Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Master League ---> Everton By Krzysiu12
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Stron: 1, 2
Krzysiu12
CYTAT(Windziak @ czw, 22 maj 2008 - 18:37) *
A jaki masz budżet? Bo to dość istotne tongue.gif

budżet wynosi 62300 [P], przy czym płace zespołu wynoszą 13816 [P]...
Windziak
Ło Jezu, to chyba, żeś z 50000 startował.. tongue.gif kupuj konkretnych zawodników, spróbuj jakiegoś Berbatova sprowadzić czy innego Eduardo tongue.gif. Na bramkę ściągnąłbym Kuszczaka albo Fabiańskiego. Do obrony Ferdinand. Pomoc - Scholes, ewentualnie Sneijder.

Ja w swojej karierze mam typowo polski budżet. Startowałem z 7500, teraz mam już ponad 20000. I będę chciał kupić 2-3 klasowych zawodników w przerwie zimowej biggrin.gif
Pro-Evo-S
Ja tam bym radził jakiś młodych 18/19 latków, którzy by się rozwijali i po kilku latach byliby mistrzami gry biggrin.gif

Ja zawsze bawię się w tworzenie młodego zespołu w karierze
Krzysiu12
14. kolejka

Everton - Aston Villa 1-0
5' Yakubu Aiyegbeni

Składy:

Świetna dyspozycja Howarda i wygrana na Goodison Park
Tym razem Everton zmierzył się na Goodison Park z zespołem Aston Villa. Murowanym faworytem był Everton, który wygrał swoje ostatnie trzy mecze w Lidze B.
Spotkanie zaczęło się od ataków Evertonu. Już w 5. min po podaniu van der Meyde dystansu uderzył Gravesen, jego strzał odbił przed siebie Sorensen, piłka spadła pod nogi Yakubu, a ten ładnym uderzyniem w krótki róg zdobył gola. W 14. min wyrównującą bramkę próbował zdobyć Carew, ale dobrze spisał się Howard. Do ataków ruszyła Aston Villa. W 32. min z 16. m uderzył potężnie Harewood, lecz goalkeeper Evertonu wypiąstkował ten strzał na róg. W 40 min. z rzutu rożnego S. Petrov, głową uderza Harewood, ale Howarda uratowała poprzeczka. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 1:0 dal gospodarzy.
Od początku drugiej połowy do ataku znów ruszyli gracze "The Toffees". W 61. min z dystansu mocno uderzył Yakubu, lecz Sorensen obronił. W 78. min najpierw strzelał A. Johnson, piłkę odbił bramkarz, a dobitka Gravesena przeleciała obok bramki. Mimo wielu okazji do zmiany wyniku utrzymało się 1:0. Everton zdobył 3 punkty i umocnił się na 4. pozycji w tabeli Ligi B.
Po meczu trener Skorża nie krył zadowolanie ze zwycięstwa. Powiedział do prasy: "Czujemy się bardzo mocni, możemy wygrać dosłownie z każdym. Przed nami ostatnie spotkanie, pojedynek derbowy z Livepoolem, gwarantuje państwu że będzie się działo"

Zdjęcia z meczu:

Statystyki meczu:

Wyniki 14. kolejki:

Tabela po 14. kolejce:

Strzelcy:
14 - Rooney
11 - Andrew Johnson
8 - Drogba, Fernando Torres, Jerome

Asysty:
5 - Shevchenko, A. Hleb
4 - Voronin, Fernando Torres
Krzysiu12
15. kolejka

Liverpool - Everton 2-0
60' Ryan Babel
71' Andriy Voronin (Yossi Benayoun)

Składy:

FC Liverpool wygrywa derby!
W 15. kolejce doszło do derbów "miasta Beatlesów". Spotkanie rozgrywane było na Anfield Road, znakomita atmosfera, pełne trybuny, czyli ok. 45 tys. widzów. Faworytem tego spotkania byli gospodarze, ale goście czyli Everton obiecywali ze nie poddadzą się bez walki. Wracając do atmosfery. 10 min przed rozpoczęciem spotkania, w góre powędrowały czerwone szaliki i 35 tysięcy kibiców Liverpoolu odśpiewało znaną już na całym świecie piosenke "You'll Never Walk Alone", hymn swojego klubu. To było coś niesamowitego.
Chyba właśnie doping kibiców wpłynął na przebieg meczu. Widać było coś w rodzaju tremy u zawodników Evertonu, chyba przestraszyli się oni Anfield. A gracze Liverpoolu uskrzydleni dopingiem swoich kibiców atakowali prawie cały czas. Optyczną przewagę w grze także posiadał zespół trenowany przez Rafe Beniteza. Najgroźniejszą akcje gracze "The Reds" przeprowadzili dopiero w 26. min. Wówczas z rzutu rożnego dośrodkowywał Steven Gerrard, wprost na głowe Babela, piłka zmierzała już do bramki, lecz wprost z linii wybił ją Joleon Lescott. Mimo przewagi Liverpool nie mógł zdobyć bramki, w większości przypadków dzięki świetnej dyspozycji Tima Howarda. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem bezbramkowym, a oba zespoły udały się do szatni niepocieszone.
Druga połowa i znów ataki Liverpoolu. W 56 min szczęscia szukał Voronin, lae świetnie spisał się bramkarz "The Toffees". W 60 min. padła pierwsza bramka tego spotkania. Piłke głową przed pole karne wprost pod nogi Babela wybił Gardner, a ten silnym strzałem po ziemi wyprowadził "The Reds" na prowadzenie. W tym momencie okrzyki kibiców Liverpoolu były tak głośne że nie sposób było usłyszeć swoje myśli. W 68 min szanse na zdobycie wyrównującego gola miał Yakubu, lecz trafił obok bramki w sytuacji sam na sam. W 71. min kolejny i jak sie potem okazało ostatni cios zadał Liverpool. Benayoun wpadł prawą stroną w pole karne, podał do Voronina, a ten zdobył bramkę i ustalił wynik spotkania na 2:0. Wynik do końca mecz nie uległ już zmianie.
Trener Maciek Skorża powiedział po meczu "W tym meczu widziałem wspaniałą atmosfere. Na zadnym stadionie nie widziałem porównywalnej atmosfery do tej jaka panuje tutaj, na Anfield. No może podobne emocje są u nas w Polsce na meczu Lecha z Legią na Bułgarskiej... A wracając do samego meczu to moi chłopcy troche przestraszyli się rywala. No cóż przegraliśmy, zdarza się. Następny mecz gramy w pucharze, też z Liverpoolem, postaramy się zrewanżować za dzisiejszy wynik." Ntomiest Rafa Benitez poo meczu powiedział: "Włożyliśmy w ten mecz więcje serca, dlatego wygraliśmy. Ponieśli nas Ci wspaniali kibice, dziękuje im za taki piękny doping.?

Zdjęcia z meczu:

Statystyki meczu:

Wyniki 15. kolejki:

Tabela po 15. kolejce:

Strzelcy:
14 - Rooney
11 - Andrew Johnson
8 - Drogba, Fernando Torres, Jerome, Voronin

Asysty:
5 - Shevchenko, A. Hleb
4 - Voronin, Fernando Torres, Simon Davies

--------------------------------------------------------------------------------
PISZCIE JESZCZE COŚ NA TEMAT TYCH TRANSFERÓW wink.gif
Krzysiu12
Puchar Ligi B

Ćwiećfinał (pierwszy mecz):

Liverpool - Everton 1-0
67' Fernando Torres (Yossi Benayoun)

Składy:

Statystyki:

W pierwszych ćwierćfinałowych meczach Pucharu Ligi B zwyciążali: Manchester, Chelsea i Liverpool, w w meczu Middlesbrough z West Ham padł remis 1-1.

Krzysiu12
Rozgrywki we wszystkich czterach ligach Master Ligi są już na półmetku. Teraz czas na przerwe pomiędzy rundami i okienko transferowe.
Tak prezentują sie tabele poszczególnych lig:

Liga A

Liga B

Liga C

Liga D
Krzysiu12
Początek okienka transferowego w Master Lidze
Okienko transferowe dopiero zostało odwarte, a do Evertonu już napłynęło kilka ofert. Takie zespoły jak Middlesbrough, Reading i Liverpool są bardzo poważnie zainteresowani pozyskaniem Mikela Artety. Andrew Johnson prowadzi podobno negocjacje z dwoma zespołami grającymi w Lidze D, ponoć są to Fiorentina i Parma. Ale podobn Andrew Johnson nie jest na sprzedasz, nawet za bardzo duże pieniądze. Sensacją można nazwać to, że Manchester United złożył ofertę Pienaarowi. "Czerwone Diabły" są gotowe wyłożyć nawet 8500 [P] za skrzydłowego Evertonu.
Trener Maciej Skorża nie chce nikomu zdradzić jakie planuje wzmocnienia. Czy do "The Toffees" dołączy Duff? Dowiemy się już wkrótce.
BadNewz
Widać, że łatwo nie jest... Ale radzisz sobie smile.gif

Gdzie w lidze d jest Juventus?
Krzysiu12
CYTAT(BadNewz @ sob, 24 maj 2008 - 01:06) *
Widać, że łatwo nie jest... Ale radzisz sobie smile.gif

Gdzie w lidze d jest Juventus?

hmm... Juventus(?)... no jakoś nie ma... to wszystko przez włoską federacje piłkarską, bo zakwestionował u UEFA to że Juve będzię gralo... no i Juventusu zabrakło w Master Lidze... niestety.
marcin_p
No a w twojej lidze zamiast np Derby,Sunderlandu,Birmingham i Wigan mogles dac Newcastle,Bolton,Portsmouth i Man City zeby liga była ciekawsza i mocniejsza. Ja bynajmniej w swojej karierze tak mam, ze w kazdej lidze wywalam cztery stosunkowo najslabsze zespoły. Pozdro i gratulacje za wytwrałosc
Krzysiu12
według mnie w każdej lidze muszą być mocne zespoły i te stosunkowo słabsze... Wkońcu z kimś chce wygrywać tej tongue.gif te zespoły które wymieniłeś grają w II Lidze B.
Krzysiu12
1. tydzień okienka transferowego
Już w pierwszym tygodniu zespół Evertonu opuściło 2 zawodników. Pierwszy z nich to Mikel Arteta, przeniósł się on do lokalnego rywala i od tej pory będzie bronił barw Liverpoolu. "The Reds" zapłacili za Hiszpana oszałamiającą sumę 9820 [P]. Drugim zawodnikiem. który opuścił Goodison Park jest Osman, doszło do wymiany, Osman przeszedł do HSV, a Everton zasilił defensywny pomecnik Nigel de Jong. Do Evertonu dołączył również meksykański bramkarz Jose de Jesus Corona. Ten goalkeeper rozwiązał kontrakt ze swoim dotychczasowym klubem i związał się z "The Toffees". Everton podpisał również kontrakt z bardzo perspektywicznym napastnikem z Niemiec, jest nim Schwarz.

Hitem transferowym tego tygodnia było pozyskanie przez zespół F.C. Barcelona, bramkarza reprezentacji Włoch, Buffon'a.
Krzysiu12
Zamknięcie okiEnka transferowego w Master Lidze. Zmiany kadrowe w Evertonie
Z zespołem z Goodison Park pożegnali się dwaj zawodnicy, którzy byli zawieszeni przez trenera Skorże, Yobo zmienił barwy klubowe na Racing Santander, a Neville przeszedł do Sevilli. Z Evertonem pożegnał się również Baines, przeszedł on do Arsenalu, w zamian za Clichy'ego. Na Goodison Park będzie występowal skrzydłowy reprezentacji Polski, Jakub Błaszczykowski. W ostatnich godzinach okienka transferowego doszło do transferu Ewerthona z VfB, do VfB odszedł za to Voughan.
F.C. Barcelona
no no niezle transfery zrobiles i błaszczu bedzie wymiatal jest najlepszy powodzenia pozdro wink.gif
Windziak
No to powinieneś klepnąć Chelsea, Arsenal i Liverpool i zająć 2.miejsce tongue.gif Zaraz za MU biggrin.gif Takie transfery to zgroza, żeby nie mieć miejsca w trójce. A tak w ogóle poziom kariery masz ten najtrudniejszy? Ciężko trochę w to uwierzyć biorąc pod uwagę, że takich zawodników ściągnąłeś. No chyba, że Błaszczykowskiemu płaciłeś 12000[pes] biggrin.gif tongue.gif
Krzysiu12
Windziak wszystkie dane dotyczące kariery są w pierwszym poście tego tematu... dry.gif
Błaszczykowski przeszedł do Evertonu bodajże za 9000 [P]...
Orange_91
CYTAT(Krzysiu12 @ sob, 24 maj 2008 - 13:15) *
Windziak wszystkie dane dotyczące kariery są w pierwszym poście tego tematu... dry.gif
Błaszczykowski przeszedł do Evertonu bodajże za 9000 [P]...

Ale w 1 poście nie podałeś z jaką ilością punktów Pes startowałeś.
Krzysiu12
CYTAT(Orange_91 @ sob, 24 maj 2008 - 13:23) *
Ale w 1 poście nie podałeś z jaką ilością punktów Pes startowałeś.

no faktycznie zapomniałem... Stratowałem z 50000 [P].
Orange_91
CYTAT(Krzysiu12 @ sob, 24 maj 2008 - 13:26) *
no faktycznie zapomniałem... Stratowałem z 50000 [P].

To nie dziwne, że teraz stać Cię na takie transfery. tongue.gif
Krzysiu12
A oto kilka informacji o nowych zawodnikach Evertonu...

Jose de Jesus CORONA
Kraj: Meksyk
Waga: 82kg
Wzrost: 181cm
Pozycja: bramkarz
Numer: 1.

Nigel DE JONG
Kraj: Holandia
Waga: 72kg
Wzrost: 174cm
Pozycja: pomocnik/obrońca
Numer: 6.

SCHWARZ
Kraj: Niemcy
Waga: 85kg
Wzrost: 190cm
Pozycja: napastnik
Numer: 12.

Gael CLICHY
Kraj: Francja
Waga: 72kg
Wzrost: 181cm
Pozycja: obrońca
Numer: 4.

Jakub BŁASZCZYKOWSKI
Kraj: Polska
Waga: 67kg
Wzrost: 173cm
Pozycja: pomocnik
Numer: 10.

EWERTHON
Kraj: Brazylia
Waga: 65kg
Wzrost: 175cm
Pozycja: napastnik
Numer: 11.
Kamilsoltys
Acha a co do zdjęć z meczu to radziłbym ściągnąć HD kitsy smile.gifwink.gif
Krzysiu12
16. kolejka

Everton - Derby Country 3-1
36' Ewerthon (Andrew Johnson)
42' Robbie Savage
51' Nigel de Jong
64' Andrew Johnson (Jakub Błaszczykowski)

Składy:

Wygrana Evertonu i wymarzone debiuty w barwach "The Toffees"
W pierwszym meczu rundy rewanżowej Everton zmierzył się na własnym boisku z Derby Country. Trener Maciej Skorża dał szanse występu 3 nowym zawodnikom, byli to De Jong, Błaszczykowski i Ewerthon.
Mecz zaczął się dość niemrawo. Już w 13. min ktuzji doznał Steven Pienaar, po tym jak wślizgiem od tyłu "skasował" go Ghaly. Pienaar grał z kontuzją aż do 31. min, wtedy musiało dojść do zmiany, gdyż reprezentant RPA nie mógł kontynuować gry, w jego miejsce na boisku pojawił się Yakubu. W 36. min z kontatakiem wyszedł Everton. Lewą stroną w pole karne wpadł Andrew Johnson, podał do środka do Ewerthona, a ten wpakował piłkę do siatki. Widać było bardzo dobrą współpracę w ataku, Ewerthon bardzo szybko zaaklimatyzował się w zespole. W 42. min na strzał z dystansu zdecydował się Savage, piłka odbiła się jeszcze od nóg Gardnera i wpadł tuż przy słupku. Bramkarz Evertonu Tim Howard mimo próby obrony, musiał pogodzić się z utratą bramką. Pierwsza połowa zakończyła się sprawiedliwym remisem 1:1.
W drugiej połowie do ataków ruszyli "The Toffees". W 51. min wzdłuż pola karnego biegł De Jong, uderzył lewą nogą po długim rogu, piłka odbiła się jeszcze od poprzeczki i gracze Evertonu cieszyli się z objęcia prowadzania. Młody Holender pokazał w tej akcji swój ogromny potencjał. Nadal nacierał Everton. W 64. min po długim podaniu Błaszczykowskiego, Andrew Johnson zdobył bramkę. Strzałem z bardzo ostrego kąta, w krótki róg, w samo okienko nie dał szans bramkarzowi Derby. Już do końca grę kontrolował Everton. Brawa dla nowych zawodników, którzy świetnie zaprezentowali się publiczności z Goodison Park.

Zdjęcia z meczu:

Statystyki meczu:

Wyniki 16. kolejki:

Tabela po 16. kolejce:

Strzelcy:
14 - Rooney
12 - Andrew Johnson
9 - Voronin
8 - Drogba, Fernando Torres, Jerome

Asysty:
5 - Shevchenko, A. Hleb
4 - Voronin, Fernando Torres, Simon Davies, Ljungberg
Krzysiu12
Puchar Ligi B

Ćwiećfinał (rewanż):

Everton - Liverpool 2-0 (dogr. 1-0)
38' Ewerthon (Andrew Johnson)
109' Ewerthon (Andrew Johnson)

Składy:

Statystyki:

Do następnej rundy Pucharu Ligi B zakwalikowały się: West Ham(zwyciężył z Middlesbrough 3-2), Manchester United(wyeliminował Tottenham 7-2), Chelsea(dwa razy wygrała z Aston Villą 3-0) i Everton(pokonał FC Liverpool).

marcin_p
Gratuluje awansu do półfinału, ale sorki ze zasmiecam twoj temat, poniewaz chce ci przypomniec ze dzisiaj jest 1 kolejka OE manager i musisz mi wyslac przez gg sklad na dzisiejszy mecz. Pozdro
Windziak
Co to Krzysiu za niemoc? wink.gif Pisiaj coś, pisiaj!
Krzysiu12
CYTAT(Windziak @ czw, 05 cze 2008 - 21:07) *
Co to Krzysiu za niemoc? wink.gif Pisiaj coś, pisiaj!

Windziak coś ostatnio nie mam czasu... ale jutro relacje pojawią się na 110% wink.gif
Krzysiu12
17. kolejka

Reading - Everton 1-4
26' Nigel de Jong (Andrew Johnson)
45' Dave Kitson
56' Nigel de Jong (Andrew Johnson)
70' Ewerthon (Andrew Johnson)
83' Ibrahima Sonko (samobój)

Składy:

Reading rozgromione, Everton pnie sie w góre!
Tym razem "The Toffees" zagościli na Madejski Stadium. Oznaczało to trudny pojedynek z Reading. W poprzedniej rundzie Everton przegrał tylko 2 mecze, jednym z zespołów, który pokonał graczy z Goodison Park było właśnie Reading. Trener Skorża miał przed meczem "trudny orzech do zgryzienia" bowiem nie mógł w tym spotkaniu skorzystać ze Stevena Pienaar'a, który leczy kontuzje. W jego miejsce w pierwszej jedenastce pojawił się Yakubu.
Mecz rozpoczął się od szaleńczych ataków Reading. W 12. i 17. min bardzo groźnie uderzali Fae i Doyle, ale świetnie bronił Howard. Na te ataki Everton odpowiedział w 19. min poprzeczką Johnsona. Znów ataki Reading, ale to Everton pierwszy zdobył bramkę. W 26. min wyprowadził zabójczą kontrę, lewą stroną w pole karne wbiegł Johnson, wyszedł do niego bramkarz, a ten kulnął piłkę tuż obok jego nogi, bramkarz nie zdążył zareagować, piłka kulała się do bramki, kilka centymetrów przed linią wślizgiem wepchnął ją do bramki De Jong. Reading szybko chciało wyrównać, ale udało się to dopiero w 45. min, kiedy to Kitson minął 2 obrońców oraz bramkarza i wpakował piłkę do siatki. Tak więc pierwsza odsłona tego spotkania zakończyła się remisem.
W drugiej połowie Everton grał jak nowo narodzony, gracze Reading po prostu nie istnieli. Maciej Skorża świetnie poinstruował swoich zawodników jak mają zagrać w drugiej połowie, żeby odnieść sukces. W 56. min znów lewą stroną w pole karne wpadł Andrew Johnson, wycofał piłkę do De Jong'a, a ten strzał pod poprzeczkę zmienił wynik na 2:1. To była już druga bramka młodego Holendra w tym meczu. W 70. min w polu karnym główkowy pojedynek wygrał Johnson, zgrał piłkę do Ewerthona, a ten wolejem z 16 m trafił bramkę, Hahnemann był bez szans. W 83' min po silnej wrzutce Johnsona samobójczą bramkę zaliczył Ibrahima Sonko. Mecz ostatecznie zakończył się wynikiem 4:1 dla "The Toffees".
Zawodnikiem meczu został Andrew Johnson, który zaliczył kapitalne spotkanie, był po prostu nie do zatrzymania na lewej flance. Świetnie w zespół wkomponował się Ewerthon, który znakomicie uzupełnia się w ataku z Johnsonem, warto dodać, że Brazylijczyk w 3 meczach dla Evertonu trafił aż 4 bramki, znakomita skuteczność. Transfery Macieja Skorży można więc uznać za bardzo udane.

Zdjęcia z meczu:

Statystyki meczu:

Wyniki 17. kolejki:

Tabela po 17. kolejce:

Strzelcy:
14 - Rooney
12 - Andrew Johnson
10 - Drogba, Voronin

Asysty:
6 - Andrew Johnson, A. Hleb
5- Fernando Torres, Simon Davies, Shevchenko, Pennant
Krzysiu12
Zostały rozlosowane pary półfinałowe Pucharu Ligi B
prezentują się one następująco:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jakieś komentarze by sie przydały tongue.gif
Pozdrawiam smile.gif
matthew
CYTAT(Krzysiu12 @ sob, 07 cze 2008 - 13:54) *
Zostały rozlosowane pary półfinałowe Pucharu Ligi B
prezentują się one następująco:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jakieś komentarze by sie przydały tongue.gif
Pozdrawiam smile.gif

Bardzo ładnie to wszystko prowadzisz. Ja nie dałem rady, oby tak dalej wink.gif

P.S. Wracam po .. jakimś roku ? Witaj IssOnline!
Krzysiu12
chyba już nie ma sensu dalej pisać.... jest mnóstwo innych karier, więc jeśli ta nie bd prowadzona to żadnej straty nie bd ;D Pozdrawiam wink.gif
Tomek775
Dlaczego mnie się bardzo podoba twoja kariera...
Windziak
Pisz pisz Krzysiu wink.gif Nie zrażaj się biggrin.gif Konkurencja musi być tongue.gif
Krzysiu12
Witam!

panowie co myślicie o tym żebym znów zaczął prowadzić bloga??
Windziak
Łoj, niemalże zapomnieliśmy o Tobie biggrin.gif Kopę lat wink.gif Jak masz siły i chęci to pewnie, że pisz! smile.gif
Love_Barcą ! !
Facet pisz tego bloga bardzo mi się podoba wink.gif

i zapraszam do mojej ligi moja liga by Love_Barcą ! !
już po pierwszej kolejce umie zapraszam wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.