Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kariera By Popeq93
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
popeq93
Siemka dzisiaj wpadlem na fajny pomysł. Mam zamiar grać kariere a wlasciwie cały sezon 2008/09.Będe grał ligi: Premier League Seria A Bundesliga i Premiera Division mogę grać jeszcze Copa Libertadores w formie ligi ale to juz zalezy od was. Oczywiscie bedzie puchar UEFA i Champions League i moze mecze narodowe. Wygladalo by to tak jak przez cały tydzien grałbym mecze a w sobote i w niedziele przedstawiałbym wyniki tabele. W tygodniu bede przedstawiał ciekawostki analizy kolejek wywiady itp. Gram na patchu VirtuaRED Deluxe Patch 09 mam nadzieje ze sie wam spodoba i bedziecie mnie mobilizowac pzdr happy.gif
popeq93
Dzisiaj Losowanie 3 Rundy Kwalfikacji Ligi Mistrzów

Drużyny Rozstawione:
Liverpool Schalke Atletico M. Fiorentina Marsylia Spartak M. Rangers Benfika Rosenborg Kopenhaga Feynoord

Drużyny Nierozstawione:
Anderlecht Basel Dinamo Z. Dinamo K. Fenerbahce Panathinakos Wisła K. Slavia P. Goteborg Crvena Belgrad Rapid W.

Losowanie o 15 w Nyonie.
popeq93
Benfika - Panathinakos Hitem Losowania

Benfika - Panathinakos jest hitem losowania 3 rundy kwalfikacyjnej Ligi Mistrzów, które odbyło się w Nyonie.

Pozostałe pary:
Rangers - Anderlecht
Rosenborg - Basel
Liverpool - Dinamo Zagrzeb
Feynoord - Dynamo Kijów
Kopenhaga - Fenerbahce
Spartak - Wisła Kraków
Fiorentina - Rapid Wiedeń
Marsylia - Slavia Praga
Schalke - Goteborg
Atletico Madryt - Crvena Zvezda Belgrad

Po losowaniu powiedział:

Fernando Chalana,Trener Benfiki: "Napewno tego losowania nie możemy zaliczyć do szczęśliwych, Panathinakos to mocny zespół, który ma wielu świetnych zawodników. Wierzę że uda się nam awansować do fazy grupowej"

Henk ten Cate, Trener Panathinakos: "Benfika to drużyna z górnej półki, narazie będziemy się koncentrować na oglądaniu meczy rywala i przygotowaniu fizycznym. Do wtorku powinnyśmy być w świetnej formie"

Maciej Skorża, Trener Wisły: "Jestem zadowolony z losowania, awans jest w zasięgu ręki. Znamy styl gry Spartaka i na pewno damy z siebie 110%"

Pierwsze Mecze 12 sierpnia. Rewanże 19 sierpnia.
popeq93
Przedsezonowe prognozy

FAWORYCI

W sezonie 2008/09 na pewno będą panowały drużny Liverpoolu, Manchesteru United, Chelsea oraz Arsenalu Londyn

Liverpool
Po kilku wzmocnieniach może być naprawdę groźny, w poprzednim sezonie na 4. pozycji. Gwiazdą zespołu jest Fernando Torres, który zagrał dobry turniej na EURO. Liverpool może liczyć na doświadczenie Gerrarda czy Hyypi. Rafa Benitez musi przede wszystkim przygotować zespół fizycznie.

Manchester United
Nani, C.Ronaldo, Rooney, Tevez i być może Berbatov to będą zawodnicy stanowiący o silę zespołu. Mistrzowie z poprzedniego sezonu będą chcieli powtórzyć sukces. Alex Ferguson jest wspaniałym trenerem i z pewnością i w tym sezonie będziemy oglądali Manchester grający ładny football.

Chelsea
Po zmianie szkoleniowca styl gry Chelsea z pewnością się zmieni. Portugalski trener Luis Felipe Scolari sprowadził na Stamford Brigde Deco i Bosingwa. Jeżeli uda mu się sprowadzić Robinho będzie to mocny zespół grający szybką piłkę. Myślę że Drogba będzie kluczową postacią piłkarzy z Londynu.

Arsenal
Młody i głodny sukcesu zespół. Fabregas, Nasri, Walcott są to zdecydowanie piłkarze nowego pokolenia. Do tego dochodzi Adebayor, doświadczony Rosicky i dobra obrona. Myślę że mogą pokusić się o mistrzostwo.

CZARNE KONIE

Do grona czarnych koni można zaliczyć Everton Tottetham Aston Villa i Portsmouth z Barosem, Crouchem i kilkoma świetnymi zawodnikami.

SPADKOWICZE

Myślę że to może być któryś z beniaminków być może Stoke City do tego grona można doliczyć Sunderland ciężko przewidzieć trzeciego spadkowicza w tym sezonie poziom będzie naprawdę wysoki.

Rozpoczęcie Premier League już 9 Sierpnia.
popeq93
Dziś losowanie grup pucharu UEFA.

Koszyk I : Everton, HSV, Wolfsburg, Sevilla, Racing, Milan, AZ, Nancy
Koszyk II : Aston Villa, Sampdoria, Saint Ettienne, Benfika/Panthinakos, Schalke/Goteborg, Liverpool/Dinamo Z., Marsylia/Slavia, Atletico/Crvena
Koszyk III : Fiorentina/Rapid W., Spartak/Wisła, Rangers/Anderlecht, Rosenborg/Basel, Kopenhaga/Fenerbahce, Feynoord/Dynamo K, Club Brugee, AEK
Koszyk IV : Sporting, CSKA, Besiktas, Udinesse, Blackburn, Mallorca, Stuttgart, Stade Rennes

Losowanie odbędzie się o godzinie 18 w Nyonie.
Orange_91
CYTAT(popeq93 @ Aug 6 2008, 17:45) *
Losowanie odbędzie się o godzinie 18 w Lyonie.

Prawdziwe losowania odbywają sie w Nyonie a nie w Lyonie.
Jeśli dobrze zrozumiałem to masz zamiar rozgrywać każdy mecz kolejki w danej lidze? Jeśli tak to życzę powodzenia bo czeka Cię ciężka praca.
popeq93
Rozlosowano "Puchar UEFA"

O 18 w Nyonie odbyło się losowanie grup Pucharu UEFA. Ciekawie zapowiadają się grupy A i D.

GR.A

1.Sevilla (Hiszpania)
2.Marsylia/Slavia Praga (Francja/Czechy)
3.Kopenhaga/Fenerbahce (Dania/Turcja)
4.CSKA Moskwa (Rosja)

GR.B

1.AC Milan (Włochy)
2.Saint Ettienne (Francja)
3.Spartak Moskwa/Wisła Kraków (Rosja/Polska)
4.Blackburn Rovers (Anglia)

GR.C

1.Hamburger SV (Niemcy)
2.Sampdoria Genua (Włochy)
3.Club Brugge (Belgia)
4.Mallorca (Hiszpania)

GR.D

1.Racing Santander (Hiszpania)
2.Schalke 04/Goteborg (Niemcy/Szwecja)
3.Fiorentina/Rapid Wiedeń (Włochy/Austria)
4.Stade RennesFrancja

GR.E

1.Wolfsburg (Niemcy)
2.Atletico Madryt/Crvena Zvezda Belgrad (Hiszpania/Serbia)
3.Rosenborg/Basel (Norwegia/Szwajcaria)
4.Sporting Lizbona (Portugalia)

GR.F

1.Everton (Anglia)
2.Benfika Lizbona/Panathinaikos (Portugalia/Grecja)
3.Rangers/Anderlecht (Szkocja/Belgia)
4.Besiktas (Turcja)

GR.G

1.Nancy (Francja)
2.Liverpool/Dinamo Zagrzeb (Anglia/Chorwacja)
3.Feynoord/Dynamo Kijów (Holandia/Ukraina
4.Udinnese (Włochy)

GR.H

1.AZ Alkmaar (Holandia)
2.Aston Villa (Anglia)
3.AEK Ateny (Grecja)
4.VFB Stuttgart (Niemcy)

Po losowaniu powiedzieli:

Carlo Ancelotti,trener AC Milan"Losowanie było dla nas łaskawę. Jesteśmy dobrze przygotowani do sezonu. Bez wątpienia lepiej żeby pojedynek Spartak z Wisłą wygrał zespół rosyjski, ponieważ mistrz Polski prezentuje się dużo gorzej pod wieloma względami"

Felix Magath, trener Vfl Wolfsburg "Cieszę się że w poprzednim sezonie zajeliśmy 5. miejsce i gramy w pucharze UEFA. Grupa do łatwych nie należy. Czekamy na rozstrzygnięcia w 3 rundzie eliminacyjnej Ligi Mistrzów i wtedy przygotujemy się taktycznie pod każdy zespół"

Pierwsze mecze fazy grupowej 28 sierpnia.
popeq93
Przedsezonowe prognozy

FAWORYCI

Do faworytów na pewno zaliczają się giganty : Barcelona Real Madryt do tego grona może powrócić Valencia oraz dobrze spisujące się Atletico Madryt

Barcelona

Barcelona ewidentnie szykuje skład na mistrza. A.Hleb, Daniel Alves, Keita i Pique czyli piłkarze którzy wyróżniali się w swoich poprzednich klubach. Sądzę że Leo Messi będzie zdecydowanym liderem zespołu, ciągle trzyma swój wysoki poziom. Najsłabszym punktem drużyny jest bramkarz Victor Valdes, dwa mecze gra dobre, a dwa kolejne fatalne, przydarzają mu się spore błędy.

Real Madryt

Real już w poprzednim sezonie miał bardzo dobry skład. Do ekipy dołączył Rafael Van Der Vaart, który wspomoże linię pomocy. Jeżeli ich gwiazd nie będą nękać kontuzję "czwórkę" mają na bank. Zobaczymy w jakiej formie będą ich najgroźniejsi rywale. Być może piłkarze z Madrytu obronią tytuł.

Valencia

Mimo że w Valencii wielkich transferów nie było, myślę że stać ten zespół przynajmniej na miejsce w pucharze UEFA. Jeżeli Silva i Villa utrzymają formę z EURO to ten zespół nie musi martwić się o małą liczbę bramek. W niezłej formie jest Zigić i reprezentanci Hiszpani (Marchena, Angulo).

Atletico Madryt

Po odejściu Torresa mówiło się że ten zespół straci na wartości. Jednak teraz gracze z Madrytu mają inna gwiazdę Sergio Aguero, czyli reprezentant Argentyny w poprzednim sezonie był gwiazdą teraz chcą go największe zespoły. Jednak on postanowił zostać w Madrycie. Oprócz Aguero mają paru świetnych zawodników np. Simao, Maxi Rodrigez, Forlan czy nowe nabytki Ujfalusi i Heitinga.

CZARNE KONIE

Do czarnych koni czyli tzw. "grupy pościgowej" na pewno zalicza się Villareal, Sevilla, Espanyol i być może Racing jeżeli utrzyma formę sprzed sezonu.

SPADKOWICZE

Myślę że beniaminek Sporting De Gijon i Almeria

popeq93
TERMINARZ ROZGRYWEK

PREMIER LEAGUE - wyniki w każdą sobotę

BUNDESLIGA - wyniki w każdy piątek

LIGUE 1 - wyniki w każdą sobotę

PRIMIERA DIVISION - wyniki w każdą niedzielę

SERIE A - wyniki w każdą niedzielę

CHAMPIONS LEAGUE - dni w którym puchar się będzie odbywał będą podawane na bieżąco zazwyczaj będą to 2 dni wtorek i środa

PUCHAR UEFA - dni w którym puchar się będzie odbywał będą podawane na bieżąco zazwyczaj będzie to jeden dzień czwartek
skotar(L)
A można wiedzieć po co to ?
popeq93
Ten temat robie dla ludzi happy.gif
k-ten
CYTAT(popeq93 @ Aug 7 2008, 12:46) *
Ten temat robie dla ludzi happy.gif

To -- my mamy Ci mówić czy masz dalej opisywać swoją karierę -- ?
popeq93
CYTAT(Jack @ Aug 7 2008, 12:50) *
To -- my mamy Ci mówić czy masz dalej opisywać swoją karierę -- ?

No bo jak widze to narazie sami przeciwnicy sleep.gif ja mogę to opisywać albo nie bo jak nikogo nie bedzie obchodzil ten temat to po co sie bede meczył
Orange_91
CYTAT(popeq93 @ Aug 7 2008, 13:04) *
No bo jak widze to narazie sami przeciwnicy sleep.gif ja mogę to opisywać albo nie bo jak nikogo nie bedzie obchodzil ten temat to po co sie bede meczył

Trochę dziwnie prowadzisz tę karierę. Spójrz jak robią to inni głównie przedstawiają opisy meczów.
popeq93
CYTAT(Orange_91 @ Aug 7 2008, 13:53) *
Trochę dziwnie prowadzisz tę karierę. Spójrz jak robią to inni głównie przedstawiają opisy meczów.

ale to do końca kariera nie jest jest to wirtualny sezon ktory bedzie trwał tyle co sezon normalny smile.gif
skotar(L)
Jak tego nie olejesz to nawet fajne to może być.
popeq93
nie mam zamiaru olać parę słowek motywacji wystarczy smile.gif zapraszam dzisiaj wieczorkiem wywiad z trenerem BARCY a juz jutro pierwsze mecze Bundesligi
popeq93
"Mistrzostwo jest w zasięgu ręki"

Wywiad z Josepem Guardiola

Dziennikarz: "Czy jesteście już w pełni przygotowani do sezonu?"
Guardiola: "Z pewnością nie, nad formą pracuję się dłużej niż miesiąc. Myślę że kondycyjnie świetnie się przygotowaliśmy, teraz czeka nas pierwszy mecz w lidze z Atletico, te spotkanie pokaże w jakiej jesteśmy formie i nad czym musimy popracować"
D: "Atletico to świetny zespół, nie boicie się że przegracie już na otwarcie rozgrywek?"
G: "Teraz czeka nas taktyczne rozpracowanie przeciwnika, drużyna z Madrytu gra dobry futbol widzieliśmy mecze towarzyskie z ich udziałem"
D: "Jak Pan oceni swoje transfery?"
G: "Zdecydowanie sprowadziliśmy większość zawodników jakich chciałem widzieć w swojej drużynie. Alex Hleb, Daniel Alves czy Keita są to zawodnicy z wyższej półki i na pewno pozytywnie wpłyną na grę zespołu"
D: "Ronaldinho niegdyś wielka gwiazda Barcy teraz odchodzi do Milanu za 'zaledwie' 21 mln euro. Jak Pan to skomentuje"
G: "Moim zdaniem Ronaldinho 'dusił się' w Barcelonie już w poprzednim sezonie, stwierdziliśmy że nie będziemy trzymać go w wbrew jego woli"
D: "Jednak chciał Pan zatrzymać zawodnika wbrew woli, mowa tu o Leo Messim"
G: "Tak Leo jest naszym kluczowym piłkarzem a na mecz z Atletico musimy dysponować cały składem. Niestety nie udało się."
D: "Jakie cele ma Pan na ten sezon"
G: "Oczywiście będziemy walczyć o najwyższe cele w lidze tak jak i w międzynarodowych pucharach. Mistrzostwo jest w zasięgu naszej ręki"
D: "Ostatnie już pytanie, Jak Pan czuje się w nowej roli szkoleniowca"
G: "W Barcelonie czuje się świetnie, to jest wspaniałe miejsce. Przeżyłem tu wiele wspaniałych chwil jako piłkarz i mam nadzieję że przeżyje jeszcze lepsze jako trener"
popeq93
Dziś I kolejka Bundesligi!

Dziś ruszają rozgrywki Bundesligi. Najciekawiej będzie na Weserstadion gdzie Werder przed własną publicznością będzie podejmował Bayern Monachium , zaś na Signal Iduna Park Borussia Dortmund zmierzy się z Schalke.
czubinho
mi tam sie podoba ta kariera, jest prowadzona oryginalnie nie tak jak inni . prowadz dalej
popeq93
Bundesliga rozpoczęta!!!

I Kolejka Bundesligi obfitowała w wiele niespodzianek, pojawiły się nowe, mocne drużyny.

Nudny mecz w Bochum

vs. 0:0 (-:-)
Widzów: 30.000

Dobry początek Herthy

vs. 2:1 (2:0)
1:0 20' Mineiro
2:0 36' Pantelic
2:1 58' Forssell
Widzów: 77.000

Remis beniaminka z Eintrachtem

vs. 1:1 (1:0)
1:0 37' Caio
1:1 52' Obasi
Widzów: 45.000

Zacięty mecz "Polaków"

vs. 0:0 (-:-)
Widzów: 21.000

Werder na kolanach, wspaniały mecz Bawarczyków

vs. 0:6 (0:4)
0:1 7' Toni
0:2 18' Van Bommel
0:3 28' Klose
0:4 43' Naldo(OG
0:5 68' Toni
0:6 90' Ribery
Widzów: 43.200

Niepodzianka w Hamburgu

vs. 0:1 (0:1)
0:1 9' Porcello
Widzów: 51.000

Znakomity Scherz!

vs. 0:2 (0:0)
0:1 71' Scherz
0:2 87' Scherz
Widzów: 42.500

Fantastyczny mecz na Stadion der Freundschaft

vs.2:3 (1:2)
0:1 9' Holmes
1:1 38' Rangelow
1:2 43' Da Silva(OG)
2:2 61' Emil Jula
2:3 87' Schneider
Widzów: 18.000

Szlagier dla Borussii

vs. 1:0 (1:0)
1:0 24' Frei
Widzów: 80.000

TABELA po I Kolejce:

Bramka Kolejki
Borussia M - Koln 0:2 - Scherz 0:1

Klasyfikacja Strzelców:
1.Scherz(Koln) 2 gole
2.Toni(Bayern) 2 gole

Klasyfikacja Asyst:
1.Nicu(Hertha) 2 asysty
2.Ziebig(Energie) 2 asysty

Oceniać i komentować smile.gif
Rand
No nie wiem czy dasz rade tak całość robić. Predzej czy później zabraknie ci czasu i się wszystko posypie. Może prowadź tak ze 2-3 ligi ;-) Ogólnie pomysł bardzo fajny wykonanie jeszcze lepsze, miło się czyta i ogląda.

Tylko powiedz mi jak w to dokładnie grasz. Chodzi o to jakimi zespołami kierujesz, na jakim poziomie grasz i ile czasu. czyżbyś wybrał po prostu 18 drużyn, ustawił kontrole nad wszystkimi i wybierał dowolnie którymi zespołami grać w danej kolejce??
Pro-Evo-S
po tabelach widac ze wzial kontrole nad wszystkimi zespolami tylko jestem ciekaw jak grasz!

Wybierasz jedna druzyne na caly mecz czy zmieniasz po polowie?

Moim zdaniem wybrales sobie trudne zadanie i uwazam ze na dluzsza mete po prostu mozesz nie wyrobic, ale...

3mam kciuki. W koncu do odwaznych swiat nalezy biggrin.gif
popeq93
Gram na poziomie Top Player.
Time : 10 min

Gram 1 połowę jedna druzyna a 2 połowę drugą smile.gif

nie wiem może faktycznie na dłuższa metę się nie wyrobię, ale teraz którą ligę usunąć francuską?
skotar(L)
Niemiecka juz zaczeles, Hiszpaniska, Angielska beda ciekawe. Wiec wywal albo Włoską i Francuską albo tylko Francuską.
popeq93
CYTAT(skotar(L) @ Aug 8 2008, 14:27) *
Niemiecka juz zaczeles, Hiszpaniska, Angielska beda ciekawe. Wiec wywal albo Włoską i Francuską albo tylko Francuską.

no chyba zrezygnuje z francuskiej smile.gif
Rand
popieram, lige francuską wywal :-)

Napisz jeszcze na jakim patchu grasz, czy masz nowe składy.

Werder- Bayern, pewnie tam pierwszą połowę grałeś Bayernem, bo 4 brameczki padły, w drugiej z kolei chyba tym Werderem Ci coś nie szło.
Właśnie grasz pierwszą połowę gospodarzami potem gośćmi czy na odwrót, a może nie masz systemu i grasz jak masz ochotę?? Napisz bo warto byłoby wiedzieć.

trzymam kciuki, temat bedę obserwował, bo póki co ładnie to wszystko wygląda.
popeq93
więc tak gram na patchu VirtuaRED Deluxe 09 są beniaminki nowe składy a jeśli chodzi czy najpierw gram gospodarzami to zależy akurat w meczu bayern werder grałem najpierw bayernem ale zazwyczaj gram gospodarzami najpierw. dzięki za wsparcie smile.gif a i w każdy poniedziałek będę robił tak jakby magazyn znajdą się tam opisy analizy tzw hitow kolejki wywiady trenerów i ekspertów tongue.gif mam nadzieje ze sie wam spodoba
popeq93
Ruszyła "Bitwa o Anglię"!

W I kolejce Premier League wygrywali faworyci do mistrzostwa. Jednak nie obyło się bez niespodzianek.

Dobry mecz beniaminka.

vs. 1:1 (1:1)
1:0 12' Windass
1:1 24' Elano(FK)
Widzów: 22.200

Martins pokonał Blackburn

vs. 1:2 (1:0)
1:0 22' Dunn
1:1 73' Martins
1:2 78' Martins
Widzów: 30.100

Hat-trick Adebayora, Chelsea bezradna

vs. 5:0(3:0)
1:0 6' Adebayor
2:0 12' Adebayor
3:0 32' Diaby
4:0 73' Adebayor
5:0 89' Van Persie
Widzów: 60.000

Świetny mecz Portsmouth

vs. 2:1(1:0)
1:0 36' Lauren
2:0 51' Lauren
2:1 57' Tuncay
Widzów: 17.000

Bez niespodzianki na Britannia Stadium

vs. 0:2 (0:0)
0:1 77' Malbranque
0:2 87' Chopra
Widzów: 23.800

Bez niespodzianki

1:0 5' Carew
2:0 25' Cesar(OB)
2:1 88' MacDonald
Widzów: 39.000

Pewne zwycięstwo Liverpoolu

vs. 4:1 (3:0)
1:0 12' Torres
2:0 23' Kuyt
3:0 37' Gerrard
4:0 64' Kuyt
4:1 90' Kapo
Widzów: 44.200

Fulham zwycięża

vs. 0:2 (0:1)
0:1 14' McBride
0:2 82' Yobo(OG)
Widzów: 36.900

ManU pokonało "koguty"

vs. 3:1 (2:0)
1:0 4' Tevez
2:0 36' C.Ronaldo
2:1 47' Bent
3:1 87' C.Ronaldo
Widzów: 75.450

Bolton gromi

vs. 4:1 (3:1)
1:0 13' Elmander
2:0 19' Elmander
2:1 31' Henri Camara
3:1 44' Diouf
4:1 76' Giannakopoulos
Widzów: 26.000

TABELA PO I KOLEJCE

Klasyfikacja Strzelców:
1.Adebayor (Arsenal) - 3 gole
2.Elmander (Bolton) - 2 gole
3.Kuyt (Liverpool) - 2 gole

Klasyfikacja Asyst:
1.Diouf (Bolton) - 3 asysty
2.Rosicky (Arsenal) - 2 asysty

Bramka Kolejki
Elmander (Bolton)

zapraszam do oceniania i komentowania tongue.gif
popeq93
Włosi rozpoczynają sezon!

Serie A rozpoczęta. Czy Inter znowu zdominuje ligę czy pojawią się jakieś nowe zespoły? Wyniki I kolejki.

Skromne zwycięstwo giganta

vs. 0:1 (0:0)
1:0 79' Ibrahimovic
Widzów: 37.800

Fantastyczna Reggina!

vs. 0:4 (0:1)
0:1 7' Brienza
0:2 47' Makinwa
0:3 69' Makinwa
0:4 75' Cozza
Widzów: 39.100

Pewny Milan na San Siro

vs. 3:1 (1:0)
1:0 4' Kaka
1:1 48' Maccarone
2:1 53' Ronaldinho
3:1 65' Kaka
Widzów: 84.000

Zacięty mecz w Katanii

vs. 2:1(1:0)
1:0 2' Spinesi
1:1 59' Pellissier
2:1 71' J.Martinez
Widzów: 19.350

Lecce deklasuje rywala z Turynu

vs. 3:0 (1:0)
1:0 8' Tiribocchi
2:0 57' Tiribocchi
3:0 89' Cacia
Widzów: 38.400

Szczęśliwy remis Fiorentiny

vs. 1:1 (1:0)
1:0 38' Jeda
1:1 90' Mutu
Widzów: 19.900

Palermo nie dało rady rzymianom

vs. 1:0
1:0 43' Mauri
Widzów: 81.750

Bianconeri w formie

vs. 2:0(1:0)
1:0 18' Trezeguet
2:0 48' P.Cannavaro(OG)
Widzów: 67.200

Spokój Sampdorii

0:1 72' Montella
Widzów: 24.100

Świetny mecz w Rzymie

vs. 3:1(1:0)
1:0 24' Totti
2:0 48' Vucinic
3:0 60' Tonetto
3:1 79' Quagliarella
Widzów: 80.600

TABELA PO I KOLEJCE

Klasyfikacja Strzelców:
1.Kaka (Milan) - 2 gole
2.Makinwa (Reggina) - 2 gole
3.Tiribocchi (Lecce) - 2 gole

Klasyfikacja Asyst:
żaden zawodnik nie uzyskał 2 astyst

Bramka Kolejki
Spinesi (Catania)

smile.gifsmile.gif
popeq93
i co jak się narazie podoba? smile.gif jutro liga hiszpanska a w poniedziałek magazyn EuroLiga smile.gif
shady1990
fajnie to wyglada i ciekawy pomysł pracuj dalej biggrin.gif tylko mam nadzieje ze sie szybko niezniechecisz:) ja czytac bd napewno powodzenia
Rand
Bardzo miło się to czyta i analizuje.

Tylko moim zdanie powinieneś pisać w jakim meczu grałeś którą połowę, albo jeśli Ci to obojętne z góry określić czy pierw grasz gospodarzami czy gośćmi. Tak nie mamy pojęcie czy to Ty strzelałeś bramki czy z kolei komputer.

Życzę powodzenia i czekam na kolejne mecze :-)
popeq93
ok dzieki za wsparcie smile.gif ja teraz cały czas gram gospodarzami 1 połowe a 2 gośćmi .
falcon87pl
CYTAT(popeq93 @ Aug 10 2008, 08:14) *
ok dzieki za wsparcie smile.gif ja teraz cały czas gram gospodarzami 1 połowe a 2 gośćmi .

Calkiem niezle bramki kolejek smile.gif niedawno dopiero zauwazylem ze z woleja najlepiej sie strzela jak sie poda pilke wypuszczeniem gora. Twoje bramki tylko to potwierdzaja biggrin.gif
krzychu92
Bardzo fajnie sie to czyta tylko zebys nie wymieknal po 4-5 kolejkach. Jestem fanem ligi wloskiej i musze to powiedziec. Nie jest mozliwe, aby na meczu Juventusu z Napoli w Turynie bylo 67.200 widzow. Bylo by to mozliwe na Delle Alpi, ale ten stadion jest aktualnie w przebudowie i Juve gra na Stadio Olimpico w Turynie ktory jest w stanie pomiescic zaledwie 27.128 kibicow. Nie wiem jak jest w tym patchu czy podaje liczbe widzow czy tylko sam ja sobie wymysliles tongue.gif jesli wyswietla sie liczba kibicow to sorry tematu nie bylo, a jesli sam to piszesz to prosze popraw biggrin.gif Nie moglem tego tak pozostawic jako kibic Juve.
popeq93
CYTAT(krzychu92 @ Aug 10 2008, 11:00) *
Bardzo fajnie sie to czyta tylko zebys nie wymieknal po 4-5 kolejkach. Jestem fanem ligi wloskiej i musze to powiedziec. Nie jest mozliwe, aby na meczu Juventusu z Napoli w Turynie bylo 67.200 widzow. Bylo by to mozliwe na Delle Alpi, ale ten stadion jest aktualnie w przebudowie i Juve gra na Stadio Olimpico w Turynie ktory jest w stanie pomiescic zaledwie 27.128 kibicow. Nie wiem jak jest w tym patchu czy podaje liczbe widzow czy tylko sam ja sobie wymysliles tongue.gif jesli wyswietla sie liczba kibicow to sorry tematu nie bylo, a jesli sam to piszesz to prosze popraw biggrin.gif Nie moglem tego tak pozostawic jako kibic Juve.

sory ale sprawdzam liczbe miejsc na wikipedii i biore pod uwagę range spotkania smile.gif
Rand
hehe ja dopiero teraz zauważyłem te bramki kolejki :-P

Na prawdę niezłe brameczki, czekam już na kolejne spotkania, powodzenia.

hehe ja dopiero teraz zauważyłem te bramki kolejki :-P

Na prawdę niezłe brameczki, czekam już na kolejne ligi w tym dla mnie najciekawszą Lige Hiszpańską.

powodzenia
krzychu92
To mam tez cos z wiki tongue.gif "W związku z planami przebudowy stadionu, obecnie żaden klub nie korzysta z tego obiektu. Juventus swoje mecze rozgrywa na Stadio Olimpico di Torino."
popeq93
CYTAT(krzychu92 @ Aug 10 2008, 12:11) *
To mam tez cos z wiki tongue.gif "W związku z planami przebudowy stadionu, obecnie żaden klub nie korzysta z tego obiektu. Juventus swoje mecze rozgrywa na Stadio Olimpico di Torino."

oj tam mało ważne szczegóły tongue.gif tongue.gif
popeq93
La Liga rozpoczęta!!

Ruszyła Primiera Division, czyli zdaniem ekspertów najpiękniejsza liga w europie.

Fenomenalny mecz na Camp Nou

vs. 5:3 (3:0)
1:0 4' Henry
2:0 18' Eto'o
3:0 31' Eto'o
3:1 48' Simao
3:2 57' Forlan
4:2 64' Henry
4:3 85' Aguero
5:3 88' Ibanez(OG)
Widzów: 90.000

Udana końcówka Numancii

vs. 1:2 (0:0)
0:1 72' J.C.Moreno(PK)
1:1 74' Corona
1:2 84' Gorka Brit
Widzów: 11.000

Sporting wygrywa 'bitwę' beniaminków

vs. 1:3 (1:3)
0:1 6' Kike Mateo
0:2 21' David Barral
1:2 34' Fernando
1:3 45' David Barral
Widzów: 26.000

Świetny mecz Espanyolu

vs. 2:0(1:0)
1:0 45' Riera
2:0 57' De La Pena(FK)
Widzów: 51.000

Powrót Deportivo?

1:0 11' Wilhelmsson
2:0 23' Mista
2:1 89' Escudero
Widzów: 27.000

Zacięty mecz w Sevilli

1:0 43' Ibagaza
Widzów: 29.500

Ciężka przeprawa Getafe

0:1 76' Manu Del Moral
Widzów: 15.100

Niepodziewana porażka Sevilli

vs. 0:1 (0:1)
0:1 23' Yeste
Widzów: 38.800

Valencia przegrała 'wygrany' mecz

0:1 90' Webo
Widzów: 51.400

Słaby mecz Realu mimo zwycięstwa

1:0 43' Robben
Widzów: 76.250

TABELA PO I KOLEJCE

Klasyfikacja Strzelców:
1.David Barral (Sporting) - 2 gole
2.Henry (Barcelona) - 2 gole
3.Eto'o (Barcelona) - 2 gole

Klasyfikacja Asyst:
1. Alexander Hleb (Barcelona) - 2 asysty

Bramka kolejki
Villareal - Betis - Ibagaza 1:0

smile.gifsmile.gif
Rand
świetnie :-)

Ale mam pytanko z innej beczki, dałbyś linka do tego patcha na którym grasz bo znaleźć go nie mogę, możesz na priv albo tu :-)

byłbym niezmiernie wdzięczny...
Morrison
Super temacik smile.gif Trzymam kciuki abyś szybko nie zrezygnowal biggrin.gif

P.S Ja też bym poprosił o link do tego Patcha wink.gif

Pozdrawiam

EDIT

A jednak znalazłem ^^

O to link
popeq93

Napastnik 'Sbornej' określa szanse swojej drużyny w meczu z mistrzem Polski

We wtorek czeka nas ciężki sprawdzian z Wisłą Kraków. Mecz jest szalenie ważny bo oba zespoły chcą wystąpić w Champions League. Szanujemy Polskę wiemy że jest tam wielę talentów, samych zawodników Wisły znamy słabo. Pierwszy mecz gramy na Łużnikach. Mamy nadzieje że kibice nam pomogą w tej konfrontacji i pewnie awansujemy do fazy grupowej dobijając rywala w Krakowie.
popeq93
elo mam do was WIELKĄ prośbę chce aby ktos w photoshopie zrobił mi logo mojego magazynu EuroLiga smile.gif to jest pierwowzór jak to ma wygladać (robiony w paincie xD) będę bardzo wdzięczny smile.gif pzdr
plny
Po co przeciez ten jest kozak
gubby
CYTAT(popeq93 @ Aug 10 2008, 19:44) *
elo mam do was WIELKĄ prośbę chce aby ktos w photoshopie zrobił mi logo mojego magazynu EuroLiga smile.gif to jest pierwowzór jak to ma wygladać (robiony w paincie xD) będę bardzo wdzięczny smile.gif pzdr

Napisz na PW to zrobię wink.gif
Co do tematu - ŚWIETNIE! Trzymaj to tak dalej wink.gif...
popeq93
MAGAZYN EuroLiga.

W dzisiejszym odcinku m.in:
- Podsumowanie 1. kolejek europejskich lig
- Kto zagra w Lidze Mistrzów

Bundesliga

Pierwsza kolejka Bundesligi była zaskakująca. Przegrana HSV, świetny mecz Bayernu i dobry mecz w Dortmundzie. Ja wybrałem jeden mecz do analizy.

vs.
Opis
Już na początku rozgrywek walkę stoczyły dwa giganty: Bayern Monachium i Werder Brema. Kibice oglądali jednostronne widowisko już w 7 minucie Luca Toni dał prowadzenie Bawarczykom. Z minuty na minute coraz lepiej wyglądała gra gospodarzy. Prostopadłe piłki były kluczem do kolejnych bramek: Van Bommela w 18 minucie i Klose w 28. Przed przerwą gości pogrążył Naldo trafiając do własnej siatki. Na stadionie w Monachium trwała piknikowa atmosfera. Po przerwie Werder zaatakował jednak niegroźny strzał oddał Hugo Almeida. Z upływem czasu Bayern odzyskiwał rytm gry, a potwiedzeniem tego była bramka Toniego w 68 minucie. Było już 5:0. Bawarczycy kontrolowali grę. Chwilami przypominało to trening. W 90 minucie indywidualna akcja Franca Ribery i strzałem z za pola karnego ustala wynik spotkania. 6:0.

Bayern - Werder
ATAK 5-3
DEFENSYWA 4-1
OGÓŁEM 5-2

Najlepsza drużyna kolejki - BAYERN MONACHIUM
Najbardziej rozczarowująca drużyna kolejki - WERDER BREMA
Najbardziej zaskakująca drużyna kolejki - ENEGIE COTTBUS
Najlepszy zawodnik kolejki - TONI
Odkrycie kolejki - SCHERZ

Premier League

W pierwszej kolejce wygrywali faworyci Liverpool Manchester United i Arsenal. A co z Chelsea? Mecz Arsenal - Chelsea był hitem kolejki i go zanalizuje.

vs.
Opis
Na Emirates Stadium zebrało się 60 tysięcy kibiców. Arsenal Londyn kontra Chelsea Londyn, czyli derby stolicy Anglii. Znakomita atmosfera. Pierwsza akcja Arsenalu, Fabregas z dystansu... obok słupka. 6 minuta spotkania Adebayor strzela głową i mamy 1:0. Szał na trybunach. Chelsea jeszcze się nie pozbierała a Adebayor zdobywa drugą bramkę dla kanonierów 12 minuta 2:0. Luis Felipe Scolari załamany. Trwał zacięty mecz znakomicie w bramce Arsenalu spisywał sie Manuel Almunia. 32 min gry, rzut rożny dośrodkowanie, zamieszanie w polu karnym i... Diaby gol!!! 3:0. Euforia!!! Do przerwy oglądaliśmy nudną grę. Po przerwie ataki Chelsea. Drogba trafia w słupek a Anelka chybia w sytuacji sam na sam. Wydawało się że już podopieczni Portugalskiego szkoleniowca zdobędzie bramkę kontaktową. 73. minuta indywidualna akcja Adebayora i reprezentant Togo spokojnie pokonuje Cecha. HAT - TRICK. Jeszcze w 89 minucie rywali dobija Van Persie strzałem z dystansu. 5:0!!! Koniec fenomenalny mecz "Kanonierów".

Arsenal - Chelsea

ATAK - 6-3
DEFENSYWA 4-2
OGÓŁEM 5-3

Najlepsza drużyna kolejki - ARSENAL LONDYN
Najbardziej rozczarowująca drużyna kolejki - CHELSEA LONDYN
Najbardziej zaskakująca drużyna kolejki - BOLTON WANDERERS
Najlepszy zawodnik kolejki - ADEBAYOR
Odkrycie kolejki - ELMANDER

SERIE A

Serie A to zacięta liga. Tak też było w I kolejce rozgrywek. Wygrywał Juventus, Milan, Inter i Roma która grała z Udinese. I to ten mecz został wybrany hitem kolejki.

vs.
Opis
Na Stadio Olimpico w Rzymie zmierzyły się gospodarze AS Roma i goście Udinese. Od początku przeważali gospodarze. W 3 minucie Vucinić strzałem głową przestrzela w znakomitej sytuacji. Szybki kontratak Udinese i Di Natale marnuje okazję sam na sam. W 24 minucie Totti uderza z 30 metrów i bramka!!! 1:0. Potężny strzał Włocha! Do przerwy 1:0 dla Romy. Choć mecz bardzo wyrównany. Już w 48 minucie było 2:0. Vucinić strzałem po ziemii pokonał bramkarza gości. To na pewno nie miało się tak zacząć. Tonetto rozpoczyna akcję skrzydłem, zagrywa do Risse, ten odgrwa do Włocha który wpada w pole karne i 3:0.
To już koniec, Udinese się nie podniesie. W 79 minucie niepodziewanie Quagliarella zdobywa jedyna bramke dla swojego zespołu.

ROMA - UDINESE

ATAK - 5-4
DEFENSYWA 4-3
OGÓŁEM 4-3

Najlepsza drużyna kolejki - REGGINA
Najbardziej rozczarowująca drużyna kolejki - NAPOLI
Najbardziej zaskakująca drużyna kolejki - LECCE
Najlepszy zawodnik kolejki - MAKINWA
Odkrycie kolejki - TIRIBOCCHI

PRIMIERA DIVISION

Cała Hiszpania żyła rozpoczęciem La Ligi. Słabo zagrał Real Madryt, nieskutecznośc Valencii i dobry mecz Deportivo, lecz nie to było najważniejszymi wydarzeniami.

vs.
Opis
Na Camp Nou wielki mecz. Barca zagra z Atletico Madryt. Barca bez Messiego. W 4 minucie prostopadłe zagranie wykorzystuje Henry 1:0 dla Barcy! Dziura w obronie powodem bramki. Tak samo padały kolejne bramki: 18 minuta [b/]Eto'o raz i 31 minuta i Eto'o doprowadza do stanu 3:0. Fatalna gra obrony. Do przerwy goście nie oddali strzału na bramkę. Ostre słowa musiały paść w przerwie. [b[]Simao[/b] w 48 minucie zdobywa bramkę 3:1 jednak to jeszcze długa droga do remisu. Tą drogę skraca Forlan, który w 58 minucie pokonuje Valdesa. Wydawało sie że remis to kwestia czasu jednak Henry zdobywa drugą bramkę w tym spotkaniu! 4:2. W 82 minucie Argentyńska wschodząca gwiazda Aguero doprowadza do stanu 4:3. Jednak Pablo Ibanez golem samobójczym pogrążył zespoł.

FC BARCELONA - ATLETICO MADRYT

ATAK 5-5
DEFENSYWA 4-2
OGÓŁEM 5-4

Najlepsza drużyna kolejki - BARCELONA
Najbardziej rozczarowująca drużyna kolejki - REAL MADRYT
Najbardziej zaskakująca drużyna kolejki - SPORTING DE GIJON
Najlepszy zawodnik kolejki - ALEX HLEB
Odkrycie kolejki - DAVID BARRAL

KTO AWANSUJE DO LM?

Kto w tym sezonie awansuje do LM. Jutro pierwsze meczy 3 rundy kwalifikacyjnej do tego turnieju.

Rangers (2.23) - Anderlecht (2.56)
Rosenborg (3.11) - Basel (1.96)
Liverpool (1.21) - Dinamo Zagrzeb (6.37)
Feynoord (1.98) - Dynamo Kijów (3.84)
Kopenhaga (3.87) - Fenerbahce (1.74)
Spartak (2.23) - Wisła Kraków (2.91)
Fiorentina (1.39) - Rapid Wiedeń (5.67)
Marsylia (1.41) - Slavia Praga (5.62)
Schalke (1.39) - Goteborg (5.11)
Atletico Madryt (1.25) - Crvena Zvezda (4.99)
Benfica (2.19) - Panathinakos (2.21)

Ciekawostki i wiadomości.

Luis Felipe Scolari bez pracy?

Po porażce 0:5 z Arsenalem Luis Felipe Scolari może stracić pracę. Najbliższe mecz będą decydujące. Jeżeli sytuacja Chelsea się nie poprawi to portugalczyk znajdzie się na bruku.

Świetny powrót Ibagazy.

Bardzo dobry mecz zaliczył, były piłkarz RCD Mallorca i Atletico Madryt, Ariel Ibagaza. Pomocnik Villareal najwyraźniej powrócił do formy bo strzelił bramkę w meczu z Betisem. Jednak piłkarz doznał kontuzji i może zabraknąć go w następnym spotkaniu.

Adebayor jest w 'niebie'

Fenomenalny występ zaliczył reprezentant Togo Emmanuel Adebayor. Zaliczył Hat-Trick w meczu z Chelsea a sam piłkarz powiedział po meczu że : Czułem się jak w niebie. Piłka sama wpadała do bramki po moich strzałach(śmiech). Napewno ten występ utkwi mi w pamięci.

Schaaf zdenerwowany

Thomas Schaaf ostro krytykował swoją obronę. Trener Werderu Brema nie przebierał w słowach. Po meczu odmówił wywiadu i nakrzyczał na dziennikarza. Czyżby kryzys nerwowy szkoleniowca z Bremy?

Ronaldinho debiutuje w Milanie

Debiut Ronaldinho można zaliczyć do udanych. Brazylijczyk zdobył bramkę a Rossoneri wygrało 3:1. Wygląda na to że to koniec kłopotów piłkarza.

Na dziś to już koniec, zapraszam za tydzień.

Oceniać i komentować.
Proszę dawać pomysły co do tego magazynu smile.gif

podziękowania dla użytkownika gubby za wykonanie pięknego loga "EuroLiga"
gubby
Świetnie biggrin.gif! Fajnie się czyta tongue.gif mógłbys dawac screeny z meczów oraz troche dłuższe te artukuły ;D... ale fajnie się czyta tongue.gif!
Qrk
Blog super ale drobna sugestia a raczej uwaga :
CYTAT
...73. minuta indywidualna akcja Adebayora i holender spokojnie pokonuje...

Z tego co wiem Adebayor pochodzi z Togo wink.gif
P.s Logo "Euroliga" jest KOZACKIE, po prostu świetne! Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.