Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 Vs Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2
herubq3
Witam piście tutaj którego pes lubicie i dlaczego
ja uważam że pes 2008.
-lepsza grafa
-grywalnośc na całym świecie
-lepsza realistyka
-Trudniejszy (dowód) Mój kuzyn ma słabego kompa i gra w pes 6.Ustawiłem mu poziom 4 wygrał 3:1
na nastepny dzień poszliśmy do mnie i założyliśmy sie o 5 zł jeśli wygra na 4 poziome
przegrał 2:0. i powiedział "ale ten pes jest kurw**a trudny")

UWAGA MOŻECIE PISAĆ TYLKO JESLI MACIE POWYZEJ 30 POSTOW
Golden
Ja mam akurat 30 postów biggrin.gif
Sądzę że wygrywa PES 6 po prstu wymiata... I żeby nue było że mam słabego kompa bo wymieniałem go raptem pół roku temu... Mimo wszystko grywalność w PES 6 wgniata w fotel i nie chce się od tego fotela odejść, przynajmniej jest tak w moim przypadku, poza tym jest o wiele więcej patchy niż do 2008...
Paput
IMO lepszy Pes6 np. z dodatkiem OE.4 to juz całkiem wymiata, grafika wyjebista na najwyzszych nie zaduze wymagania itp. itd.
matthew
Temat poruszany już tyle razy, że nie ma on większego sensu .. sleep.gif
Żeby nie było, że OT - IMO PES 2008.
Powód? Trudniejszy, ot co.
pkar
Zdecydowanie PES 6. PES 2008 to tylko lepsza grafika. W szóstce mamy lepszą grywalność, lepsze dodatki, lepszą oprawe dźwiękową. Szóstka rządzi.
herubq3
CYTAT(pkar @ czw, 26 cze 2008 - 12:14) *
Zdecydowanie PES 6. PES 2008 to tylko lepsza grafika. W szóstce mamy lepszą grywalność, lepsze dodatki, lepszą oprawe dźwiękową. Szóstka rządzi.

oprawa dziwienkowa jest własnie gorsza w pes 6
grywalność wieksza w pes 6 (w polsce) lecz na całym świecie pes 2008 wiecej osób gra
lepsze dodatki no inaczej bym to sforumowal chyba wiecej dodatków
masz w pes 6 takie dodatki jak w pes 2008 np.zmienianie planu rozgrywek tak jak w champions league

Szczeże próbowałem przejść na pes 6 ale nie da rady.

Orange_91
CYTAT(herubq3 @ czw, 26 cze 2008 - 10:20) *
-Trudniejszy (dowód) Mój kuzyn ma słabego kompa i gra w pes 6.Ustawiłem mu poziom 4 wygrał 3:1
na nastepny dzień poszliśmy do mnie i założyliśmy sie o 5 zł jeśli wygra na 4 poziome
przegrał 2:0. i powiedział "ale ten pes jest kurw**a trudny")

Akurat to jest żaden dowód bo jak sam napisałeś twój kuzyn gra w PES 6 więc jest przyzwyczajony do tej gry a w PES 08 gra rzadko.
CYTAT(herubq3 @ czw, 26 cze 2008 - 14:59) *
oprawa dziwienkowa jest własnie gorsza w pes 6

Zacznijmy od tego, że w obu grach jest nie najwyższych lotów.
CYTAT(herubq3 @ czw, 26 cze 2008 - 10:20) *
Szczeże próbowałem przejść na pes 6 ale nie da rady.

Nie wiem po co w ogóle próbowałeś. Ja osobiście nie widzę sensu gry w PES 6 jeśli sie ma sprzęt mogący pociągnąć 08.

Ja sie za bardzo nie wypowiem w sprawie tematu bo w PES 08 grałem głownie na low. tongue.gif Ale PES, który mnie najbardziej wciągnął to był PES 3. biggrin.gif Może dlatego, że to pierwszy PES jaki pojawił sie na PC i przeżyłem szok związany z przejściem z FIFY.
artysta germanista
pes 6 zdecydowanie nie wiem czego sie tak podniecacie tym 2008. Nie ma co porównywać gówna z perfumerią wink.gif
herubq3
CYTAT(e.adrian @ czw, 26 cze 2008 - 15:12) *
pes 6 zdecydowanie nie wiem czego sie tak podniecacie tym 2008. Nie ma co porównywać gówna z perfumerią wink.gif

orange a jak bys miał lepszego kompa to bys grał w pes 2008 ?
a ty adrian czego tak sie podniecasz pes 6 ?
pkar
CYTAT(Orange_91 @ czw, 26 cze 2008 - 15:11) *
Ja osobiście nie widzę sensu gry w PES 6 jeśli sie ma sprzęt mogący pociągnąć 08.

Ja mam sprzęt mogący pociągnąć 08 na max detalach i mimo to gram w PES 6 wink.gif Grywalność ponad wszystko.
who_me
Moim zdaniem pes6 to najgorsza czesc serii i za zadne skarby swiata bym do niej nie wrocil. Zakladnie na pl forum tego tematu mija sie z celem bo wiadomo jakie sa u nas zarobki i ceny sprzetu.Wystarczy pojsc na evo-web i zobaczyc ,ze watki z dodatkami do pes6 po prostu umieraja smiercia naturalna.Reasumujac.... za pes2008 przemawia nowy swiezy gameplay ,,mimo ze nie powala na kolana to jest lepszy od tego z pes6 , grafa ktora jest o 3 klasy lepsza.Argument ,ze przy pes2008 trzyma tylko grafika jest smieszny .

anyway ...... Obie gry nie powalaja ,ale jezeli juz trzeba cos wybrac to stawiam na PES 2008.
Orange_91
CYTAT(herubq3 @ czw, 26 cze 2008 - 15:48) *
orange a jak bys miał lepszego kompa to bys grał w pes 2008 ?

Wydaje mi sie, że tak. Trzeba iść z postępem. biggrin.gif Wydaje mi sie również, że KONAMI nie mogło by tak nie dopracować gry, że musiałbym grać w poprzednią część, ale jestem zmuszony grać w 6 z wiadomych powodów. mad.gif
plny
Pes 6 i 2008 jesli chodzi o gameplay to gówno w porównaniu z Pes 3 gdyby konami ulepszało cały czas tą gre nie było by nawet sporów ,co lepsze Fifa czy PES

rozaldinho
pamiętam, że ktoś kiedyś napisał na forum, że jeśli chodzi o grafikę i realistykę postaci to zdecydowanie górą pes2008, a jeśli chodzi o grywalność to TYLKO pes6. Ja się pod tym podpisuję...

ps. mam nadzieję, że pes2009 będzie o wiele lepszy od powszednika i to będzie najlepsza odsłona z serii biggrin.gif
czapel10
zdecydowanie pes6 ta grywalńoś eh biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif po wgraniu patcha swietny, ja np. mam cała ligę szkocką + druzyny z 2 ligi szkockiej dzieki temu mam 24 druzyny i moge zagrac Ml. gralem sobie jeszcze dzisiaj rano w pes8 tak dla porównania, no ale dla mnie nie ma porównania biggrin.gif biggrin.gif
Tomak
Co za kretyński temat,

Po co go założyłeś? Kto by się nie wypowiedział, że PES 6 jest dla niego lepszy, to Ty od razu nań najeżdżasz jak idiota zadając debilne pytania i stawiając tezy z dupy.

Mimo, że mam kompa, który dźwiga nowego sresa na luzie bez przycinek, pykam sobie w PES 6, bo nie liczy się dla mnie grafika, a GAMEPLAY (grywalność). Czyli pojęcie, którego Ty znaczenia nawet nie znasz.

PS.

Dziękuję za to, że dostąpiłem zaszczytu wypowiedzenia się w Twoim zajebistym temacie.
Bartek10
CYTAT(rozaldinho @ sob, 28 cze 2008 - 11:31) *
pamiętam, że ktoś kiedyś napisał na forum, że jeśli chodzi o grafikę i realistykę postaci to zdecydowanie górą pes2008, a jeśli chodzi o grywalność to TYLKO pes6. Ja się pod tym podpisuję...

ps. mam nadzieję, że pes2009 będzie o wiele lepszy od powszednika i to będzie najlepsza odsłona z serii biggrin.gif

Niechiałbym się wtrącać ale to od 30 postów a ty masz 27 wiem ,że ja też nie mam ale piszę dlatego ,że to zauważyłem.Umiesz czytać

UWAGA MOŻECIE PISAĆ TYLKO JESLI MACIE POWYZEJ 30 POSTOW
who_me
CYTAT(Tomak @ sob, 28 cze 2008 - 13:15) *
Co za kretyński temat,

Po co go założyłeś? Kto by się nie wypowiedział, że PES 6 jest dla niego lepszy, to Ty od razu nań najeżdżasz jak idiota zadając debilne pytania i stawiając tezy z dupy.

Mimo, że mam kompa, który dźwiga nowego sresa na luzie bez przycinek, pykam sobie w PES 6, bo nie liczy się dla mnie grafika, a GAMEPLAY (grywalność). Czyli pojęcie, którego Ty znaczenia nawet nie znasz.

PS.

Dziękuję za to, że dostąpiłem zaszczytu wypowiedzenia się w Twoim zajebistym temacie.

Twoj post wcale nie odbiega poziomem od tego tematu .
Tomak
CYTAT(who_me @ sob, 28 cze 2008 - 16:06) *
Twoj post wcale nie odbiega poziomem od tego tematu .

Dzięki, starałem się jak mogłem.
herubq3
CYTAT(Tomak @ sob, 28 cze 2008 - 15:15) *
Co za kretyński temat,

PS.

Jak byś tak napisał na pesleague to by ci bana dali bo tutaj admini oraz moderatorzy nic nie pracują na tym forum
a jak już zauważą to zawsze sie czepiają mnie.
Nawet newsa nie chcieli dodać jak ich o to prośiłem mad.gif
matthew
Tomak, daj spokój, dzieci w tym temacie piszą. W dodatku temat BEZNADZIEJNY.
WIADOMO, że jeden woli ogóreczki a drugi ogrodnika córeczki .. Więc po co kolejny bezsensowny temat?
Do zamknięciaaaaaa!
perONE
PES6 

Pozdr. herubq3

30 postow< <lol> laugh.gif

Tomak
CYTAT(herubq3 @ sob, 28 cze 2008 - 17:10) *
Jak byś tak napisał na pesleague to by ci bana dali bo tutaj admini oraz moderatorzy nic nie pracują na tym forum
a jak już zauważą to zawsze sie czepiają mnie.
Nawet newsa nie chcieli dodać jak ich o to prośiłem mad.gif

1. A co to jest te pesleague? Jestem na IO, pesleague mnie nie obchodzi.
2. Niestety Kostek czy Mortin występują w pojedynczych egzemplarzach, to za mało, żeby przypilnować całego forum.
3. Nikt nie zmusza cię abyś tu pisał. Jak ci się nie podoba, to ariwederczi.
herubq3
wy kurde nie macie pojecia o czym mówicie
jak gram w tego pes 6 na PS2 to jak widze te siatki kurwa wszystko takie sztywne
gwizdek sędziego słychać jak by miał naglutane
może i jest w pes 6 gameplay ale nie obrażajcie mnie że po co ten temat albo inne tego typu rzeczy
ale w pes 2008 jest lepsza realistyka i a w 2009 będzie jeszcze lepsza

PES 6 nigdy nie bedzie lepszy niż PES 2008 Moje zdanie i Koniec.
Orange_91
CYTAT(herubq3 @ nie, 29 cze 2008 - 13:05) *
wy kurde nie macie pojecia o czym mówicie
jak gram w tego pes 6 na PS2 to jak widze te siatki kurwa wszystko takie sztywne
gwizdek sędziego słychać jak by miał naglutane
może i jest w pes 6 gameplay ale nie obrażajcie mnie że po co ten temat albo inne tego typu rzeczy
ale w pes 2008 jest lepsza realistyka i a w 2009 będzie jeszcze lepsza

PES 6 nigdy nie bedzie lepszy niż PES 2008 Moje zdanie i Koniec.

To po co założyłeś ten temat jeśli z góry wiedziałeś co jet lepsze i nikt nie będzie miał prawa Ci sie sprzeciwić?
trane
Realistyka.. biggrin.gif

Weź, człowieku, luzuj poślady. Każdy ma swoje zdanie, a Ty mi tu z kurwami wyjeżdżasz.

Pomijam już to, że wyznacznikiem lepszości są dla Ciebie siatki.. biggrin.gif

Poza tym, PES 08 jest rzeczywiście lepszy, ale tylko na PS2.
matthew
CYTAT(Orange_91 @ nie, 29 cze 2008 - 13:02) *
To po co założyłeś ten temat jeśli z góry wiedziałeś co jet lepsze i nikt nie będzie miał prawa Ci sie sprzeciwić?

I tu się zgadzam w 100%. Twoja głupota i bezmyślność herubq3 teraz ukazała się w całej swojej okazałości.
Po co zakładać temat i pytać innych o zdanie jeśli wg Ciebie i tak wiesz lepiej?
SPIER***** na forum do lat 15 i tu więcej nie wracaj.
ADIOS
herubq3
to dowidzenia zapraszam na peslague na forum na którym jest szacunek
plny
Wg ciebie szacunek = przyznanie tobie racji ?

JuveR
To ja mam jeszcze kilka pomysłów na tematy: Nokia czy SE, brunetki czy blondynki, rower czy motor, PC czy konsola sleep.gif
Przecież ten temat nie ma sensu. W końcu każdy ma inny gust. Na dodatek powoduje jeszcze kłótnie rolleyes.gif

I na dodatek to ograniczenie do 30 postów huh.gif laugh.gif
herubq3
temat do zamknięcia

Ale proszę nie wywalajcie mnie z tego forum sad.gif
shady1990
CYTAT(herubq3 @ nie, 29 cze 2008 - 16:37) *
temat do zamknięcia

biedactwo:PP az zal mi sie go zrobiło:* TAK łADNIE PROSI NIE WYRZUCAJCIE GO tongue.gif

a wsumie tez sie wypowiem co mi tam dry.gif

uwazam tak jak poprzednicy po co zakładałes jesli zgory wiesz ze pes2008 jest lepszy:D
moim zdaniem głupota totalna
po 2 pes6 moim zdaniem jest duzo lepszy od pes2008

THE END
Orange_91
CYTAT(herubq3 @ nie, 29 cze 2008 - 16:37) *

Jeszcze chcesz siedzieć na forum na którym ludzie nie okazują Ci szacunku? biggrin.gif
trane
Hm. Temat PC czy konsola byłby bardzo drażliwy. :F Wiem, jak ludzie potrafią się kłócić i łajnem obrzucać w tym temacie... biggrin.gif
jasiek_barca
Dla mnie nawet ten temat sam w sobie jest już rozwiązany - oczywiście, że PES6! Pamiętam, jak oczy przecierałem, zachwycając się PESem5 po przesiadce z poprzednich wersji FIFY (która, nawiasem mówiąc, z wersji na wersję jest coraz gorsza). PES6 jest jeszcze bardziej dopracowany niż piątka, zawodnicy ruszają się normalnie, strzały nie są za łatwe... Jak dla mnie, to jedyną rzeczą, do której można się przyczepić w PESie 6 to to, że kibice wyglądają żałośnie ;] Kwestię polskiego komentarza pominę, bo szkoda mi na to słów.
No przepraszam ja was bardzo, drodzy wielbiciele PESa 2008, ale ta gra jest po prostu zmieniona na siłę i niestety się upodobniła do FIFY. Na najwyższym poziomie, grając Sunderlandem chyba, wygrałem z Realem Madryt z 4:0 -.-' Coś tu jest nie tak. Jak grałem z bratem w PES 2008 krótko po premierze, to zrobiliśmy sobie mecz Czechy - Brazylia, gdzie ja grałem Brazylią. Miałem jakiśtam rzut rożny, normalna, niegroźna sytuacja. Dośrodkowałem 'na czuja', piłka poleciała w środek pola karnego, gdzie Petr Cech, który powinien pewnie złapać piłkę, bo leciała prosto na niego, popisał się genialnym back-handem i wpakował sobie piłkę do bramki. Nieeee, strzelanie bramek i sędziowanie w PES 2008 to dla mnie totalnie skopana sprawa - i za to nie polecam tej gry i wróciłem do PESa6, gdzie mogę się spokojnie pobawić.
Polecam PES6 z aktualnie istniejących gier piłkarskich na PC! No i HoboSoccer xD
Pelas
tak może nie w temacie:) odświeżyłem ostatnio pes 3:) i paradoksalnie (moim zdnaiem) to on ma największą grywalnośćsmile.gif
Windziak
Kolega herubg3 czy jak mu tam, w każdym razie ZAŁOŻYCIEL TEMATU strasznie wyspinał zwieracze. Uważaj bo ci klocek może nie wyskoczyć... Powracając do tematu.

Mój komp jest zbyt słaby, żeby wyciągnąć "Wszystko co najlepsze" z PESa 2008, jednak miałem przyjemność grać w tą część na najlepszych detalach u znajomego. W PESA 6 gram na detalach średnich, na OE Patchu 4.0 z kitserverem i innymi pierdołkami. I powiem tak.

Graficznie to i może, podkreślam MOŻE w paru miejscach (np. kibice) lepszy jest PES 2008, ale cała reszta, czyli przede wszystkim Gameplay oraz Poziom gry są zdecydowanie lepsze w 6 niż w Pesie 2008. Śmiało mogę powiedzieć, że naprawdę wiele zależy od formy zawodników (te kolorowe strzałeczki przy ustawianiu składu). Jeśli dany zespół choćby najlepszy jest w złej formie a twój mimo, że jest kilka klas słabszy, ale formę prezentuje wysoką to możesz wygrać 3-4 golami. Grając na najwyższym poziomie trudności możesz wygrać mecz z Barceloną 4:0 grając Wisłą, a po chwili możesz przegrać 0:3 z Anderlechtem czy innym słabszym zespołem. To samo w przypadku gier reprezentacjami. Nigdy nie wiesz czy wygrasz, to największa zaleta tej gry. W Pesie 2008 drewniani, ciency, podkreślam CIENCY bramkarze. Co 2-3 strzał lecący w światło bramki wpada do siatki. Totalna lipa. A tak w ogóle jeśli gadacie o grach na konsole, to akurat PES na konsolach (szczegolnie 2008) wypada blado przy yy... FIFIE, mowa rzecz jasna o PS3 czy XBOX.

Nie wiem co mógłbym jeszcze dodać. Jedyne co mi brakuje w PESIE to licencje. W zasadzie, jakby było tak z 200-250 licencjonowanych klubów to byłaby rewelacja. Najmocniejsze ligi: hiszpańska (20), angielska (20), włoska (20), francuska (20), niemiecka (18), szkocka (12), portugalska (18), holenderska (18), belgijska (18), rosyjska (16?) + kilkadziesiąt klubów pojedynczych [tych najlepszych] z danych lig: rumuńska, polska, słowacka, czeska, ukraińska, duńska, szwedzka, norweska i inne... Szkoda, że jest tak mało slotów... No i brakuje kilku(nastu) reprezentacji. Szkoda, że jest tak mało z Europy (co to jest 32 zespoły?), mogłoby być choćby z 40. Afrykańskich bodaj 8, a z 14, może nawet więcej jest takich ciekawych do gry (Senegal, Maroko, Egipt, Kamerun, Nigeria, Wybrzeże Kości Sloniowej, Mali, Angola, RPA, Tunezja, Ghana, Gwinea, Liberia, Togo). Nie mówiąc już o ubóstwie Azji... Z Ameryki Południowej powinny być wszystkie zespoły... z Ameryki Północnej i Środkowej też jest za mało... To jedyna wada PESA 6... Nawet nie orientuję się jak z reprezentacjami jest w PESIE 2008 (może mnie ktoś oświeci), ale choćby miał wszystkie reprezentacje to i tak jest cienki jak dupa węża biggrin.gif
JuveR
CYTAT(Pelas @ Jul 3 2008, 16:25) *
tak może nie w temacie:) odświeżyłem ostatnio pes 3:) i paradoksalnie (moim zdnaiem) to on ma największą grywalnośćsmile.gif

Ja gram w PESa 3 na PlayStation2 i jest całkiem całkiem rolleyes.gif
Ale nie ma to jak PES6 happy.gif
shady1990
co do wypowiedzi windziaka o małej ilosci reprezentacji i klubuów to ostatnio w pesie 2008 wgrałem patcha all national teams i jest mnustwo reprezentacji narodowych zaczynajac o d san marino konczac na wyspach cooka huh.gif
do tego wgrałem osobny patch all clubs i tam znowu mam same kluby tongue.gif wiec gra sie całkiem przyjemnie choc to nie to samo co pes6
Windziak
Wiesz.. no fajnie mieć dużo reprezentacji ale bez przesady... Nie potrzeba kelnerów z Liechtensteinu czy San Marino, o jakichś wyspach cooka nie wspominając. Ale z Europy brakuje właśnie Izraela (o ile to Europa tongue.gif ) , Estonii, Macedonii, Czarnogóry, Armenii, Bośnii, Białorusi, Litwy, Gruzji, Cypru i Islandii. Zawsze byłoby inaczej... Mogłoby być te 42 repry z Europy, 16 z Afryki, 10 z Ameryki Płn, 10 z Ameryki Płd, 8 z Azji do tego Australia i Nowa Zelnadia i byłoby całkiem fajnie wink.gif
Kubbas
CYTAT(JuveR @ Jun 29 2008, 15:49) *
To ja mam jeszcze kilka pomysłów na tematy: Nokia czy SE, brunetki czy blondynki, rower czy motor, PC czy konsola sleep.gif
Przecież ten temat nie ma sensu. W końcu każdy ma inny gust. Na dodatek powoduje jeszcze kłótnie rolleyes.gif

I na dodatek to ograniczenie do 30 postów huh.gif laugh.gif

Jeżeli ktoś potrafi dyskutować na poziomie to każda z dyskusji, które wymieniłeś ma sens.

Jak dla mnie tylko PES6, w PES'a 08 grałem na maxymalnych detalach z 200 meczy i to co się w tej grze dzieje to kompletna parodia, bramki z 40 metrów, samobóje bramkarza jeżeli te rzeczy i wiele innych ma wynagrodzić mi grafika to ja serdecznie dziękuje. Nie wiem jak można w tą część PES'a grać. Chyba, że ktoś jest zaślepiony na grafikę tak, że może rozgrywać takie komiczne mecze.

PES6.
JuveR
CYTAT(KubbasOG @ Jul 3 2008, 18:30) *
Jeżeli ktoś potrafi dyskutować na poziomie to każda z dyskusji, które wymieniłeś ma sens.

Jak dla mnie tylko PES6, w PES'a 08 grałem na maxymalnych detalach z 200 meczy i to co się w tej grze dzieje to kompletna parodia, bramki z 40 metrów, samobóje bramkarza jeżeli te rzeczy i wiele innych ma wynagrodzić mi grafika to ja serdecznie dziękuje. Nie wiem jak można w tą część PES'a grać. Chyba, że ktoś jest zaślepiony na grafikę tak, że może rozgrywać takie komiczne mecze.

PES6.

Z tym akurat się zgodzę wink.gif Tylko że do dyskusji trzeba również osób na poziomie. A do takiego tematu wejdzie 10-latek ślepo zapatrzony w PESa 2008 i będzie się kłócił... Oczywiście do osób grających w PESa 2008 nic nie mam, ja po prostu wolę szósteczkę tongue.gif
who_me
Pes 2008 - komiczne parady byly ale kiedy sie gralo na low details i bez patcha1.2.

Ja nie potrafie pojac jak mozna grac w pes6:] Rajdy Adriano , Uciekajacy obroncy, Rajd skrzydlem + żyleta i 95% gola :]to jest komedia:] jak widac niektorzy potrafia sobie slepote tlumaczyc lepsza grafika :] Kiedy wychodzil pes4 myslalem ,ze gorzej juz byc nie moze ...niestety trwalo to tylko do premiery pes6 tongue.gif

Multi -
pes6- multi to parodia w tej grze .. powod? .czyt. wyzej.

pes2008- lagi , lagi , lagi i dlatego do multi tylko we2002

Tak jak pisalem wczesniej po co zakladac watek na PL forum jezeli wiadomo jakie sa u nas czesci sprzetu... wystarczy isc na najwieksze forum pes evo-web i zobaczyc ,ze pes6 umiera smiercia naturalna z dnia na dzien.
Kubbas
CYTAT(who_me @ Jul 3 2008, 22:10) *
Pes 2008 - komiczne parady byly ale kiedy sie gralo na low details i bez patcha1.2.

Gówno prawda, tak się składa, że grałem na patchu i z wszystkimi detalami najwyższymi. I inni też tak grają i nadal są tacy bramkarze.
Ja nie potrafie pojac jak mozna grac w pes6:] Rajdy Adriano , Uciekajacy obroncy, Rajd skrzydlem + żyleta i 95% gola :]to jest komedia:] jak widac niektorzy potrafia sobie slepote tlumaczyc lepsza grafika :] Kiedy wychodzil pes4 myslalem ,ze gorzej juz byc nie moze ...niestety trwalo to tylko do premiery pes6 tongue.gif

Jak ktoś tak gra to jego strata, jeżeli tutaj nawiązujesz do trybu online to gdy ktoś gra dobrze to bez problemu zatrzymuje taką taktykę przeciwnika. Co do rajdów to w PES'ie 08 bierzesz CR, Adriano, Davida Suazo i robisz rajd skrzydłem używając jednego zwodu na koniec strzelasz z 35 metrów i zdobywasz bramkę z asystą bramkarza.
pes6- multi to parodia w tej grze .. powod? .czyt. wyzej.

Multi jest tak niesamowicie wciągające w PES'ie 6, że nie można się od niego oderwać, zły argument podałeś.
Tak jak pisalem wczesniej po co zakladac watek na PL forum jezeli wiadomo jakie sa u nas czesci sprzetu... wystarczy isc na najwieksze forum pes evo-web i zobaczyc ,ze pes6 umiera smiercia naturalna z dnia na dzien.

Czy za każdym razem musisz sugerować, że ktoś ma słaby sprzęt? Skoro każdy piszę o sytuacjach występującej na maksymalnych detalach?

Co do tego niby umierania patchów do PES'a 6, spójrz choćby na facemakerów tu na forum. Masz swoją odpowiedź.
who_me
CYTAT(KubbasOG @ Jul 3 2008, 21:25) *
Gówno prawda, tak się składa, że grałem na patchu i z wszystkimi detalami najwyższymi. I inni też tak grają i nadal są tacy bramkarze.

Jak ktoś tak gra to jego strata, jeżeli tutaj nawiązujesz do trybu online to gdy ktoś gra dobrze to bez problemu zatrzymuje taką taktykę przeciwnika. Co do rajdów to w PES'ie 08 bierzesz CR, Adriano, Davida Suazo i robisz rajd skrzydłem używając jednego zwodu na koniec strzelasz z 35 metrów i zdobywasz bramkę z asystą bramkarza.

Multi jest tak niesamowicie wciągające w PES'ie 6, że nie można się od niego oderwać, zły argument podałeś.

Czy za każdym razem musisz sugerować, że ktoś ma słaby sprzęt? Skoro każdy piszę o sytuacjach występującej na maksymalnych detalach?

Co do tego niby umierania patchów do PES'a 6, spójrz choćby na facemakerów tu na forum. Masz swoją odpowiedź.

Ci co pisza o tym ,ze nadal maja komiczne bledy GK moze to uslyszeli od kogos i powtarzaja to jak dziobaki.Gram przynajmniej jeden mecz dziennie i jakos od wydania patcha 1,20 nie przypominam sobie tych twoich parad.

Pes 6 i wciagajacy tryb multi :] dobre sobie... przykro mi ,ale gralem w to przez jakies 3 miesiace i jedyne co sobie przypominam to uczucie straty kasy na orginal :]

Jezeli ktos gra w pes od 5 lat to przejdzie polowe boiska nawet GK wiec nie mam zamiaru tutaj sie spierac...dla mnie po prostu ai kompa w pes2008 jest lepsze.

Oczywiste ,ze na iss jest jest sporo osob robiacych patche do pes6 ...pisalem ,ze ludzie w PL sa w tyle ze sprzetem i to jest powod. Dlatego polecam isc na zagraniczne forum evo-web i zobaczenie ,ze pes 6 juz dawno zaczal umierac.
czapel10
śmieszne caly czas odwołujecie sie do sprzetu, że ci co maja slabszy graja w 6. ja mam dobry sprzet i na max detalach pes8 chodzi elegancko, a jakoś gram w 6 i nie mam zamiaru sie przezucić. Grywalnosc zajebista ogólnie dla mnie nie ma lepszej niz w 6. Grafa spoko, nie lepsza niz w 8 ale nie ma az takiej róznicy, zresztą twarze lepiej wygladaja w 6 niź 8.(zawodników). może moja opinia jest subiektywna, bo caly czas gram w 6, może czasami zagram mecz w 8, a nawet w fife 2008 tak dla porównania, ale powiedzcie mi kogo opinia będzie obiektywna, wiadome, że jeden lubi pes6, drugi 8, a trzeci to nawet fife, i nie ma co o tym dyskutować.
Kubbas
I nadal twoim jedynym argumentem są detale...eh wejdź sobie nawet na yt i zobaczysz wiele błędów GK na wysokich detalach.

Tryb online jest bardzo wciągający wiele osób Ci to powie, zwłaszcza granie 2v2.

Zobacz ile osób zostało przy PES'ie 6 i ile patchy nadal wychodzi, czy tak było przy PES'ie 5,4,3? Nie przypominam sobie. To świadczy o poziomie PES'a 08.
who_me
CYTAT(KubbasOG @ Jul 3 2008, 23:18) *
I nadal twoim jedynym argumentem są detale...eh wejdź sobie nawet na yt i zobaczysz wiele błędów GK na wysokich detalach.

Tryb online jest bardzo wciągający wiele osób Ci to powie, zwłaszcza granie 2v2.

Zobacz ile osób zostało przy PES'ie 6 i ile patchy nadal wychodzi, czy tak było przy PES'ie 5,4,3? Nie przypominam sobie. To świadczy o poziomie PES'a 08.

Przy pes 6 sadze ze wiekszosc ludzi trzyma ogrom dodatkow i slaby komp. Przypomnij sobie ilosc twarzy ,patchy w czasach pes3, pes4 ..tak samo jest teraz z pes2008 .Scena pes nxt -gen dopiero sie rozwija .

,,Zobacz ile osób zostało przy PES'ie 6 i ile patchy nadal wychodzi, czy tak było przy PES'ie 5,4,3? Nie przypominam sobie. To świadczy o poziomie PES'a 08.
,,

gdzie tu logika czlowieku ? chyba oczywiste jest ,ze ludzie sie w czasach pes3 i pes4 uczyli sie robic twarze ,stadiony i inne duperele.Wiec co tutaj ma ta twoja ,,jakosc,, do rzeczy ?

A twoim jedynym argumentem sa yt i przekaz od osob trzecich . Nie musze nigdzie wchodzic bo mam gre na dysku tongue.gif

Patrzac na fora zagraniczne wiekszosc gra w pes2008 ,a ta strona jest na swoj sposob ewenementem ....ale jak juz napisalem glownie moim zdanie jest to spowodowane cenami czesci komputerowych w PL . Mozesz sobie dorabiac ideologie dlaczego tak jest ,ale fakt jest faktem ze na tym samym silniku bedzie pes2009 i jezeli drastycznie nie spadnie sprzedaz pes2009 to i 2010 bedzie na tym samym engine...tak samo jak bylo z pes3,pes4,5 i 6.

Przykro mi to mowic ,ale nikt z moich znajomych nie zostal przy online pes6 :] wiec nie wiem jakie mi to maja osoby powiedziec tongue.gif . Dodam ze wszyscy 20 lat i starsi .
Orange_91
CYTAT(who_me @ Jul 4 2008, 01:57) *
Patrzac na fora zagraniczne wiekszosc gra w pes2008 ,a ta strona jest na swoj sposob ewenementem ....ale jak juz napisalem glownie moim zdanie jest to spowodowane cenami czesci komputerowych w PL . Mozesz sobie dorabiac ideologie dlaczego tak jest ,ale fakt jest faktem ze na tym samym silniku bedzie pes2009 i jezeli drastycznie nie spadnie sprzedaz pes2009 to i 2010 bedzie na tym samym engine...tak samo jak bylo z pes3,pes4,5 i 6.

Nie przesadzaj już z tymi cenami część komputerowych. PES 08 to żadne cudo technologiczne i wcale nie trzeba kupować komputera za 6000 zł żeby go uciągnął na max detalach. wink.gif
CYTAT(who_me @ Jul 4 2008, 01:57) *
Przykro mi to mowic ,ale nikt z moich znajomych nie zostal przy online pes6 :] wiec nie wiem jakie mi to maja osoby powiedziec tongue.gif . Dodam ze wszyscy 20 lat i starsi .

Dlaczego jest Ci przykro? blink.gif

Temat powinien być dawno skończony. Każdy gra w to co lubi i to co mu odpowiada a takie dyskusje są bez sensu bo każdy będzie chwalił swoje i może dojść tylko do kłótni. smile.gif
Tolek
Gram w Pes6. Gdybym miał lepszy sprzęt, pewnie grałbym w Pes2008. Nawet nie chodzi o to, że jest lepszy. Chodzi o to, że to nowa generacja Pes'ów. Tak to jest z nowymi generacjami, że pierwszy produkt z serii jest trochę eksperymentalny i ma mnóstwo nowych rozwiązań, w tym sporo niedopracowanych, co powoduje pewne głupie błędy (idiotyczne parady bramkarzy etc.). Wiem, że to głupie porównanie, ale kiedy do sprzedaży wchodziły 1sze samochody, to dobre konie były od nich znacznie szybsze tongue.gif.
Zmierzam do tego, że Pes'y 2009 i 2010 będą bardziej dopracowanymi i poprawionymi w pewnych elementach werjami Pes'a 2008. Ta nowa generacja będzie się rozwijać, i prędzej czy później trzeba będzie się na nią "przesiąść".
Natomiast jak wypada samo porównanie gier? Cóż, Pes 2008 ma lepszą grafikę, porządne są zmiany odnośnie kibiców... Najbardziej podobają mi się kolory i światła - Pes 2006 był taki jakiś szarawy, brzydki ;p. Przyznam, że przez to przyjemniej się gra.
Trików w pes 2008 jest więcej - czy to dobrze? Sam nie wiem. Pes6 miał intuicyjne sterowanie, przy którym większość trików dało się wykonać samymi kierunkami ruchu, przez co triki, przy dużej wprawie same jakoś wychodziły w dobrej chwili.
Co do kibiców w Pes2008 - podoba mi się to, że są 3-wymiarowi, ale są zbyt... Jednolici. Powinno być duże zróżnicowanie modeli kibiców, do tego powinni oni w większości występować w kolorach swojej drużyny. Do tego mogliby trzymać jakieś flagi etc... Fajna byłaby taka animacja kibiców trzymających w górze szaliki z nazwą klubu smile.gif. Do tego można by wsadzić do gry pewną liczbę specjalnych kibiców, takich wariatów w śmiesznych strojach, jakich pokazują na meczach. Wiem, że to tylko bajer, ale byłby fajny smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.