzi mi z PES 08 w sumie przeciwnik stara sie zagescic pole gry i niby cos atakuje ale dla mnie jest to zdecydowanie za malo sad.gif pozostaje jedynie jak zwykle multi dry.gif a mialo byc tak pieknie ....
Asturas
hmm... ja gram Milanem. Zazwyczaj gram przeciwko MU, Barcelonie, Chelsea i Interowi. I zawsze wygrywam. Oczywiście na Top Player.
Moje spostrzeżenie jest takie, że gdy już załapałem różnice pomiędzy 08 a 09 to zaczeło mi się grać łatwo. Olbrzymia ilość bramek z dośrodkowań i drugie tyle z rzutów różnych. Niestety zawodnikami typy Kaka czy Messi można przebiec całe boisko. A miało tak nie być. Znowu poza Buffonem i może Cechem reszta bramkarzy nie potrafi bronić. Taki Dida gubi się na własnym polu karnym...

Gra jest dość prosta. Zdradza objawi bycia schematyczną. W zasadzie o ile nie ma się ochoty na coś ambitniejszego to wystarczy grać skrzydłami z dośrodkowaniami.
Dodam tylko, że gram na klawiaturze. Zapewne grając na padzie gra jest już zupełnie banalna. Szkoda, bo liczyłem, że gra będzie bardzo trudna.
falcon87pl
CYTAT(macio @ Oct 17 2008, 01:00) *
ja gralem w demko tylko, Barca - Real, w 20min meczu wygralem 10-1 ... mialo byc bez Barc i Mu, ale moim zdaniem to i tak przesada, Eto'o mozna cale boisko przebiec ... :/

slyszalem ze Eto ma wystapic w filmie "JA robot 2" ...smile.gif
Ickero
Botami jeździ się bardzo prosto ale nie wiem jak wam, ale mi bardzo trudno gra sie ML grajkami gry, czyli Minanda itd. Zdarza się że wygram ale raz dostałem nawet 0:4 xD Czy to jak tak zacofany jestem i nie ogarniam PES-a czy może przy grze bez bot-ów poprzeczka naprawdę jest w "ciekawym miejscu" ... wink.gif
Ujmeny
Proponuje wszystkim zmienić podejście. Nie sztuką jest zawojowanie piłkarskiego świata jedną z stu najlepszych drużyn świata, ale właśnie tą która nie mieści się w rankingu. Sterują poczynaniami klasycznej drużyny LM musimy oprzeć się na taktyce, a nie indywidualnych umiejętnościach poszczególnych graczy. Poziom trudności patrząc z tej perspektywy zadowoli nawet najbardziej wymagających graczy.
foamy
indeed (tzn. zgadzam sie z Ujemnym)
przyjemnie jest wygrywać i bawić sie w drybling zawodnikami, pokonywać dobre drużyny... równie dobrym składem
znacznie więcej zabawy daje mi prowadzenie słabej drużyny w ML, obserwowanie zmian statów zawodników, wygrane i dopracowywanie taktyki... początkowo wiąże sie to z kalendarzem wypełnionym przegranymi, ale później jest coraz lepiej smile.gif
poziom trudności (top player)... dla mnie taki sobie, na plus są akcje AI, czasem przegrywam, czasem wygrywam nigdy jednak przesadnie i długo utrzymuje sie przy piłce
dawiddawido
Również zgadzam sie z Ujemnym.
Wiadomo że jak zawodnik jest szybki, i jednym zwodem oszuka obrońce to już nikt go nie dogoni, i tym sposobem łatwo jest ich mijać. Ale jak się ma słabych graczy którzy o dobrym przyśpieszeniu mogą tylko pomarzyć to wtedy zaczyna się ciekawa gra, bo trzeba jak najwięcej grać piłką, a jak najmniej z nią gonić.
Ja natomiast czekam na jakiś of który doda mi 2 lige angielską , i wtedy biorę jakiś cieniasów i awansuje , i walczę wink.gif
Mam nadzieje że staty moich zawodników w ML nie będą tak drastycznie rosły jak w 08 , gdzie pomimo grania na najwyższym poziomie, po 2 sezonach moi gracze nie odstawali od pozostałych graczy z 1 ligi
Pozdrawiam
norek
CYTAT(Asturas @ Oct 17 2008, 07:20) *
hmm... ja gram Milanem. Zazwyczaj gram przeciwko MU, Barcelonie, Chelsea i Interowi. I zawsze wygrywam. Oczywiście na Top Player.
Moje spostrzeżenie jest takie, że gdy już załapałem różnice pomiędzy 08 a 09 to zaczeło mi się grać łatwo. Olbrzymia ilość bramek z dośrodkowań i drugie tyle z rzutów różnych. Niestety zawodnikami typy Kaka czy Messi można przebiec całe boisko. A miało tak nie być. Znowu poza Buffonem i może Cechem reszta bramkarzy nie potrafi bronić. Taki Dida gubi się na własnym polu karnym...

Gra jest dość prosta. Zdradza objawi bycia schematyczną. W zasadzie o ile nie ma się ochoty na coś ambitniejszego to wystarczy grać skrzydłami z dośrodkowaniami.
Dodam tylko, że gram na klawiaturze. Zapewne grając na padzie gra jest już zupełnie banalna. Szkoda, bo liczyłem, że gra będzie bardzo trudna.

Włącz kolego MASTER LEAGUE, wybierz składy DEFAULT, ustaw poziom trudności na TOP PLAYER. Jak już to zrobisz to czekam na rząd kółeczek w terminarzu z wynikami po 5:0. Tylko tyle mam do powiedzenia na temat trudności. Kto rozpoczą Master League z wyżej wymienionymi ustawieniami wie o czym mówię a wygrywanie meczów nie jest takie różowe jak to kolega powyżej napisał.
Elzvis
A mnie do tej pory nie bawiło grając defaultami... Może dlatego, że nie umiem przegrywać smile.gif Ale w ML czasem zdarzają się sytuacje (najczęściej grając przeciwko średniej bądź słabej drużynie) gdzie komputer ustawia taką taktykę, że z przed własnego pola karnego się ruszyć nie możesz i dostajesz 3-0.
JuveR
CYTAT(norek @ Oct 18 2008, 07:51) *
Włącz kolego MASTER LEAGUE, wybierz składy DEFAULT, ustaw poziom trudności na TOP PLAYER. Jak już to zrobisz to czekam na rząd kółeczek w terminarzu z wynikami po 5:0. Tylko tyle mam do powiedzenia na temat trudności. Kto rozpoczą Master League z wyżej wymienionymi ustawieniami wie o czym mówię a wygrywanie meczów nie jest takie różowe jak to kolega powyżej napisał.

Dokładnie smile.gif A jeszcze co do bramkarzy: nie porównuj Buffona, Cecha czy Casillasa do Didy, bo ten ostatnimi czasy znacznie, ale to bardzo znacznie obniżył loty tongue.gif
Oran
Ja tam tworze własną drużyne i nią dąże do zwycięstwa we wszystkim - takie become a legend ale całą drużyną, no i było to możliwe praktycznie od zawsze smile.gif
kadej00
Gram na PS 3 i nareszcie czuje, że Com grając ze mną naprawdę posiada sztuczną inteligencję nie pozwala konstruowac takich samych akcji z rzędu. Nie wchodzą bramy z takich absrtrakcyjnych kontów jak wcześniej, aby przejść mur obronny przeciwnika trzeba byc kozakiem. Zwody nie tylko dobrze wyglądają ale są bardzo efektywne a w szczególności ta nowa ruletka !!!! Jak w dobrym momencię ją zrobię Tevezem to robie w jajo 3 obrońców!! W poprzednich częśćiach PEs ruletka była beznadziejna!! PES 2009 jest ok. Nareszcie muszę sie koncentrowac i starać żeby wygrać!! A nie lece Adriano przez całe boiska wale z całej siły i gol... Tutaj technika się liczy!!!

Wookiee
mi poziom trudnosci odpowiada
jest dokladnie tak jak bylo w PES6 czyli nigdy nie wiesz czy wygrasz nawet z najslabszymi.

w PES 2008 nie gralem z 2 powodow i to NAJWAZNIEJSZYCH !!!
mianowicie: za szybki byl gameplay...taka nawalanka bezsensowana a do tego taka latwosc zdobywania goli ze przy tej predkosci meczu
wygrywalem z najlepszymi po 12:0 lub po 20min gry przegrywalem z najslabszymi po 0:6 ;/

w PES 2009 nie mialem wyniku wiekszego od 4:3 liczac az od DEMA a teraz ledwo wyszedlem z teoretycznie latwej grupy w CL
a wczoraj na farta zremisowalem 1:1 z Stoke City grajac druzyna Chelsea xD i to mi sie podoba

wrocil stary dobry pes w nowoczesnej oprawie i to jest cos wspanialego !!!!!!
Grzybu88
CYTAT(Ujmeny @ Oct 17 2008, 23:11) *
Proponuje wszystkim zmienić podejście. Nie sztuką jest zawojowanie piłkarskiego świata jedną z stu najlepszych drużyn świata, ale właśnie tą która nie mieści się w rankingu. Sterują poczynaniami klasycznej drużyny LM musimy oprzeć się na taktyce, a nie indywidualnych umiejętnościach poszczególnych graczy. Poziom trudności patrząc z tej perspektywy zadowoli nawet najbardziej wymagających graczy.

wszyscy narzekaja ze te nowe wersje Pesa sa slabe i ze to juz nie to samo co bylo kiedys.ale nie dziwie sie ze tak jest.nie potraficie czerpac radosci z gry kiedy wezmiecie sobie druzyne z samymi gwiazdami w skladzie i jedziecie ze wszystkimi po kilka bramek. a wlasnie przypomnijcie sobie czasy PES 1 czy PES 2.wtedy zaczynajac ML dostawalo sie graczy typu Minanda i trzeba bylo sobie radzic.wtedy gra sprawiala radosc gdy malymi kroczkami dochodzilo sie do sukcesow.polecam grac wlasnie tymi zawodnikami na top player. a Wy tylko narzekacie ze slaby poziom bo gracie samymi gwiazdami.
Wookiee
z mojej perspektywy jest tak ze biorac Chelsea w ML wiem ze jestem faworytem do mistrzostwa kraju ALE w PES6 nie bylem do konca pewny czy zajme 1 czy 3 miejsce na koniec
i wyniki byly fajne

w 2008 bylo tragicznie
kazdy mecz minimum 6:0 i mistrzostwa nie mialy sensu bo wiadomo bylo ze wygram

teraz jednak nie ma kosmicznych wynikow a i przegrac latwo tez mozna wiec nawet granie Chelsea w tej czesci przynajmniej dla mnie bedzie frajda.

ale jak ktos gra taka nawalanke zeby jak najwiecej wladowac goli to wtedy gra mu sie za latwo
karolinho
ja Polską z Argentyną wygrałem wysoko na Top Playerze więc poziom za wysoki nie jest

Ps.U Was też tak piłkarze szybko biegają ?
Ramzik
Dla mnie poziom trudności jest w porządku. W porównaniu do PES 2008 dużo trudniej (może dlatego, że jakoś nie jarzy w 2009 tych mocnych strzałów [strzał+podanie na wysunięcie] ?!). U Was też tak jest? Poza tym nawet słabi obrońcy przeciwnika bez problemu zatrzymują Rooney'a czy Teveza... Myślę, że jak popracuję trochę nad techniką gry w nowego PES'a i go "zakumam", to będzie lepiej smile.gif
lukaperry
Top player wreszcie daję satysfakcję, obrońcy o wiele skuteczniejsi niż w 2008... Mi takie wyważenie pasuje, zdecydowanie na + Konami
sorex
Zbudowanie akcji funclubem Mirand wymieniajac 4-5 podan z pierwszej pilki to jest dopiero radosc :> Juz nie mowie o celnym zakonczeniu akcji strzalem ;p

Wookiee
wczoraj zagralem faze grupowa w CL (czyt. 6 meczy)
i ledwo wyszedlem z grupy (najwyzszy wynik 0:2)

i zebyscie widzieli jakie strzaly wyciagali bramkarze Galatasaray'u i Dynama Kijów
to az nie wierzylem

a gram Arsenalem i mam tam swietnych strzelcow
i to mi sie podoba bo tak bylo w PES6 bramkarze bronili niesamowicie i dzieki temu trudno jest strzelic, stad wyniki malutkie co mnie bardzo cieszy
w PES 2008 kazdy z tych strzalow ktore oddalem w meczu w Dynamem wpadlyby do bramki i nie przegralbym 0:2 tylko wygralbym 9:3 ...
Damian.
Poziom gry jest akurat dobry IMO.

Gdy grałem pełnym składem Barcy wygrywałem w LM po 2;1, 1;0
W ostatnim meczu grupowym przeciwko Zenitowi nie wystawilem gwaizd czyli Messiego,Henrego,Xaviego,Alvesa,Milito,Abidala,Valdesa... i co?? 3:0 w dupe smile.gif
Wydało mi się że cały turniej wygram bez problemu(zawsze tak było) , a tu proszę , odpadłem w 1/8 z Chelsea biggrin.gif
Jest to ogromny +. Pomyśleć, co by było gdybym grał kimś słabszym typu Celtic smile.gif

pozdrawiam
krzychu92
Z poziomem trudności jest dużo lepiej. Wygrywam mecze (jeśli wygrywam bo często remisuje 1:1) po 1:0 2:0. Ale swoją drogą ja zawsze miałem pewien problem widoczny zwlaszcza w PES 6. Jak grałem z Interem wygrywałem a przykładowo jak grałem z Empoli czy Catanią to albo remis albo porażka lub ledwo ledwo wygrywałem i tu mam podobnie czyli jest dobrze.
Wookiee
no dokladnie

ja wygrywalem z Liverpoolem na luzaku po 3:0 nawet wiecej czasami a z Sunderlandem potrafilem pare razy przegrac xD
mowa oczywiscie o PES6

tu jest podobnie i fajnie dzieki temu bo to wlasnie bylo dobre w PES6
.alien
3 raz zaczynam grac LM i o to wlasnie chodzi. Narazie najdalej doszedlem do Polfinalu Celticiem. Nie gram zadnymi topowymi teamami. Teraz zaczynam CL Zenitem, po 3 meczach 3 miejsce w grupie smile.gif i o to chodzi zeby bylo trudno wygrac a nie to co w 08 gdzie w ciemno moglem typowac ze wygram turniej.
jacekz40
i znowu sporo osób wypisuje głupoty, wcale nie jest łatwo, przestańcie sie odnosić do bardzo silnych zespołów, zagrajcie przeciętnymi drużynami, strasznie drażni mnie granie na dwóch najtrudniejszych poziomach w rozgrywkach ligowych i Become A Legend, obrońcy komputerowi zawsze są na miejscu, nie ma czynnika zaskoczenia, szybkiej akcji, gdzie można wypracować przewagę pod polem karnym
2pac
Poziom trudności jest w tej odsłonie PES'a bardzo dobry. Raz się wygra 2-0 raz przegra 0-2. Dla tych co narzekają proponuję zagranie np. Le Havre z Barceloną itp pochwaleniu sie wynikiem, przyjmujemy tylko dowody na youtube tongue.gif (Oczywiście mowa o top player)
jacekz40
D
QUOTE(2pac @ Oct 20 2008, 18:37) *
Poziom trudności jest w tej odsłonie PES'a bardzo dobry. Raz się wygra 2-0 raz przegra 0-2. Dla tych co narzekają proponuję zagranie np. Le Havre z Barceloną itp pochwaleniu sie wynikiem, przyjmujemy tylko dowody na youtube tongue.gif (Oczywiście mowa o top player)

Dokładnie o to chodzi, już nie mogę czytać tych chwalipiętów jaki to PES jest łatwiutki
PanPrezes
Czy da się majstrować przy poziomie trudności.
Np zmiana agresii przeciwnika. To chyba mnie najbardziej wkurza. Gram sobie na amatorze w BAL (jestem lamerem). Obrona przeciwnika mi odpowiada. Tylko że oni prawie wogóle nie atakują a już nie mówiąc o strzelaniu bramek i mecz się kończy zazwyczaj wygraną 1-0, pół sezonu a tu tylko 5 bramek straconych :/
savior
Witam po raz pierwszy na tym forum.
Kupiłem sobie właśnie PES'a na PS3 i próbuje grać na poziomie Regular i podczas gry w ML nie mogę wyjść z grupy a wy piszecie że w Top Player wygrywacie mecze. Poprostu moje gratulacje dla Was. Moglibyście na youtube wrzucuć mecz jakiś dwóch lepszych drużyn jak wy to robicie smile.gif
Pzdr
Savior
jacekz40
QUOTE(savior @ Nov 3 2008, 14:26) *
Witam po raz pierwszy na tym forum.
Kupiłem sobie właśnie PES'a na PS3 i próbuje grać na poziomie Regular i podczas gry w ML nie mogę wyjść z grupy a wy piszecie że w Top Player wygrywacie mecze. Poprostu moje gratulacje dla Was. Moglibyście na youtube wrzucuć mecz jakiś dwóch lepszych drużyn jak wy to robicie smile.gif
Pzdr
Savior

Powoli, nie od razu Kraków zbudowano, postaraj się od razu grać na poziomie przynajmniej professional, będziesz dostawał baty ale to nic, ucz się taktyki, ustawiaj zespół odpowiednio do ustawienia przeciwnika, trochę zabawy smile.gif nie wszystko na raz i nie już. Nie graj tylko i szybko do przodu, tu trzeba troszkę budować akcje. Na początek jak się uczysz grać weź sobie mocniejszą drużynę, później jak będziesz coraz lepszy wybieraj coraz słabsze kluby. Tylko trening czyni mistrza. wink.gif
robien92
ohhohohoho na regularze to ja bez rąk bym wygrał ML D2 smile.gif mam pytanie:czy oglądasz mecze piłkarskie i czy przyglądasz sie akcjom tworzonym przez piłkarzy??

najlepsza rada na niepowodzenia jest nauczenie sie przewidywac gdzie komputer podaje piłke(przy odpowiednim pressingu) tyle smile.gif
Credt
CYTAT(PanPrezes @ Oct 28 2008, 13:17) *
Czy da się majstrować przy poziomie trudności.
Np zmiana agresii przeciwnika. To chyba mnie najbardziej wkurza. Gram sobie na amatorze w BAL (jestem lamerem). Obrona przeciwnika mi odpowiada. Tylko że oni prawie wogóle nie atakują a już nie mówiąc o strzelaniu bramek i mecz się kończy zazwyczaj wygraną 1-0, pół sezonu a tu tylko 5 bramek straconych :/

Majstrować się da. Musisz tylko podnieść poziom oczko wyżej wink.gif Na tym polega właśnie poziom trudności w PESie - zmianą agresywności przeciwnika.
Znam takich, którzy uważają, że im wyższy level tym gra ich piłkarzy jest gorsza. A jest dokładnie odwrotnie, przecież to gracz kieruje drużyną, to przeciwnik staje się agresywniejszy. Można łatwo zaobserwować, grając np. na Amatorze, że przeciwnik praktycznie nie rusza się z własnej połowy i tylko "przygląda się" naszej grze. Na Top Playerze rywale naciskają, atakują, stosują pressing - tu już trzeba myśleć smile.gif

Także spróbuj z wyższym poziomem trudności, to jest właśnie sposób na zmianę gry przeciwnika na bardziej ofensywną.
pabvlosimo
Ja Lyonem przegrałem najpierw z zenitem 0;1 u siebie, pozniej remis 3;3 (ażohmy.gif) i z barcelona wygralem też aż 4;1 (mecze po 15 minut połowa) i z fliorentinna przegrałem takim samym ustawieniem wrecz identycznym jak w pierwsyzm meczu 4;0 ;D to jest dopiero frajda jak komputer z meczu na mecz rozpracowuje twoje poczynania w taktyce smile.gif ledwo moglem dojsc do pola karnego bo tak ladnie kryli mi napastnikow ( nieraz i potrójnie) A jak gram u siebie w ML Lyonem i jestem w tej chwili na 2 miejscu w lidze angielskiej, to czasami przegyrwam z np zespołem z 15 miejsca... to ejst dopiero frajda... a w pucharach to juz nie mowie bo to koszmar;d
jestin
CYTAT(pabvlosimo @ Nov 3 2008, 20:44) *
Ja Lyonem przegrałem najpierw z zenitem 0;1 u siebie, pozniej remis 3;3 (ażohmy.gif) i z barcelona wygralem też aż 4;1 (mecze po 15 minut połowa) i z fliorentinna przegrałem takim samym ustawieniem wrecz identycznym jak w pierwsyzm meczu 4;0 ;D to jest dopiero frajda jak komputer z meczu na mecz rozpracowuje twoje poczynania w taktyce smile.gif ledwo moglem dojsc do pola karnego bo tak ladnie kryli mi napastnikow ( nieraz i potrójnie) A jak gram u siebie w ML Lyonem i jestem w tej chwili na 2 miejscu w lidze angielskiej, to czasami przegyrwam z np zespołem z 15 miejsca... to ejst dopiero frajda... a w pucharach to juz nie mowie bo to koszmar;d

Jak do kogos Top player jest slabym poziomem grajac lige to niech puknie sie w czolo ten Pes pod tym wzgledem jest zajebisty tylko Barca jest poza zasiegiem kompa ale wiadomo Messi
pabvlosimo
wcale nie twierdze ze gra sie latwo... wrecz przeciwnie ... pod koniec sezonu Man UTD nie moge pokonac niewoadomo jaka taktyke bym miał... zawsze j**** tevez albo rooney fuksiarsko pilke dostanie i gol...
savior
CYTAT(jacekz40 @ Nov 3 2008, 15:33) *
Powoli, nie od razu Kraków zbudowano, postaraj się od razu grać na poziomie przynajmniej professional, będziesz dostawał baty ale to nic, ucz się taktyki, ustawiaj zespół odpowiednio do ustawienia przeciwnika, trochę zabawy smile.gif nie wszystko na raz i nie już. Nie graj tylko i szybko do przodu, tu trzeba troszkę budować akcje. Na początek jak się uczysz grać weź sobie mocniejszą drużynę, później jak będziesz coraz lepszy wybieraj coraz słabsze kluby. Tylko trening czyni mistrza. wink.gif

dzięki za pare słów . Biore sie za trennig.

CYTAT(robben92 @ Nov 3 2008, 16:54) *
ohhohohoho na regularze to ja bez rąk bym wygrał ML D2 smile.gif mam pytanie:czy oglądasz mecze piłkarskie i czy przyglądasz sie akcjom tworzonym przez piłkarzy??

najlepsza rada na niepowodzenia jest nauczenie sie przewidywac gdzie komputer podaje piłke(przy odpowiednim pressingu) tyle smile.gif

nie trudno sie domyśleć że do brze gracie nawet bez urzycia rąk smile.gif
mecze ogldam tak że juz ztroche łapie o co biega
Dzieki i pzdr
jacekz40
biggrin.gif To już stwierdziliśmy wcześniej, że połowa z tych co niby grali na TP to faktycznie gra na Regular, bo im się tylko wydawało, że grają na TP tongue.gif
bofff
Nie zgadzam się. Zagrałem sobie kilka w ML meczy słabą Legią na Amateur i było strasznie łatwo. Zmieniłem więc na Regular i tu zonk, przciwnik owszem bardziej agresywny, ale i staty zawodników ewidentnie pogorszone, nie wiem, może w Barcelonie małe pogorszenie nie robi różnicy, ale tu było strasznie. Wszyscy zawodnicy drużyny przeciwnej są szybsi nawet od Szałachowskiego!!! Czas reakcji przy odbiorze piłki o 50% gorszy!!! Strzały to dramat, z przygotowanej pozycji, bez obrony wokół strzelają obok bramki, a poziom niżej hattrick!!!!! Podania dramat.
A apogeum to mecz z Rosenborgiem. 5 meczy 1 remis 4 porażki 1-0. Po karnym bez wślizgu, po samobóju nie naciskanego zawodnika, podaniu obrońcy do napastnika i rożnym (to rozumiem). Czułem się jak w scenariuszu. A mecz wcześniej raczej w porządku, trudniej ale nie dziwnie.
P.S.
1) dziwniejszy niż w poprzednik częściach odbiór piłki to norma?
2) jakieś rady co do przyjęcia piłki? jest 1st touch?
VastAire
Ja musze być chyba straszna PES-owa lamka, bo juz dobry tydzień próbuje przejść Juventus w 1/4 LM (grając Viareal).

:/
JuveR
CYTAT(bofff @ Nov 4 2008, 19:18) *
Nie zgadzam się. Zagrałem sobie kilka w ML meczy słabą Legią na Amateur i było strasznie łatwo. Zmieniłem więc na Regular i tu zonk, przciwnik owszem bardziej agresywny, ale i staty zawodników ewidentnie pogorszone, nie wiem, może w Barcelonie małe pogorszenie nie robi różnicy, ale tu było strasznie. Wszyscy zawodnicy drużyny przeciwnej są szybsi nawet od Szałachowskiego!!! Czas reakcji przy odbiorze piłki o 50% gorszy!!! Strzały to dramat, z przygotowanej pozycji, bez obrony wokół strzelają obok bramki, a poziom niżej hattrick!!!!! Podania dramat.
A apogeum to mecz z Rosenborgiem. 5 meczy 1 remis 4 porażki 1-0. Po karnym bez wślizgu, po samobóju nie naciskanego zawodnika, podaniu obrońcy do napastnika i rożnym (to rozumiem). Czułem się jak w scenariuszu. A mecz wcześniej raczej w porządku, trudniej ale nie dziwnie.
P.S.
1) dziwniejszy niż w poprzednik częściach odbiór piłki to norma?
2) jakieś rady co do przyjęcia piłki? jest 1st touch?

Chyba oczywistym było że na Amateur będzie łatwo... Poza tym gdy włączasz na wyższy poziom to nie masz do czynienia z żadnym pogorszeniem statsów piłkarzy. Dla mnie poziom Regular jest stosunkowo łatwy. Wystarczą akcje skrzydłami. Ostatnio mało gram w PESa, ale wiem że gram karierę ekipą Minandy (biggrin.gif) na Top Player i jest cholernie ciężko. Mam może jedno zwycięstwo, tak to przeważnie remisy i kilka porażek. Tak więc nie ma co mówić że poziom w 2009 jest niski wink.gif
Pelajs
Panowie, wrzućcie jakis filmik z waszym meczykiem na youtube, jak wygrywacie na top playerze. Bo ja juz gram ok. 2 tyg w nowego pesa i mam problem, z wygrywaniem meczy. Co prawda jest to dopiero moj pierwszy pes, ale na TP w Champions League nigdy nie umie nawet wyjsc z grupy. Nawet na Regular odpadlem w ćwiercfinale. Doradzcie mi jak mam sobie radzic z komputerem, jak akcje tworzyc lub cos.
pabvlosimo
Edit

http://www.youtube.com/watch?v=WOcd7bJY3KY

Tu masz kompilke moich bramek... Sa tutaj tez akcje...

Czesc!

Gram w pesa od czesci 5 w kazda nalogowo, i szczerze powiedziawszy to mi sie przytrafi nieraz grajac mecz po 15 min polowe w Champions League nie wyjsc z grupy smile.gif za to kocham PESA !!!
JustMe1987
Naprawde wysoko wisi ta poprzeczka... Nie moge cos zdobyc cl juz od kilku podejsc moja przygoda konczy sie na fazie pucharowej.. Gralem Fenerbache i Newcastlem i chyba zdecyduje sie siegnac po oficjany poradnik PES 2009 Official Guide and Coaching DvD

Mam pytanie czy udalo sie komus wygrac cl na tp jakims slabszym klubem a jesli tak to jaka formacja np i w jakim stylu graliscie?
marcin_p
Ja powiem tak..grałem Interem Mediolan na profesional i wygrywałem kazdy mecz, wiec zmieniłem na top player i zacząłem grac Manchesterem. Strzelanie goli przychodzi mi z łatwoscia, jednak komuter rozwniez strzela mi duzo goli. Większosc meczy wygrywam, ale zdazają sie tez wpadki
VastAire
Moze doradzicie jakieś zwody panowie, nie moge wyjść z grupy grając Porto na Regular.

dry.gif
Pelajs
A ja w CL zaczalem grac na professional Interem Mediolan. W grupie mialem Arsenal, Galatasaray i Slavia Praga chyba. Wygralem wszystkie mecze i z 1 miejsca wszedlem do dalszej fazy rozgrywek. Tam spotkalem sie z FC Basel. Pierwszy mecz wygralem 1:0, a w drugim bylo 0:0. W cwiercfinale trafilem ma Manchester United. W pierwszym meczu bylo 0:0, A w drugim przegralem, az 5:0. Do 65 minuty przegrywalem 1:0, wiec postawilem wszystko na atak. Nie wiem czemu, az tak mocno dostalem i nie wiem czemu mialem az taki spadek, ze w grupie mialem 18 punktow, a potem ledwo wygralem z Basel i tak wtopilem z Manu. Dajcie jakis skrot meczyku (najlepiej final, jak wygrywacie w CL na TP). Nie wiem czemu tak slabo potem zaczalem grac, chyba przeciwnik nauczyl sie mojej taktyki. happy.gif
avo22
wygralem CL na top Player Napoli grajac 4-4-2 a4 obrona cofnieta i troche inaczej napadziorow ustawilem smile.gif glownie podania z klepki i na wysuniecie smile.gif

Natomiast w ML gram Mirandami w Przerwie sezonu jestem na 3 miejscu tracac 4 pkt do lidera mam zamiar teraz kupic jakiegos dobrego rozgrywajacego i powina byc baja wink.gif
jacekz40
QUOTE(Płentokiczkens @ Nov 10 2008, 16:37) *
Ja powiem tak..grałem Interem Mediolan na profesional i wygrywałem kazdy mecz, wiec zmieniłem na top player i zacząłem grac Manchesterem. Strzelanie goli przychodzi mi z łatwoscia, jednak komuter rozwniez strzela mi duzo goli. Większosc meczy wygrywam, ale zdazają sie tez wpadki

laugh.gif To wstyd przegrać MU i czym w ogóle się chwalić? Zmieniłeś Inter na MU, no faktycznie strasznie sobie utrudniłeś grę, ha, ha, szkoda, ze nie ma już mocniejszych drużyn . Nie wiem co za sens ma taka gra? Powiem krótko w PES-ie granie takimi klubami jak wymienione plus kilka innych typu Chelsa, Real M. , Barcelona itp to tak jak granie każdej innej gry typu FPP czy RTS na poziomie easy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.