Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oficjalny Patch 1.10
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2
dissident
Time of Release: 23/10/2008

Implementing this update will fix the following problems:

* Problems that affected the game in various game modes when played in a resolution higher than 1280*720.
Once implemented, the game can be played in higher resolutions than the one previosly without the same
problems.

IMPORTANT NOTICE: Please be informed that by implementing the patch, the save file you created in
advance for ""Become a Legend"", ""Champions League"", ""League / Cup"" and ""Master League"" modes may
become unusable.

Finally, we would like to apologize for any inconveniences and confusion caused.

http://dl.konami-europe.net/PES2009Patch110.zip
messjash
No to może tu mi ktoś odpowie.

Czy da rade na tego oficjalnego patcha zainstalować GA Community Patch 0.2??? Czy będzie trzeba czekać aż GA zaktualizuje swój patch żeby można było to zrobić? Sprawdzał już ktoś?
kksm
Czyli, że co poprawia wychodzenie do windy, a nie porawia zacinajacego sie komentatora lol!!!???
Narazie go nie instaluje, bo jezeli dobrze zrozumialem po angielsku to musialbym zaczac moje tryby legendy i ligi mistrzow od nowa, a po za tym mam gammingaccess patcha i to moze cos zesrac.
Kamson
Sprawdził ktoś czy można to instalować na patch od gaminaccess?
geforc
narazie wiadomo tylko tyle , że na piracie nie działą i trzeba na ciastko czekać ...

btw. może mi ktoś , kto ma oryginał , napisać jaką ma wersje pliku settings.exe po zainstalowaniu patcha?? jak ktoś nie wie jak to zrobić , to najechać na ikonke i nic nie naciskać , sekunde poczekać i będzie napisane :]
d(L)u
ja mam oryginal i ten patch wyeliminowal problem wywalania do pulpitu

EjPii
@kksm może masz ripa? Wtedy komentarz się zacina. Poprawia wam błędy ten patch? Bo ja w sobotę kupuje PESa i chce wiedzieć czy warto ? tongue.gif
Venomik
Na piracie tez sie da zainstalowac...wystarczy przed paczowaniem wgrac orginalny(nie cracowany) plik pes2009.exe i miec w daemonie zamontowany obraz z gra:D
geforc
co z tego że się da zainstalować jak włączyć się nie da ... , trzeba czekać na crack nowy do wersji 1.10 tak jak zawsze ...
Venomik
na mini image zamontowanym w daemonie i uruchomionym Yasu normalnie sie gra wlancza:) zawsze mozna tak pograc w oczekiwaniu na witaminke do patcha:D
marcin_p
Sprawdzał już ktos czy jest to kompaktybilne z patchem od gaminaccess? Jesli tak to niech napisze. Pozdro
Venomik
u mnie dziala na gaming access patchu smile.gif
Kubbas
Konami jaja sobie robi ;] Po zainstalowaniu patcha wasze save'y nie będą działały...
messjash
CYTAT(Venomik @ Oct 23 2008, 14:18) *
u mnie dziala na gaming access patchu smile.gif
Mam rozumieć że wcześniej miałeś zainstalowany GA patcha potem 1.10 zainstalowałeś i wszysko ok jest??
A jak to zrobie odwrotnie że wcześniej zainstaluje 1.10 a potem GA to kitserver znajdzie mi patch1.10.exe czy nie ???
Bo cały czas próbuje się tego dowiedzieć.
Venomik
QUOTE(messjash @ Oct 23 2008, 14:32) *
Mam rozumieć że wcześniej miałeś zainstalowany GA patcha potem 1.10 zainstalowałeś i wszysko ok jest??
A jak to zrobie odwrotnie że wcześniej zainstaluje 1.10 a potem GA to kitserver znajdzie mi patch1.10.exe czy nie ???
Bo cały czas próbuje się tego dowiedzieć.

tak mialem wczesniej zainstalowany gamming access patch , wgralem latke 1.10 i gra normalnie sie uruchamia (oczywiscie przez mini image i yasu) , czy faktycznie sajvy nie dzialaja to jeszcze nie sprawdzalem:)
FAZZI
A moje seve-y dzialaja biggrin.gif
maciek_ssi
CYTAT(Kubbas @ Oct 23 2008, 14:20) *
Konami jaja sobie robi ;] Po zainstalowaniu patcha wasze save'y nie będą działały...

Radzę jednak czytać changelogi dokładniej:

CYTAT
Please be informed that by implementing the patch, the save file you created in
advance for ""Become a Legend"", ""Champions League"", ""League / Cup"" and ""Master League"" modes may
become
unusable.

Zresztą save'y ładują się bezproblemowo.
pyjterfcb
Witam. Wie ktos dlaczego po wyjsciu z gry avaast za kazdym razem wykrywa wirusa??? Pewnie mam cracka z wirusem co??
Moze ktos podrzucic cracka bo nie wiem co to za wirus i czy mi jakis szkód nie narobi.
DZIEKI
Kamson
CYTAT(Venomik @ Oct 23 2008, 14:13) *
na mini image zamontowanym w daemonie i uruchomionym Yasu normalnie sie gra wlancza:) zawsze mozna tak pograc w oczekiwaniu na witaminke do patcha:D

Co to jest "Yas"? ;s 

Zrobiłem reinstal PESa, nie wgrywałem cracka, zainstalowałem patch, obraz płyty mam zamontowany a gra nie idzie

//10% za crack'a = wiadomo jaka kopia gry...
Mani3k
donaspl
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 13:33) *
narazie wiadomo tylko tyle , że na piracie nie działą i trzeba na ciastko czekać ...

btw. może mi ktoś , kto ma oryginał , napisać jaką ma wersje pliku settings.exe po zainstalowaniu patcha?? jak ktoś nie wie jak to zrobić , to najechać na ikonke i nic nie naciskać , sekunde poczekać i będzie napisane :]

Wersja 1.0.0.0
Venomik
QUOTE(Kamson @ Oct 23 2008, 14:52) *
Co to jest "Yas"? ;s 

Zrobiłem reinstal PESa, nie wgrywałem cracka, zainstalowałem patch, obraz płyty mam zamontowany a gra nie idzie

Y.A.S.U. to program blokujący zabespieczenie Securoma....poszukaj w goglach najnowsza wersje i wgraj ja do katalogu gdzie jest zainstalowany Daemon tools...w daemonie zamontuj minin image i uruchom yasu(wlącz opcje "cloack") i uruchome gre...wsjo:)
Wookiee
A ja mam calkiem inny problem ;/

sciagnalem update ale gdy chce go zainstalowac wlacza sie tylko instalator ale nie moge dac NEXT bo wszystko sie wiesza i nie reaguje wogole ;/

co to ma byc do h*** nawet patch sie nie chce wgrac
EjPii
Możecie przestać gadać o piratach (aż głupio, że admini na to pozwalają). Kur^^ szkoda wam kasy na grę i jeszcze wymagania "bo mi nie chodzi patch". dry.gif
Kamson
CYTAT(Wookiee @ Oct 23 2008, 15:10) *
A ja mam calkiem inny problem ;/

sciagnalem update ale gdy chce go zainstalowac wlacza sie tylko instalator ale nie moge dac NEXT bo wszystko sie wiesza i nie reaguje wogole ;/

co to ma byc do h*** nawet patch sie nie chce wgrac

Musisz poczekać (troooche). U mnie 8 minut trwało.. ;s

geforc
czyli ten patch nie dodaje większych rozdzielczości :/ jaka lipe kitajce zrobili :x
Wookiee
przeciez patch ten nie ma dodawac nowych rozdzialek tylko pozwolic grac na duzych rozdzialkach bo jak wiadomo gra sie przez to wieszala w turniejach
Venomik
QUOTE(geforc @ Oct 23 2008, 15:13) *
czyli ten patch nie dodaje większych rozdzielczości :/ jaka lipe kitajce zrobili :x

zapewne jakies wieksze zmiany mam nadzieje ze doczekamy sie w tym patchu ktory ma ukazac sie na poczatku listopada ... z tego co konami zapowiadalo ma dodac licencje kilku zespolow hiszpanskich i jakies zmiany w samej rozgrywce...
Wookiee
Venomik do tego czasu bedzie na bank FULL kitserwer i nie nic ten patch sie nie zda

byle tylko gra nie wywalala mi w BaL i CL
geforc
czyli teraz , jak juz zainstalowałem patch , to moge wrzucic to http://rs577.rapidshare.com/files/15432717...09_By_jioc0.rar , i grac np w 1280x1024 bez ryzyka że wywali ??
MaKu23
Czy ten patch poprawia coś, w kwestii płynności powtórek oraz 'scenek' ?
geforc
Venomik , to z yasu i mini image nic nie daje u mnie :]
Venomik
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 15:26) *
Venomik , to z yasu i mini image nic nie daje u mnie :]

dziwne bo umnie śmiga az milo...a jaki masz mini image?? wejdz na "www.mani3k.pl" i pobierz ten fixed image 2...(ja na tym uruchamiam...nie wiem na ktorym ty)

//20% kary za wszystkie twoje posty związane piracką wersją...
Mani3k
Kamson
Venomik odpisz na pw.

Sprawdził już ktoś czy poprawili to wywalanie z gry i  CL i w BaL?
d(L)u
OCB Z TYMI ROZDZIELCZOSCIAMI

U MNIE OD PIERWSZEJ INSTALACJI GRALEM W 1680x1050

A PATCH NAPRAWIL WYWALANIE DO PULPITU TYLKO

????
messjash
CYTAT(d(L)u @ Oct 23 2008, 16:02) *
OCB Z TYMI ROZDZIELCZOSCIAMI

U MNIE OD PIERWSZEJ INSTALACJI GRALEM W 1680x1050

A PATCH NAPRAWIL WYWALANIE DO PULPITU TYLKO

????
Chodzi o to że podobno jak się grało w większej rozdzielczości niż1024x768 do wywalało do windy. Czyli u Ciebie nie wywala po zainstalowaniu patcha więc jest git.
Dzidzia
Mani3k
Koledzy zostali już nagrodzeni za ciągniecie wątku związanego z piracką wersją.
Każdy następny tego typu post zostanie również odpowiednio nagrodzony.

Pozdrawiam
dawid_18
Troszke zawiodłem na tej łatce, bo tak dokładnie nie wiem co ona tutaj dała, ciągle nie można dodać swojej twarzy w trybie become a legend ani nawet w edit, ciekawe po co łatka wyszła, niby dlatego że gra sie restartowała czy coś w tym stylu, ja np. nie miałem takiego przypadku, może dlatego że mam oryginał a może ta łatka powstała tylko dla piratów bo po powyższych odpowiedziach można to wywnioskować, że większośc co tu pisze ma problemy z uruchomieniem gry po zainstalowaniu tej łatki. Nic innego nie pozostało jak czekać na następną sad.gif
messjash
Tak jasne łatka wyszła specjalnie dla piratów. Konami im jeszcze dopłaciło za to że nie kupili gry. Ja mam orginał i mi wywalało do windowsa i ta łatka miała to naprawić. Zresztą Konami opisywało po co jest ta łatka więc nie wiem czego dawid_18 oczekiwałeś. Jeszcze nie sprawdzałem czy łaka działa ale za 2h to zrobie i mam nadzieję że się nie zawiode.
Ot co napisało konami wczoraj:

We have discovered a problem within the PC version of "Pro Evolution Soccer 2009", which affected the stability of various modes in game. The problem has been analyzed and are confirming that a patch will be released on Thursday the 23rd of October 2008.

In the meanwhile we suggest that players who may be affected switch their resolutions to 1280*720 or lower in order to circumvent any sort of instability.

We would like to offer our most sincere apologies to all who have been affected by this, and wish all players lots of fun with PES 2009!
DonKamilo
Witam, mógłby ktoś podesłać pes2009.exe na rapidshare albo coś takiego? Oczywiście z wersji 1.10 smile.gif Panowie admini bądźcie spokojni, to nic związanego z piractwem smile.gif Tylko proszę szybko, będę bardzo ale to bardzo wdzięczny smile.gif
warson
A MI tam od początku Jak mam Pesa Nie wywalało i nie wywala a gram juz z 25 meczy smile.gif wiec leje na ta łatke. Pozdrawiam smile.gif
geforc
mi po 31 meczach wywalilo , wiec nie badz taki pewny ...
DonKamilo
Mógłby ktoś? smile.gif przepraszam za mini dubel, ale naprawde potrzebuje szybko tego pliku...
CYTAT(DonKamilo @ Oct 23 2008, 16:58) *
Witam, mógłby ktoś podesłać pes2009.exe na rapidshare albo coś takiego? Oczywiście z wersji 1.10 smile.gif Panowie admini bądźcie spokojni, to nic związanego z piractwem smile.gif Tylko proszę szybko, będę bardzo ale to bardzo wdzięczny smile.gif
Credt
CYTAT(DonKamilo @ Oct 23 2008, 17:05) *
Mógłby ktoś? smile.gif przepraszam za mini dubel, ale naprawde potrzebuje szybko tego pliku...

Gdybyś miał oryginała to byś sobie z płytki ściągnął wink.gif Więc nie wymyślaj, że to nic związanego z piractwem laugh.gif
DonKamilo
Po prostu nie mam płytki przy sobie... Brat wziął na studia wink.gif A potrzebny mi, bo sobie przez przypadek usunąłem :/
EjPii
No to brat ci wyśle/ wstawi na rapida.
Oskarek_89
szczerze to nie wiem skad u was te problemy... gralem juz tyle meczy i nic twarz swoja normalnie moge dodac w EDIT zero wieszania wywalania do pulpitu i bez patcha smile.gif
DonKamilo
Heh, nie ma to jak miła i szybka pomoc jak jej potrzeba...
dawid_18
Oskarek_89 a nie masz takiego przypadku, ze jak chcesz dodac swoje zdjecie to to nic ci sie nie pokazuje tylko pusty obraz z napisem edit i nic nie mozesz zrobic bo u mnie wlasnie tak jest.
Hemon
Ku......a mac panowie mam oryginalna wersje i po zainstalowaniu tej latki nie chce mi sie zainstalowac kitserver bo wyskakuje blad ze plik exe nie wyglada na plik pes 2009 lub pes 2009 demo tez tak macie? sciagnalem kitserver 8.0.7 i jak tu sie nie wkur.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.