[center] Witam ! [center]
Ostatnio zrobilem sobię po raz kolejny małą przerwę, jeżeli chodzi o edycję Pro ..
Wytłumaczenie moje zapewne będzie brzmiec banalanie - brak czasu .
No tak

Brak czasu .. Dużo zajęc... Czy też może mały brak chęci na edytowanie stadionów..
Teraz jednak z zbyt dużego przylotu czasowego - wracam do fachu ;p
Kontynuuje edycję stadionów światowych (for Pes 6 oczywiscie ) ..
Na pierwszy odstrzał idą stadiony dwóch Europejskich gigantów -
Chelsea Londyn - Stamford Bridge oraz
Real Madryt - Santiago Bernabeu - dwie edytowane wersję to wersje
ligowe (ligue) Pare słów o kombinacjii ..
Ze stadionem Królewskich ( byc moze nie ze stadionem, jak z samą murawą) - był od początku istnienia w Pro 6 - problem ..
Jak wiadomo, stadiony z Konami mają niestety to do siebie, że bardzo mało po zmianie "alpha texture" (styl murawy ) - czyli szablon trawy (pasy, kraty itp) - bardzo mało jest ten styl widoczny..
Dlatego gdybyśmy dali obojętnie jaki styl (na palecie RGB - ponieważ na indexie wgrac się nie da) to po prostu trawa była by całkowicie prosta (bez stylu ) - co raczej nie wygląda zbyt apetycznie
Styl byłby jedynie widoczny pod pewnym kątem (ale to już raczej sprawa mało ważna) .. .
Dlatego też proszę się nie dziwic, że trawa ta wygląda właśnie tak a nie inaczej ..
Sam przyznaje, że nie jest to rewelacja, ale wydaje mi się, że jest to najlepsza trawa jaką przyszło nam ujrzec na SB w Pro 6.
Robiłem ją na stylu macierzystym (tym, który wciepał KONAMI ) ..
Myśle, że kolory są w miare żywe, więc chociaż troche trawa się spodoba (mnie osobiscie pasuje, ponieważ zdaje sobie sprawe, że lepszej murawy zrobic sie nie da (na stadionie od KONAsa oczywiscie )

..
[/center]
Drugim obiektem jest jak już wspominałem Stamford Bridge ..
Stadion również oczywiście robiony przez grupę KONAMI .
Więc jak i wcześniej, od razu warto sobie przypomniec, że style muraw na tych stadionach są praktycznie całkowicie nie widoczne..
Na stamford zmieniłem kilka elementów..
Typu oczywiscie trawa, styl murawy (jakoś się udało ten wciepac.. ) - siatki oraz scoreboard (tablica świetlna) .
Osobiscie również uwazam tę wersję za najbardziej podchodząca ;-) [/center]
Mały preview obu aren :
ENG - Stamford Bridge, London - Ligue Version

Jak i również troszkę bardziej przybliżyłem wygląd trawy na angielskich boiskach, kiedy zawodnikom przychodzi grac na deszczu ..

ESP - Santiago Bernabeu, Madrid (Ligue Version )

DOWNLOAD :
[SS] DOWNLOAD
[SS] DOWNLOADOgólnie jestem średnio zadowolony z tych prac..
Jednak biorąc pod uwagę to, że zająłem się stadionami od Japończyków - to myśle, że wyglad trawy tak bardzo az nie odraża