Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skala Trudności W Pes 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2
Pelajs
Co to sa te Mirandy??

CYTAT(avo22 @ Nov 10 2008, 18:36) *
wygralem CL na top Player Napoli grajac 4-4-2 a4 obrona cofnieta i troche inaczej napadziorow ustawilem smile.gif glownie podania z klepki i na wysuniecie smile.gif

Natomiast w ML gram Mirandami w Przerwie sezonu jestem na 3 miejscu tracac 4 pkt do lidera mam zamiar teraz kupic jakiegos dobrego rozgrywajacego i powina byc baja wink.gif
Elzvis
Deafult players jak wybierzesz na początku Master League'a to to są właśnie Mirandy smile.gif
pabvlosimo
A ja własnie próboje grać na nowej kamerze na poziomie TOP PLAYER, gram Villareal F.c i przegralem juz dwa mecze z PSV u siebie 1;2 i na wyjezdzie z D.Kijów 2;1;/ połowa na 20 minut;P tak moim zdaniem sie najlepiej gra w CL
Blasi
a ja mam pare pytań co do poziomu trudności:.

1. Czy zmiana poziomu trudności wpływa również na grę zawodników TWOJEJ drużyny? tak jak przeciwnika? tzn czy zmiana poziomu na wyzszy oznacza ze twoi zawodnicy są bardziej aktywni?

2. Czy podniesienie poziomu trudności oznacza wyższą skuteczność stzrałów przeciwnika? Przyznam, że ten aspekt mnie zawsze wkurzał - był poprostu niesprawiedliwy, bo mimo napierania na bramke przeciwnika non-stop, to i tak wystarczylo by rywal przeprowadził jedną akcję po której pada bramka - jedna jedyna akcja - tez tak jest?

z góry wielkie dzieki za odpowiedzi.
kris15j
dla porównania, real-arsenal, moje mecze:
1poziom - ohoho
2poziom - jak wyżej
3poziom - 5-0
4poziom - 2-2 (bramki padły po moich błędach i zdobyli je mając tylko kilka sytuacji, a ja atakowałem cały mecz)
5poziom - na to przyjdzie pora... tongue.gif

proszę mi nie wyrzucać gry realem, ale ten pes to mój pierwszy tak na "poważnie"
Tari
heh nie masz sie co martwic wink.gif ja po odstawieniu pesa08 i grze az do teraz tylko w BaL'a w 2009 postanowilem dzisiaj troche potrenowac cala druzyna i efekty? na top playerze w 1 meczu zebralem wpie**** od espanyolu 3:0 grajac valencia ;D zszokowalo mnie to tak, ze pol godziny sie pozbierac nie umialem biggrin.gif no coz...NIE trening NIE czyni mistrza ;P
kris15j
cóz, życie jest brutalne, a z arsenalem wygrałem 4-1 i gola straciłem po własnym błędzie
jacekz40
QUOTE(kris15j @ Nov 13 2008, 00:02) *
dla porównania, real-arsenal, moje mecze:
1poziom - ohoho
2poziom - jak wyżej
3poziom - 5-0
4poziom - 2-2 (bramki padły po moich błędach i zdobyli je mając tylko kilka sytuacji, a ja atakowałem cały mecz)
5poziom - na to przyjdzie pora... tongue.gif

proszę mi nie wyrzucać gry realem, ale ten pes to mój pierwszy tak na "poważnie"

Jest spora różnica, pomiędzy regularem a professionalem, na pierwszym gra się dosyć przyjemnie, spokojnie rozgrywa piłkę bez wiekszego pressingu ale strzały wcale tak łatwo nie wpadają bramkarze zwłaszcza mocnych drużyn bronią wszystko. Natomiast na professional pressing i zagęszczenie w środku pola, brak możliwości swobodnego rozegrania piłki aż "paluchy bolą" od tego grania.
Blasi
ponawiam pytanie czy ktoś wie czy

- zmiana poziomu trudności wpływa również na grę zawodników TWOJEJ drużyny? tak jak przeciwnika? tzn czy zmiana poziomu na wyzszy oznacza ze twoi zawodnicy są bardziej aktywni?
rafael91
Nie !! poziom trudności nie wpływa na gre twojej drużyny !!

A po za tym, to że przeciwnik uczy się naszej taktyki, to dla mnie bajka. Ja gram zawsze ta sama taktyka na TP i nigdy nie zauwazylem, aby przeciwnik jakoś szczególnie lepiej grał po kilku meczach w których ustawiam jedna taktyke, gram Tottenhamem
EjPii
CYTAT(kris15j @ Nov 12 2008, 23:02) *

Gra Realem to jest właśnie wyzwanie. Nie ma w nim super biegacza typu CR, Messi i w dodatku Robben i inni Holendrzy mają kontuzję po jednym wślizgu. Nie wiem dlaczego macie takie problemy ja na TP Lyonem walczę w CL z powodzeniem. W grupie przegrałem z Interem 2:1, ale jeszcze się zemszczę zwłaszcza, że to ja prowadziłem grę smile.gif
Nakamura25
CYTAT(EjPii @ Nov 13 2008, 17:49) *
Gra Realem to jest właśnie wyzwanie. Nie ma w nim super biegacza typu CR, Messi i w dodatku Robben i inni Holendrzy mają kontuzję po jednym wślizgu. Nie wiem dlaczego macie takie problemy ja na TP Lyonem walczę w CL z powodzeniem. W grupie przegrałem z Interem 2:1, ale jeszcze się zemszczę zwłaszcza, że to ja prowadziłem grę smile.gif

ty się jarasz że grasz lyonem i walczysz w cl?? Kurde zagrajcie słabszymi drużynami to wtedy będziecie mogli mówić że graliście w pesa bo wtedy się dopiero robi akcje a nie biegasz jednym zawodnikiem naprawdę polecam grać takimi drużynami jak Sporting itp. pierwszy sezon zawsze jest najtrudniejszy ale po drugim jak nabierzecie wprawe to się gra zaczyna biggrin.gif
kris15j
masz rację, początek na każdym poziomie i każdą drużyną jest trudny, bo trzeba się uczyć od nowa, ale warto, bo wtedy jest frajda z wygrania meczu, gdy palce nie chcą puścić pada ze zmęczenia
Baros
jak dla mnie to zbyt łatwo ;/ jak się pogra tydzień, dwa to już na top playerze lajtowo mi idzie i to mnie denerwuje.
w ciągu sezonu przegrałem 3 mecze (2 w lidze i jeden w pucharze) juz mnie zaczyna nudzic taka gra. Macie moze jakis pomysł aby się lepiej grało ? Może grać jakąś dużyną z niższych półek ? tylko jaką? ;/ Aktualnie gram Barceloną
Piter123
zagraj sobie Minandami to uwierz że nie będzie tak łatwo tongue.gif
rafael91
Zagraj jakąś słabą ekipą i zobaczysz ze tak latwo nie będzie. Barca to samograje smile.gif
2pac
Baros, to żeś dowalił z tą Barcą, przeciez grac nimi to żadne wyzwanie... proponuję AS Monaco xD
jacekz40
QUOTE(2pac @ Nov 13 2008, 23:10) *
Baros, to żeś dowalił z tą Barcą, przeciez grac nimi to żadne wyzwanie... proponuję AS Monaco xD

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Skręciło mnie ze smiechu, gra Barceloną to wyzwanie, dowcip roku!!! A następne wyzwanie Monaco... to ja ma lepsze "wyzwanie" - kupić PES-a i go nie instalować, to jest dopiero sztuka, kto tak potrafi?
Blasi
zróbcie sobie drużyne i kazdemu dajcie wskażmnik "1" - to dopiero bedzie wyzwanie!!
swoją droa - testowął ktos? wink.gif

wg mnie mija sie z celem granie słabymi drużynami jak ten przykładad z "minanda", bo jaka z tego radość skoro podania i strzały są niecelne i trzeba liczyć na fuksa i strzelać z 10 metrów. moze wyzwanie to jest - ale ile w tym radochy z konstruowanych akcji to nie wiem.

ja powiem szczerze że wielce zastanawiają mnie wyniki 5:0 na Top player. Sam gram tylko na regular i jest to dla mnie wystarczające wyzwanie, bo dalsze poziomy są nie realistyczne i zwiększają skuteczność strzałów przeciwnika - sie człowiek produkuje cały mecz a tu jedna akcja przeciwnika konczy sie ich sukcesem.
To jest sztuczne podnoszenie poziomu trudności. Tak więc po frustrujących przezyciach bycia nieskutecznym w samych strzałach w stosunku do przeciwnika na najwyzszych poziomach stwierdziłęm że nie chce sie wiecej tak denerwować, bo nie o to chodzi w grach i tego PESA zacząłem grac na regular. Z tego też wynikało moje pytanie czy zawodnicy logarytmy inteligencji mojej druzyny grając na Regular są takie jak przeciwnika na Regular. Czy może grają na najwyzszym poziomie.

Jak wy zresztą gracie ze strzelacie tyle bramek? robicie to róznymi akcjami czy opracowaliście schematy?
JustMe1987
CYTAT(Blasi @ Nov 14 2008, 12:18) *
zróbcie sobie drużyne i kazdemu dajcie wskażmnik "1" - to dopiero bedzie wyzwanie!!

wg mnie mija sie z celem granie słabymi drużynami jak ten przykładad z "minanda", bo jaka z tego radość skoro podania i strzały są niecelne i trzeba liczyć na fuksa i strzelać z 10 metrów. moze wyzwanie to jest - ale ile w tym radochy z konstruowanych akcji to nie wiem.

Jak dla mnie olbrzymia radocha jest z ogrywania slabiakiem jakiejs potegi wedle zasady "bij mistrza tongue.gif " Ja gralem sobie mecz na tp druzyna a vs b takze ciekawie sie gralo happy.gif
rafael91
Mam może banalne pytanie ale na co wpływa poziom (level) ustawiany w master lidze
wanted92
CYTAT(Blasi @ Nov 14 2008, 12:18) *

ja powiem szczerze że wielce zastanawiają mnie wyniki 5:0 na Top player. Sam gram tylko na regular i jest to dla mnie wystarczające wyzwanie, bo dalsze poziomy są nie realistyczne i zwiększają skuteczność strzałów przeciwnika - sie człowiek produkuje cały mecz a tu jedna akcja przeciwnika konczy sie ich sukcesem.
To jest sztuczne podnoszenie poziomu trudności. Tak więc po frustrujących przezyciach bycia nieskutecznym w samych strzałach w stosunku do przeciwnika na najwyzszych poziomach stwierdziłęm że nie chce sie wiecej tak denerwować, bo nie o to chodzi w grach i tego PESA zacząłem grac na regular. Z tego też wynikało moje pytanie czy zawodnicy logarytmy inteligencji mojej druzyny grając na Regular są takie jak przeciwnika na Regular. Czy może grają na najwyzszym poziomie.

Jak wy zresztą gracie ze strzelacie tyle bramek? robicie to róznymi akcjami czy opracowaliście schematy?

ja w ML gram minandami na TP, kupiłem/wypożyczyłem kilku młodych grajków i moja tradycyjna akcja to dośrodkowanie ze skrzydła przed pole karne i albo znajdzie się tam środkowy pomocnik (dobra technika) i uderza z woleja ,albo rozgrywa na drugą stronę po czym niskie dośrodkowanie i gol.Komputer i tak powoli odkrywa naszą taktyke więc często używam też prostopadłych podań czy długiego rozgrywania piłki i zwykłego szukania dogodnej sytuacji.

pozdrawiam wink.gif
kostek
CYTAT(rafael91 @ Nov 14 2008, 19:32) *
Mam może banalne pytanie ale na co wpływa poziom (level) ustawiany w master lidze

Na przykład na to, jak łatwo będą przychodzić do Ciebie nowi piłkarze.
rafael91
na tyle ze na normalu nie chcial do mnie przyjsc nawet glupi les ferdinand ze stoke city (ranga C) :/ ja juventusem na randze S
EjPii
Ja właśnie wolę grać z kimś drużynami typu: Lyon, Valencia, A.Madrid. W każdym składzie drużyny jest jedna wielka gwiazda, którą trzeba wykorzystać żeby wygrać, ale nie są to "runners" tak jak w MU (staty Benzemy wcale nie są "galaktyczne"). Chociaż może się nauczę grać Celticiem wtedy to będzie zabawa biggrin.gif
ariavandrel
ja właśnie zakończyłem 1 sezon ML grając domyślnym składem, oczywiście na TP. Było cholernie ciężko, przed okienkiem zimowym zdobyłem 13 pkt, po pierwszych 6 meczach miałem 3 pkt wink.gif w pucharze jeden remis , jedna porażka.

Wszystkie gole strzelałem po prostopadłych podaniach do Gutierreza/Castolo, bądź po rzutach rożnych. W trakcie okienka udało się sprowadzić 7 zawodników w tym jednego -Gouffrana- dzięki ktoremu udało się dołożyć 22 oczka i awansować do 1. ligi biggrin.gif Problem w tym że z najlepszymi rywalami -Rangersami i Zenitem nie udalo mi się wygrać - dlatego jestem ciekawy jak mi pójdzie z zespołami z La Liga..

Ale podsumowując grałem namiętnie już na psx w ISS 98 potem na PC w wszystkie PESy łącznie z 3 , a 2009 jest zdecydowanie najtrudniejszy smile.gif
wanted92
a mnie save'a wcięło w cholere i gram od nowa ML( na TP "minandami"-nie wyobrażam sobie inaczej). Narazie dopiero 4 mecze - 3 wygrane 1 porażka źle nie jest ale...

Ja chcę starego save'a!!! ;/
marcin_p
Dzisiaj zacząłem grac Chamipons League Bordeaux na top player i swietnie sie gra. Nie ma łatwych meczów, a o zwycięstwo walcze do ostatnich minut. I wyłączyłem sobie opcje zmęczenia bo po jednym meczu cały skłąd był do zmiany!! Było to bardzo nie realistyczne, wiec teraz jest juz bardziej prawdziwie. Narazie grałem trzy mecze: wygrana z Porto, remis z Zenitem i porazka z Szachtarem
rozaldinho
a ja może jeszcze nie jestem najlepszym zawodnikiem i nie opanowałem wszystkiego w pes2009, ale CZĘSTO UDAJE MI SIĘ WYKONAĆ j a s k ó ł k ę i żadko zdaża się, że sędzia daje mi kartkę, ostatnio nawet grająć ARG na KAM zawdonik przeciwników dostał czerwoną kartkę, a w innym meczu dostałem 2 karne niesłusznie... Niby fajnie, ale coraz częściej się przyzwyczajam do robienia DIVINGów i to nie jest dobre... Myślę, że panowie z KONAMI trochę przesadzili z łatwością robienia jaskółki...
falcon87pl
CYTAT(EjPii @ Nov 15 2008, 11:42) *
Ja właśnie wolę grać z kimś drużynami typu: Lyon, Valencia, A.Madrid. W każdym składzie drużyny jest jedna wielka gwiazda, którą trzeba wykorzystać żeby wygrać, ale nie są to "runners" tak jak w MU (staty Benzemy wcale nie są "galaktyczne"). Chociaż może się nauczę grać Celticiem wtedy to będzie zabawa biggrin.gif

Ja bardzo Atletico lubie grac, ale jezeli Aguero nie jest kosmiczny to ja jestem czarny wink.gif
rozaldinho
CYTAT(falcon87pl @ Nov 17 2008, 10:11) *
Ja bardzo Atletico lubie grac, ale jezeli Aguero nie jest kosmiczny to ja jestem czarny wink.gif

dokładnie! Raz Kun wykręcił całą moją defensywę, po czym strzelił nie do obrony:D
falcon87pl
CYTAT(rozaldinho @ Nov 17 2008, 11:35) *
dokładnie! Raz Kun wykręcił całą moją defensywę, po czym strzelił nie do obrony:D

jak gralem z kumplem Argentyna i mialem w ataku Messiego, Tevez'a i Aguero to kumpel bialej goraczki dostawal. Messi (jak to kumpel mowi) POKRĘTŁO NIEZIEMSKIE, a Aguero zasuwa cos jak Eto.
2pac
Po ponad 100 meczach w PES 2009 mam 65% zwyciestw na Top Player, bez wyłączania meczu który mam przegrać. Najbardziej lubię Adriano, świetna główka, szybki i ten atomowy strzal. Jego lewa noga rządzi.
glowathc
Gram na Top Player, Very Hard 15 min mecz Realem Madryt. Mam drugą połowę drugiego sezonu bilans 22-2-0 bramki 80-26. Wygrałem na wyjeździe z Barca 9-2 po 2 czerwonych kartkach dla Barcy. Średnio co mecz wygrywam 3-1 lub 4-1, gra mi się bardzo przyjemnie, z łatwością ogrywam każdego czasami za bardzo kombinuje i odbija się to na remisach lub porażkach(tylko w 1 sezonie). Gram 4-4-2 najszerzej jak się da. Odległości między zawodnikami w obronie, pomocy i ataku to 15 pozycji i miedzy formacjami również 15 pozycji. Strzałki mam tylko boczni pomocnicy do przodu, a cofanie się do obrony na full w obronie, średnio w pomocy i słabo w ataku. Wysunięta linia obrony (A) i rzadkie pułapki ofsajdowe ©. Skład: Casillas - Ramos, Canavaro, Pepe, Heinze - Ribery, Diarra, Sneijder, Robben - van Nistelrooy, Raul , druga 11: Dudek - Richards, Garay, Metzelder, Marcelo - Gambino, Gago, Guti, Drenthe - Higuain, van der Vaart i jeszcze zostają Maldini, Miguel Torres, Salgado, Kaiser, De la Red, Chapi i Bueno.
wanted92
a co to za przyjemność grania realem madryt lub jakimś innym przodownikiem europejskim?? ;/ nie rozumiem. Zagraj klasycznymi zawodnikami i ograj barce. Ja sobie nie wyobrażam prowadzenia kariery zespołu typu ManU, Barca, Inter czy chociażby Real.
jacekz40
QUOTE(wanted92 @ Nov 19 2008, 23:46) *
a co to za przyjemność grania realem madryt lub jakimś innym przodownikiem europejskim?? ;/ nie rozumiem. Zagraj klasycznymi zawodnikami i ograj barce. Ja sobie nie wyobrażam prowadzenia kariery zespołu typu ManU, Barca, Inter czy chociażby Real.

Tak myślących jak Ty jestem ja i jeszcze kilku, większość idzie na łatwiznę i cieszą się jak dzieci laugh.gif
heja
Dokładnie. Niech sobie kolega weźmie zespół pokroju OCS Lille i wtedy powie jak mu idzie na top player. Zastanawiam się jaki jest sens chwalić się swoimi osiągnięciami prowadząc najbardziej wyczesane drużyny. Poza tym jaka to satysfakcja? Dla mnie satysfakcją jest wzięcie kopciuszka futbolu, poznanie jego zawodników, słabych punktów drużyny i systematyczne wzmacnianie. Przynajmniej coś się dzieje bo nie jest łatwo a nie co mecz ta sama nuda czyli no właśnie 4 - 1 ... Tylko z czego tu się cieszyć? No chyba że ktoś lubi łatwo miło i przyjemnie. Przynajmniej wtedy można pewnie pić też browara do meczu ... laugh.gif Bo ja jak np gram tym OCS Lille to nie piję żeby zachować maksymalną koncentrację i reakcję. biggrin.gif
Randone
Ale pieprzycie.
A jaka jest frajda grac OSC Lille, ktore po 2 sezonach wymiata w lidze i w LM, bo sie wzmocnilo kilkoma wypasnymi zawodnikami?
Jak juz to grajcie tymi druzynami z zachowaniem realizmu: nie kupujcie Aguero, Bendtnera, Van der Saara... smile.gif
Sam zawsze zaczynam gre Olympiacosem, ktory po kilku sezonach bryluje we wszystkich pucharach.
Moi zawodnicy zdobywaja wszelkie mozliwe tytuly a jeden z napastnikow srubuje liczbe strzelonych bramek
Oczywiscie Top Player.

Rozumiem, ze gracie Minandami i rozwijacie tych zawodnikow? lol
JustMe1987
Ja dla przykladu gralem i bede gral ml tylko naszymi klubami z Ekstraklasy i robilem tak ze sciagalem do klubu samych rodakow utalentowanych (nie mylic z reprezentacja) i uwierzcie ze bynajmniej w 6 dalo sie wygrac z Barca w finale "cl" Opisze jakich mialem zawodnikow w skladzie wtedy Trytko, Brozek, Iwanski, Blaszczykowski, Piotr Brozek, Majewski, Poźniak, Danch, Pazdan, Kazimierczak, Glowacki, Bosacki, Baszczynski, Wysocki i byly bramkarz Slaska Wroclaw I Zaglebia Lublin.. Da sie? Da. Zatem czekam na porzadna Ekstraklase i wtedy do boju w ml a narazie BaL cool.gif
2pac
Po co grać ManU jak się jest na szczycie, a przecież celem ML jest właśnie wejście na szczyt. Najlepiej wybrać sobie jakąś drużynę z 1 ligi polskiej (dawniej 2 liga) i poczekać na Ekstraklasę Patcha. Zabawa w budowanie drużyny GWARANTOWANA smile.gif !
komarr0
no ja sobie zrobiłem drużyne z mojego miasta ale z minadami i sie spinam w ml i to jest gra smile.gif a nie świrowanie w ML org składem MANu do którego nie trzeba praktycznie przez 2 sezoony transferów
oliwer
Ja gram Villarreal. Zaczynam 2 sezon. Gram na Top Player i moge Ci powiedziec ze o kupnie Aguero, Van der Saara i np. Drenthe moge narazie pomarzyć, wiec nie pisz glupot.
CYTAT(Randone @ Nov 21 2008, 00:30) *
Ale pieprzycie.
A jaka jest frajda grac OSC Lille, ktore po 2 sezonach wymiata w lidze i w LM, bo sie wzmocnilo kilkoma wypasnymi zawodnikami?
Jak juz to grajcie tymi druzynami z zachowaniem realizmu: nie kupujcie Aguero, Bendtnera, Van der Saara... smile.gif
Sam zawsze zaczynam gre Olympiacosem, ktory po kilku sezonach bryluje we wszystkich pucharach.
Moi zawodnicy zdobywaja wszelkie mozliwe tytuly a jeden z napastnikow srubuje liczbe strzelonych bramek
Oczywiscie Top Player.

Rozumiem, ze gracie Minandami i rozwijacie tych zawodnikow? lol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.