Windziak
May 27 2008, 21:48
"Czerwono mi..."
Wisła Kraków - Panathinaikos Ateny 0:0
czerwone kartki:
27' Jirsak (Wisła)
34' Piotr Brożek (Wisła)
Krótko należy podsumować ten mecz: jedna, wielka kopanina! Bardzo mało składnych akcji. Dużo fauli, czego efektem były czerwone kartki dla Wiślaków. Trzeba jednak dostrzec siłę Wisły. Grali w 9 niemal przez cały mecz i nie dali sobie strzelić bramki. Sami jednak, również nie potrafili pokonać Arkadiusza Malarza i mecz zakończył się wynikiem 0:0.
Besiktas wygrał swój mecz i zespoły zrównały się punktami. Lepszy bilans bramek ma jednak Wisła i to ona na 2 kolejki przed końcem jest liderem!
Windziak
May 27 2008, 22:20
"Wymęczone 1:0... Mistrzostwo coraz bliżej!"
Wisła Kraków - Korona Kielce 1:0
78' Niedzielan (1:0)
Znów Wisła nie spełniła oczekiwań swoich kibiców. Znów Wisła zagrała przeciętny mecz. Znów Wisła wymęczyła zwycięstwo... ALE! Jest już o krok od Mistrzostwa Ligi D! Besiktas również wygrał swój mecz (2:1 z Legią) i oba zespoły mają po 65 pkt, ale to Krakowianie są bliżej końcowego sukcesu.
Najważniejsze akcje z meczu:
26.minuta, Paweł Sobolewski wychodzi na czystą pozycję... strzela... Broni Pawełek!
28.minuta, znów Kielczanie. Rzut rożny, dośrodkowanie, głową uderza Edi Andradina... POPRZECZKA!
41.minuta, ponownie Korona. Ponownie Edi... Strzał... Broni Pawełek!
45.minuta, pierwsza składna akcja Wisły. Uderza Niedzielan.. lepszy jest tym razem Mielcarz!
68.minuta, strzał Pawła Sobolewskiego... SŁUPEK RATUJE WISŁĘ!
78.minuta, kilka minut wcześniej na boisku pojawił się Kmiecik. Teraz prowadzi piłkę, na czystą pozycję wychodzi Niedzielan. Kmiecik zgrywa piłkę do "Wtorka" a ten bez namysłu uderza! GOOOOOOOOL!! Piłka grzęźnie w siatce Kielczan!
82.minuta, Wisła nie zwalnia tempa. Znów Niedzielan, ale tym razem Mielcarz kapitalnie!
Windziak
May 27 2008, 22:41
"Zapowiedź ostatniej kolejki..."

Powyżej przedstawione są pary ostatniej kolejki spotkań Ligi D.
Windziak
May 27 2008, 23:11
"Za kilka dni start okienka transferowego! Wisła ustaliła plan na sezon przygotowawczy!"
Już za parę dni otwarte zostanie letnie okienko transferowe. Pewnym jest, że krakowska Wisła ma w zamiarze sprowadzenie kilku bardzo dobrych zawodników, aby liczyć się w europejskich pucharach.
Wybrano już także 5 rywali podczas letniej przerwy. Są to: Szachtar Donieck, Atletico Madryt, FC Basel, Manchester City oraz Bayern Monachium.opisy transferów jutro
Windziak
May 28 2008, 16:23
Przegląd Sportowy zamieścił wywiad z Maciejem Skorżą, w którym pyta trenera o plany na najbliższą przyszłość.
PS: Trenerze, jakie Wisła ma plany na najbliższy sezon?
Maciej Skorża: Zależy jak na to patrzeć. Na pewno będziemy chcieli obronić tytuł mistrza Ligi D, jednak oczywistym jest, iż będzie to jeszcze trudniejsze niż jego zdobycie. Jeśli zaś chodzi o europejskie puchary to na razie nie będę się wypowiadał, gdyż szykują się dość spore zmiany kadrowe i ciężko póki co, ocenić sytuację.
PS: A wiadomo coś na temat tego, jacy zawodnicy mogliby odejść z Wisły?
Maciej Skorża: Raczej przesądzone jest odejście Radka Sobolewskiego. Możliwe, że odejdzie Jean Paulista, a także któryś z naszych juniorów.
PS: Wobec tego, kto zasili Białą Gwiazdę latem?
Maciej Skorża: Wiemy, że do porozumienia nie doszli Kuba Błaszczykowski i Borussia Dortmund. Będziemy chcieli zaproponować mu powrót do Wisły, a on jest tym dość poważnie zainteresowany. Wiadomo - chcemy nadal Majewskiego, Gargułę oraz Golańskiego. Z tego co nam wiadomo - Golański również nie przedłuży kontraktu ze Steauą. Jacek Bednarz chce również wysłać ofertę do jakichś juniorów - na liście widnieją nazwiska: Hoekstra i Alexeev. No i jest kilku wolnych zawodników, np. Kaźmierczak, Nuno Valente, Surdu czy Purovic. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Windziak
May 28 2008, 16:26
"OKNO TRANSFEROWE - OTWARTE!"
Już w pierwszym tygodniu okienka transferowego, krakowska Wisła wysłała oferty do Hoekstry, Alexeeva, Park Jin Sunga, Majewskiego oraz Garguły. Ciekawe, czy któryś z tych piłkarzy zasili zespół Białej Gwiazdy?
Windziak
May 28 2008, 16:30
"MAJEWSKI W WIŚLE! OFERTY DLA SMOLARKA, GOLAŃSKIEGO I ... BŁASZCZYKOWSKIEGO!"
No i stało się, drugi tydzień okna transferowego przyniósł Wiśle dwóch nowych zawodników. Obok wspomnianego Majewskiego, Wisłę zasilił Alexeev. Z tego, co również wiadomo, Biała Gwiazda wysłała swoje oferty kontraktów dla Błaszczykowskiego, Smolarka oraz Golańskiego.
Wisła rozegrała również pierwszy przedsezonowy mecz. W Krakowie zremisowała z Szachtarem Donieck 1:1. Gola dla Białej Gwiazdy zdobył Paweł Brożek.
Windziak
May 28 2008, 16:34
"WIELKI POWRÓT! GOLAŃSKI W WIŚLE!"
Kolejny tydzień transferowych zawirowań i kolejne wspaniałe dni dla Wisły Kraków! Z Białą Gwiazdą kontrakty podpisali Jakub Błaszczykowski oraz Paweł Golański!
Jacek Bednarz wysłał także zapytanie do Przemysława Kaźmierczaka oraz ... NUNO VALENTE! Obaj bowiem są w tej chwili bezrobotni.
W Krakowie również odbył się drugi przedsezonowy sparing. Rywalem Wisły było Atletico Madryt. Mecz był jednak dość bezbarwny i zakończył się remisem 0:0.
Windziak
May 28 2008, 17:09
"Kaźmierczak i gwiazda portugalskiej piłki nie dla Wisły... Oferty dla Sobolewskiego!"
Niestety, Wisła Kraków nie pozyskała ani Przemka Kaźmierczaka, ani Nuno Valente. Powodem były zbyt niskie pieniądze oferowane za tych dwóch graczy.
Do Krakowa spłynęły oferty dla niektórych zawodników Białej Gwiazdy. Oto one:
Sobolewski - Racing Santander, Man.City, Lille
Paulista - Werder Brema, Zenit oraz oferta wymiany Nakamura za Paulistę z Celtiku.
Jarosiński - oferta wymiany Tainio za Jarosińskiego
Kowalski - Lille, Legia i Zenit
Szabat - wymiana Pedro Mendes za Szabata
Kmiecik - FC Basel
Najbardziej prawdopodobne wydaje się więc dojście do skutku transferów wymiennych...
Windziak
May 28 2008, 17:13
"Odejście Sobolewskiego! Trzech nowych Wiślaków!"
Radosław Sobolewski nie jest już piłkarzem Wisły Kraków. Jego nowy pracodawca to francuskie Lille!
Doszło również do trzech fascynujących transakcji wymiennych! Paulista, Jarosiński i Szabat zostali zamienieni na Nakamurę, Tainio oraz Pedro Mendesa! To kolejne wzmocnienia Białej Gwiazdy w kontekście walki o Ligę Mistrzów!
Wisła rozegrała kolejny mecz przedsezonowy. Tym razem rywalem było FC Basel. Spotkanie zakończyło się wynikiem 2:1 dla Szwajcarów. Gola dla Wisły strzelił Boguski.
Windziak
May 28 2008, 17:17
"Krychowiak w Wiśle?"
No i doczekaliśmy się oferty dla młodziutkiego Krychowiaka. Zobaczymy, czy zasili on krakowską Wisłę.
Do Krakowa zjechał Manchester City. W sparingu między Wisłą a zespołem z Anglii padł remis 0:0.
Windziak
May 28 2008, 17:23
"Krychowiak piłkarzem Wisły!"
Były zawodnik Bordeaux, Bartosz Krychowiak, podpisał kontrakt z Białą Gwiazdą.
Do Wisły spłnęły oferty dla:
Jirsak (Bayern Monachium, Olympiakos, Groclin)
Mączyński (Wolfsburg, Górnik)
Niedzielan (PSV, Dortmund, Porto)
ale prawdopodobnie żaden z tych piłkarzy nie odejdzie.
Wisła również wysłała pisma do piłkarzy Surdu i Purovic w sprawie podpisania kontraktu. Oferty te zostały zaakceptowane!
Ostatni mecz przedsezonowy Wisły, w którym rywalem Białej Gwiazdy był Bayern Monachium, zakończył się remisem... Znów 0:0.
Windziak
May 28 2008, 18:46
Kadra Wisły Kraków na obecny sezon:
TRENER
Maciej Skorża
BRAMKARZE
81 - Pawełek
1 - Cebanu
12 - Juszczyk
OBROŃCY
6 - Głowacki
25 - Cleber
15 - Junior Diaz
8 - Piotr Brożek
3 - Ivan Hurtado
13 - Kokoszka
4 - Baszczyński
24 - Kowalski
26 - Golański
POMOCNICY
20 - Cantoro
2 - Pedro Mendes
21 - Łobodziński
17 - Zieńczuk
22 - Błaszczykowski
10 - Tainio
7 - Nakamura
19 - Majewski
14 - Krychowiak
11 - Alexeev
29 - Mączyński
16 - Jirsak
NAPASTNICY
23 - Paweł Brożek
9 - Boguski
18 - Niedzielan
40 - Dudu
5 - Andre
28 - Purovic
31 - Kmiecik
30 - Surdu
potter
May 28 2008, 19:33
Moim zdaniem coraz gorzej Ci to idzie
Tzn na pcozatku jeszcze bylo fajnie, ale terraz podkreciles tempo, az to sie zaczynba robic slodkonudne. Radzilbym Ci wychamowac
No i transferow tak duza liczba jest na serio nieprawdopodoba, malo realistycznie sie zachowales, ale w sumie to Twoja sprawa
Windziak
May 28 2008, 19:44
Wiesz.. ty zupełnie zrezygnowałeś.. więc komenty, że robi się słodkonudne i niefajne myślę są zbędne.
Owszem, opisy meczów są krótsze, ale jest to spowodowane - małą atrakcyjnością spotkań oraz brakiem czasu wychwytywania wszystkiego co istotne (o ile strzał 7 metrów obok bramki można uznać za istotny). Mogę sobie jeszcze zarzucić brak screenów ale je wrzucę w odpowiednim czasie (tj jutro).
Jeśli zaś chodzi o liczbę transferów - jeśli budżet po 1.sezonie grania, z 7500 robi się na 40000+, dzięki transferom w drugą stronę i wiadomo wygrywanym meczom, a przy tym piłkarze których sprowadzam są yyy... za darmo? Bo tak było z Błaszczykowskim, Golańskim, Puroviciem, Surdu, Krychowiakiem i Alexeevem, a reszta to po prostu wymiana proponowana z innych klubów, za nazwijmy to "psie pieniądze" z mojej kieszeni, to czemu nie skorzystać? Poza tym odszedł niejaki Sobolewski, a za niego wpadło 3000. I na ten moment po zapłaceniu pensji graczom zrobiło się hm... 28000, więc nie jest to aż takie niemożliwe...
potter
May 28 2008, 19:51
LOL, po 1 napisalem czemu zrezygnowalem, a po drugie pomyslalem sobie ze pewnie gralbym szybko jak ty, i by siu znudzilo jak Twoje
Co do transferow do zle mnie zrozumiales, nie chodzi mi o realizm w grze, tylko czy np teraz latem prawdziwy Skorża kupi tylu graczy do Wisły? NIE! Wiec mowie w tej kwestii w mojej opinii przesadziles, ale rob co chcesz
Windziak
May 28 2008, 19:59
Ale kolego mi sie to nie znudziło. Twoja rezygnacja była umotywowana jedynie faktem, że wyszedł OE Patch 4.0, co generalnie nie jest żadnym powodem do 'niepisania'. Zresztą to twoja sprawa czy piszesz czy nie. Ja piszę bo chcę i służy mi to jako ćwiczenie warsztatu. Lubię krytykę jeśli jest ona nazwijmy to - UZASADNIONA.
Przecież oczywistym jest, że Skorża tylu transferów nie zrobi, bo nie on zarządza kasą ... ;] Gdyby Bodzio C. nie szczędził i powiedział otwarcie - chcemy awansować do LM - to pewnie by rzucił te parę mln Euro .. ;] Przecież stać go na to .. ;] A ja zrobiłem te transfery, bo chce zabrnąć dalej niż faza grupowa ;].
Poza tym, skąd pewność, że gdyby przypuśćmy hipotetycznie, Wisła weszła do LM i pokazała się z dobrej strony, to że niektóre klasowe zespoły nie chciałyby zrobić wymiany, tudzież wykupywania jej piłkarzy? A za zarobione pieniądze ta mogłaby nakupić piłkarzy, którzy się jej przydadzą... W sumie gadka nie ma sensu. Może nie było to zbyt realne, ale jak zauważyłeś zimą zrobiłem tylko dwa transfery i jeszcze mi Dudka i Matusiak ubyli, więc trzeba było nieco zainwestować.. ;]
Windziak
May 28 2008, 20:41
Aha i co ważne.. ;] Piszę żeby nie było, zmieniam jedno z ustawień:
CZAS JEDNEJ POŁOWY - 15 minut
marcin_p
May 28 2008, 20:45
CYTAT(Windziak @ śro, 28 maj 2008 - 21:45)

Aha i co ważne.. ;] Piszę żeby nie było, zmieniam jedno z ustawień:
CZAS JEDNEJ POŁOWY - 15 minut

Czyli teraz bedzie grał mecze po 30 minut?? łooo troche sporo chyba co? Tak naweiasem to bardzo dobre transfery.
Windziak
May 28 2008, 21:14
Tak to grałem 10 minut razy 2 (czyli 20min) i czasem mecze były nudne, gdzie oddawało się po 1-2 strzały godne uwagi... zauważyłem, że niektórych irytuje monotonia więc postanawiam to zmienić, a wiadomo, że gdy jest więcej czasu to i rywal więcej może zdziałać, a gol stracony w ostatnich minutach nie przekreśla szans. Zresztą jak grałem EURO to od 1/4 tak właśnie było

Czasem za dużo goli padało jedynie
marcin_p
May 28 2008, 21:16
CYTAT(Windziak @ śro, 28 maj 2008 - 22:18)

Tak to grałem 10 minut razy 2 (czyli 20min) i czasem mecze były nudne, gdzie oddawało się po 1-2 strzały godne uwagi... zauważyłem, że niektórych irytuje monotonia więc postanawiam to zmienić, a wiadomo, że gdy jest więcej czasu to i rywal więcej może zdziałać, a gol stracony w ostatnich minutach nie przekreśla szans. Zresztą jak grałem EURO to od 1/4 tak właśnie było

Czasem za dużo goli padało jedynie

No własnie..te wyniki po 5-3 to troche takie hokejowe. Ale graj sobie jak chcesz. Ja gram np 10 minut cały mecz i mi to wystarcza. Czekam juz na inauguracje sezonu.
Windziak
May 28 2008, 21:20
Zresztą zobaczymy, jak się będzie nierealnie robiło to wrócę na 10 min

btw. to sam się nie mogę doczekać rozpoczęcia sezonu

tylko nie bardzo mam kiedy... ;]
Windziak
May 29 2008, 22:56
"Fatalny początek! Gwiazdy zawodzą!"
Wisła Kraków - Rangers FC 1:2
11' Faye [k.] (0:1)
42' Cousin (0:2)
44' Łobodziński (1:2)
czerwone kartki: 11' Kokoszka, 28' Boguski
Źle zaczął się nowy sezon Ligi D dla Białej Gwiazdy. Już w pierwszej kolejce Wisła doznała porażki z Rangers FC. Szkoci jak sami zapowiadali, przyjechali po zwycięstwo i cel osiągnęli. Jedyne co potrafili gwiazdorzy z Wisły to faulować. Dwie czerwone kartki, wiele nerwów i głupich przewinień nie mogło dać pozytywnego rezultatu. A przede wszystkim mądrość Rangersów była głównym powodem, dla którego Wisła została całkowicie zneutralizowana.
Najważniejsze fragmenty meczu:
11.minuta. Atak gości. Cousin wychodzi na pozycję sam na sam z Pawełkiem. Strzela, ten dość niefortunnie interweniuje i Cousin znów jest przy piłce. W polu karnym fauluje go Kokoszka! Arbiter nie ma wątpliwości: RZUT KARNY I CZERWONA KARTKA dla młodego obrońcy Wisły!
Do piłki podchodzi Faye. Strzał w środek bramki i GOOOL! 1:0 dla Rangersów! Szkoccy kibice tryumfują.
18.minuta, w końcu działa Wisła. Świetne spotkanie rozgrywał Łobodziński. Tym razem jednak jego strzał minął bramkę Neila Alexandra.
23.minuta, znów Łobodziński. Uderzenie z bardzo ostrego kąta... piłka odbija się od poprzeczki i opuszcza plac gry.
28.minuta, bezmyślny faul Boguskiego. Zawodnik Wisły już wcześniej oglądał żółtą kartkę, a teraz sędzia pokazuje mu kolejny kartonik tego koloru, co wiąże się z faktem, że od tego momentu gospodarze grają w 9!
Rangersi mądrze rozgrywają swoje akcje ofensywne, kontrolują przebieg spotkania.
42.minuta, akcja skrzydłem, piłkę prowadzi Nacho Novo. Dośrodkowanie, głową strzela Cousin i 2:0!!! Wydaje się, że jest po meczu!
44.minuta, Wisła odpowiada natychmiastowo. Indywidualna akcja najlepszego wśród Wiślaków "Łobo". Bardzo mocny strzał z 19 metrów i BRAMKA!!! Już tylko 2:1 prowadzą goście. Wisła idzie za ciosem!
45.minuta, tym razem swoich sił próbuje Paweł Brożek. Jednak na próżno, akcja szybko przerwana przez defensywę Rangers. Sunie kontratak gości. Dośrodkowanie Nacho Novo, głową uderza Cousin... OBOK! I koniec 1.połowy...
2.część meczu była zdecydowanie gorsza od pierwszej. Mieliśmy do czynienia z walką w środku pola. Rangersi kontrolowali boiskowe wydarzenia, niemal na nic nie pozwalając Wiśle. Dowieźli swoje 2:1 i dość nieoczekiwanie pokonali Mistrza Ligi D.
Po 1.kolejce Wisła zajmuje dalekie 10.miejsce. Rangersi z kolei ex aequo z Zenitem St. Petersburg okupują 4.lokatę. Liderem Ajax Amsterdam.
Zdjęcia:

TABELA PO 1.KOLEJCE:
Windziak
May 29 2008, 22:57
Oprócz tego meczu, rozegrałem jeszcze dwa, no i moje obawy co do kuriozalnych wyników w meczu 2x15 minut póki co się nie sprawdzają

Na 3 kolejki średnia bramek na mecz w moich potyczkach to 3,33
Windziak
May 30 2008, 11:34
"Słabo... Bardzo słabo!"
Korona Kielce - Wisła Kraków 1:1
6' Jirsak (0:1)
37' Gutierrez (1:1)
W 1.kolejce Wisła zawiodła szczególnie wynikiem, ale tłumaczono to grą niemalże przez cały mecz w osłabieniu. Teraz w 2.meczu, Biała Gwiazda znów nie pokazała się z dobrej strony. Mimo, że prowadziła, nie potrafiła strzelić kolejnych bramek. Po raz kolejny rozczarowali napastnicy.
Najważniejsze akcje meczu:
6.minuta, Piotr Brożek ostrym wślizgiem odbiera piłkę Pawłowi Sobolewskiemu. Zagrywa w pole karne, gdzie jest Jirsak... Czech dopada piłki i pokonuje Kowalewskiego! 1:0 dla Wisły!!
Po tym golu mecz się nieco wyrównał. Oglądaliśmy walkę w środku pola.
30.minuta, atak Wisły. Niedzielan... strzał... OBOK!
37.minuta, jedna z nielicznych akcji Korony. Błąd obrony Wisły, Gutierrez wychodzi na czystą pozycję, strzela... 1:1!
Pierwsza połowa dobiegła końca.
Na drugą, Biała Gwiazda wyszła bardziej zmotywowana. Widać było, że chcą zwycięstwa. Korona świetnie się broniła.
51.minuta.. Jirsak potężnie strzela... Piłka leci ponad bramką!
69.minuta, chyba najlepsza okazja w tej części meczu. Łobodziński strzela, broni Kowalewski... Dobija Dudu... OBOK!
88.minuta, kontra Kielczan. Gutierrez pędzi z piłką.. strzela.. minimalnie OBOK!
89.minuta, znów napór Wisły... Łobodziński do Niedzielana... ten uderza... BRONI KOWALEWSKI!!!
Ostatnia akcja meczu. Tainio strzela... fantastycznie Wojciech Kowalewski!
Po tym meczu, Wisła spadła na 13.miejsce. A w następnej kolejce do Krakowa zjeżdża Ajax Amsterdam...
Zdjęcia z meczu:

TABELA PO 2.KOLEJCE:

Windziak
May 30 2008, 14:33
"Nadal bez zwycięstwa..."
Wisła Kraków - Ajax Amsterdam 2:2
1' Paweł Brożek (1:0)
7' Rommedahl (1:1)
12' Rommedahl (1:2)
70' Paweł Brożek (2:2)
Mecz z Ajaxem był chyba najlepszym z dotychczasowych w wykonaniu Wisły. Widać było jak na dłoni, że Białej Gwieździe zależy na zdobyciu 3 punktów. Od początku przy Reymonta widzieliśmy szturmowe ataki to jednej, to znów drugiej strony. Lepiej zaczęli gospodarze. Zieńczuk wypuszcza Pawła Brożka, ten ucieka obrońcom, strzela w długi róg i GOOOL! 1:0 dla Wisły! Podopieczni Skorży nadal atakowali.
5.minuta, Alexeev potężnie uderza... BRONI STEKELENBURG!
Dwie minuty później pada wyrównanie. Mitea wrzuca w pole karne. Szczupakiem uderza Rommedahl i 1:1.
Teraz inicjatywę przejmuje Ajax. Kolejny atak, wywalczyli rzut rożny. Dośrodkowuje Heitinga.. Głową pięknie Rommedahl i 2:1 dla Ajaxu!!!
Wisła nie oddała pola gry. Piłkarze walczyli jak mogli.
24.minuta - Nakamura potężnie... broni Stekelenburg.
47.minuta, Niedzielan strzela obok bramki.
I wreszcie 70.minuta. Niedzielan świetnie odbiera piłkę, wchodzi w pole karne, zgrywa do Brożka, ten strzela i GOOOOOOOOOOOOOOL! 2:2 w Krakowie! Brawo Wisła!
Znów Wiślacy w natarciu.
73.minuta, faul. Rzut wolny. Do piłki podchodzi Zieńczuk. Strzał... POPRZECZKA!! Wielkie szczęście gości!
Wisła atakowała ale Amsterdamczycy świetnie się bronili.
Na 3 min przed końcem nerwy poniosły Pawła Brożka, sfaulował, pomimo że wcześniej dostał żółtą kartkę. Sędzia pokazuje mu drugi kartonik tego koloru i wyrzuca z boiska!
Wynik nie uległ już zmianie. Wisła spadła na 14.miejsce pomimo świetnej walki.
Zdjęcia:

TABELA PO 3.KOLEJCE:
Pro-Evo-S
May 30 2008, 14:51
CYTAT(Windziak @ pią, 30 maj 2008 - 15:37)

TABELA PO 3.KOLEJCE:
[/font]
A Wisła która jest?

Może postaraj się wklejać kompletne tabele
Windziak
May 30 2008, 15:08
Widać niedokładnie przeczytałeś opis meczu

Ewidentnie było: "Wisła spadła na 14.miejsce"
Pro-Evo-S
May 30 2008, 15:10
CYTAT(Windziak @ pią, 30 maj 2008 - 16:12)

Widać niedokładnie przeczytałeś opis meczu

Ewidentnie było: "Wisła spadła na 14.miejsce"

Sorka później to zauważyłem, ale chodzi o to żebyś i tak pokazywał całą tabelę, albo np tak że wisła w środku kilka miejsc nad nią i kilka miejsc pod nią pokazanych
Windziak
May 30 2008, 15:14
Mam nadzieję, że Ci, którzy głosują w sondzie to głosują wedle mojej kariery a nie polskich realiów piłkarskich

Wieczorem kolejne opisy, co do meczów poprzedniego sezonu, gdzie nie ma zdjęć to sorki ale coś mam neta przyje...zamulonego i generalnie wrzucanie takich 8-9 screenów trwa yy... 8 minut :/ :| Więc raczej nie będę ich dodawał, ewentualnie do jakichś ciekawszych meczów
Windziak
May 30 2008, 17:53
"Coś jest nie tak..."
Besiktas Stambuł - Wisła Kraków 1:1
4' Piotr Brożek [sam.] (1:0)
38' Boguski (1:1)
Kolejny bardzo przeciętny występ Białej Gwiazdy. Tym razem na stadionie w Stambule nie sprostali Besiktasowi. Remis średnio satysfakcjonował Wisłę. Po tym 4 z kolei niezwycięskim meczu Wisła "awansowała" na 13.miejsce.
Najważniejsze akcje:
4.minuta, błąd Pawełka, który wypuszcza piłkę, wpada w nią rozpędzony Piotr Brożek i nie jest już w stanie jej wybić... GOL SAMOBÓJCZY! 1:0 dla gospodarzy!
12.minuta, Nakamura uderza z rzutu wolnego ... OBOK.
28.minuta, Tainio potężnie... OBOK!
38.minuta, rajd Kuby Błaszczykowskiego, podaje do Boguskiego, ten strzela i bramka! 1:1!!
Poziom meczu spadł. Widzieliśmy już tylko walkę w środku pola. Mało było zaangażowania w akcje ofensywne.
Jeden z nielicznych ataków w 2.połowie spotkania przeprowadzili Turcy w 76.minucie. Świetne dogranie do Mehmeta Yozgatili, strzał! Broni Pawełek! Dobija ten sam zawodnik i znów kapitalnie broni Pawełek! Mecz zakończył się takim właśnie wynikiem.
Po końcowym gwizdku, Maciej Skorża powiedział: "Gramy nieźle, ale czegoś nam brakuje. Ogólnie coś jest nie tak, sam na razie nie jestem w stanie stwierdzić, dlaczego mamy takie słabe wyniki. Jedyne, na co w tej chwili mogę narzekać to brak zgrania między niektórymi zawodnikami. Jestem jednak dobrej myśli. Sądzę, że za tydzień w meczu z Dynamem Kijów w Krakowie, powinno być już lepiej."
Zdjęcia:

TABELA PO 4.KOLEJCE:

Windziak
May 30 2008, 18:28
"Horror w Krakowie!"
Wisła Kraków - Dynamo Kijów 3:4
4' Shatskikh (0:1)
16' Shatskikh (0:2)
17' Michael (0:3)
22' Paweł Brożek (1:3)
28' Paweł Brożek (2:3)
51' Kahlenberg (2:4)
87' Dudu (3:4)
Mecz ten był chyba najbardziej emocjonującym do tej pory w obecnym sezonie. Tak wiele zwrotów i fantastycznych akcji nie przyniósł nam na razie żaden mecz.
Najciekawsze akcje (było ich bardzo dużo):
4.minuta, Pedro Mendes fauluje w polu karnym. Do piłki podchodzi Shatskikh... GOL! 0:1! Wisła oczywiście nie straciła szans na wygraną, jednak nieco one zmalały.
7.minuta, świetna akcja gospodarzy. Łobodziński przedziera się przez ukraińską obronę. Strzela... bardzo mocno ale ponad bramką.
16.minuta, zaczyna się dramat Wisły. Shatskikh wykorzystuje fatalny błąd obrony i pokonuje po raz drugi Ilie Cebanu! 0:2!!!
17.minuta, Wisła jeszcze nie otrząsnęła się po stracie poprzedniej bramki a Cebanu już musiał po raz kolejny wyjąć futbolówkę z siatki! Tym razem Michael wykorzystał głupi błąd obrony! 0:3!!! Wisła jednak nie rezygnowała.
W 20.minucie na boisku pojawił się Nakamura. Zastąpił słabo grającego Pedro Mendesa.
22.minuta, strzał Dudu, broni Rybka. Dobija Paweł Brożek i GOOOOOOOOOL!!! 1:3!! Nadzieja wraca!
24.minuta, dobre chwile Wisły. Nakamura do Dudu, potężna bomba! POPRZECZKA!!! Wielkie szczęście Kijowian!
28.minuta, Nakamura zgrywa piłkę do Piotra Brożka, ten zagrywa do swojego brata i 2:3!!! Brawo Paweł Brożek!!!
Nadal atakuje Biała Gwiazda!
33.minuta. Łobodziński do Dudu.. strzał... nieco ponad bramką!
35.minuta. Rzut rożny dla Wisły. Dośrodkowuje Andre. Głową strzela Nakamura... PONAD!
51.minuta, znów do akcji wkracza Dynamo. El Kaddouri ucieka obrońcom Wisły. Świetnie dośrodkowuje... Głową strzela Kahlenberg... GOOOOOOL!!! 2:4!!! Czasu jest jednak jeszcze sporo. Może Wisła się podniesie?
65.minuta.. Brożek do Dudu.. strzał.. OBOK!
68.minuta.. Fantastyczna akcja Wisły! Rajd Nakamury, podanie do Brożka, strzał... BRONI RYBKA!!!
69.minuta, znów Wisła.. zamieszanie w polu karnym Dynama.. strzela Dudu ... ponad bramką!
80.minuta. Andre dośrodkowuje.. głową uderza Paweł Brożek... BOCZNA SIATKA!
87.minuta, przed paroma chwilami na boisku pojawił się Krzysztof Mączyński. Teraz dośrodkowuje z narożnika boiska. Piłka spada na głowę Dudu i GOOOOOOL!!! 3:4!!! Zdarzy się cud?
Szturm Wisły! Kijowianie jednak świetnie się bronią i utrzymuje się już do ostatniego gwizdka wynik 3:4!
Wielkie brawa dla Wisły za ten mecz! Mimo porażki, można było wreszcie zobaczyć Wisłę walczącą, tętniącą życiem. Atmosfera na stadionie była kapitalna. Kibice byli przez cały czas z drużyną! Rokuje to bardzo dobrze na kolejny mecz... z Zenitem St.Petersburg!
Zdjęcia:
czubinho
May 30 2008, 19:43
prawdziwy horror. swietnie ci idzie ten bloczek
Windziak
May 30 2008, 19:58
Nie muszę mówić jakiego nerwa miałem, że nie zdołałem wyrównać... :|
Windziak
May 30 2008, 22:53
"Wielkie emocje w St.Petersburgu! Wreszcie zwycięstwo Wisły!"
Zenit St.Petersburg - Wisła Kraków 2:5
6' Borgetti (1:0)
37' Paweł Brożek (1:1)
67' Łobodziński (1:2)
76' Łobodziński (1:3)
83' Łobodziński (1:4)
87' Paweł Brożek (1:5)
90+2' Pogrebnyak (2:5)
Ten mecz był popisem Białej Gwiazdy! Mimo, że spotkanie zaczęło się nienajlepiej, należy uznać, że Wisła zagrała najlepszy mecz w obecnym sezonie, co bardzo dobrze rokuje przed walką w Lidze Mistrzów!
6.minuta, głupi błąd defensywy Krakowian wykorzystuje Borgetti i pokonuje Pawełka... 1:0 dla gospodarzy.
Wisła źle zaczęła. Nie potrafiła przebić się przez defensywę gospodarzy.
25.minuta, kolejny błąd obrony Wiślaków. Tym razem winowajcą jest Baszczyński. Dalmat strzela ale fantastycznie broni Pawełek!
37.minuta, w końcu Wisła w natarciu. Indywidualna akcja Pawła Brożka. Strzał... BRAMKA!!! 1:1!!!
Pierwsza część gry nie przyniosła już zmiany wyniku. W drugiej znów nie szło Wiśle tak jakby sobie tego życzyli. Trener Skorża postanowił zrobić pewne roszady w składzie. Zdjął z boiska Surdu, przesunął do ataku Łobodzińskiego. I miał nosa!
67.minuta.. Zieńczuk dośrodkowuje. Piotr Brożek, który zastąpił Surdu strzela szczupakiem... broni Malafeev! Broni jednak na tyle niefortunnie, że piłkę do pustej bramki wbija Łobodziński! WISŁA PROWADZI 2:1!!! W końcu prowadzi!
Biała Gwiazda nie zwalnia tempa.
76.minuta.. Kontra Wisły. Rajd Pawła Brożka. Podanie do Łobodzińskiego... strzela... GOOOOOOL!!! 3:1 dla Wisły Kraków!!! Fenomenalna akcja! Ale to jeszcze nie koniec strzelania na dziś!
83.minuta.. rzut wolny dla Białej Gwiazdy. Dośrodkowuje Zieńczuk... głową uderza Łobodziński... Malafeev rzuca się ale nie jest w stanie wybronić tego strzału!! GOOOOOOOOOOL!!! 4:1!! HAT-TRICK!!!
87.minuta.. jeszcze jedna akcja Wisły. Kolejny już rajd Pawła Brożka.. Malafeev skraca kąt, zostawia jednak wolny krótki słupek. Brożek zachowuje się kapitalnie, lekko trąca piłkę a ta wtacza się do bramki! 5:1!!!!! Pogrom w St.Peterburgu! WSPANIAŁA GRA BIAŁEJ GWIAZDY!
Doliczony czas gry. Rzut wolny dla gospodarzy. Strzela Ricksen... SŁUPEK! Piłki dopada jeszcze Pavel Pogrebnyak.. i GOOOL!! 2:5! Bramka na otarcie łez Petersburżan...
Wisła zasłużyła na to zwycięstwo! Zagrała świetny mecz i pokonała Zenit 5:2! Tym samym, awansowała również na 11 miejsce. Po 6.kolejkach Biała Gwiazda ma na swoim koncie 6 pkt.
Zdjęcia z meczu:

TABELA PO 6.KOLEJCE:
Windziak
Jun 2 2008, 19:26
sorki za braki w aktualizacji ale nauki od .... dużo :| jutro się coś pojawi zapewne
czubinho
Jun 2 2008, 19:28
czekamy na kolejne relacje meczy
Windziak
Jun 3 2008, 16:26
"Jeden krok do Mistrzostw Świata!"
Polska reprezentacja piłkarska jest o krok od awansu po raz 3. z rzędu do finałów MŚ! Po ósmym swoim spotkaniu ma na koncie 20 punktów. W tej sytuacji w dwóch ostatnich meczach wystarczy jej zremisować z Czechami! Miejmy nadzieję, że Biało-Czerwoni nie rozczarują i już w sobotę (10.10.2009) w Pradze zapewnią sobie awans do MŚ!
Tabela polskiej grupy:
1. POLSKA 20 pkt [8]
2. Irlandia Północna 18 pkt [9]
3. Czechy 16 pkt [8]
4. Słowacja 14 pkt [8]
5. Słowenia 3 pkt [8]
6. San Marino 0 pkt [9]
W nawiasie kwadratowym podana jest liczba rozegranych spotkań.
Terminarz dwóch ostatnich kolejek polskiej grupy.
10.10.2009
Czechy - Polska
Słowacja - Słowenia
14.10.2009
Polska - Słowacja
Czechy - Irlandia Północna
San Marino - Słowenia
Windziak
Jun 3 2008, 17:15
"Sensacja w Budapeszcie!"
W meczu grupy 1. eliminacji do MŚ Węgry zremisowały z Portugalią! Kolejne wyniki również nie poukładały się zgodnie z życzeniem podopiecznych Luisa Felipe Scolariego! Szwedzi pokonali Maltę, a Dania wygrała z Albanią. Oznacza to, że Portugalia ma bardzo małe szanse na awans do choćby strefy barażowej!
Tabela grupy 1.
1. Dania 19 pkt [8]
2. Szwecja 18 pkt [8]
3. Portugalia 14 pkt [8]
4. Albania 11 pkt [9]
5. Węgry 8 pkt [8]
6. Malta 0 pkt [9]
10.10.2009
Portugalia - Węgry
Dania - Szwecja
14.10.2009
Portugalia - Malta
Szwecja - Albania
Dania - Węgry
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tabela grupy 4. -> wszystkie zespoły mają rozegrane 8 spotkań
1. Finlandia 19 pkt
2. Niemcy 17 pkt
3. Rosja 15 pkt
4. Walia 14 pkt
5. Azerbejdżan 3 pkt
6. Liechtenstein 0 pkt
10.10.2009
Rosja - Niemcy
Liechtenstein - Azerbejdżan
Finlandia - Walia
14.10.2009
Azerbejdżan - Rosja
Niemcy - Finlandia
Liechtenstein - Walia
Pewnymi awansu z innych grup są już: Hiszpania, Grecja, Holandia, Włochy oraz Francja.
czubinho
Jun 3 2008, 17:50
dobry pomyls na te eliminacje
Windziak
Jun 3 2008, 18:17
"Czechy - Polska 2:0... Czyli na awans musimy jeszcze poczekać...
Niemcy za burtą?!"
Polska reprezentacja przegrała z Czechami w meczu 9.kolejki el.MŚ w grupie 3. ale mimo to, zachowała pozycję lidera. W drugim meczu naszej grupy Słowacy wygrali 3:1 ze Słowenią i nadal zachowują szanse na awans.
Kolejnymi finalistami MŚ są Chorwaci. Bliżej afrykańskiego mundialu są również Duńczycy, którzy zremisowali 1:1 ze Szwecją. Portugalia ratuje swoją skórę i wygrywa 3:0 z Węgrami. Jednak o tym, czy znajdą się choćby w dwumeczu barażowym zadecyduje ostatnia kolejka spotkań. Ciekawie również zrobiło się w grupie 4, gdzie Rosja sensacyjnie pokonała Niemcy 2:1. Finowie z kolei zremisowali w Helsinkach z Walią 1:1.
Tabela grupy polskiej:
1. POLSKA 20 pkt
2. Czechy 19 pkt
3. Irlandia Północna 18 pkt
4. Słowacja 17 pkt
5. Słowenia 3 pkt
6. San Marino 0 pkt
Ostatnia kolejka:
Polska - Słowacja
Czechy - Irlandia Północna
San Marino - Słowenia
--------------------
Tabela grupy 1
1. Dania 20 pkt
2. Szwecja 19 pkt
3. Portugalia 17 pkt
4. Albania 11 pkt
5. Węgry 8 pkt
6. Malta 0 pkt
Ostatnia kolejka:
Portugalia - Malta
Szwecja - Albania
Dania - Węgry
--------------------
Tabela grupy 4.
1. Finlandia 20 pkt
2. Rosja 18 pkt
3. Niemcy 17 pkt
4. Walia 15 pkt
5. Azerbejdżan 6 pkt
6. Liechtenstein 0 pkt
Ostatnia kolejka:
Azerbejdżan - Rosja
Niemcy - Finlandia
Liechtenstein - Walia
Najciekawiej zatem będzie w Gelsenkirchen, Lizbonie, Sztokholmie, Kopenhadze, Pradze oraz Chorzowie.
Windziak
Jun 3 2008, 18:42
"POLSKA JEDZIE NA MUNDIAL! NIEMCY W BARAŻACH! PORTUGALIA ŻEGNA SCOLARIEGO!"
Niebywałe wydarzenia spotkały nas w ostatnich spotkaniach el. Mistrzostw Świata w 2010 roku. Do dotychczasowych finalistów: Francji, Włoch, Holandii, Hiszpanii, Grecji i Chorwacji dołączyli Szwedzi, Polacy oraz Rosjanie!
Jak to się stało? Ano tak:
14 października w Chorzowie Biało-Czerwoni podejmowali Słowaków. Nie było innego wyjścia. Trzeba było ten mecz wygrać! No i udało się! Polska zagrała fantastycznie, choć początek był fatalny. Szybko straciliśmy bramkę i musieliśmy gonić wynik. Kunszt pokazał w tym meczu Żurawski, który zdobył obydwa gole. Pierwszy po podaniu Błaszczykowskiego w 66.minucie (na 1:1), a później w 82.minucie po akcji indywidualnej (na 2:1). Polska jedzie na Mundial!
Równolegle do naszego meczu, w Pradze grali Czesi z Irlandią Północną. Czechom do gry w barażach wystarczał remis. No i tenże remis osiągnęli. Mecz stał na wysokim poziomie, a Irlandia Północna znów przegrała eliminacje. Spotkanie zakończyło się wynikiem 1:1.
Wygrana Słowenii z San Marino 2:0 nie zmieniła rzecz jasna nic w naszej grupie.
Tabela grupy 3.
1. POLSKA 23 pkt
2. Czechy 20 pkt
3. Irlandia Północna 19 pkt
4. Słowacja 17 pkt
5. Słowenia 6 pkt
6. San Marino 0 pkt
Wielki dramat przeżyli kibice w Portugalii. Ich ukochany zespół nie awansował do Mistrzostw Świata. Ba! Nie zagra nawet w barażach. Stało się to zasługą gorszego bilansu meczów między Portugalią, Szwecją i Danią. Podopieczni Scolariego wygrali swój ostatni mecz z Maltą aż 5:0. Szwedzi nieoczekiwanie zremisowali 1:1 z Albanią, natomiast Dania uległa w Kopenhadze Węgrom 0:1. Wszystkie te zespoły wobec wyników z ostatniej serii spotkań na swoim koncie miały po 20 pkt. Wg wyliczeń komputerowych Portugalia w meczach z Danią i Szwecją zgromadziła 4 pkt. Szwedzi 6, zaś Duńczycy 5. Oznacz to, że Szwecja jest pewna udziału w MŚ, a Dania gra w barażach! Luis Felipe Scolari podał się do dymisji.
Tabela grupy 1.
1. Szwecja 20 pkt
2. Dania 20 pkt
3. Portugalia 20 pkt
4. Albania 12 pkt
5. Węgry 11 pkt
6. Malta 0 pkt
Mała tabelka między Szwecją, Danią a Portugalią.
1. Szwecja 6 pkt [1:1, 1:1 z Danią; 2:2, 2:1 z Portugalią]
2. Dania 5 pkt [1:1, 1:1 ze Szwecją; 1:0, 1:2 z Portugalią]
3. Portugalia [2:2, 1:2 ze Szwecją; 2:1, 0:1 z Danią]
Ciekawe zdarzenia miały także miejsce w grupie 4. Niemcy pokonali bardzo szczęśliwie Finów 2:1 i zagrają w barażach. Rosja wysoko pokonała Azerbejdżan i została sensacyjnym zwycięzcą grupy. Walijczycy mimo wygranej z Liechtensteinem zajęli 4.miejsce. O 2.miejscu przesądził stosunek meczów między Niemcami i Finlandią. Niestety dla Finów, oba te mecz zakończyły się wygraną Niemców i to oni zagrają mecz barażowy.
Tabela grupy 4.
1. Rosja 21 pkt
2. Niemcy 20 pkt
3. Finlandia 20 pkt
4. Walia 18 pkt
5. Azerbejdżan 6 pkt
6. Liechtenstein 0 pkt
Najsłabszy bilans punktowy z zespołów z 2.miejsc ma Rumunia i to ona jako jedyna nie zagra meczu barażowego.
Pozostałe ekipy, które zmierzą się ze sobą to: Irlandia, Szkocja, Anglia, Niemcy, Turcja, Szwajcaria, Dania i Czechy.
Windziak
Jun 3 2008, 18:56
"BARAŻE ROZLOSOWANE! Jeden szlagier!"
15 października w Lozannie odbyło się losowanie par barażowych w europejskich eliminacjach do MŚ.
Nie było żadnych rozstawień. Wszystkie 8 kuleczek zostało wrzucone do jednego koszyka i kolejno dolosowywane! I tak o awans zagrają ze sobą w dniach 4 i 7 listopada 2009 roku:
IRLANDIA - SZKOCJA
DANIA - TURCJA
ANGLIA - SZWAJCARIA
CZECHY - NIEMCY
[jeśli chodzi o rozegranie spotkań barażowych to wygląda to w ten sposób, że gram tzw konami cup w formie mecz+rewanż, gram każdym zespołem jeden mecz. w pierwszej kolejności gram: Irlandią, Danią, Anglią i Czechami, a w rewanżach Szkocją, Turcją, Szwajcarią i Niemcami... ale to za jakiś czas

]
Fajny nawet bardzo fajny ten blog

Tylko trochę jakby o ML zapomniałeś:D
Edit: aaa rozumiem. Zapewne grasz 2 mecze w przeciągu 3 dni tak jak to grali:P
Windziak
Jun 3 2008, 20:12
Nie no coś ty

Jak grałem poprzedni sezon to w dwa dni rozegrałem całą rundę (15 spotkań). Teraz po prostu czasowo średnio, a chcę coś urozmaicić. Zresztą takie pomieszanie z poplątaniem też zadziała 'in plus'. Niedługo się pojawią wpisy z ML

Na grę mam średnio czas, a chciałem sobie coś popisać, więc zdałem się na iście wielką mą fantazję

Ale tak jak mówię, teraz kilka meczów Master Ligi na pewno będzie, później baraże do MŚ. Czekam też z niecierpliwością na odpowiedź czy da radę podmienić jeden zespół afrykański, gdyż w OE 4.0 nie ma RPA... a przecież to gospodarz MŚ... Nie mam zamiaru kombinować znów z jakimiś aferami
Mi chodziło o 3 dni w realu. Bo trochę dziwne że odbyły się 2 mecze reprezentacji pomiędzy jedną a drugą kolejką ligową:P
Windziak
Jun 3 2008, 22:03
Tak racja, trochę mi się pomyliło... ale nazwijmy to - tamta notka mi umknęła
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.