Zaczalem od nowa ML na najwyzszych poziomach all. Wczesniej rozegralem 6 sezonow, ale zauwazylem, ze w Track Record nie zapisuja sie mecze... wiec zainstalowalem Evolution Patch II i wszystko smiga.
Kilka moich spostrzezen. Moze komus sie przydadza.
Gre zawsze rozpoczynam Ordazami i innymi Castolami. Oby do najblizszego okna transferowego. Najlepiej grac 5 min i jak najmniej przegrywac
Staram sie sprzedac wszystkich zawodnikow lub wiekszosc dziadow

I to co najbardziej lubie w PESie: zakupy!
ZAWSZE kupuje:
Jo (CSKA Moskwa) - wysoki, szybki i nie patrzcie na max statystyki, bo po 2-3 sezonach jest wysoko ponad kreska i utrzymuje forme 95. I na pierwsza linie go, do ataku!
Aguero - partner dla Jo. Chyba najwyzszy potencjal w grze.
Bendtner - to jest najwiekszy potencjal.
MUST HAVEShaw - j.w.
Choupo Mouting - tani i bardzo dobry, jk wspomniany Jo. Po 2-3 sezonach 95.
K. Schmeichel - GK, tez jeden z najwyzszych potencjalow.
T. Kroos - j.w.
Bojan Krkic - j.w.
Staram sie zebrac grupe mlodych, perspektywicznych graczy, ktorzy beda rozwalac lige przez najblizszych 10 sezonow

Oczywiscie na poczatku trudno bedzie kupic ww. zawodnikow. Dlatego sklad Castolow latwo uzupelnic o:
Odonkor - ksywka "zapitalam i trudno mi sie zatrzymac", swietny do dosrodkowan. Po sezonie bez problemu sprzedajemy go za ok. 6800 pkt.
Donovan - tani jak barszcz, chetnie przychodzi i niezle wymiata.
Ewerthon - j.w.
Schimizu - tego "kurdupla" odradzam. Niezle statystyki i potencjal, ale ten maly konus ma zenujacy Body Balance i miotaja nim jak szmaciana lalka

Jak juz wspomnialem wyszukuje w grze zawodnikow o najwiekszym potencjale. Nie bawi mnie posiadanie w skladzie: Ronaldo i innych Dinhow.
Cala frajda stworzyc z 17-latka "maszyne do goli".
Grajac wspomnianymi zawodnikami (do tego solidna obrona,ale tych jest na peczki i tanich) na najwyzszym poziomie, strzelalem po 5-8 goli. Najwiecej udalo mi sie strzelic 10 bramek grajac 10 min. Jo srednio w sezonie zdobywal po ok. 70 goli.
Najwazniejsze parametry: speed i body balance