mavachi
Oct 25 2008, 18:01
Leszczu sciagnij sobie
http://files.filefront.com/PES+2009+Option...;/fileinfo.html i wklej do foldery gdzie masz sav'y. Tosa wszystkie stroje ang. tez ;]
Nowy moduł pozwalający na dowolną zmianę czasu trwania meczu (od 1 do 90 min).
time.dll - 8.0.9 by juce
http://files.filefront.com/time+809zip/;12161460 http://rapidshare.com/files/157608961/time-809.zip.html http://slil.ru/26272833 1. Skopiuj
time.dll do głównego folderu z kitserverem.
2. Otwórz config.txt, znajdź sekcję
[kload] i dodaj następującą linię:
dll = time.dll
3. Dodaj nową sekcję [time] do pliku config.txt:
[time]
exhibition.time = 90
cup.time = 1
Ustaw dowolny czas trwania meczu w trybie Exhibition Match zmieniając atrybut
exhibition.time. W każdym innym przypadku zmień atrybut
cup.time:
shady45
Oct 29 2008, 15:22
CZemu Kitserwer nie działa na WINDOWS VISTA
elotto
Oct 29 2008, 15:35
mam problem, bo zainstalowalem patch(burgum patch, revolution), ale nie dziala mi kitserver. Wie ktos moze jak mi pomoc?????
zainstalowałem kitservera i klikając na settings w głównym folderze program pyta się czy uruchomić wszystkie 'quality levels' po czym się wiesza... jakieś sugestie ?
CYTAT
First version of kserv.dll (Kits module) coming soon.
This release will only support 1st and 2nd kits.

Kitserver 8.1.0 dla wersji 1.0 oraz 1.1
- kserv module: support for 1st and 2nd kits
- lodmixer: LOD adjustment DOWNLOAD (526 KB)
http://files.filefront.com/kitserver+8107z/;12302494 http://www.sendspace.com/file/7e1gniZasada działania modułu odpowiedzialnego za stroje dokładnie taka sama jak przy okazji wcześniejszych wersji PES'a.
Próba możliwości nowej opcji poprawiającej jakość wyświetlanej grafiki
Wielkie dzięki, Whan

Jak zawsze przynosisz kapitalne wieści.
Tylko znowu kitmakerów czeka kupa roboty, bo tekstury nowych strojów są w innym kształcie (na innym planie można rzec). Gdyby nie to, można by wrzucić kitsy z PESa 2008

Tak, już przetestowałem, wszystko działa, prócz oczywiście tego, że strój 2008 wygląda w PESie 2009 kompletnie pomieszanie. Grunt, że Juce zrobił kolejny krok w przód.
Oj tak, jaki ten świat jest piękny...
Nie wiem, czemu to powiedziałem
BombeL1946
Nov 10 2008, 00:31
Mam problem. Żeby nie było mam oryginalną wersję PES i zainstalowany oficjalny patch 1.10 a gdy instaluję ten kitserwer to nie działa on na pliku .exe?
Co mogę zrobic żeby to się zmieniło?
batman
Nov 10 2008, 09:11
Jak mogę zmienić jakość wyświetlanej grafiki?
karoll3
Nov 10 2008, 09:54
własnie sciagnołem nowy kitserver z folderem gdb ! ale sciagnołem stroje do tego kitservera i ich cos w grze nie widac wiecie moze co jest nie tak?
Varies.
Nov 10 2008, 09:54
mavachi
Nov 10 2008, 10:01
sprobuj wrzucic je do folderu z sav'ami..
karoll3
Nov 10 2008, 10:16
CYTAT(mavachi @ Nov 10 2008, 10:05)

tzn mam wrzucic cały folder gdb czy tylko te pliki w pes 6 zmieniało sie sroje przy uzyciu klaiwsza page down moze tu sie inaczej zmienia
CYTAT(mavachi @ Nov 10 2008, 10:05)

Dobrze zrozumiałem? Do folderu save w Moich dokumentach?

Bzdura.
Karoll3, czy wykonałeś wszystkie potrzebne czynności? Tzn. wrzuciłeś stroje do folderu GDB -> uni? Dołączyłeś plik map.txt? Czy stroje są luzem, czy pogrupowane w foldery pa, pb, ga, gb itp.? W jakim formacie są - BMP, PNG czy BIN? Czy odpaliłeś kitserver (setup.exe -> Install)?
Podejrzewam, że pominąłeś którąś z powyższych operacji (lub też coś się nie zgadza), co być może dało taki efekt.
karoll3
Nov 10 2008, 10:21
CYTAT(Credt @ Nov 10 2008, 10:23)

Dobrze zrozumiałem? Do folderu save w Moich dokumentach?

Bzdura.
Karoll3, czy wykonałeś wszystkie potrzebne czynności? Tzn. wrzuciłeś stroje do folderu GDB -> uni? Dołączyłeś plik map.txt? Czy stroje są luzem, czy pogrupowane w foldery pa, pb, ga, gb itp.? W jakim formacie są - BMP, PNG czy BIN? Czy odpaliłeś kitserver (setup.exe -> Install)?
Podejrzewam, że pominąłeś którąś z powyższych operacji (lub też coś się nie zgadza), co być może dało taki efekt.
wszystko sie zgadza poza tym ze nie mam pliku map.txt na razie sciagnolem tylko stroje newcestle . a skad mam wziasc plik map.txt..... najbardziej mi zlaezy aby miec stroje druzyn bez licencji w grze online
CYTAT(karoll3 @ Nov 10 2008, 10:25)

wszystko sie zgadza poza tym ze nie mam pliku map.txt na razie sciagnolem tylko stroje newcestle . a skad mam wziasc plik map.txt..... najbardziej mi zlaezy aby miec stroje druzyn bez licencji w grze online
Hmmm... Co do trybu online to nie jestem pewien, czy to wszystko zadziała, bo to nieco inna filozofia

Ale do offline jak najbardziej. Plik map.txt musisz utworzyć sam.
Map to plik w Notatniku, który musi się znajdować w folderze uni. A jego treść powinna być następująca:
Numer ID drużyny,"nazwa drużyny", co w Twoim przypadku winno wyglądać tak:
79,"Newcastle"Zakładam, że stroje tego klubu masz w folderze Newcastle, bezpośrednio w uni. W takim wypadku wszystko powinno grać. Jeśli nazwa folderu ze strojami jest inna, np. NewcastleUnited, wtedy zmień wpis w map na następujący:
79,"NewcastleUnited"A liczba 79 to właśnie numer ID drużyny. Jeśli nie wiesz, jaki numer posiada klub, dla którego chcesz wrzucić kitsy, sprawdź w pliku uni.txt; znajduje się on w folderze docs w kitserverze.
BombeL1946
Nov 10 2008, 12:13
Pomoże mi ktoś, bo zadałem pytanie w temacie o tej wersji kitserwera ale tam nikt nie odpowiada. Dlaczego gdy mam zainstalowanego patcha 1.10 od Konami jak chcę zainstalować kitserwer 8.1.0 nie aplikuje mi go do pliku .exe? Co mam zrobić żeby to się zmieniło.
Żeby mi ktoś nie napisał "Kup oryginał" to oświadczam, że go posiadam.
krzysiekFCB
Nov 10 2008, 12:18
Ja tez po wgraniu strojow nie mam ich w grze. Robie wszystko dobrze bo robilem juz to w Pesie 6 i 2008 takze nie wiem o co chodzi. Komus to dziala?
Jimmy Floyd
Nov 10 2008, 13:48
Mam takie pytanie. Zainstalowałem nowego Kitservera. Jeśli zazanczę LOD: Enhance image quality to jakość poprawi się na ustawieniach LOW, czy sprawa dotyczy tylko High?
Wookiee
Nov 10 2008, 14:07
wie ktos jak sprawdzic numery dryzun aby mozna bylo sporzadzic plik map ??
co prawda mam map z PEs 2008 zachowany ale nie wiem czy bedzie dzialal bo moga sie numery teamow nie zgadzac
EDIT:
i potwierdzam KITSY NIE DZIALAJA WOGOLE !!!!!
wiec niech ktos powie co i jak ma byc aby dzialaly ;/
Co wam znowu nie działa? U mnie wszystko gra, kitsy są, numery są... Tylko z fontami jest problem, bo wyglądają tak:

Wie ktoś, jak zaradzić temu problemowi?
PS Na dowód "działalności" kitsów mogę wrzucić kilka screenów. Nawet powyższy, czarno-pomarańczowy strój jest zrobiony przeze mnie i wrzucony przez kitservera.
jestin
Nov 10 2008, 19:09
CYTAT(Credt @ Nov 10 2008, 19:04)

Co wam znowu nie działa? U mnie wszystko gra, kitsy są, numery są... Tylko z fontami jest problem, bo wyglądają tak:

Wie ktoś, jak zaradzić temu problemowi?
PS Na dowód "działalności" kitsów mogę wrzucić kilka screenów. Nawet powyższy, czarno-pomarańczowy strój jest zrobiony przeze mnie i wrzucony przez kitservera.
czy mozesz wrzucic twój folder ze strojami z mapem
CYTAT(jestin @ Nov 10 2008, 19:13)

czy mozesz wrzucic twój folder ze strojami z mapem
Proszę bardzo - folder uni ze strojem Anorthosis Famagusty i dołączonym mapem. Strój ściągnąłem dosłownie przed trzema minutami z GamingAccess (kit autorstwa VinVanDam13), map dorobiłem sam.
FOLDER UNIEDIT:
Tego czarno-pomarańczowego stroju nie umieszczam, bo jeszcze go dopracowuję, m.in. pod kątem właśnie fontów. Ale niedługo będzie gotowy (odkryłem, że nowe fonty muszą być w rozmiarze 256x64, a nie jak poprzednio 512x128) i też mogę wrzucić.
jestin
Nov 10 2008, 19:26
CYTAT(Credt @ Nov 10 2008, 19:24)

Proszę bardzo - folder uni ze strojem Anorthosis Famagusty i dołączonym mapem. Strój ściągnąłem dosłownie przed trzema minutami z GamingAccess (kit autorstwa VinVanDam13), map dorobiłem sam.
FOLDER UNIEDIT:
Tego czarno-pomarańczowego stroju nie umieszczam, bo jeszcze go dopracowuję, m.in. pod kątem właśnie fontów. Ale niedługo będzie gotowy (odkryłem, że nowe fonty muszą być w rozmiarze 256x64, a nie jak poprzednio 512x128) i też mogę wrzucić.
a masz mapa do wszystkich druzyn chodzi mi o numery np jaki numer odpowiada za real . milan itp
CYTAT(jestin @ Nov 10 2008, 19:30)

a masz mapa do wszystkich druzyn chodzi mi o numery np jaki numer odpowiada za real . milan itp
Tak. Listę znajdziesz w pliku
uni.txt w folderze
docs w kitserverze. Wyczytać z niego można, że Milan ma przypisany numer 118, a Real 155

EDIT:
A oto bardziej namacalny dowód - własnoręcznie zrobiony strój działa (podmieniony za Famagustę).

Nie patrz proszę na jakość stroju, bo ten jest kompletnie amatorski i - przyznaję bez bicia - robiony w Paincie

Wszystko sprowadza się do pliku
config.txt, który musi się znajdować w każdym folderze ze strojem (np. pa, pb, ga, gb).
jestin
Nov 10 2008, 19:37
CYTAT(Credt @ Nov 10 2008, 19:32)

Tak. Listę znajdziesz w pliku
uni.txt w folderze
docs w kitserverze. Wyczytać z niego można, że Milan ma przypisany numer 118, a Real 155

ok dziennki .nic tylko czekac na stroje do kitservera bo narazie ich brak,jak bedziesz mial jakies stroje do wrzuc .
CYTAT(jestin @ Nov 10 2008, 19:41)

ok dziennki .nic tylko czekac na stroje do kitservera bo narazie ich brak,jak bedziesz mial jakies stroje do wrzuc .
Spoko

Myślę, że za kilka tygodni będziemy mieli folder GDB wypełniony strojami po brzegi, bo praktycznie codziennie są wypuszczane nowe komplety kitsów. Nic, tylko czekać, jak wspomniałeś
Kettger
Nov 10 2008, 19:59
Credt, może błędy w czcionkach spowodowane są inną strukturą cfgów?
jestin
Nov 10 2008, 19:59
CYTAT(Credt @ Nov 10 2008, 19:44)

Spoko

Myślę, że za kilka tygodni będziemy mieli folder GDB wypełniony strojami po brzegi, bo praktycznie codziennie są wypuszczane nowe komplety kitsów. Nic, tylko czekać, jak wspomniałeś

Tak tylko dlaczego on tych stroi nie wyswietla chodzi mi o kitserver na dole albo u gory powinny sie znajdowac sie jakies napisy zeby zmieniac stroje poprzez przycisk (page down ) a tu nic cos jest nie tak
Wookiee
Nov 10 2008, 20:11
No to panowie teraz chyba wszystkich zaskocze:
otoz wykonalem dzis wlasnie paczuszke WSZYSTKICH 20 kompletow strojow z EPL.
nalezy tylko wrzucic folder do folderu uni.
ps. same stroje nie sa moje, a i niewiem czemu nie dzialaja bramkarze w Evertonie i Man City.
LINK:
http://www.sendspace.pl/file/tN3WoNWu/prawidlowy map...narazie tylko do EPL:
LINK:
http://www.sendspace.pl/file/saLW0uHA/
jestin
Nov 10 2008, 20:42
CYTAT(Wookiee @ Nov 10 2008, 20:15)

ps. same stroje nie sa moje, a i niewiem czemu nie dzialaja bramkarze w Evertonie i Man City.
LINK:
LINK:
http://www.sendspace.pl/file/saLW0uHA/Fajnie tylko dlaczego nie dzialaja jak zmieniasz opcje stroi klawisze Page down ,page up nie dzialaja nic sie nie wyswietla daj skrina jak wybierasz stroje dla druzyn
Wookiee
Nov 10 2008, 20:44
stroje sie wybiera tak jak te oryginalne bo z tego co wiem nowy kitserver obsluguje tylko kitsy na HOME i AWAY
nie da sie wrzucac wiekszej ilisci kombinacji kitsow.
CYTAT(Wookiee @ Nov 10 2008, 20:48)

stroje sie wybiera tak jak te oryginalne bo z tego co wiem nowy kitserver obsluguje tylko kitsy na HOME i AWAY
nie da sie wrzucac wiekszej ilisci kombinacji kitsow.
Otóż to. Odpowiedź moja krótka, ale jakże treściwa

Obecny kitserv nie pozwala jeszcze na wrzucanie wielu kompletów strojów, więc nie ma co szukać napisów do zmiany kitsa poprzez PgUp czy PgDn. Ale ważne, że Juce nie śpi
warson
Nov 11 2008, 00:56
LINK:
LINK:
http://www.sendspace.pl/file/saLW0uHA/Wrzuciłem i w Grze Dalej Brak Strojów :/
Po zainstalowaniu na patha 1.20 wywala mnie do windy,zaraz na starcie.Dajcie znac czy działa wam prawidłowo.
voytas
Nov 11 2008, 12:14
Gdy wchodzę w menu Ligi Mistrzów też mi wywala do windowsa
robien92
Nov 11 2008, 12:47
chodzi ten kitserver bez patcha 1.20????? bo słyszalem ze sa z nim(patchem) problemy
warson
Nov 11 2008, 21:08
czy ktoś mi Pomoże?
Unista1945
Nov 12 2008, 09:20
potter
Nov 25 2008, 23:53
CYTAT(mariusz123211 @ Oct 14 2008, 10:54)

Mam to samo, nie wiem co robic :/
robi_4
Nov 26 2008, 10:45
CYTAT(potter @ Nov 25 2008, 23:57)

Mam to samo, nie wiem co robic :/
Musicie od nowa pes2009.exe skopiować, zamienić za stare i teraz odpalcie setup w kitserverze.
potter
Nov 26 2008, 11:04
Ale skad skopiowac, jeszcze raz crackowac czy co ? Bo probowalem drugi raz tym crackiem i tez lipa
Odnosnie tego scrrena u mnie na settings jest ok ale na game jest zle, tzn jest error
robi_4
Nov 26 2008, 11:24
CYTAT(potter @ Nov 26 2008, 11:08)

Ale skad skopiowac, jeszcze raz crackowac czy co ? Bo probowalem drugi raz tym crackiem i tez lipa
Odnosnie tego scrrena u mnie na settings jest ok ale na game jest zle, tzn jest error
Ja tez cos takiego mialem i mi pomoglo gdy skopiowalem pes2009.exe(cracka) wziałem w setupie uninstall i znowu install i bylo wszystko ok. Poprostu zamien stare pes2009.exe na nowe ...chyba
Na forum nie rozmawiamy na temat craków, pirackich wersji gry itp.///Orange_91
potter
Nov 26 2008, 12:03
To by bylo za proste by moglo se sprawdzic, juz tak robilem. Teraz znowu i chuja dalo
ShockER
Nov 26 2008, 14:36
Ludzi przecierz tam pisze Kitserver is already installed czyli Kitserwer jest juz zainstalowany.....
a przy settings.exe pisze że nie Ten plik nie wymaga już akcji...
potter
Nov 26 2008, 15:05
Ale u mnie pisze ze w grze [game ] jest error a ok jest wlasnie w settings
Verify that the executable is not, read only and try again
no moidficitansions made
jestin
Nov 26 2008, 15:12
CYTAT(potter @ Nov 26 2008, 15:09)

Ale u mnie pisze ze w grze [game ] jest error a ok jest wlasnie w settings
Ja tak mialem i kombinowałem na rozne sposoby zmienialem patrze itp az w koncu zainstalowalem jeszcze raz pesa i wszystko hula
potter
Nov 26 2008, 18:53
E tam, ja nawet reinstalowalem PEsa i nic to nie dalo
POnoc mam zamienic pes.exe na pes.exe z cracka 1.1 ale nie mam takiego cracka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.