Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hyper League Patch
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2008 > Grafika > Inne
Stron: 1, 2
herubq3
ja wszystkiego nie gromadze zapytajcie jego
ZGRywus
Kettger, może jakieś info, co będzie w tym patchu ? lub jakieś screeny biggrin.gif?
plny
Jakoś nie chce mi sie wierzyć w tą hale

__SaNd1__
a czy bedom stadiony prez kitserver ? biggrin.gif
__SaNd1__
kilka dni juz niema zadnego info co sie dzieje z tym patchem jakisz filmik przynajmijej morze dostaniemy tongue.gif rolleyes.gif
Fallen
Sand..Edytuj posty i poświęć czas nauce ortografii, bo nie pisze się bedom, a BĘDĄ. Jestem bardzo ciekaw czy ten pacz okaże się lepszy od OE.
herubq3
Ja nie napalam sie na niego już po co komuś hala do fustalu ja juz mam pobrałem sobie
a poza tym to samo co w innych patchach
krzychu117
on jest z Bułgarii mistrzu
__SaNd1__
CYTAT(krzychu117 @ Jul 20 2008, 16:27) *
on jest z Bułgarii mistrzu

napol polakiem mieszkam w bulgarii smile.gif i pisze tak jak moge dobrze ze przynajmej mnie rozumiom ludzie na forum biggrin.gif tongue.gif
__SaNd1__
no jescze 1 miesioc i chyba we wrzesniu wyidzie tak oczekiwany patch mam nadzieje biggrin.gif tongue.gif wink.gif
EDIT:
A czy bedom nowe kitsy na sezon 2008/2009 w tym patchu ? moze glupie pytanie ale bym chcial wiedziec czy bedom nowe kitsy smile.gif
__SaNd1__
Som jakiesz informacie na temat Hyper League Patcha huh.gif Jak ktos ma to niech pisze juz nie moge sie doczekac tongue.gif
unikat
Prace nad patchem zostały wstrzymane i patch zostanie wydany do gry Pes 2009 wink.gif
luigi7
xDDD:D dobre;D od dawna wiadomo, ze ten kettger srettger czy jak mu tam, to bajkopisarz więc ludzie nie ma na co czekaćsmile.gif
Kettger
Official Press Release - Hyper League Patch delayed ! Kettger announced - HLP will be for PES 2009 !

HLP 2009

More quality, more fun - only for you.

CYTAT(luigi7 @ Aug 18 2008, 16:07) *
xDDD:D dobre;D od dawna wiadomo, ze ten kettger srettger czy jak mu tam, to bajkopisarz

Trafiłeś w sedno, gdyż studiuję dziennikarstwo. tongue.gif

CYTAT
więc ludzie nie ma na co czekać smile.gif

Ostatecznie postanowiłem wstrzymać się do wydania PESa 2009, który ma być (podobno) bardziej zoptymalizowany, bowiem przy tak niedopracowanym silniku PESa 2008, włączając dodatkowo HDR-y gra poszła płynnie tylko na jednej z pięciu maszyn, na których sprawdzałem patcha. Dla rozwiania wszelkich wątpliwości, jest to maszyna wyposażona w procesor Core2Quad , cztery gigabajty pamięci operacyjnej oraz potężną kartę graficzną GeForce 9800GTX. Na wszystkich pozostałych maszynach gra albo nie działała płynnie, albo w ogóle się nie uruchamiała, a były to maszyny bardzo profesjonalne pokroju GeForce8600GTS z 1,5GB Ramu. Owszem, przy wyłączeniu tych bajerów gra zaczyna chodzić płynniej, ale wątpię, aby ktoś chciał rezygnować z takich dobrodziejstw. Dlatego też odkładam patcha do momentu wypuszczenia narzędzi pozwalających wgrać grafikę z poprzedniej edycji i liczę na zrozumienie. Teraz i tak nie ma to sensu, gdyż w chwili obecnej patcha z HDRem odpaliłoby może 10-15% forumowiczów, z czego większość miałaby mocne spowolnienia.

PES 2009 to większe możliwości - wgrywanie piosenek, przyśpiewek, elektroniczne bandy, większa ilość polygonów... to wszystko składać się będzie na jakość HLP 2009.

Coming soon !
Kamlot
To może wrzuć jakieś screeny lub filmik z tego patcha na tym kompie z 9800gtx.
Kettger
CYTAT(Kamlot @ Aug 18 2008, 17:41) *
To może wrzuć jakieś screeny lub filmik z tego patcha na tym kompie z 9800gtx.

Niestety, ale nie mam w grze takiej płynności, żeby zrobić filmik chociażby z 25FPS. No chyba, że interesuje Cię pokaz slajdów. A screeny mogę pokazać, tylko po co? Przecież były już na poprzednich stronach.

Gdy zaopatrzę się w nowszą kartę graficzną (GTX 260 lub 280) wtedy zrobię video. Na razie mogę wrzucić screeny, jeśli chcecie. Tylko proszę mi powiedzieć z czym mają być. :]
oposq3
screeny chciałbym zobaczyć z menu i z hali
Kettger
http://pl.youtube.com/watch?v=EhYlHgBala8

Udało mi się jakimś cudem zrobić filmik... ale nie proście już o więcej, bo i tak wystarczająco się z tym namęczyłem - video bez kompresji zajmowało ponad 1GB...

Bandy i komentarz - pierwsze będą już w 2009 (elektroniczne), drugiego mi nie dostarczono, więc cóż mogę zrobić? ;P
Qrk
Scoreboard ESPN troszke nie pasuje do loga NSport...
Kettger
CYTAT(XxKuRkAxX @ Aug 19 2008, 09:42) *
Scoreboard ESPN troszke nie pasuje do loga NSport...

Po co oglądasz starego trailera? tongue.gif
oposq3
wiec wszystko co było dotychcasz w pes 2008 bedzie w pes 09 ?
Kettger
CYTAT(oposq3 @ Aug 19 2008, 09:55) *
wiec wszystko co było dotychcasz w pes 2008 bedzie w pes 09 ?

Będzie znacznie więcej. wink.gif
Orange_91
Nie uważasz, że przez HDRy gra za bardzo sie świeci? Przykładowo herby przed rozpoczęciem meczu świeciły się strasznie i nie wyglądało to za ciekawie. Myślę, że te HDRy to niepotrzebna sprawa bo jeszcze nie widziałem piłkarzy wychodzących na murawę, którzy świecą sie jak lampy. To jest gra piłkarska a nie jakiś gra FPS.
Kettger
CYTAT(Orange_91 @ Aug 19 2008, 10:09) *
Nie uważasz, że przez HDRy gra za bardzo sie świeci? Przykładowo herby przed rozpoczęciem meczu świeciły się strasznie i nie wyglądało to za ciekawie. Myślę, że te HDRy to niepotrzebna sprawa bo jeszcze nie widziałem piłkarzy wychodzących na murawę, którzy świecą sie jak lampy. To jest gra piłkarska a nie jakiś gra FPS.

Hm... a czy nie po to właśnie są HDRy? ;]
barman_2000
mnie też sie nie podoba te oświetlenie, wyglądaja jak jakies latarnie wink.gif
Kettger
CYTAT(barman_2000 @ Aug 19 2008, 10:43) *
mnie też sie nie podoba te oświetlenie, wyglądaja jak jakies latarnie wink.gif

W takim razie postaram się obniżyć kilka parametrów.
Kettger
http://img246.imageshack.us/img246/5686/hlpscreenyw5.png

http://img176.imageshack.us/img176/3707/hlpbluref4.png

Przy takim ustawieniu gra działa w miarę płynnie na komputerze z 2GB Ram oraz GeForce 8800GT. Na 8600GTS ujdzie, ale nie polecałbym na dłuższą metę, gdyż karta może się nagrzewać.
oposq3
Sharkerblue oraz ja zgłaszam się do pomocy w hlp w pes 2009:)
Kettger
CYTAT(oposq3 @ Aug 27 2008, 14:22) *
Sharkerblue oraz ja zgłaszam się do pomocy w hlp w pes 2009:)

Bardzo chętnie Was przyjmę. A w czym możecie pomóc? ;]
oposq3
kitsy,menu,OF,scoreborad,intro,i inne elementy graficzne również soundtrack
Kettger
Soundtrack sam zrobię, a reszta ok.
oposq3
to bedziemy robić do pes 2009 tak ?
Kettger
CYTAT(oposq3 @ Aug 29 2008, 17:32) *
to bedziemy robić do pes 2009 tak ?

Dokładnie. smile.gif
oposq3
Moze jakaś nazwa do teama będzie np. Hyper League Team
Kettger
CYTAT(oposq3 @ Aug 30 2008, 19:42) *
Moze jakaś nazwa do teama będzie np. Hyper League Team

Dobry pomysł. smile.gif

Jeśli chcecie, mogę zrobić intro teamu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.