Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kitserver 8.1.2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2009 > Tools
Stron: 1, 2, 3
whan
Pierwsza wersja kitservera: dla PES2009 PC 1.0, 1.10, 1.20 oraz wersji Demo

Jak na razie dostępne są następujące moduły:

kserv -
możliwość dodawania strojów do gry oraz organizowania ich w folderach, bez konieczności edycji plików .img (jak na razie tylko 1 i 2 zestaw kitsów).

afs2fs - pozwala organizować pliki gry (.img) w folderach, dzięki temu nie musimy edytować plików .img przy pomocy dkz studio etc.

camera -
daje możliwość zmiany punktu widzenia boiska dla kamer Normal oraz Wide.

lodmixer - Pozwala na wybranie jakości wyświetlanej grafiki (Low,Medium,High) oraz zmianę niektórych ustawień gry. Ponadto, za jego pomocą, możemy odblokować ukryte rozdzielczość pełnoekranowe a także ustawić dowolną rozdzielczość w trybie okienkowym. Aspect Ratio Correction - ustawienia proporcji wyświetlanego obrazu w trybach widescreen).

time - ustaw dowolny czas trwania meczu w trybie exhibition lub cup.

Kitserver 8 HISTORY notes:

Kitserver 8 HISTORY notes
=========================

Download:
http://files.filefront.com/kitserver+8127z/;12323936

Kitserver 8 - Przykładowa GDB
DOWNLOAD (11 MB)
http://files.filefront.com/kitserver+8117z...;/fileinfo.html

Manual:
http://kitserver.ath.cx/docs/ks8/manual.html
unnamedkk
Wszystko działa elegancko a muzyka w menu boska biggrin.gif
Kettger
Gdy zobaczyłem wersję, pomyślałem, że to Kitserver z kilkunastoma nowymi modułami...

Ale cóż, dobre i to. ;P
mariusz123211
co daje ten kit server
Credt
CYTAT(mariusz123211 @ Oct 13 2008, 14:59) *
co daje ten kit server

CYTAT(whan @ Oct 13 2008, 09:16) *
moduł, pozwalający organizować pliki img w folderach: afs2fs
Kubbas
Dzięki za info whan.
mariusz123211
a dzieki nie luknąłem ;P
Leszczu
Przy instalacji kitservera 8.0.0 pokazuje mi się okno:

Jak mam w ogóle się tym posłużyć? :/
kksm
Skopiuj najpierw ten kitserver do folderu gdzie zainstalowałeś gre zeby był on obok pliku pes2009.exe i settings.exe. Pozdro
szejk
Zajebista sprawa!
mariusz123211
które ja mam sciagnac te pierwsze trzy linki czy te na dole dwa??
mariusz123211

co z tym setting.exe
Mani3k
CYTAT(Leszczu @ Oct 14 2008, 11:07) *
Przy instalacji kitservera 8.0.0 pokazuje mi się okno:

Jak mam w ogóle się tym posłużyć? :/

Kitserver powinien się znajdować w folderze z grą (domyślnie C:\Program files\KONAMI\PES2009\i tutaj ma się znajdować folder Kitserver), następnie gdy włączysz instalacje Kitserver'a to program automatycznie wyszuka plik PES2009.exe i wtedy będziesz mógł go zainstalować.
Pozdrawiam
mariusz123211
mi sie niby zainsatlowało i nic sie nie zmienia
Leszczu
CYTAT(kksm @ Oct 14 2008, 11:37) *
Skopiuj najpierw ten kitserver do folderu gdzie zainstalowałeś gre zeby był on obok pliku pes2009.exe i settings.exe. Pozdro
Hmm, co ten kitserver ma robić, bo na pierwszy rzut oka żadnych zmian nie widzę...
xManiu
Krótko mówiąć, prosto, łatwo i bez problemów zpatchujesz sobie nim PES'a ;P
manio3
spox kitserver,
ale prawdziwe patchowanie zacznie się dopiero w pełnej wersji..
Piciu
A wyjdzie jakiś kitserver umożliwiający grę na high, czyli full detalach?
Marej71
A można jakoś wgrywać kitsy za pomocą tego kitservera? bo ja nie zauważyłem żeby można było :<
Wookiee
nie nie mozna

wogole nie ma narazie folderu GDB
jesli gracie w PES'a od przynajmniej 6 czesci powinniscie wiedziec jak to dziala

zawsze najpierw wychodzi podstawowa wersja a pozniej Juce dodaje kolejne moduly

czyli jednym slowem CIERPLIWOSCI
Damian.
Kitserver 8.0.6
- fixed bug in afs2fs module, where rs0e_X.img files were not properly handled. Should work well now.
- disable controller check (so you can play against your friends in cup modes), disable quality check (you can try choosing High settings, even if PES2009 thinks your video card is not powerful enough)

http://files.filefront.com/kitserver+8067z...;/fileinfo.html
http://rapidshare.com/files/156146849/kitserver-806.7z.html
http://slil.ru/26258888
NeoNH
no czyli zbyt duzo nie zmienia xdd
bo i tak wszyscy czekamy na mozliwosc wrzucania koszulek itp
Damian.
Możesz wrzucać koszulki, przecież w kitserverze jest opcja żeby wrzucac koszulki do folderów w kitserverze.

I tak nie wyszedł żaden patch który zmienia ligi wink.gif

sciagnij sobie GamingAccess patch 0.2 tam masz juz podzielone w foldery z kitsami druzyn

pozdrawiam
El_Magic
Lamerskie pytanie, gdzie wrzucać pliki .bin, np. te z butami?
Wookiee
o jakim bugu jest mowa w tym 8.0.6 ??

czy chodzi o ten ze wyrzuca w BaL i CL ???
NeoNH
taa ale pisalo gdzies wyzej ze to jest narazie tylko podstawa i nie wiele zmienia a i tak nie mozna wrzucac xdd
force01
Siema! Ej wie ktoś czy będzie taki dodatek do kitservera który pozwoli na zmianę kamery 'WIDE' tak zeby nei przesuwała sie razem z akcją ? ? ?
Arek1974
QUOTE(force01 @ Oct 21 2008, 23:03) *
Siema! Ej wie ktoś czy będzie taki dodatek do kitservera który pozwoli na zmianę kamery 'WIDE' tak zeby nei przesuwała sie razem z akcją ? ? ?

Ale to już jest, bodajże w kitserverze 8.0.5, zmieniasz wartość kamery na 9 i wtedy masz obraz jakby ze środka boiska. A w ogóle to przed chwilą śćiągnąłem kitservera 8.0.7, tylko ciągle nie wiem, czy w tych wersjach można już wrzucać koszulki, buty, piłki ? Jeśli tak, to czy mógłby ktoś metodą łopatologiczną wyjaśnić, co i jak robić ?
NeoNH
znaczy mi sie wydaj ze jeszcze nie mozna niektorzy twierza ze mozna ale jak czytam to co zawiera ten kitserver no to nigdzie nie moge sie docztac mozliwosci wrzucania dodatkow
Wookiee
dopoki nie bedzie folderu GDB w kitserwerze to nie ma mowy o tak prostym wrzucaniu pilek, stadionow i butow i twarzy jak bylo to w PES6 lub 2008.
i na pewno nie predko zobaczymy te wszystkie opcje

na pierwszy strzal Juce na bank wyda Kitserwera z strojami
a potem pokolei beda wychodzi dodatkowe opcje: czyli, buty, stadiony (oby dzialaly te z 2008) itd.
Dzidzia
Mam taki sam problem jak mariusz123211
O co chodzi ?
NeoNH
a te tak sie zapytam jak bedzie ze strojami bo nie gralem w 08 i nie wiem jakie ta byly tekstury kitsow bo chyba inne niz w 6?
i moje pytanie jakies sa w 09?
maestro
A nie orientujecie się kiedy wyjdzie ten img ???
whan
2008-10-23
----------
v8.0.8
- added support for pes2009.exe 1.10
Kamson
Wystarczy pobrać najnowszą wersje kitservera żeby działał?
Serkowskipes6
Ja już piłeczki + buciki wrzuciłem wink.gif
Smoku12
Serkowskipes6 no jak wrzuciles to daj jakis link zeby inni mogli wrzucic ;d z gory thx
BundesFan
napisalby ktos ktory folder w kitserverze za co odpowiada? chodzi mi o w ktory wkleic buty, pilki itd
niestety nie znam sie za bardzo na tym.
batman
Ja mam pytanie , czy dodawanie dodatków(teraz interesują mnie buty) odbywa się na takiej samej zasadzie jak w PESie 6?
MakssPl
Jest już 8.0.9

New version of Kit Server made by Juce

- adds support for PES 2009 Version 1.10

- fixed the bug in kset.dll, which was introduced in kset.dll 8.0.8: the choice of quality when running settings.exe wasn't unlocked. Now all qualities should be unlocked again

Ściągnąć możecie w Gamingaccess
Varies.
Mam takie lamerskie pytanie...mozna (chyba ;p) wrzucac kitsy i pilki...jak tongue.gif?
Kettger
W folderze kitservera masz folder img. Odpowiada on za IMG w głównej lokalizacji gry. Wrzucaj do tego folderu pliki, które normalnie wpasowałbyś do odpowiednich plików w normalnym IMG. Trochę pochrzaniłem, ale chyba zrozumiałeś. ;P

Przemoo90
a jak wrzucę coś do kitservera jakiś plik w folderze np. cv01.img a potem go po prostu usunę to czy się coś popsuje czy wróci wszystko po staremu?
batman
Ściągnąłem kitsy Chelsea , chcę je wrzucic do gry , jak to zrobic?
Leszczu
Dokładnie to samo pytanie. Mam kitsy wszystkich drużyn Premier League w formacie *.bin i nie mam pojęcia, co dalej sad.gif
NeoNH
a bedzie wogole normalny folder GDB zeby to mozna normalnie dodawac?
Varies.
Będzie smile.gif.Tylko po dluzszym czasie.Tak samo jak z poprzednimi czesciami
barman_2000
bedzie, ludzie troche cierpliwosci
NeoNH
heh wybaczcie xdd ale w 08 nie gralem a jak sie zaczalem interesowac dodatkami do 6 to juz byl stadium server tongue.gif
Leszczu
Nikt nie wie jak importować do gry stroje!?
Albo jakiś patch, który zawiera stroje angielskiej ligi?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.