Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kitserver 7.4.1
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2008 > Tools
Stron: 1, 2, 3
BoBaN
występuje u mnie problem, w edit mode nie wyświetlają mi się twarze zawodników którzy nie posiadają specjalnej twarzy w grze.
np. dodałem wpis w mapie:

9133,"Pepe_face.bin" niby wszystko prawidłowo, a morda się nie pokazuje, taki problem nie występuje natomiast z Metzelderem, który posiadał już swoją twarz w grze. wie ktoś co zrobić??
BoBaN
mój problem wygląda mniej więcej w ten sposób:
http://img157.imageshack.us/my.php?image=pepeeditmodeaw4.jpg
gracz, który nie ma przypisanej specjalnej twarzy, po wgraniu jej do faceservera
http://img46.imageshack.us/my.php?image=me...itwindowsi8.jpg gracz któy posiada specjalną twarz w grze bez problemu daje się edytować.

jak naprawić ten błąd???
whan
Mały tutorial do facservera:

7. Faceserver (fserv.dll)

Faceserver umożliwia wczytywanie dowolnej ilosci twarzy oraz wlosow prosto z folderu GDB. Dzięki temu można przypisać każdemu zawodnikowi (również tym stworzonym przez graczy) unikalną twarz i włosy. Faceserver korzysta z numerów ID przypisanych każdemu zawodnikowi w grze i tworzy dla nich wirtualne sloty na twarz i wlosy. W porównaniu do poprzednich wersji znanych z PES6, nowy Faceserver działa także podczas powtórek wyświetlanych w czasie meczu.

7.1. Jak znaleźć ID zawodników

Po uruchomieniu gry (o ile moduł Faceserver jest włączony), w folderze kitserver automatycznie tworzy się plik playerlist.txt. Plik ten zawiera numery ID dla wszystkich zawodników, których aktualnie posiadasz w grze. Zawodnicy posortowani są alfabetycznie.

7.2. Jak skonfigurować

Faceserver używa plików map (GDB/faces/map.txt), które formatem przypominają pliki konfiguracyjne modułu Kserv (stroje): określamy ID zawodnika, następnie podajemy nazwę pliku z jego twarzą i na koniec (opcjonalnie) nazwę pliku z jego włosami:

{ID}, {plik twarzy}, {plik wlosów}

Pliki z twarzami powinny być umieszczone w folderze GDB/faces. Folder ten możesz dowolnie organizować (tworzyć podfoldery z nazwami państw bądź klubów etc.). Najważniejszą rzeczą, o której powinieneś pamiętać to wpisanie odpowiedniej ścieżki twarzy bądź włosów do pliku map.txt.

Poniżej kilka przykładowych wpisów do pliku map.txt:

# Przykład 1: Bin'y twarzy oraz włosów:
5786, arshavin-face.bin, arshavin-hair.bin

# Przykład 2: Tylko twarz (umieszczona w folderze "Russia" w katlogu "faces"):
5786, "Russia\arshavin-f.bin"

# Przykład 3: Tylko włosy (Pamiętaj o 2 przecinku!)
5786, , jakieswlosy.bin
cnb
dzięki za tut .... właśnie nie mogłem id znaleźć
Bakil
A ja wszystko robie tak ja napisaliście i twarze mi się nie ładują. Gra normalnie chodzi, jednak twarzy nie ma, choć ID dobrze mam przypisanem, może to przez Evopatch??
Foley
U mnie jest wszystko w porządku - wgrałem już jedną twarz.
adammm87
A to musza byc jakos specjlanie zrobione twarze?? czy te co byly do tej pory zrobione tez beda dzialaly?? Prosze o odpowiedz:)
mati6a
Mam pytanie w jaki sposob mozna otworzyc wlosy i jak zaimportowac Face texture do pliku bin ??
Oraz mam pytanie czy mogby ktos mi wrzucic link jak robic wlosy biggrin.gif
Foley
CYTAT(adammm87 @ pią, 20 cze 2008 - 21:40) *
A to musza byc jakos specjlanie zrobione twarze?? czy te co byly do tej pory zrobione tez beda dzialaly?? Prosze o odpowiedz:)

Wszystkie twarze do pes 2008 zrobione do tej pory będą działać smile.gif
EbonH4wK
czy ma ktoś jakąś dużą pakę twarzy do tego cudeńka ?? zapodajcie pLZ
mati6a
Przepraszam ale czy mogby mi ktos pomoc ?? Chodzby na PW lub GG bo mam kilka pytan a widze ,ze malo osob chce pomoc biggrin.gif
sokol1989
najpierw weź słownik i se pomUż dry.gif
EbonH4wK
CYTAT(EbonH4wK @ sob, 21 cze 2008 - 18:41) *
czy ma ktoś jakąś dużą pakę twarzy do tego cudeńka ?? zapodajcie pLZ

ponawiam prośbę/pytanie
mati6a
A ty bys lepiej pomogl a nie nabijasz !! :/ A teraz na temat Kitserwera zauwazylem pewien blad czasami podczas wchodzenia do PESA niema loga KONAMI i Czesto zmienia kitsy zespola tongue.gif
zyga
Czy jest mozliwosc instalacji kitservera na xbox 360?
Pentaculum
CYTAT(BoBaN @ Jun 20 2008, 12:03) *
występuje u mnie problem, w edit mode nie wyświetlają mi się twarze zawodników którzy nie posiadają specjalnej twarzy w grze.
np. dodałem wpis w mapie:

9133,"Pepe_face.bin" niby wszystko prawidłowo, a morda się nie pokazuje, taki problem nie występuje natomiast z Metzelderem, który posiadał już swoją twarz w grze. wie ktoś co zrobić??

Mam dokładnie to samo - Pepe, Higuain, Drenthe - twarze ładują się bezproblemowo. Tych zaś, co mieli już wcześniej - tj. Sneijder, Cannavaro czy Metzelder - nic. Jest na to jakaś solucja, rozwiązanie, wyjście z patowej sytuacji, pomocna dłoń?
.::Diego::.
a ja mam inny problem. Wszystkie twarze wrzucone przezemnie są w grze, natomiast włosy nie. A robie wszystko jak trzeba. Jaka może byc przyczyna?
whan
Ehhh, Dżucowi odwaliło do reszty wink.gif

Kitserver 7.3.0 w drodze a w nim:

CYTAT
Here's a quick preview of what's coming:

- kserv: crash fixes, kit selection is now saved in replays, so you can later replay your favourite goals with proper kit selection - as they were when the goal was scored.
- fserv: fixed a bug, when GDB face wasn't showing for a player with scanned face.

New modules:
- time: set match time to any number of minutes you want from 1 to 255. Now possible to play normal 90 minutes. Also, playing a 1 minute match is kinda fun too: you only get one chance to score, and sometimes not even that.
- camera: adjust the viewing angle beyond the value of 9
- stadium: stadium server. Home stadiums map, random stadium selection. Stadium info saved in replays also. Goal nets can be specific to a particular stadium.
Iwan10
Ja mam takie pytania co do najnowszej wersji kitservera mianowicie:
-jak ustawiać czas meczu za pomocą nowego modułu?
-do czego służy moduł rwdata.dll?
-jak przybliżać i oddalać kamerę również za pomocą nowego modułu?
z góry dziex za pomoc pozdro
rahh
CYTAT(Iwan10 @ Jul 4 2008, 11:34) *
Ja mam takie pytania co do najnowszej wersji kitservera mianowicie:
-jak ustawiać czas meczu za pomocą nowego modułu?
-do czego służy moduł rwdata.dll?
z góry dziex za pomoc pozdro

właśnie! jak to robić?
.::Diego::.
CYTAT(whan @ Jul 3 2008, 22:09) *
Ehhh, Dżucowi odwaliło do reszty wink.gif

Kitserver 7.3.0 w drodze a w nim:

Mógłbyś pomóc? Zdaje mi sie że to ty sie orientujesz najlepiej wink.gif
Iwan10
ja już wiem wystarczy wejść w kitserver\docs\manual i tam wszystko jest opisane i pokazane pozdro
whan
Wkrótce wrzucę tutoriale do wszystkich nowych modułów. wink.gif

a tymczasem w skrócie:

11. Time expander (time.dll)
Do pliku Config.txt, który znajdue się w katalogu głównymi kitsertvera dopisujemy następujące wartości:
exhibition.time - czas trwania meczu towarzyskiego
cup.time - czas trwania meczów w trybach pucharowych/ligowych (Cup/League/Master League).

Przykład:

[time]
exhibition.time = 90
cup.time = 1

10. Camera module (camera.dll)
Do pliku Config.txt, który znajdue się w katalogu głównymi kitsertvera dopisujemy następujące wartości:

[camera]
angle = 100

Wartośći 50, 100, 200 dają wg Juce'a najlepsze efekty.

9. Read/Write data (rwdata.dll)
Moduł stworzony głównie dla patchmakerów, pozwala na odczytywanie plików Edit Data (PES2008_EDIT01.bin) oraz System Data (PES2008_OPTION01.bin) z folderów Kitservera. Dzięki temu możemy wgrać patcha nie naruszając struktury naszego oryginalnego Option File'a.

Do pliku Config.txt, który znajduje się w katalogu głównymi kitservera dopisujemy następujące wartości:

[rwdata]
edit.data = "edit01.bin"
system.data = "option01.bin"

8. Scheduler (sched.dll)

Scheduler 7.3.0 to nowy moduł do Kitservera pozwalający przekształcić poczciwe KONAMI Cup w system gry znany z UEFA Champions League: 6 meczów w grupie, następnie dwa mecze fazie pucharowej aż do finału gdzie oczywiście rozgrywamy tylko jedno spotkanie.

Opis działania:
Stwórz nowy Konami Cup, następnie w Competition Type wybierz Group League. Opcja Home/Away nadal będzie nieaktywna ale możesz to zignorować. Po wybraniu zespołów biorących udział w pucharze pojawi się menu Next game, w tym momencie wciśnij klawisz F1 aby aktywować moduł scheduler. Po lewej stronie ekranu (tak jak na poniższym obrazku) uaktywni się informacja odnośnie liczby meczów w grupach oraz fazie pucharowej:

[IMG=http://img525.imageshack.us/img525/4302/schedhb6.th.jpg]

Teraz za pomocą klawisza F2 możemy zmienić system gry z domyślnego (3 mecze w grupie, 1 w całej fazie pucharowej) na nowy znany z Champions League (6 meczów w grupie, 2 w fazie pucharowej aż do finału gdzie gramy jedno spotkanie) Po rozegraniu pierwszego meczu w grupie, wybrana opcja zostanie trwale zapisana i nie będzie możliwości powrotu do wcześniejszych ustawień. Wciąż będziesz mógł zmienić układ gier w fazie pucharowej (1 lub 2 mecze), jednak podobnie jak poprzednio: tylko do czasu aż nie rozegrasz meczu 1/8.

7. Faceserver (fserv.dll)

Faceserver umożliwia wczytywanie dowolnej ilosci twarzy oraz wlosow prosto z folderu GDB. Dzięki temu można przypisać każdemu zawodnikowi (również tym stworzonym przez graczy) unikalną twarz i włosy. Faceserver korzysta z numerów ID przypisanych każdemu zawodnikowi w grze i tworzy dla nich wirtualne sloty na twarz i wlosy. W porównaniu do poprzednich wersji znanych z PES6, nowy Faceserver działa także podczas powtórek wyświetlanych w czasie meczu.

Po uruchomieniu gry (o ile moduł Faceserver jest włączony), w folderze kitserver automatycznie tworzy się plik playerlist.txt. Plik ten zawiera numery ID dla wszystkich zawodników, których aktualnie posiadasz w grze. Zawodnicy posortowani są alfabetycznie.

7.2. Jak skonfigurować

Faceserver używa plików map (GDB/faces/map.txt), które formatem przypominają pliki konfiguracyjne modułu Kserv (stroje): określamy ID zawodnika, następnie podajemy nazwę pliku z jego twarzą i na koniec (opcjonalnie) nazwę pliku z jego włosami:

{ID}, {plik twarzy}, {plik wlosów}

Pliki z twarzami powinny być umieszczone w folderze GDB/faces. Folder ten możesz dowolnie organizować (tworzyć podfoldery z nazwami państw bądź klubów etc.). Najważniejszą rzeczą, o której powinieneś pamiętać to wpisanie odpowiedniej ścieżki twarzy bądź włosów do pliku map.txt.

Poniżej kilka przykładowych wpisów do pliku map.txt:

# Przykład 1: Bin'y twarzy oraz włosów:
5786, arshavin-face.bin, arshavin-hair.bin

# Przykład 2: Tylko twarz (umieszczona w folderze "Russia" w katlogu "faces"):
5786, "Russia\arshavin-f.bin"

# Przykład 3: Tylko włosy (Pamiętaj o 2 przecinku!)
5786, , jakieswlosy.bin
Ramzik
Ja mam jeszcze inny problem, ale nie związany ze sprawami technicznymi tego narzędzia. Mianowicie - jest stadiumserver i bardzo się z tego cieszę, ale skąd niby mam ściągnąć stadiony do niego?xD Czy lepiej spokojnie poczekać na areny, bo dodatek jest nowy, czy szukać ?
damost4
CYTAT(Ramzik @ Jul 5 2008, 09:07) *
Ja mam jeszcze inny problem, ale nie związany ze sprawami technicznymi tego narzędzia. Mianowicie - jest stadiumserver i bardzo się z tego cieszę, ale skąd niby mam ściągnąć stadiony do niego?xD Czy lepiej spokojnie poczekać na areny, bo dodatek jest nowy, czy szukać ?

Do kitservera pasują te stadiony które można było wcześniej wrzucać do gry do folderu img. Po prostu ściągasz sobie jeden stadion i tworzysz folder w "stadiums", któremu nadajesz nazwę danego stadionu i do tego folderu wrzucasz biny tongue.gif
lukaldinho
a da mi kto s pake z mordami i plikiem map??
Kettger
A na GamingAccess pisali coś o siatkach, że można na każdym stadionie dać inną. Chodzi o jej kształt (wielkość) czy tylko np. o kolor ?
sokol1989
JA RÓWNIEŻ PROSIŁ BYM O JAKĄŚ PAKE Z FACEAMI I ZAŁĄCZONYM PLIKIEM MAP biggrin.gif
szrama23
czyli jeśli dobrze rozumiem to teraz jest nieograniczona liczba stadionów ta?
hak23
Witam, ściągnełem najnowszego kitservera, zainstalowałem, pisało mi w dwóch okienkach sukcces ale w grze nie mam strojów. Mam wersje 1.0 i patcha YWNA 1.1. Jeśli ktoś może mi powiedzieć co zrobić aby zadziałał kitserver to bardzo prosze o pomoc.
Kettger
CYTAT(hak23 @ Jul 5 2008, 22:36) *
Witam, ściągnełem najnowszego kitservera, zainstalowałem, pisało mi w dwóch okienkach sukcces ale w grze nie mam strojów. Mam wersje 1.0 i patcha YWNA 1.1. Jeśli ktoś może mi powiedzieć co zrobić aby zadziałał kitserver to bardzo prosze o pomoc.

Faktycznie, mi też nie działa nic, a mam zainstalowane... mam nadzieję, że Juce nie odwalił czegoś takiego, jak kiedyś, że KS działał tylko pod pirackimi EXE...
LeszaKSD
gre uruchamiacie skrotem na pulpicie ??

jesli tak to sprobujcie uruchomic skrotem z folderu z gra biggrin.gif
-artur-
Witam. Mam problem... wrociłem z wakacji po miesiacu przerwy gry w PEs 08 . A miłaem wgranego Kitserwera 7.1.0... teraz widze ze pojawiła sie 7.3.0. wiec od razu sciagnałem i mam problem bo wywala do pulpitu mnie zawsze gdy che wybrac jakas druzyne.. i to niezaleznie czy chce rozegrac mecz, czy edytowac druzyne. Niewiem dlaczego tak sie dzieje?.. czy moze to byc spowodowane tym ze zostawiłem wczesniejszy folder GDB? Prosze o pomoc. Pozdro
Kettger
CYTAT(LeszaKSD @ Jul 7 2008, 13:38) *
gre uruchamiacie skrotem na pulpicie ??

jesli tak to sprobujcie uruchomic skrotem z folderu z gra biggrin.gif

Nic to nie daje...
Bogas
Ja mam inny problem mianowicie w pliku playerlist nie ma piłkarzy dla ktorych chcialbym wgrać twarz a ponoć na liście są wszyscy zawodnicy. Dokładnie chciałem wgrać twarze nowym nabytkom FC Barcelony : Cacares z Recreativo Huelva i Aleksandeer Hleb z Arsenalu. Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam graczy tongue.gif

!!Visca El Barca!! laugh.gif
Auriko
A mój problem jest taki jak wyżej że nie widać mi kitsów sad.gifsad.gif
Posiadam:
-Oryginalnego PES2008
-Patcha od YWAN 1.0
-Kitserver 7.2
Czy jest jakaś rada na te kitsy ?? tongue.gif tongue.gif Bo strasznie mi ich brakuje :/:/:/:/:/
Swiezak
CYTAT(Bogas @ Jul 10 2008, 22:56) *
Ja mam inny problem mianowicie w pliku playerlist nie ma piłkarzy dla ktorych chcialbym wgrać twarz a ponoć na liście są wszyscy zawodnicy. Dokładnie chciałem wgrać twarze nowym nabytkom FC Barcelony : Cacares z Recreativo Huelva i Aleksandeer Hleb z Arsenalu. Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam graczy tongue.gif

!!Visca El Barca!! laugh.gif

do przypisywania twarzy dla piłkarzy polecam program PES 2008 OF Editor v0.4.2 ja tym programem w zaledwie kilku minut przypisałem 170 twarzy biggrin.gif i wszystkie chodzą
Auriko
Czy problem nie działa kitserver może być WINDOWS VISTA ??
Bo Afs Explorer nie działa na Viscie :/:/
Kettger
CYTAT(Auriko @ Jul 12 2008, 22:34) *
Czy problem nie działa kitserver może być WINDOWS VISTA ??
Bo Afs Explorer nie działa na Viscie :/:/

U mnie działa. tongue.gif
Shared
Pytanie do doświadczonych "kitserveroużywaczy": Czy to, że zwyczajnie mi Kitserver nie działa, może być spowodowane moją wersją gry (1.0.0.1), czy też czymś innym?" Bardzo proszę o pomoc sad.gif .
JuveR
CYTAT(whan @ Jul 4 2008, 20:25) *

Mógłby mnie ktoś oświecić i powiedzieć dlaczego w moim kitserverze nie pojawia się plik playerlist.txt ??? huh.gif Wcześniej gdy miałem Viste wgrywałem twarze bez problemów, a po zainstalowaniu XPeka ten pliczek się nie pojawia rolleyes.gif
Póki co nie wgrywałem żadnych patchy, poza polonizacyjnym i 1.20 wink.gif
jonhio
no waham się nad zainst pesa 2008 ale jest 1 duży minus a mianowicie kitserver... czy jest w nim możliwość wgrywania butów bo widzę ze zrobionych jest sporo ale nikt nie mówi czy można i czy będzie w ogóle można wgrywać za pomocą kitservera?
JEZIOR
moze ktos zarzucic plikiem map do faceservera?
duszek2
Nie chce mi dzilac kitserver:((.. Mam w Setupie wszystko Install a stroi stadionow itd.. NIe mam w grze.. Nie mam wogole tych literek i cyferek na goze jak to bylo np w PES6.. Jest jakas rada na to?
duszek2
Nie chce mi dzilac kitserver:((.. Mam w Setupie wszystko Install a stroi stadionow itd.. NIe mam w grze.. Nie mam wogole tych literek i cyferek na goze jak to bylo np w PES6.. Jest jakas rada na to?
NIe wazne
moze mi ktos pomoc, zainstalowac pilki do pes 2008

oczywiscie kitserwerem 7.3.0.
JuveR
CYTAT(Juventino @ Jul 15 2008, 10:06) *
Mógłby mnie ktoś oświecić i powiedzieć dlaczego w moim kitserverze nie pojawia się plik playerlist.txt ??? huh.gif Wcześniej gdy miałem Viste wgrywałem twarze bez problemów, a po zainstalowaniu XPeka ten pliczek się nie pojawia rolleyes.gif
Póki co nie wgrywałem żadnych patchy, poza polonizacyjnym i 1.20
wink.gif

Zna ktoś odpowiedź na moje pytanie? Bo już mnie to doprawdy frustruje... dry.gif
Próbowałem już kitservera w wersji 7.3.0 jak i 7.2.0 i za każdym razem wielkie NIC.
whan pisał że aby wgrywać twarze trzeba włączyć moduł faceserver... Tylko jak go włączyć?
NIe wazne
CYTAT(NIe wazne @ Aug 9 2008, 12:23) *
moze mi ktos pomoc, zainstalowac pilki do pes 2008

oczywiscie kitserwerem 7.3.0.

moze mi ktos pomoc

odswierzam
NIe wazne
moze mi ktos pomoc zainstalowaqac pilki za pomoca tego moj nr gg 12428465

bede wdzieczny
BoBaN
CYTAT(juce;1408256)
Kitserver 7.4.0
- bootserv: boot server
- bserv: ball server
- fserv: now works, even if PES2008_EDIT01.bin doesn't exist
- rwdata: changed the functionality: now redirects to a different folder.
- stadium: support for 35,36(spectators) and 713(corner flags, etc.) bins
- kserv: fixed problem with Word Selection, European Selection, etc. teams

DOWNLOAD (2.5 MB)
http://files.filefront.com/kitserver+7407z...;/fileinfo.html
http://rapidshare.com/files/136619944/kitserver-740.7z.html
http://www.speedyshare.com/884720149.html
http://slil.ru/26051400
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.