Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 Vs Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2
herubq3
wczoraj porównąlem dwa pes 6 i pes 2008 najpierw bez patchy a potem oby dwa z patchami
i powiem tak w pes 6 naprawde jest lepszy gameplay ale grafika juz taka nie,W pes 2008 gameplay jest troche niedopracowany
i w takiej chwili nie gram w żadnego pes tylko czekam na pes 2009
mariolazi
Temat faktycznie dość dyskusyjny, bo o gustach się raczej nie polemizuje...
To tak jakby założyć topic "mały biust VS. duże cycki" wink.gif
Każdy sam wybiera to co lubi cool.gif
Skoro jednak już trwa dyskusja to ja stane po stronie mojej kochanej szósteczki, ale nie dlatego żeby się tu z kimś kłócić lub narzucać mu swoje racje...

Argumenty słabego sprzętu do mnie wcale nie trafiają- to nie o to chodzi, wiele osób które są po stronie PES6 ma dobry sprzęt i może spokojnie grać na max detalach (również jestem w tej grupie).
To samo się tyczy pewnych schematów w grze, które pozwalają na przeprowadzenie akcji kończącej się golem w 90% przypadków. Też nie o to chodzi! Jeszcze nie spotkałem się z taką grą piłkarską, która by temu zaradziła (a naprawde mam wiele doświadczeń, jestem doświadczonym graczem spoza pokolenia gimnazjalnego wink.gif począwszy od pierwszych gier tv, przez C64, Amigę, PC i różnych konsoli).
Zarówno na PES6 jak i na PES2008 są patenty zabijające miodność gry, ale moim zdaniem nie sztuką jest umieć je wykorzystać, a raczej umieć je omijać i starać się grać nieszablonowo, rozgrywać akcje na przeróżne sposoby nawet najsłabszymi zespołami smile.gif

Gdy pojawił się PES2008 od razu porzuciłem starszą wersję kopanki i powiem szczerze, że grałem w nową część bardzo długo bo była jak świeży powiew wiatru w prównaniu z wysłużonym i oklepanym już PESem 6. Jednak ze względu, że jest to nowa generacja football'owa z gatunku Konami to mimo swoich zalet i kroku do przodu ma również wiele niedociągnięć, a dodatki nie wszystkie dodatki są jeszcze na najwyższym poziomie i jest ich- co zrozumiałe, przede wszystkim miej, więc siłą rzeczy wróciłem do szóstki która póki co oferuje największą liczbę stadionowów, twarzy (itd.) które przybliżają grę w stronę większego realizmu.

Umówmy się, że ani PES6 nie jest zły ani PES2008, a kwestia wyboru gameplay'u jest tu sprawą indywidualnego podejścia.
Pozostaje nam na razie żyć nadzieją, że gdy wyjdzie PES2009 będzie już na tyle dopracowany a patchmakerzy będą nas stale zalewać sporą ilością coraz lepszych dodatków do wersji next-genowej, że prowadzenie dyskusji i porównań będziemy mogli sobie pozostawić na boku...

Pozdrawiam wszystkich fanów kopanek Konami smile.gif
RaaDeeK
kolega dobrze prawi. teraz na kompa ktory pociagnie pesa 2008 na max detalach trzeba wydac w granicach 1200zł (moze nawet taniej)... wiec to nie jest duzy pieniądz.

Ktos napisal ze twarze w pes6 sa lepsze niz 2008.... wmawiasz to sobie kolego bo dobrze wiesz ze tak nie jest. Zobacz twarze NorDa manchesteru utd. to jest mistrzostwo swiata... w pesie 6 to jakas padaka a nie twarze.

akcje jak ktos biegnie skrzydlem i podaje pod bramke w kazdej grze sie strzela. jak nie chcesz grac takim sposobem (jak p!zDa) to nie graj.

Fakt faktem ze bramkarze w pesie 2008 są słabi. Ponadto w tej grze nie ma czegos takiego jak ręka... pewnie tak jak w pesie 6 (gralem w niego krotko).

Dodam jeszcze ze ta dyskusja naprawde do niczego nie prowadzi. Jeden lubi pes 6 drugi 2008. Wazne ze gramy w pesa a nie w ten szajs fife tongue.gif pozdro
plny
I tak najlepszy jest Pes 3 biggrin.gif

Beniou
Dla mnie lepszy jest PES 6, bardziej realistyczny -takie moje zadanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.