Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wszystko O Master League
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
naiver
Cytat(Bakel @ Dec 28 2007, 10:48:51) *
Widzę, że mało kto zaczyna grę defaultową drużyną Master League. A szkoda, bo to prawdziwa przyjemność rozwijać drużynę od samych fundamentów. wink.gif Szkoda jedynie, że po dwóch oknach transferowych, gdy kupi się lepszych piłkarzy to gra staje się zbyt prosta i w cuglach wygrywa się wszystko co jest do zdobycia.

Wlasnie dlatego uwazam, ze owe tzw. talenty sa znaczaco przesadzone, tj. relacja jakosci do ceny jest stanowczo zbyt wysoka. Jeszcze zrozumialbym to, gdyby tych terminatorow bylo strasznie trudno znalezc badz kupic, ale gdzie tam - za smieszne pieniadze mozna pozyskac prawdziwych wymiataczy. Gdyby nieco to podrasowac (np. zwiekszyc cene tych grajkow), to rozgrywka stalaby sie znacznie lepsza. A tak to "rozwijanie graczy" mozna miedzy bajki wlozyc, bo po co rozwijac, jak mozna od razu za smieszna kase miec swietnych grajkow.
dec0
ja mam takie pytanie gdzie sie sprawdza chęć przyjścia zawodnika??
Cyganos
Cytat(dec0 @ Jan 2 2008, 18:27:24) *
ja mam takie pytanie gdzie sie sprawdza chęć przyjścia zawodnika??

Gdy masz liste zawodnikow po prawej stronie masz liczby od 0-100.Gdy jest 0 zawodnik nie bedzie chcial przejsc a jezeli bedzie mial na 99 to masz duze szanse ze zawodnik trafi do twojej druzyny tongue.gif
AFC
Team:ARSENAL
Poziom trudności:Top Player
Poziom trudnośc ML:średni
Liga:D1
Popularność Drużyny:A

Ja zaczełem ML 2 miesiące temu gram Arsenal.Już rozegrałe jeden sezon Byłem pierwszy wyprzedziłem o 1 pkt Man u na finiszu Ligi Manchester wtopił w Chelsea a ja wygrałem z Blackburn.Moje ustawienie 1-4-4-2 najwięcej bramek Adebayor 19 goli.Z ciekawych Transferów przyszli do mnie Diego,Odonkor,Smolarek i Arteta,prubowałem skuśić Benzeme i Quaresme ale nie chcieli przyjśc w pucharze szybko odpadłem z Chelsea po rzutach karnych.moje ustawienie

Lehmann
Hoyte-Toure-Gallas-Clichy
Diego- Hleb- Rosicky
Fabregas
Adebayor-van Persie

Fabregas pełni funkcje playmakere i jest też kapitanem.Do tego jeszcze napisze że wybrałem do arsenalu Estadio Da luz bo przypomina Emirates stadium
crash5
Mam pytanie grając w MAster League na Top Player ale z poziomem ML:EASY to co daje własnie poziom w MAter League? CHodzi o transfery? Chodzi mi włąśnie o tą różnice pomiędzy HARD-Normal-Easy-Very Easy. Chodzi o kondycje? Transfery ? Odpowiedzcie:)
barman_2000
z tego co zauważyłem to na wyższym poziomie zawodnicy sie szybciej męczą i częściej sa kontuzje
Rand
Wyższy poziom Master League oznacza trudniejsze transfery i szybsze męczenie się zawodników.
W PES 6 dodatkowo na najwyższym poziomie nie było widac chęci przyłączenia zawodnika do klubu (3 gwiazdki) notomiast teraz grając na najwyższym poziomie nie ma takiego utrudnienia.
cypress.amaru
im wyzszy poziom ML tym bardziej regularnie graja przeciwnicy w lidze
np. teraz w dywizji 2 praktycznie do ostatniego meczu walczylem o pierwsza pozycje w lidze
bo przeciwnicy nie tracili tak często punktów
crash5
A na ile minut zazwyczaj gracie? 5 czy 10 ? A może więcej. Chce wiedzieć bo grać 10 min cały sezon to długo troche co nie?
cypress.amaru
no ja gram na 10
i jest w cholere długo
ale co tam

narazie i tak zawieszam granie w PESa
zagrałem w Two Worlds smile.gif i mnie wessało do środka
crash5
Piszcie piszcie to ważne. Bo każdy kurde w czołówce i gra na Top Player i na ML:HARD to jestem ciekaw ile gracie 5 czy 10? smile.gif
marcin_p
Witam. Postanowiłem porzucić grę Barceloną i rozpocząłem Master League Tottenhamem Hotspur.
Poziom trudności:Top Player
Poziom trudnośc ML:średni
Liga:D2
Czas:10 min
Zacząlem gre na top player bo professionall byl juz dla mnie za latwy. Prawie ani razy nie grealem wczesniej na najwyzszym poziomie. Rozegralem juz połowe sezonu w D2 i jestem na 7 miejscu. Jestem mile zaskoczony grą komputera. Gra sie duzo lepiej niz na professionalu. Gra staje sie bardziej widowiskowa i realistyczna. Poczatek sezonu mialem slaby, ale potem stopniowo "szłem" w gore tabeli. Teraz czekają mnie transefy i po tych wzmocnieniach postaram sie o awans na trzecie miejsce premiowanie awansem(mam 9 pkt. straty do PSG). Pozdrawiam
RBK
Cytat(marcinpiast11 @ Jan 7 2008, 18:35:34) *
Witam. Postanowiłem porzucić grę Barceloną i rozpocząłem Master League Tottenhamem Hotspur.(...) Teraz czekają mnie transefy(...)

Nie szukaj nikogo na pozycję defensywnego pomocnika i skrzydłowego, bo w tych rolach znakomicie sprawdzają się Lennon i Huddlestone. Właśnie gram Tottenhamem, rok 2013 i jako jedyni zostali w szerokiej kadrze w moim zespole ze starej gwardii wink.gif . Ja również gram na top player i bardzo chwale sobie grę, bo raz wygrywam 3:0, raz przegrywam 0:3 smile.gif . Pozdrawiam.
Rand
ja gram po 10 minut, 5 to zdecydowanie za krótko nawet nie można wczuc się w gre tongue.gif
cżzw
gram RACINGiem Santander wszystko na najwyzszych poziomach i oczywiscie po 10 minut. Kasy mialem standardowo czyli 10 tys. 1 sezon 4 miejsce. w 2 sezonie zdobyłem wszystko w 3 tak samo a bramki 75-15. 4 tylko zaczałem i mi sie znudziło. Teraz gram Ligue 1 PSG i napewno zdobede mistrza bo z 9 ostatnich kolejek wystarczy ze wygram 3 cool.gif
P.S. Nie piszcie bzdur laugh.gif

KOSIOR triangle.gif square.gif circle.gif x2.gif
karwocha
ja gram manchesterem united ale tymi slabymi zawdnikami (Castolo, Minanda itd)
gram na 10 min
poziom trudnosci: Top Player
poziom trudnosci ML: Very Hard
gra sie bardzo fajnie, na początku trudno woglue strzelic bramke a co mowic o wygraniu meczu, ja na poczatku cieszylem sie ze slabego transferu byle tylko zmienic jednego z tych "świetnych" zawodników
moim zdaniem taka gra jest najlepsza happy.gif
cżzw
a ja tam nie lubie grac ekipa Castello i reszta bo swego czasu jak na PESie (wtedy jeszcze ISSie) pojawiły sie druzyny klubowe to trzeba było grac tym skladem i zbierac oryginalny skład a to troche trwało i mam juz dosc wacko.gif Wole sobie wziasc jakas bardzo słaba ekipe i nia zdobywac trofea biggrin.gif

KOSIOR
Rand
Chyba jeszcze tu nie poruszaliśmy kwestii treningów i meczów przed sezonowych.

ustawiacie tak że gracie wszystkie mecze przed sezonowe czy nie?? Ja osobiscie ustawiam wszystkie i zmieniam czas gry na 5 minut, bo mimo wszystko troche nie chce sie gra takich meczów, staram sie wtedy brac dobre drużyny i grac na remis przez te 5 minut, zawsze troche kaski wpadnie smile.gif

Co do treningów to mnie 1 kwestia denerwuje jak sie zmęczy np 5 zawodników to musze im manualnie zmienic żeby odpoczywają, tylko że potem nie pamietam co oni trenowali, szkoda ze sie tego nie zapamietuje, byłoby łatwiej. Albo chociaż żeby gdzieś ich skile były pokazane, a tak trzeba wyjsc z treningu i szukac ich gdzieś inadziej :/
Dlatego teraz albo odpoczywaja wszyscy albo nikt tongue.gif
cżzw
co do meczy sparingowych to ja ich nie gram.czasem tylko mi sie zdarzy ze na samym koncu negocjacji zagram mecz z ekipa europy albo reszty swiata.szkoda na to czasu a na kase ze sparingów to mam wyj.....

Tylko rolleyes.gif Łódzki rolleyes.gif Klub rolleyes.gif Sportowy

marcin_p
Postanowilem troszke odswiezyc ten temat. Gram kariere Realem Madryt.
Poziom gry : TOP PLATER
Poziom ML : normal
Jestem na 1 miejscu i mam 1 pkt przewagi nad Barca. Zostało 5 kolejek do konca sezonu. W przerwie międzu rundami kupiłem trech zawodników : JO(CN), D. Carvalho(AMF), Quaresma(WF) i Bos(CWP) i Drogbe!!!!(CN). Sprzedałem Gago,Salgado, RvN i Codine. Moj pierwszy skład:
BR. Casillas
ŚO Metzelder
ŚO Cannavaro(Pepe)
LO Heinze
PO Ramos
DP Diarra
ŚP Sneijder(Carvalho)
LP Robben
PP Quaresma(Saviola)
CN Drogba
CN Raul(JO)
rrobsonm
mam takie pytanie.

Da sie w jakiś sposób zapisac skład z master Ligi wraz z umiejetnosciami zawodnikow? Zeby potem dało się nimi grac sparingi? Chcialem koledze pokazac jak sie wytrenowali gracze i zagrac nim moim skladem z master ligi i zonk wszyscy maja slabiutkie umiejetności. Te z bazy danych jak zaczynalem niewytrenowane. Da sie zapisac jakoś? W innych pesach sie dalo
Hitmanek
Ja gram Wisłą Kraków- kibcuje Milanowi ale co to za radocha wygrać Milanem z FENERBACHCE smile.gif No to pierwszy sezon się skończył, czwarte miejsce, to trzeciego premiowanego zabrakło 4 punktów rolleyes.gif W pucharze doszedłem do finałowej ósemki. Podczas zimy kupiłem Dindane, bez którego mógłym tylko pomarzyć o czwartym miejscu...

Zaczynam drugi sezon, mam pierwsze miejsce, 3 zwycięstwa i 1 porażka, właśnie z Fenerbahce xD Kupiłem Żurawskiego i Dos Santosa, mam teraz siedmiu napastników blink.gif W tym sezonie mam zamiar awansować, jak wyjdzie? zobaczymy!
Katalonczyk10
A ja gram Wisła Krakow Pierwszy sezon.Zagralem jeden mecz ,Zremisowalem z Belchatowem 1-1:P.Mysle ze awansuje,Narazie sie rozkrecam(zawsze tak mam ze poczatek sezonu zly a potem jest super:D
Randone
Zaczalem od nowa ML na najwyzszych poziomach all. Wczesniej rozegralem 6 sezonow, ale zauwazylem, ze w Track Record nie zapisuja sie mecze... wiec zainstalowalem Evolution Patch II i wszystko smiga.
Kilka moich spostrzezen. Moze komus sie przydadza.
Gre zawsze rozpoczynam Ordazami i innymi Castolami. Oby do najblizszego okna transferowego. Najlepiej grac 5 min i jak najmniej przegrywac smile.gif
Staram sie sprzedac wszystkich zawodnikow lub wiekszosc dziadow smile.gif
I to co najbardziej lubie w PESie: zakupy!

ZAWSZE kupuje:

Jo (CSKA Moskwa) - wysoki, szybki i nie patrzcie na max statystyki, bo po 2-3 sezonach jest wysoko ponad kreska i utrzymuje forme 95. I na pierwsza linie go, do ataku!
Aguero - partner dla Jo. Chyba najwyzszy potencjal w grze.
Bendtner - to jest najwiekszy potencjal. MUST HAVE
Shaw - j.w.
Choupo Mouting - tani i bardzo dobry, jk wspomniany Jo. Po 2-3 sezonach 95.
K. Schmeichel - GK, tez jeden z najwyzszych potencjalow.
T. Kroos - j.w.
Bojan Krkic - j.w.

Staram sie zebrac grupe mlodych, perspektywicznych graczy, ktorzy beda rozwalac lige przez najblizszych 10 sezonow smile.gif
Oczywiscie na poczatku trudno bedzie kupic ww. zawodnikow. Dlatego sklad Castolow latwo uzupelnic o:

Odonkor - ksywka "zapitalam i trudno mi sie zatrzymac", swietny do dosrodkowan. Po sezonie bez problemu sprzedajemy go za ok. 6800 pkt.
Donovan - tani jak barszcz, chetnie przychodzi i niezle wymiata.
Ewerthon - j.w.

Schimizu - tego "kurdupla" odradzam. Niezle statystyki i potencjal, ale ten maly konus ma zenujacy Body Balance i miotaja nim jak szmaciana lalka smile.gif

Jak juz wspomnialem wyszukuje w grze zawodnikow o najwiekszym potencjale. Nie bawi mnie posiadanie w skladzie: Ronaldo i innych Dinhow.
Cala frajda stworzyc z 17-latka "maszyne do goli".

Grajac wspomnianymi zawodnikami (do tego solidna obrona,ale tych jest na peczki i tanich) na najwyzszym poziomie, strzelalem po 5-8 goli. Najwiecej udalo mi sie strzelic 10 bramek grajac 10 min. Jo srednio w sezonie zdobywal po ok. 70 goli.

Najwazniejsze parametry: speed i body balance smile.gif
shimoon
Jaki patch polecacie do ML, żeby zawierał wszystkie najlepsze ekipy z aktualnymi składami (np. Evolutionpatch II jest niby OK ale nie ma Matusiaka w Wiśle)
Randone
Evolution Patch II tongue.gif
shimoon
Ale chcę zagrać ML właśnie Wisłą a w składzie nie ma Matusiaka:)
marcin_p
No to sobie go dodaj. Ale masz problem..Matusiak jest w herenveen to znaczy ze nie musisz go tworzyc tylko poprostu go dodaj do Wisły...
shimoon
Czyli nie będzie to zbyt aktualna baza zawodników bo takie same sytuacje mogą być w klubach, których składów dokładnie nie znam. dry.gif
BTW dzięki marcinpiast11 za pomoc w stylu "Ale masz problem.." wacko.gif
marcin_p
Cytat(shimoon @ Apr 8 2008, 20:53:14) *
Czyli nie będzie to zbyt aktualna baza zawodników bo takie same sytuacje mogą być w klubach, których składów dokładnie nie znam. dry.gif
BTW dzięki marcinpiast11 za pomoc w stylu "Ale masz problem.." wacko.gif

Powiniens sie cieszyc ze ci to wytlumaczylem. W Evolution patch wszystkie sklady sa jak najbardziej aktualne bo mialem tego patcha. Pozdro
shimoon
Cytat(marcinpiast11 @ Apr 8 2008, 21:16:18) *
...W Evolution patch wszystkie sklady sa jak najbardziej aktualne bo mialem tego patcha...

Jednak nie wszystkie skoro Matusiak w Holandii laugh.gif
globi
Ja gram fiorentiną 3 sezon na poziomie gry top player , poziom ML średni w pierwszych dwóch sezonach zajmowalem 2 miejsca za newcastle united ale teraz mam nadzieje ze bedzie wkoncu upragnione 1sze miejsce
moj sklad wygląda tak :

---------------CURCI----------------
-----HEITINGA-----LUCIO
M.TAYLOR---------------A.FERDINAND/VANDENBORRE

-------------VERON------------------

----------------------------BARNETTA
------ZICU(polecam)

HALIL------BJELANOWIC/------MUTU
ALTINTOP SCHWARZ(polecam)

rezerwa:
-Bramkarze: Kowalewski i Mustafa
-obroncy :Dainelli , Balzaretti , Pasqual , Upson , Vandenborre lub A. Ferdinand (zalezy kto gra w I skladzie)
-pomocnicy: Tmorautki , Kuzmanowic , Lindgren , Pienaar , Mathias Delgado , dalej nie pamietam tongue.gif
-napastnicy: Yakubu , Schwarz lub Bjelanowic , Seol ki hyeon , Petric , R.Oliveira , dalej nie pamietam

szczególnie polecam : Curciego , Schwarza , Zicu , Barnette , M.Taylora , Halila Altintopa , R.Oliveire (joker) , Schwarza , Petrica(Joker) , Bjelanowica
globi
Cytat(shimoon @ Apr 8 2008, 20:46:47) *
Jednak nie wszystkie skoro Matusiak w Holandii laugh.gif

No a gdzie niby matusiak gra jak nie w Heerenven
Jacmen
W Wiśle gra od dłuższego czasu, widać że niezły z ciebie kibic wink.gif W lutym został wypożyczony na pół roku do Wisły Kraków.
globi
dobra wypozyczony ale jest zawodnikiem heerenven
shimoon
Czy można w ML użyć drużyn z Other C ?
marcin_p
Cytat(shimoon @ Apr 20 2008, 22:01:03) *
Czy można w ML użyć drużyn z Other C ?

Mozna..wystarzczy ze przy rozpoczęsciu ML dasz opjce "zmień" lub "change" (po ang) i wybierasz sobie dowolne druzyny do ML. pozdro
zabekmj23
Hmm u mnie mozna wybierac druzyny tylko z Other A i B z C nie mozna wybierac do ML??Jakis Patch to zmienia?
marcin_p
Cytat(zabekmj23 @ Apr 21 2008, 10:41:42) *
Hmm u mnie mozna wybierac druzyny tylko z Other A i B z C nie mozna wybierac do ML??Jakis Patch to zmienia?

yyy..sory z others C nie mozna grac ML. sorki za pomylke. haha bylem jeszcze spiący rano..
shimoon
To może da się jakoś poprzesuwać dowolnie ekipy z C do A i B i odwrotnie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.