Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fifa 09
board.issonline.pl > Inne > Gry
Stron: 1, 2
konradinho2
Z tego co widzę to cały czas piszecie o Fifie 09 na PC. Wersję na PC i na Xboxa/PS3 robią całkiem inne dwa teamy. To całkowicie inny silnik gry robiony zupełnie od podstaw. W PESa gram od wersji na PSxa(ISS Pro) do dzisiaj. Demo 2009 jakoś mnie nie zachwyciło(demo Fify też nie). Ale już pełna wersja Fify wciągnęła mnie na maxa. Gra posiada niektóre rzeczy które bardzo irytują(kartki, spalone) ale nowa Fifa na prawdę zasługuje na słowa uznania. I mówi wam to ktoś dla kogo PES to świętość i gra którą muszę mieć. Reasumując Fifa i Pes są to gry bardzo dobre. Chodź Pesa nie mogę ocenić obiektywnie po wersji demo. Wreszcie doczekaliśmy się roku w którym mamy dwie równorzędne gry piłkarskie(mówię tu o wersji na konsolę).

Ktoś kiedyś tutaj napisał, że jak by EA Sports zaczęło współpracować z Konami to wyszła by z tego piłka nożna idealna. Niestety realia są inne. Cieszę się jednak, że spędzę długi godziny nad nową Fifą jak i nad nowym Pesem smile.gif
Credt
CYTAT(konradinho2 @ Oct 9 2008, 19:15) *
Z tego co widzę to cały czas piszecie o Fifie 09 na PC. Wersję na PC i na Xboxa/PS3 robią całkiem inne dwa teamy. To całkowicie inny silnik gry robiony zupełnie od podstaw. W PESa gram od wersji na PSxa(ISS Pro) do dzisiaj. Demo 2009 jakoś mnie nie zachwyciło(demo Fify też nie). Ale już pełna wersja Fify wciągnęła mnie na maxa. Gra posiada niektóre rzeczy które bardzo irytują(kartki, spalone) ale nowa Fifa na prawdę zasługuje na słowa uznania. I mówi wam to ktoś dla kogo PES to świętość i gra którą muszę mieć. Reasumując Fifa i Pes są to gry bardzo dobre. Chodź Pesa nie mogę ocenić obiektywnie po wersji demo. Wreszcie doczekaliśmy się roku w którym mamy dwie równorzędne gry piłkarskie(mówię tu o wersji na konsolę).

Ktoś kiedyś tutaj napisał, że jak by EA Sports zaczęło współpracować z Konami to wyszła by z tego piłka nożna idealna. Niestety realia są inne. Cieszę się jednak, że spędzę długi godziny nad nową Fifą jak i nad nowym Pesem smile.gif

Tu nawet nie ma się co kłócić, mądrze prawisz. Fifa 09 na konsole nowej generacji to jest moim zdaniem gra kompletna. Tak dopracowana, tak wypieszczona, tak realistyczna i przede wszystkim tak grywalna (choć tylko w Empiku lub Saturnie grałem, nie mam konsoli tongue.gif) jak żadna inna na rynku. Wszystkie moje zarzuty z poprzedniego postu dotyczą oczywiście wersji na piece, która jest po prostu blada, pusta rzec można.
Kettger
Dla wszystkich niedowiarków nagrałem coś ciekawego - tak to powinno wyglądać. tongue.gif

http://www.eafootballworld.com/en_GB/video/1346357

Strona jest czasem niedostępna, z powodu prac nań wykonywanych.
barman_2000
mnie fifa zniechecila do siebie jeszcze zanim w nia dobrze zagrałem, co to za debilne sterowanie na klawie, po prostu smiech, myszka gral jak idiota nie bede, a pada zeby skonfigurowac musze cos grzebac w plikach gry, poprostu zal wink.gif wink.gif wink.gif
Kettger
http://www.eafootballworld.com/en_GB/video/1518118 ma się skilla. happy.gif
Mortin
CYTAT(Kettger @ Oct 11 2008, 23:45) *

jeden i drugi filmik - nic specjalnego, nie wiem czym sie chwalisz?
Kettger
Zakładam, że umiesz więcej. W takim razie czekam na odpowiedź Video. ;]
Pelas
CYTAT

xD koleś wymiatasz:)
wklejasz filmiki z fify gdzię trikować na konsole jest łatwo ( wiem, bo wystarczyło pograć u qmpla na konsoli) a później tym szpanujesz.smile.gif podejście masz jak 7 letnie dziecko:
Jamnik
Powiem tak: mam pełną wersje najnowszej fify. Bez porządnego kompa nie ma nawet co jej brać. PES 08 i FIFA 08 chodziły bez najmniejszych problemy na najwyższych detalach. Ta FIFA z kolei chodzi mi dziadowsko na najniższych detalach. Ogólnie to trche grafa poprawiona i nic więcej. Odgrzewany kotlet na którego nie warto kasy wydawać. Oczywiście to tylko moje zdanie.

Pozdro :-)
Mortin
CYTAT(Kettger @ Oct 12 2008, 12:47) *

prosze Cie, nie badz smieszny.. co za problem w youtube wpisac advanced skills tutorial? wszystko krok po kroku pokazane, wiec nauczyc sie tych trickow nie zaden problem.. jak masz pokazywac filmiki, to moga byc jakies wypasne bramki, super skladne akcje, albo cos niespotykanego, a nie tricki, ktore wykonac wcale nie jest trudno. Zeby nie byc goloslownym, pokazuje pierwszy filmik po wpisaniu w wyszukiwarce youtube'a advanced skill tutorial
http://www.youtube.com/watch?v=KOnrUUmzBYw
pozdrawiam
Kettger
Ekchm... no to skoro żaden problem, to pokaż mi conieco. smile.gif
Vadiim
CYTAT(Kettger @ Oct 12 2008, 19:18) *
Ekchm... no to skoro żaden problem, to pokaż mi conieco. smile.gif

Ehh daj spokój, sam posiadam X360, sam grywam w FIFE i trickowanie na "wolnym" nie należy do skomplikowanych sytuacji smile.gif
Bez problemów można powtórzyc każde tricki pokazywane np na YT, bez problemu można nagrać jakiś filmik z trickami, wciskając choćby nawet pierwsze lepsze guziki..
To tylko gra, ehh ..
Kettger
Dobra, może trochę przesadziłem, ale dziwi Was to? Przeskok między PC, a X360 jest olbrzymi, musiałem trochę się podniecić. xD
Vadiim
CYTAT(Kettger @ Oct 12 2008, 23:05) *
Dobra, może trochę przesadziłem, ale dziwi Was to? Przeskok między PC, a X360 jest olbrzymi, musiałem trochę się podniecić. xD

Hehe no tak, rozumiem Cie doskonale bo sam jak widziałem po raz pierwszy te filmiki z tutorialem jak można w fajny sposób się bawic piłką w FIFE [NG] to po prostu dosłownie wypadły mi oczy z czachy .. wink.gif POtem jak dopadłem samo DEMO FIFY 09 to myślałem, że nigdy nie skończę kopać na tym "free area"..Też trickowałem, strzelałem, byłem tak sku.wiony tą grą, że sam nie wiedziałem czy to ja gram czy to jakieś filmy puszczone.. Jak mi się udało powtórzyć jakiś trick z tego filmu, który jest na YT to też pierwsze co chciałem zrobic to właśnie chwycić za kamerkę i uchwycić momenty, w których jestem freestylowcem, hehehe wink.gif
Później jednak z biegiem czasu łatwo było sobie jednak uzmysłowić, że to jednak gra i wystarczy trochę sprawności paluszkowej [ haha ] i bez wysiłku można powtórzyc to co robione jest w tym skills tutorial wink.gif

Reakcja jak najbardziej normalna; )
M19
ej mam pytanie skonfigurował ktos z was pada swojego bo u mnie przycisku wysuniecia i wslizgu nie da sie ustawic tylko pisze pusty caly czas...Ma ktos na to rade?
artysta germanista
Siema jest ktoś chętny na meczyk online? gg 12766202
Grzybu88
CYTAT(M19 @ Oct 13 2008, 08:20) *
ej mam pytanie skonfigurował ktos z was pada swojego bo u mnie przycisku wysuniecia i wslizgu nie da sie ustawic tylko pisze pusty caly czas...Ma ktos na to rade?

mam ten sam problem.jak ktos wie o co tam chodzi niech da znac
Mortin
CYTAT(Grzybu88 @ Oct 13 2008, 12:11) *
mam ten sam problem.jak ktos wie o co tam chodzi niech da znac

ktos gdzies napisal, ze podobniez trzeba grzebac w plikach gry.. czyli jak co roku autorzy fify na pc dali ciala po calej linii..
Varies.
@Kettger-widzalem na twoim filmiku jak zrobile "zamarkowanie" rabony.Jak to wykonać ;p
Kettger
Biegniesz z włączonym sprintem i W MGNIENIU OKA dajesz strzał > podanie, LT i przeciwny kierunek biegu. Dość trudne do wykonania, ale możliwe. wink.gif
Varies.
CYTAT(Kettger @ Oct 14 2008, 13:26) *
Biegniesz z włączonym sprintem i W MGNIENIU OKA dajesz strzał > podanie, LT i przeciwny kierunek biegu. Dość trudne do wykonania, ale możliwe. wink.gif

Aha czyli zwykla rabona z " x2.gif "
UnRA
CYTAT(M19 @ Oct 13 2008, 07:20) *

FIFA 09 jest skonfigurowana pod pady logitecha, ale jak pisze Mortin, można to jakoś ustawić. Sam miałem ten sam problem (mam pada tracera)
who_me
Moze mi jakis posiadacz konsolix36 albo ps3 powiedziec jak strzelac z wlaczona opcja manual shooting ? Gram na krzyzaku(x360) i nawet przy delikatynym wcisnieciu strzalki w lewo czy prawo pilka leciu w okolice lini bocznej tongue.gif
Kettger
CYTAT(who_me @ Mar 10 2009, 13:21) *
Moze mi jakis posiadacz konsolix36 albo ps3 powiedziec jak strzelac z wlaczona opcja manual shooting ? Gram na krzyzaku(x360) i nawet przy delikatynym wcisnieciu strzalki w lewo czy prawo pilka leciu w okolice lini bocznej tongue.gif

Tak już niestety jest... autorzy chcieli pójść w stronę realizmu... ;-)
erni13
Mam problem z fifą na pc :/ .Dokładniej chodzi o tryb kariery. Zawsze po meczu dochody finansowe mam na minusie :/ .Wziołem tego sponsora który daje największy wkład finansowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.