Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 - Tryb Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
whan
Jako, że nie ma odpowiedniego tematu traktującego o online, założyłem nowy. W tym temacie możecie wymieniać swoje spostrzeżenia na temat trybu Network w PES 2008.

Zapraszam do dyskusji.
Dawidi
Moje spostrzeżenie to takie, że na razie nie warto grać. Musimy czekać na patcha. No chyba, że ktoś lubi tracić bramki o tym nie wiedząc. Niby coś poprawili i zamiast pingu 4000 wyświetla sie ok 1000 ale różnicy w grze nie ma zbytnio.
whan
A mi po zakupie odpowiedniej karty graficznej (w moim przypadku GF8800 GT) i procesora zmienił się punkt widzenia. Gra wygląda ładnie a do tego jeśli przeciwnik ma dobre łącze a także podzespoły lagów w zasadzie nie ma. I myśle że Konami wiele zrobić nie może, gra online na słabszych komputerach po prostu nie będzie możliwa...
lons
Gra online w Pesa 2008 to KPINA z klientów!Ja gram na high i gra się po prostu źle i tyle.Czasami jest taki moment,który trwa 5 sekund kiedy gra idzie płynniutko,ale zaraz potem już zaczyna chrupać dry.gif Dziś grałem i zobaczyłem jeden plus,zawodnicy wreszcie nie rozciągali się na cały ekran monitora laugh.gif i wreszcie piłka nie znikała,bo grać bez piłki to jakaś parodia laugh.gif Gra nadal chrupie i muli się dry.gif Jest fatalnie,zero przyjemności z gry mad.gif,a szkoda bo,gdyby chodziła gierka bez mega lagów mogło by być naprawdę fajnie,ale cóż..... dry.gif KONAMI zresztą nie ma zamiaru wydać jakiegoś porządnego patcha na PC,bo ten 1.1 to jakieś żarty!
Gdanczyk
Cytat(whan @ Nov 22 2007, 16:47:13) *
A mi po zakupie odpowiedniej karty graficznej (w moim przypadku GF8800 GT) i procesora zmienił się punkt widzenia. Gra wygląda ładnie a do tego jeśli przeciwnik ma dobre łącze a także podzespoły lagów w zasadzie nie ma. I myśle że Konami wiele zrobić nie może, gra online na słabszych komputerach po prostu nie będzie możliwa...

zgadzam sie w 100%, po zakupie karty graficzenej online dziala elegancko smile.gif
z tego co wiem to patcha nie bedzie od konami, ale z tego co wiem to konami pracuje nad serverami,
mi online dziala dobrze wiec sie ciesze biggrin.gifsmile.gif

ps. moze trzeba kiedys zakupic nowe pc ? smile.gif hehe xD pozdro biggrin.gif
lons
Cytat(Gdanczyk @ Nov 22 2007, 18:45:13) *
zgadzam sie w 100%, po zakupie karty graficzenej online dziala elegancko smile.gif
z tego co wiem to patcha nie bedzie od konami, ale z tego co wiem to konami pracuje nad serverami,
mi online dziala dobrze wiec sie ciesze biggrin.gifsmile.gif

ps. moze trzeba kiedys zakupic nowe pc ? smile.gif hehe xD pozdro biggrin.gif

No wiesz dla każdego słowo działa dobrze ma zupełnie inne znaczenie dry.gif Człowieku masę ludzi ma problemy z online a ty jesteś chyba jako jedyny co mówi,że jest rewelacyjnie blink.gif Proszę cię....... dry.gif Tryb online jest zjebany i każdy ci to powie.Jak mówie każdy inaczej rozumie znaczenie słów rolleyes.gif Są ludzie,którzy piszą,że np TDU chodzi im na max detalach i płynniutko,a że mają 20 klatek i dla niech to jest super płynnie to inna sprawa laugh.gif
Dawidi
Cytat(whan @ Nov 22 2007, 16:47:13) *
A mi po zakupie odpowiedniej karty graficznej (w moim przypadku GF8800 GT) i procesora zmienił się punkt widzenia. Gra wygląda ładnie a do tego jeśli przeciwnik ma dobre łącze a także podzespoły lagów w zasadzie nie ma. I myślę że Konami wiele zrobić nie może, gra online na słabszych komputerach po prostu nie będzie możliwa...

No mam nadzieję, bo za ok tydzień może będę miał nowego kompa. 2X 2,2Ghz na procu i gf 8600gt 1ns (limitowana edycja) i 2 GB ramu. Może się kiedyś umówimy i pogramy trochę wink.gif.
InOx
Cytat(Dawidi @ Nov 23 2007, 11:59:39) *
No mam nadzieję, bo za ok tydzień może będę miał nowego kompa. 2X 2,2Ghz na procu i gf 8600gt 1ns (limitowana edycja) i 2 GB ramu. Może się kiedyś umówimy i pogramy trochę wink.gif.

nie 2x tylko x2 biggrin.gif
Gdyby nie moja nieszczesna karta graf, mielibysmy podobne kompy tongue.gif
Mam nadzieje ze to jednak bzdury ze online zalezy od karty.
whan
nie to nie są bzdury. Mam porównanie bo jak pisałem wyżej zmieniłem podzespoły na znacznie lepsze i online też chodzi o niebo lepiej... Zresztą nie trzeba być jakimś specjalistą żeby wiedzieć, iż gra, która nie chodzi płynnie w maksymalnej liczbie klatek/sek powoduje lagi. A jeśli do tego dodamy słabsze łącze to wiadomo co wychodzi.

Cytat
No mam nadzieję, bo za ok tydzień może będę miał nowego kompa. 2X 2,2Ghz na procu i gf 8600gt 1ns (limitowana edycja) i 2 GB ramu. Może się kiedyś umówimy i pogramy trochę

Jeszcze zależy jakie posiadasz połączenie, z twojego IP wynika że masz neoshit...
lons
Nie ma takiej możliwosci,zeby lagowanie zależało od karty graficznej.Mi jakoś laguje i nie tylko mi a wiekszosci osób!Zreszta na offline gram na high 1280/1024 płynniutko a na online lagi.Także nie może być tak,że na offline wszystko pięknie,a na online lagi i powód tego to rzekomo karta graficzna gdyż na offline tez by chodziło jak po grudzie a tak nie jest.Whan chyba grałem z Tobą na online meczyka Manchester City a ty Tottenham 3:0 dla ciebie:P
whan
Cytat(lons @ Nov 23 2007, 11:35:02) *
Nie ma takiej możliwosci,zeby lagowanie zależało od karty graficznej.Mi jakoś laguje i nie tylko mi a wiekszosci osób!Zreszta na offline gram na high 1280/1024 płynniutko a na online lagi.Także nie może być tak,że na offline wszystko pięknie,a na online lagi i powód tego to rzekomo karta graficzna gdyż na offline tez by chodziło jak po grudzie a tak nie jest.Whan chyba grałem z Tobą na online meczyka Manchester City a ty Tottenham 3:0 dla ciebie:P

Lagowanie nie zależy tylko od karty graficznej ale również od niej. Wytłumaczę ci to tak: Pomijając łącze, zakładam że obaj mają świetne. Jedna osoba gra na jakości high w 60 klatakach/sek druga gra na low w 30 klatkach/sek i do tego gra jej lekko przycina. Tym samym ten ze słabszym kompem nie dość że sam nie ma płynnej gry to jeszcze przeszkadza przeciwnikowi w wyniku czego powstają np: przeskoki zawodników, przeniki, zanikanie itp... Zresztą przeprowadziłem niedawno test z kolegą, jeszcze na starej karcie, im ustawiliśmy wyższa rozdzielczość tym większe lagi mieliśmy w grze. Dopiero ustawienie low i 640x480 dało jakiś efekt. Tak to niestety wygląda.

Tak to ja grałem z tobą i wiekszych lagów nie było. Widać że masz w miarę dobre łącze i właśnie wspomnianą grafikę. Przyjemnie się grało ;]
Dawidi
No niestety mam neoshit ale adsl (chyba) 2Mb więc raczej będzie ok. Zawsze mam 3 kreseczki i 16ms pingu do wp.pl przy użyciu 32 bajtow danych.

PS. No fakt x2 wink.gif
lons
Cytat(whan @ Nov 23 2007, 13:21:39) *
Lagowanie nie zależy tylko od karty graficznej ale również od niej. Wytłumaczę ci to tak: Pomijając łącze, zakładam że obaj mają świetne. Jedna osoba gra na jakości high w 60 klatakach/sek druga gra na low w 30 klatkach/sek i do tego gra jej lekko przycina. Tym samym ten ze słabszym kompem nie dość że sam nie ma płynnej gry to jeszcze przeszkadza przeciwnikowi w wyniku czego powstają np: przeskoki zawodników, przeniki, zanikanie itp... Zresztą przeprowadziłem niedawno test z kolegą, jeszcze na starej karcie, im ustawiliśmy wyższa rozdzielczość tym większe lagi mieliśmy w grze. Dopiero ustawienie low i 640x480 dało jakiś efekt. Tak to niestety wygląda.

Tak to ja grałem z tobą i wiekszych lagów nie było. Widać że masz w miarę dobre łącze i właśnie wspomnianą grafikę. Przyjemnie się grało ;]

No z twojej wypowiedzi rozumiem,iż lagowanie zależy od karty graficznej osoby przeciwnej bo chyba nie mojej grafiki:blink: A jeżeli od mojej to napweno nie jest to prawdą,bo jak wcześniej powiedziałem mi np gra w offline chodzi na max detalach i rozdzielczości 1280/1024 a na online już wolniej plus lagi,nie wspominając o znikającej piłce,rozciąganiu się zawodników na cały ekran czy nagle zmniejszającej się piłce do poziomu piłeczki ping pongowej blink.gif
Dodam jeszcze,że mam łącze 4mb/s rolleyes.gif Bardziej skłaniam się ku spostrzeżeniom chłopaków z PES.COM.PL,gdzie mowa jest o lagach spowodowanych złym kodem gry lub tym,że na online gra bardziej korzysta z procesora niż karty graficznej,czego powdem są włsśnie lagi dry.gif A tak na marginesie Whan czekam na wyjście wreszcie kitservera i zrobienie przez ciebie zajebistych strojów tak jak to miało miejsce w Pesie szóstym rolleyes.gif
Pooh
Hej! Mam takie pytanie odnosnie neta, a mianowicie mam neo 512Kb/s i chciałem sie zapytac czy taki net wystarczy do PESa 2008? Bardzo prosze o odpowiedz bo nie wiem czy kupowac czy nie? Pozdro
lons
Whan mam do ciebie pytanie.Ile masz klatek w Pesie na online???Oczywiście pytam w przypadku jak grasz na high.Pozdrawiam
Matizzz
Cześć
A ja mam taki problem. Dziś mi przysłali PES-a 2008 którego niedawno kupiłem. Zainstalowałem, włączyłem grę i od razu przeszedłem do Network. po wpisaniu hasła i mojego cd-keya przy łączeniu wyskakuje: "An error ocurred during verification." Może ktoś się z tym spotkał i wie dlaczego tak się dzieje. Doda że zainstalowałem patcha 1.10.
InOx
a 1.2 ?
AdrianJ
Ja mam taki problem..udalo mi sie rozegrac odkad kupilem PESa preorderem, 1 (!!!) mecz online.Ciagle wyskakuje mi komunikat "an error occured,cannot connect to player" gdy tylko chce wejsc do jkiegos pokoju i z kims zagrac..Macie jakies porady co z tym zrobic?Polaczenie to neosyf 2 mb..Dodam ze z PES6 nie bylo ZADNYCH problemow.Aha i jakby nie bylo po zainstalowaniu patcha 1.2 gra raz sie uruchamia a raz wcale,czarny ekran...PC mam nowy,2GB ramu,Crysis ,Geras Of War i podobne gry chodza bez p[roblemu,ale z tym gownem po prostu nie daje rady...
whan
Cytat(lons @ Nov 30 2007, 16:13:38) *
Whan mam do ciebie pytanie.Ile masz klatek w Pesie na online???Oczywiście pytam w przypadku jak grasz na high.Pozdrawiam

60.

PS

Co do patcha 1.2 to w online zmienia on sporo. Wreszcie można pograć bez większych lagów. Tylko w 1 meczu na 4 miałem lekkie lagi ;] Ale akurat tutaj widać było że przeciwnikowi gra po prostu tnie. Z reguły wybierałem do gry pierwszą osobę, która pojawiła się po wciśnieciu search i miała 3 kreski. Gra jest troche wolniejsza, Konami zaktualizowało kilka elementow graficznych (np stroje korei płd..., bandy, dodano ładnie wyglądające race świetlne...) poprawili także jakoś wyświetlanej grafiki - no chyba że to tylko efekt optymalizacji dla nowych gf 8800 gt. Bo skok jakościowy przynajmniej u mnie jest zauważalny.
AdrianJ
Whan,nie masz jakichs pomyslow na rozwiazanie mojego problemu?Nawet laczac sie z gosciem ktory ma 3 kreski,wyskakuje "An error occured.could not acces" ...
Joseph
Mi online przerywa i to niby nie z mojej winy nie mogę zagrać meczyku bo po chwili zrywa łącze i tak zalicz zwycięstwo to staje się irytujące Na 50 prób tylko raz zagrałem 1 połowę potem zerwało proszę może ktoś mi pomóc z tym problemem Komp jest sprawny i ma niezłe parametry łącz 3mb
whan
Cytat(AdrianJ @ Dec 3 2007, 23:49:56) *
Whan,nie masz jakichs pomyslow na rozwiazanie mojego problemu?Nawet laczac sie z gosciem ktory ma 3 kreski,wyskakuje "An error occured.could not acces" ...

Tez tak mam to normalne. Z reguły próbuje kilka razy i wchodzi. Możesz też spróbować quick match, jeśli to nie pomoże to musi być wina twojego połączenia...
AdrianJ
Quick match wchodzi za kazdym razem.Niestety jakosc polaczenia rywali pozostawia wiele do zyczenia i mecze wygladaja jak film sci-fi(teleporty).Owszem da sie JAKOS grac,ale to tragedia jest...Meczu jeszcze nie przegralem(7:2,4:3),ale to co sie dzieje,to po prostu tragedia..Czemu ten tryb jest tak spartolony?Zaluje wydanych na preorder pieniedzy i juz jestem pewien ze to ostatni pes od konami ktory mam w oryginale
chatek
U mnie jest tak, że nie moge wejść do żadnego pokoju gram tylko na quick match.
Jak grałem z jednym typkiem który się rozłączył przy stanie 1-1 to policzyło mi jako porażke mad.gif u Was tez tak jest ??
Matizzz
pisałem posta na poprzedniej stronie, więc kontynuując zainstalowałem najpierw patcha 1.1, następnie 1.2 i dalej mam gdy próbuje wejść w grę online "an error occured while verification", może ktos takie coś miał i sobie z tym poradził??
MakssPl
Mi się już PEeS na prawdę podoba!! Online działa mi dużo lepiej, po prostu da się grać... do dzisiaj grałem bezustannie w tą grę... ale dzisiaj kupiłem CoDa4 i to mnie masakrycznie wciągnęło!
norek
Cytat(mexx @ Dec 14 2007, 18:12:44) *
Mi się już PEeS na prawdę podoba!! Online działa mi dużo lepiej, po prostu da się grać... do dzisiaj grałem bezustannie w tą grę... ale dzisiaj kupiłem CoDa4 i to mnie masakrycznie wciągnęło!

CoD4 znakomity, od grafiki po gameplay jednak jest jeden minus...cholernie krotka...w niecale 6 godzinek obskoczylem.
Miecho
w pes8 mozna grac przez lan?
dokurobej
przez LAN??...chłopie, w pes2008 da się tylko w singla grać - ONLINE graniczy z cudem, dosłownie kilka gier miałem takich, gdzie nie lagowało. KONAMI powinno zwracać kasę za tą grę - nigdy więcej nie kupie PESA! :/ A miało być tak pięknie :/
patyk1916
witam ... mam wielką prośbe... mam pesa od kilku dniu. grałem w necie przez jakies dwa dni bez zadnego problemu. wkoncu właczam gre i wyskakuje bład przy połączeniu. nei mam pojecia od czego to i co mam zrobic zeby dzialalo...prosze o pomoc
Keny
Z ta gra to jakas paranoja , przeciez to nie ma sensu ,czyzby konami chcialo stracic duzo kasy , wiadomo ze czesc z nas kupuje ta gre oryginalna po to zeby grac online .. a tu co ..wielka kiszka ... gra online mega laguje .. a sprzet nie mam az taki zly .. bo w trybie offline .. gra chodzi mi plynnie ....istna paranoja ..pes6 chodzil o wiele lepiej online
Luku
Jest jakiś sposób na granie online na kopii bezpieczeństwa?
MakssPl
Lepiej się zamknij... sorry za wulgar. ale to wqrza...

Nie da się grać na "kopii bezpieczeństwa..."
kristoffpes
takie nietypowe pytanie. czy można grać z kimś w sieci na nieoryginalnej wersji pes2008?
marcin_p
Cytat(kristoffpes @ Mar 24 2008, 20:03:21) *
takie nietypowe pytanie. czy można grać z kimś w sieci na nieoryginalnej wersji pes2008?

Koles ty pierwszy raz masz pesa chyba ;| nie zagrasz na nieoryginalnym Pro przez neta.
Miecho
i jak tam wyglada online na te chwile?
MakssPl
Piszcie mi na PW kto chce grać... bo tylko z Polakami da się grac... ;]
TheMichal
A z Polakami da radę grać ? Bo ja miałem kolesia z językiem ustawionym na polski i lagi były takie same.
MakssPl
Niektórzy Chińczycy mają np. język polski ustawiony... xD a zagrasz ze mną??
czarek
jest to patch który ponoć umożliwia grę na internecie na nieoryginalnej grze ale nie jest to mój upload i nie wiem czy działa!
angielskie, oryginalne NFO

Kod
Finaly we can play PES 2008 online without original game just folow this steps :

Tutorial:You must download Hamachi FIRST

Now install it, you must pick "disable vulnerable services" when you were asked in instalattion about security. Now run Hamachi , click the big button for login. You will be asked to enter your nickname, nickname wich you will use on connecting to other network and running your own.
IP adress that you have you can read in Hamachi, it's located there where the user name is, etc. 5.36.136.1

1. When you download the .rar file, you need to extract all files from that .rar file to PES 2008 MAIN Folder ( C:\Program Files\KONAMI\ Pro Evolution Soccer 2008\ )
2. Click on "run me first"
3. Run the tool

Put your friends IP , and you choose if you want to be server or client.
Then,when connected,you load pes,go in online,and choose server or client a play the game.

Kod
http://rapidshare.com/files/105030727/PesmagazineOnline08.rar.html

p.s. nie sprawdzałem tego
MakssPl
Według mnie to nie będzie działało... Hamachi działa np. na FIFIe ale nie na PESie... Zresztą to (raczej) nie forum W4R3Z!! Także: NaRa!!
czarek
aha... czyli patch byc może usprawniający grę w pesa to warez. OMG.

jak ktoś może to niech to sprawdzi
Grumbar
W PES2008 na lanie gra się świetnie,prawie zero lagów, szacunek dla ludzi którzy stworzyli alternatywe dla sieciowej fify.
Ja natomiast proponuje wam nową ligę pes2008 www.liga-pes.xt.pl . zapisy do ligi ruszyły dopiero dziś wiec jeżeli jest ktoś chętny to może jeszcze dołączyć!
maui
a ja mam taką prośbę i ofertę. Mianowicie odkupie możliwość gry online(pes 2008).
ostatnio kupiłem grę pes 2008 w używce sprzedawca zapewniał że nie grał online, było inaczej i sie zarejestrować nie mogę bo wyświetla się komunikat że hasło zostało już użyte...
proszę o propozycje rolleyes.gif
ASQ77
Witam
Mam prosbe...
Podczas gry na MULTIPLAYER nie moge sie polaczyc w pokoju wybory zawodnika ( pisze mi ze wystapil blad podczas wybierania gracza)
rowniez podczas zakladania swojego POKOJU nikt nie moze sie ze mna polaczyc.
ALENATOMIAST PODCZAS SZYBKIEJ ROZGRYWKI nie ma problemu i losowo laczy mnie z innymi graczami.
mam pacza E.V.O.L.U.T.I.O.N  oraz pacza orginalnego KONAMI do gray online.

prosze o podpowiedz o co chodzi....

DZIEKI
Michalos
Witam!

Na forum jest poradnik co zrobić żeby móc grać w sieci nawet na piracie (kopii zapasowej oryginalnej wersji). LINK DO PORADNIKA!
Mam dla Was do zaproponowania również forum z Turniejami Online PES2008. Aktualnie prowadzone są zapisy do EURO2008 - Poczuj emocje już dziś!

ADRES FORUM: http://WWW.PESNET.WEBD.PL

Nasza sieć Hamachi to:

Nazwa sieci: pesnet.webd.pl
hasło: pes

Emocje gwarantowane! Zapisz się już dziś i wygrywaj!
maxiu00
na ripie da sie grac?
Michalos
Możesz spróbować, ale raczej nie ponieważ instalacja patcha nie zakończy się pomyślnie smile.gif
ASQ77
Witam
Mam prosbe...
Podczas gry na MULTIPLAYER nie moge sie polaczyc w pokoju wybory zawodnika ( pisze mi ze wystapil blad podczas wybierania gracza)
rowniez podczas zakladania swojego POKOJU nikt nie moze sie ze mna polaczyc.
ALENATOMIAST PODCZAS SZYBKIEJ ROZGRYWKI nie ma problemu i losowo laczy mnie z innymi graczami.
mam pacza E.V.O.L.U.T.I.O.N oraz pacza orginalnego KONAMI do gray online.

prosze o podpowiedz o co chodzi....

DZIEKI

MAM ORYGINALA
ale i tak ten problem mi sie nadal utrzymuje
Michalos
Może jakiś firewall blokuje połączenie ?

Albo Twoi przeciwnicy mają inna wersje od Twojej? bez patcha ? :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.