MAGAZYN EuroLiga.W dzisiejszym odcinku m.in:-
Podsumowanie 1. kolejek europejskich lig-
Kto zagra w Lidze MistrzówBundesligaPierwsza kolejka Bundesligi była zaskakująca. Przegrana HSV, świetny mecz Bayernu i dobry mecz w Dortmundzie. Ja wybrałem jeden mecz do analizy.
vs.
OpisJuż na początku rozgrywek walkę stoczyły dwa giganty:
Bayern Monachium i
Werder Brema. Kibice oglądali jednostronne widowisko już w 7 minucie
Luca Toni dał prowadzenie Bawarczykom. Z minuty na minute coraz lepiej wyglądała gra gospodarzy. Prostopadłe piłki były kluczem do kolejnych bramek:
Van Bommela w 18 minucie i
Klose w 28. Przed przerwą gości pogrążył Naldo trafiając do własnej siatki. Na stadionie w Monachium trwała piknikowa atmosfera. Po przerwie Werder zaatakował jednak niegroźny strzał oddał Hugo Almeida. Z upływem czasu Bayern odzyskiwał rytm gry, a potwiedzeniem tego była bramka
Toniego w 68 minucie. Było już 5:0. Bawarczycy kontrolowali grę. Chwilami przypominało to trening. W 90 minucie indywidualna akcja
Franca Ribery i strzałem z za pola karnego ustala wynik spotkania. 6:0.
Bayern -
WerderATAK 5-3
DEFENSYWA 4-1
OGÓŁEM 5-2
Najlepsza drużyna kolejki -
BAYERN MONACHIUMNajbardziej rozczarowująca drużyna kolejki -
WERDER BREMANajbardziej zaskakująca drużyna kolejki -
ENEGIE COTTBUSNajlepszy zawodnik kolejki -
TONIOdkrycie kolejki -
SCHERZPremier LeagueW pierwszej kolejce wygrywali faworyci Liverpool Manchester United i Arsenal. A co z Chelsea? Mecz Arsenal - Chelsea był hitem kolejki i go zanalizuje.
vs.
OpisNa Emirates Stadium zebrało się 60 tysięcy kibiców. Arsenal Londyn kontra Chelsea Londyn, czyli derby stolicy Anglii. Znakomita atmosfera. Pierwsza akcja Arsenalu, Fabregas z dystansu... obok słupka. 6 minuta spotkania
Adebayor strzela głową i mamy 1:0. Szał na trybunach. Chelsea jeszcze się nie pozbierała a
Adebayor zdobywa drugą bramkę dla kanonierów 12 minuta 2:0. Luis Felipe Scolari załamany. Trwał zacięty mecz znakomicie w bramce Arsenalu spisywał sie Manuel Almunia. 32 min gry, rzut rożny dośrodkowanie, zamieszanie w polu karnym i...
Diaby gol!!! 3:0. Euforia!!! Do przerwy oglądaliśmy nudną grę. Po przerwie ataki Chelsea. Drogba trafia w słupek a Anelka chybia w sytuacji sam na sam. Wydawało się że już podopieczni Portugalskiego szkoleniowca zdobędzie bramkę kontaktową. 73. minuta indywidualna akcja
Adebayora i reprezentant Togo spokojnie pokonuje Cecha. HAT - TRICK. Jeszcze w 89 minucie rywali dobija
Van Persie strzałem z dystansu. 5:0!!! Koniec fenomenalny mecz "Kanonierów".
Arsenal -
ChelseaATAK - 6-3
DEFENSYWA 4-2
OGÓŁEM 5-3
ARSENAL LONDYNNajbardziej rozczarowująca drużyna kolejki -
CHELSEA LONDYNNajbardziej zaskakująca drużyna kolejki -
BOLTON WANDERERSNajlepszy zawodnik kolejki -
ADEBAYOROdkrycie kolejki -
ELMANDERSERIE A Serie A to zacięta liga. Tak też było w I kolejce rozgrywek. Wygrywał Juventus, Milan, Inter i Roma która grała z Udinese. I to ten mecz został wybrany hitem kolejki.
vs.
OpisNa Stadio Olimpico w Rzymie zmierzyły się gospodarze AS Roma i goście Udinese. Od początku przeważali gospodarze. W 3 minucie Vucinić strzałem głową przestrzela w znakomitej sytuacji. Szybki kontratak Udinese i Di Natale marnuje okazję sam na sam. W 24 minucie
Totti uderza z 30 metrów i bramka!!! 1:0. Potężny strzał Włocha! Do przerwy 1:0 dla Romy. Choć mecz bardzo wyrównany. Już w 48 minucie było 2:0.
Vucinić strzałem po ziemii pokonał bramkarza gości. To na pewno nie miało się tak zacząć.
Tonetto rozpoczyna akcję skrzydłem, zagrywa do Risse, ten odgrwa do Włocha który wpada w pole karne i 3:0.
To już koniec, Udinese się nie podniesie. W 79 minucie niepodziewanie
Quagliarella zdobywa jedyna bramke dla swojego zespołu.
ROMA -
UDINESEATAK - 5-4
DEFENSYWA 4-3
OGÓŁEM 4-3
REGGINANajbardziej rozczarowująca drużyna kolejki -
NAPOLINajbardziej zaskakująca drużyna kolejki -
LECCENajlepszy zawodnik kolejki -
MAKINWAOdkrycie kolejki -
TIRIBOCCHIPRIMIERA DIVISIONCała Hiszpania żyła rozpoczęciem La Ligi. Słabo zagrał Real Madryt, nieskutecznośc Valencii i dobry mecz Deportivo, lecz nie to było najważniejszymi wydarzeniami.
vs.
OpisNa Camp Nou wielki mecz. Barca zagra z Atletico Madryt. Barca bez Messiego. W 4 minucie prostopadłe zagranie wykorzystuje
Henry 1:0 dla Barcy! Dziura w obronie powodem bramki. Tak samo padały kolejne bramki: 18 minuta [b/]Eto'o raz i 31 minuta i
Eto'o doprowadza do stanu 3:0. Fatalna gra obrony. Do przerwy goście nie oddali strzału na bramkę. Ostre słowa musiały paść w przerwie. [b[]Simao[/b] w 48 minucie zdobywa bramkę 3:1 jednak to jeszcze długa droga do remisu. Tą drogę skraca
Forlan, który w 58 minucie pokonuje Valdesa. Wydawało sie że remis to kwestia czasu jednak Henry zdobywa drugą bramkę w tym spotkaniu! 4:2. W 82 minucie Argentyńska wschodząca gwiazda
Aguero doprowadza do stanu 4:3. Jednak
Pablo Ibanez golem samobójczym pogrążył zespoł.
FC BARCELONA -
ATLETICO MADRYTATAK 5-5
DEFENSYWA 4-2
OGÓŁEM 5-4
BARCELONANajbardziej rozczarowująca drużyna kolejki -
REAL MADRYTNajbardziej zaskakująca drużyna kolejki -
SPORTING DE GIJONNajlepszy zawodnik kolejki -
ALEX HLEBOdkrycie kolejki -
DAVID BARRALKTO AWANSUJE DO LM?Kto w tym sezonie awansuje do LM. Jutro pierwsze meczy 3 rundy kwalifikacyjnej do tego turnieju.
Rangers (2.23) - Anderlecht (2.56)
Rosenborg (3.11) - Basel (1.96)
Liverpool (1.21) - Dinamo Zagrzeb (6.37)
Feynoord (1.98) - Dynamo Kijów (3.84)
Kopenhaga (3.87) - Fenerbahce (1.74)
Spartak (2.23) - Wisła Kraków (2.91)
Fiorentina (1.39) - Rapid Wiedeń (5.67)
Marsylia (1.41) - Slavia Praga (5.62)
Schalke (1.39) - Goteborg (5.11)
Atletico Madryt (1.25) - Crvena Zvezda (4.99)
Benfica (2.19) - Panathinakos (2.21)
Ciekawostki i wiadomości.Luis Felipe Scolari bez pracy?Po porażce 0:5 z Arsenalem Luis Felipe Scolari może stracić pracę. Najbliższe mecz będą decydujące. Jeżeli sytuacja Chelsea się nie poprawi to portugalczyk znajdzie się na bruku.
Świetny powrót Ibagazy.Bardzo dobry mecz zaliczył, były piłkarz RCD Mallorca i Atletico Madryt, Ariel Ibagaza. Pomocnik Villareal najwyraźniej powrócił do formy bo strzelił bramkę w meczu z Betisem. Jednak piłkarz doznał kontuzji i może zabraknąć go w następnym spotkaniu.
Adebayor jest w 'niebie'Fenomenalny występ zaliczył reprezentant Togo Emmanuel Adebayor. Zaliczył Hat-Trick w meczu z Chelsea a sam piłkarz powiedział po meczu że :
Czułem się jak w niebie. Piłka sama wpadała do bramki po moich strzałach(śmiech). Napewno ten występ utkwi mi w pamięci. Schaaf zdenerwowanyThomas Schaaf ostro krytykował swoją obronę. Trener Werderu Brema nie przebierał w słowach. Po meczu odmówił wywiadu i nakrzyczał na dziennikarza. Czyżby kryzys nerwowy szkoleniowca z Bremy?
Ronaldinho debiutuje w MilanieDebiut Ronaldinho można zaliczyć do udanych. Brazylijczyk zdobył bramkę a
Rossoneri wygrało 3:1. Wygląda na to że to koniec kłopotów piłkarza.
Na dziś to już koniec, zapraszam za tydzień.
Oceniać i komentować.
Proszę dawać pomysły co do tego magazynu

podziękowania dla użytkownika gubby za wykonanie pięknego loga "EuroLiga"