Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2011 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
psmaras
CYTAT(rejcik @ Oct 22 2010, 12:16) *
Zrobiłem mały filmik o bugach w PES które wypaczają rozgrywkę , są to tylko błędy z niektórych akcji bramkowych które zapisałem jeżeli bym nagrywał całe mecze to tych błędów była by masa
http://www.youtube.com/watch?v=c-eCMm1TWfs

Poczytaj sobie o algorytmach detekcji kolizji. Moze wtedy zrozumieesz dlaczego tak jest i narazie nie da sie inaczej tego zrobic...
prezes87
Boże co za koles. Co roku czepiają się o to samo, że piłka zawodników przenika czasami. Szkoda tylko, że jak grasz normalnie i nie robisz replaya każdej akcji to nawet tego nie zauważasz. Pisałem już kiedys że nikt nigdy nie zrobi kopanej na kompa w 100% realistycznej. Chodzi tylko o to która gra daje ci większą frajdę przy zachowaniu zdrowego rozsądku. No i sorry ale jak gram w pesa to cieszę się jak dziecko pomimo takich pierdół. Najłatwiej się zawsze błędy wytyka. Krzykaczy i krytyków to mamy w Polsce najwięcej na swiecie biggrin.gif

PS. Zamiast tego filmiku proponuję zobaczyć ten http://www.youtube.com/watch?v=aGMVgQs_0VM...feature=related i przylukać jaka ta gra jest piekna biggrin.gif Jakie bramki padają biggrin.gif
rejcik
Po to się wytyka błędy żeby je skorygowali wreszcie , czemu w fifie nie ma takiej mnogości błędów ? Jakoś programiści sobie z tym radzą . Tylko co z tego jak tam w ogóle nie ma takich soczystych bramek jak w PES , dlatego wolę grać w PES mimo tego że zdarzają się jakieś głupie błędy i mam nadzieję że w jakiejś tam następnej wersji wreszcie dopracują grę a nie wypuszczają jak najszybciej żeby zarobić
rafios
CYTAT(prezes87 @ Oct 22 2010, 14:28) *
PS. Zamiast tego filmiku proponuję zobaczyć ten http://www.youtube.com/watch?v=aGMVgQs_0VM...feature=related i przylukać jaka ta gra jest piekna biggrin.gif Jakie bramki padają biggrin.gif

tytul filmiku - 'top 25 goals PES 2010' laugh.gif laugh.gif laugh.gif
psmaras
CYTAT(rejcik @ Oct 22 2010, 14:42) *
Po to się wytyka błędy żeby je skorygowali wreszcie , czemu w fifie nie ma takiej mnogości błędów ? Jakoś programiści sobie z tym radzą .

W fifie tak samo czesto wystepuje przenikanie. I to nawet przez slupki/poprzeczke ;]
http://www.youtube.com/watch?v=VB_5kXnAs3o
mmaruda
W Fifie mniej się o tym mówi, bo powtórki mniej pokazują, ale przenikanie zawodników i piłki też jest. Nie ma za to tego durnego skrytpu, który każe obrońcom zawsze wbiegać za piłkę, przez co pressing ma tam więcej sensu i jest prostszy. Problem w tym, że dzięki temu i liberalnemu sędziemu Fifa przypomina czasem australijską piłkę nożna.

PES 2011 ma jeszcze sporo niedociągnięć, ale widać postęp, za to Fifa spoczywa na laurach - system pro passingu to śmiech na sali - PES miał manualne podania już dawno (pod prawym analogiem chyba), a system personality + to jakiś żart - 3 lata im zajęło dopracowanie sylwetek zawodników, ich stylu dryblingu i innych takich, a do PESa pod tym względem im daleko.

Obie gry są dobre, ale gram w nie na zmianę i gadanie jakoby Fifa była taka super, a PES był w tyle cały czas to nonsens - obie reprezentują zupełnie odmienne podejście do tematu, ale na dłuższą metę PES dostarcza chyba więcej zabawy. Pamiętam jak w 5 strzeliłem kumplowi drive-shota w połowy boiska - w Fifie nigdy tego nie będzie wink.gif
krzychu92
Nie no, normalnie czytam tu nie które wypowiedzi i po prostu jestem poskładany ze śmiechu. "God Mode", "Pro Evul skrypty" masakra jakaś... Gram na Top Player i jakoś nie bardzo to zauważam. Jasne, komp bardziej ciśnie i wtedy co robię? Zmieniam zmęczonego obrońcę na świeżego i po 90% problemów z "god mode"... Rozegrałem cały sezon i jakoś rażących błędów nie uświadczyłem. Na plus można zanotować na pewno poziom trudności. Jest większy niż w PES 2010, nie dużo ale jednak, i dużo trudniejszy od Fify 11. Grałem w Fife 11 na kompie i zdecydowanie nie polecam. Ale wiadomo, każdy lubi co innego i są tacy co uwielbiają i chwalą nową Fife. PES 6? Hm...to już się stało nudne. A co mnie wkurza w PES 2011? No trochę chyba jednak za często się piłkarze składają do tych nożyc i przewrotek :/ jak wcześniej tego brakowało tak teraz jest aż nadto... Ogólnie w porównaniu do poprzedniej części oceniam bardzo pozytywnie. Dałbym 8.5/10 smile.gif
jacekz40
CYTAT(Marklar @ Oct 21 2010, 14:27) *
wylacz auto-wslizgi to nie beda sami kosic przeciwnikow.

kilka lat temu tez myslalem ze AI w pesie przelacza sie na god mode wink.gif ale po jakims czasie zalapalem ze wszystko rozbija sie o taktyke. generalnie zawsze staram sie atakowac bo jak cofne sie do obrony to zawsze tego zaluje smile.gif Czasami dopiero w 80 minucie cofam wszystkich do obrony i gram z kontry jesli widze ze nie daje rady utrzymac sie przy pilce a jest tylko jedno bramkowa roznica. z regoly daje rade dociagnac wynik do konca.

Nie ma co obrzucac nowego pesa blotem. wiele sie zmienilo w samej rozgrywce i trzeba uczyc sie grac od nowa. Gram na top playerze w ML i na razie slabiutko. wiekszosc meczy to remisy albo porazki ale nie dramatyzuje bo wiem ze predzej czy pozniej sie rozkrece. jak co roku.

5 lat na forum i pierwszy post! smile.gif

Ja też jestem zwolennikiem trudniejszej gry, nie lubię (łatwo) wygrywać smile.gif
Piszesz, żeby wyłączyć auto-wślizgi... ja chętnie wyłączyłbym więcej tylko gdzie to jest? Gubię się, wyłączam menagera a tu nagle zmiany komp sam robi..., zmieniam strategię gry, za chwile już jest inne..co jest grane?
mac7
jak puścić bramkarza w pole przy st fragmentach?

i czy można jakos ustawić graczy przy danym st fragmencie? zawsze ktoś wysoki stoi poza polem karnym...
prezes87
CYTAT(mac7 @ Oct 23 2010, 00:10) *
jak puścić bramkarza w pole przy st fragmentach?

i czy można jakos ustawić graczy przy danym st fragmencie? zawsze ktoś wysoki stoi poza polem karnym...

Można. Wchodzisz w Formation->Set Pieces->Players to Join Attack i tam wybierasz kto ma wejsc w pole karne np. przy roznym.
prezes87
Boże jacekz40 jaka ty sierota jestes. Non stop masz z czyms problem. Jak przed meczem wchodzisz w game plan to ci sie takie okienko pokazuje z 5 opcjami do wyboru nie? To klikasz ostatnia ze chcesz wszystko manualnie ustawiac i potem klikasz yes jesli chcesz zeby to okienko sie zawsze pojawialo albo no zeby nie. I wtedy komp ci juz nic nie grzebie jak wezmiesz ze wszystko manualnie. Podejrzewam że znajomosc angielskiego u ciebie leży i kwiczy bo jest wszystko w pesie ładnie napisane tylko trzeba przeczytać.
prezes87
Wiecie jaki jest najgorszy bug nowego pesa? To że się nie dostaję ofert prowadzenia innych klubów podczas ML tylko trzeba jednym grać cały czas.
jacekz40
CYTAT(prezes87 @ Oct 23 2010, 09:03) *
Boże jacekz40 jaka ty sierota jestes. Non stop masz z czyms problem. Jak przed meczem wchodzisz w game plan to ci sie takie okienko pokazuje z 5 opcjami do wyboru nie? To klikasz ostatnia ze chcesz wszystko manualnie ustawiac i potem klikasz yes jesli chcesz zeby to okienko sie zawsze pojawialo albo no zeby nie. I wtedy komp ci juz nic nie grzebie jak wezmiesz ze wszystko manualnie. Podejrzewam że znajomosc angielskiego u ciebie leży i kwiczy bo jest wszystko w pesie ładnie napisane tylko trzeba przeczytać.

Szanowny Prezesie nie pisałbym gdyby było tak jak Ty to przedstawiłeś. Pytam, bo mimo zaznaczenia manuala dalej komp zmienia zawodników.
prezes87
CYTAT(jacekz40 @ Oct 23 2010, 17:33) *
Szanowny Prezesie nie pisałbym gdyby było tak jak Ty to przedstawiłeś. Pytam, bo mimo zaznaczenia manuala dalej komp zmienia zawodników.

Na pewno. Ja jakos zawsze zaznaczam manual i mi nigdy nie zmienia komputer wiec ty widocznie nie wiesz co robisz po prostu.
Knl
jacekz40 - wejdz przed meczem w MANAGEMENT SETTINGS > AUTO TRIGGER SETTING i tam włączasz i wyłączasz wszelkie automatyczne opcje
JTK
Po demie byłem miło zaskoczony, a po online już mi przeszło. Ile razy można powielać te same błędy, znowu patrzeć na samo-wślizgi w absurdalnych, niegroźnych momentach kończących się czerwonymi/karnymi, zmianę zawodników wywołujących palpitacje serca, bramkarzy potrafiących pluć proste piłki, czy motających się zawodników łącznie z GK.
Duży plus za brak cyborgów, ale co z resztą ? Czy naprawdę w kodzie gry trak trudno zadbać aby nie było tego powyższego syfu dry.gif

Drugą sprawą jest następne przegięcie pana "S". czyli triangle.gif, więc mam teraz sytuację w której łatwiej podaję się na wybieg niż do nogi, a takie piłką tną murawę boiska jak nóż masło, nie raz nic nie robiąc sobie z odległości.

Co z tego że system strzałów, podań, gry głowa i centr jest lepszy niż fifie, jak konkurencja jest dużo mniej "zbugowana", bardziej wyważona oraz w mniejszej liczbie meczy przegrywa się przez "przypadek" ( znane bolączki PESa). FIFA nie jest wielka, tylko PES ma słabości, a w tym roku mógł być świetny jak za dawnych czasów.

Ps.
Dziś GK obrócił mi się plecami do turlającej się piłki (sic!).
mmaruda
CYTAT(JTK @ Oct 23 2010, 22:58) *
Po demie byłem miło zaskoczony, a po online już mi przeszło. Ile razy można powielać te same błędy, znowu patrzeć na samo-wślizgi w absurdalnych, niegroźnych momentach kończących się czerwonymi/karnymi, zmianę zawodników wywołujących palpitacje serca, bramkarzy potrafiących pluć proste piłki, czy motających się zawodników łącznie z GK.
Duży plus za brak cyborgów, ale co z resztą ? Czy naprawdę w kodzie gry trak trudno zadbać aby nie było tego powyższego syfu dry.gif

Drugą sprawą jest następne przegięcie pana "S". czyli triangle.gif, więc mam teraz sytuację w której łatwiej podaję się na wybieg niż do nogi, a takie piłką tną murawę boiska jak nóż masło, nie raz nic nie robiąc sobie z odległości.

Co z tego że system strzałów, podań, gry głowa i centr jest lepszy niż fifie, jak konkurencja jest dużo mniej "zbugowana", bardziej wyważona oraz w mniejszej liczbie meczy przegrywa się przez "przypadek" ( znane bolączki PESa). FIFA nie jest wielka, tylko PES ma słabości, a w tym roku mógł być świetny jak za dawnych czasów.

Ps.
Dziś GK obrócił mi się plecami do turlającej się piłki (sic!).

Fifa też ma swoje błędy, tylko jak już mówiłem - tam wszystko jest mniej widoczne i mało kto to zauważa. Można sobie narzekać, ale dla mnie to najlepszy PES od 5 (zaznaczam, że w 6 mało grałem, bo kumpel skutecznie mnie zniechęcał fundując mi wyniki 6:1). Podania są IMO świetne, co za różnica który guzik wciskasz? Podanie to podanie, ważne, że można podać tak jak się chce. Dla mnie gamebreakerem zawsze w PESie było to, że chcesz podać do wolnego zawodnika, ale mechanizm działał tak, że piłka szła do jakiegoś pokrytego kolesia. Obecnie faktycznie poważnym błędem jest zmiana zawodników, przez którą traci się bramki często.
rejcik
Widać jak KONAMI jest profesjonalną firmą , każda porządna firma która zobaczy że w grze którą wypuściła są błędy wypaczające rozgrywkę prędzej czy później wypuszcza patcha który te błędy naprawia , a KONAMI ma to wszystko w dupie , ważne że zarobili i przy aktualizacji składów dorzucą kilka zdjęć z butami NIKE żeby dodatkowo zarobić na reklamie
prezes87
Zdajesz sobie sprawę że jak np. jest bug w fizyce to oni musieliby cały silnik przebudować od początku żeby to naprawić? Więc takiego patcha robili by pół roku i by ważył potem ze 3-4gb. To nie jest takie proste że wystarczy jeden pliczek podmienić i już sędzia lepiej gwiżdze. Algorytmy w takich grach wiążą się ze sobą nawzajem na 100 różnych sposobów i zmiana jednej rzeczy powoduje, że nagle cos innego by się wysypało.
mac7
CYTAT(prezes87 @ Oct 23 2010, 09:01) *
Można. Wchodzisz w Formation->Set Pieces->Players to Join Attack i tam wybierasz kto ma wejsc w pole karne np. przy roznym.

to to wiem, ale tam można jedynie wybrać obrońców którzy wbiegną w pole karne...
mack
A ja się podzielę moim pierwszym wrażeniem. Otóż niedawno odpaliłem grę i się zawiodłem sad.gif chyba po raz pierwszy tak poważnie.. Przede wszystkim jestem zawiedziony oprawą graficzną... Gram na full detalach (może nie na super sprzęcie, ale jednak dobrym) i murawy wyglądaja bardzo mizernie wg mnie (na powtórkach oczywiscie lepiej). Poza tym ta kamera - kąt nachylenia - niby do poprawienia, ale dopiero po wgraniu jakiegos narzedzia. Poza tym brak celownika siły strzału - ale to pewnie gdzieś mozna wlaczyć(?), ale tak na pierwszy rzut oka to tego brak. Takze gra nie powala niestety.. W edit mode gracze też wygladaja jak pajacyki, w poprzednich werjsach bylo to lepsze i bardziej przejrzyste. Niestety.

Co do grywaloności to jest ona fakt dziwna trochę, ale to może trzeba się przyzwaczaić .. dlatego tu dam sobie szansę na rozegranie się.

Na razie 6/10 - PES 10 dla mnie był 8/10. Pozdrawiam.
Knl
nie oceniaj pesa po jednym meczu kolego
seba200
Do wszystkich co sie nie zdecydowali na kupno - błagam nie kupijcie tego gniota. Grałem Od poczatku w Iss później proevo ale takiego gniota dawn nie widziałem. FIFA kopie w tylek pes-a nie spodziewalem sie tego ale tak jest:( obrawa, grafika, dzwieki, gameplay I pewnie online Bo przeciez konami Ma wyj....ne jajca na graczy I serwery I wiecznie są tylko lagi I lagi- ile mozna dawac im szansę?! FIFA mistrz
Marklar
CYTAT(prezes87 @ Oct 23 2010, 14:27) *
Wiecie jaki jest najgorszy bug nowego pesa? To że się nie dostaję ofert prowadzenia innych klubów podczas ML tylko trzeba jednym grać cały czas.

Nie narzekam. Od czasow Sensible Soccera gram tylko Manchesterem United smile.gif

Do wszystkich co sie nie zdecydowali na kupno - błagam nie czytajcie postow napisanych przez frustratow smile.gif

napisze mi ktos jak podniesc kamere w replay'u? Kiedys robilo sie to ktoras z galek ale teraz to nie dziala. Przyznaje ze nie przeczesalem calej instrukcji pod tym katem wiec jesli tam jest to wybaczcie smile.gif
dyniu86
Witam , mam pytanie do osób zoorientowanych czy jest możliwość zmiany Change Side w LM , pucharach itp na kompa ? w poprzednich częsciach nie było z tym problemu , chodzi o to ze jak gram powiedzmy ligę mistrzów z kumplem , to gdy ja lub on gramy swoimi zespołami druga osoba gra rywalem , chodzi tu o to aby ciągle być w grze i nie czekać aż druga osoba zagra z kompem .
seba200
"Do wszystkich co sie nie zdecydowali na kupno - błagam nie czytajcie postow napisanych przez frustratow smile.gif"

Chce cie zapewnic ze nie jestem frustratem tylko uprzedzam lojalnie ze po zagraniu 10 meczow z rzedu w fife a pozniej w demo pes-a rozesmialem sie z niedowierzania jak mozna odstawac w tyle.
No cos pieknego:) -1 minusem fify jak narazie sa ripley-e. Peesik to mzonka czegos co mialo byc dobre, niestety klonowanie tego co jest co roku + 4 animacje, kamera jak z meczów ekstraklasy, i np. wspomniana zmiana ogladania ripley-ow to rzeczywiscie cud. Oczywiscie jakby te gry polaczyc to powstalaby gra idealna bo w fifie brakuje mi kilku rzeczy z pes-a ale to moze w wersji 12, 13 a moze 14 jak dozyje tych rewolucji:) W tym roku fifa i pomyslec ze jak mi kumple mowili ze na konsolach fifa jest lepsza to nie wierzylem.
mack
CYTAT(Knl @ Oct 24 2010, 22:34) *
nie oceniaj pesa po jednym meczu kolego

Nie, po jednym meczu nie oceniam. To bylo moje pierwsze wrazenie po rozegraniu kilku meczow. Po prostu ten PES jest bardzo specyficzny. Co mi się w nim podoba to podania - teraz trzeba dokladnie mierzyc, aby znalezc adresata. Troszke jestem zawiedziony stadionami- a dokladnie murawami.
A wam tez przeskadza ten kąt nachylenia czy gracie na tym co jest?
I czy pasek sily strzalu, podania mozna zmienic na standardowy czy po prostu jest taki jaki jest?
rejcik
CYTAT(prezes87 @ Oct 24 2010, 13:07) *
Zdajesz sobie sprawę że jak np. jest bug w fizyce to oni musieliby cały silnik przebudować od początku żeby to naprawić? Więc takiego patcha robili by pół roku i by ważył potem ze 3-4gb. To nie jest takie proste że wystarczy jeden pliczek podmienić i już sędzia lepiej gwiżdze. Algorytmy w takich grach wiążą się ze sobą nawzajem na 100 różnych sposobów i zmiana jednej rzeczy powoduje, że nagle cos innego by się wysypało.

Bez przesady że tyle by ważył , skoro demo miało 1gb to to silnik gry zajmuje coś koło tego i wątpię że musieli by wszystko przebudować , przecież profesjonalni programiści programują obiektowo więc na pewno nie muszą wszystkiego przebudowywać , chociaż tych bramkarzy by mogli naprawić dziś mi się zdarzyło że odbiło się mu od kolana i przez klatę piłka przeleciała i gol , wczoraj że odbił piłkę rękami po strzale z główki tak że piłka poleciała na wysokość dachu xD
Marklar
CYTAT(seba200 @ Oct 25 2010, 11:36) *
Chce cie zapewnic ze nie jestem frustratem

Wybacz. Twoj post tak sugerowal

CYTAT
tylko uprzedzam lojalnie ze po zagraniu 10 meczow z rzedu w fife a pozniej w demo pes-a rozesmialem sie z niedowierzania jak mozna odstawac w tyle.

To nastepnym razem postaraj sie podac jakies rzeczowe argumenty zanim zaczniesz mieszac z blotem jakas gre.

Gralem z PESa 2011 online (przyznaje ze tylko raz, jak na razie) i nie mialem zadnych lagow. Gra byla plynna, prawie jak offline.
Knl
mack, co do kąta nachylenia - na początku mi przeszkadzał, ale po kilkunastu meczach się przyzwyczaiłem i myślę że jest zajebisty, wystarczy się przyzwyczaić;
co do strzałów - za bardzo nie rozumiem co byś chciał zmieniać
dyniu86
Witam , mam pytanie do osób zoorientowanych czy jest możliwość zmiany Change Side w LM , pucharach itp na kompa ? w poprzednich częsciach nie było z tym problemu , chodzi o to ze jak gram powiedzmy ligę mistrzów z kumplem , to gdy ja lub on gramy swoimi zespołami druga osoba gra rywalem , chodzi tu o to aby ciągle być w grze i nie czekać aż druga osoba zagra z kompem .
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na to pytanie ?
zaq
Witam.
Mam pytanie. Dlaczego podczas granie ML w czasie spotkania, komputer sam dokonuje w mojej 11 zmian ? Sam sciaga np napastnika a wprowadza obronce oraz modyfikuje ustawienie ? Zaznaczam oczywiscie, iz opcja Coach Mode jest na off. Jest mozliwosc jakos to zmienic poniewaz irytujace zaczyna sie to juz robic :/
messjash
CYTAT(zaq @ Oct 26 2010, 12:51) *
Witam.
Mam pytanie. Dlaczego podczas granie ML w czasie spotkania, komputer sam dokonuje w mojej 11 zmian ? Sam sciaga np napastnika a wprowadza obronce oraz modyfikuje ustawienie ? Zaznaczam oczywiscie, iz opcja Coach Mode jest na off. Jest mozliwosc jakos to zmienic poniewaz irytujace zaczyna sie to juz robic :/

Sprawdź w general settings, na bank masz tam coś zaznaczone ale nie pamiętam jak to się dokładnie nazywało. Założe się że jak odpalałeś to w tym całyk kreaorze nie odznaczyłeś opcji jakiejś.
zaq
A gdzie tam w general settings jest cos czego niby nie odznaczylem ?? Ja tam nic szczegolnego nie widze....
r.a.j.a.n
CYTAT(zaq @ Oct 26 2010, 15:24) *
A gdzie tam w general settings jest cos czego niby nie odznaczylem ?? Ja tam nic szczegolnego nie widze....

A co wybierasz przed wejściem na gameplan drużyny? Manual?
zaq
Na poczatku wybralem manual. Teraz gdy wchodze w gameplan nic nie wyskakuje.
Knl
wejdz przed meczem w MANAGEMENT SETTINGS > AUTO TRIGGER SETTING i tam włączasz i wyłączasz wszelkie automatyczne opcje
zaq
No w koncu smile.gif
Dzieki Knl.
michael4321
Mam pare pytan do gry - moze ktos zna odpowiedzi:
1. Czy da rade grac uefa europa league jako oddzielny mode? Nie widze tego nigdzie a w ML jest (ale trzeba grac caly sezon ML).
2. Czy dziala wam cammera settings patch (obojetnie jaka wersja) pod Vista? U mnie biorac save exe wyskakuje blad - na forach u innych tez, jak to obejsc?
3. Czy w modzie stadium edit da rade jakos dodac boardy - bo robiac nowy stadion wszystkie boardy sa Konami - fatalnie to wyglada.

Podkreslam ze jak ktos nie wiem to niech nie pisze glupot - niektorzy tu na forum na pytanie jak wrzucic komentarz z fify odpisywali ze to nielegalne. Kur** ludzie jak nie kumacie tematu nie wpisujcie bzdur!!!!!!!!
Forum jest po to ze jak ktos zna dany temat to pisze a nie zeby sobie umiescic post.

Tym ktorzy pomoga, tnx z gory.
Knl
1. Europa League da się grać jedynie w ML lub jeżeli grasz Ligę z włączoną opcją "cup matches during season". nie da się niestety zagrać jako odrębny tryb.
2. nie wiem, mam XP
3. w stadium edit przy kazdym elemencie jest opcja "import", więc powinno się dać.

to ja wypowiadałem się w temacie w którym była poruszana legalność dodatków - i nie pierdol że piszemy bzdury i nie kumamy tematu, bo to ty piszesz w tym momencie bzdury
michael4321
Jasne, ok, wyluzujta.
krzychu92
Dla mnie nowy PES w wersji PC nadal jest lepszy od FIFY. W d... mam oprawę graficzną i inne bzdety i tak mi chodzi wszystko na full i i tak wygląda miodnie. A grywalnością dla mnie PES wbija FIFE w ziemię. Poziom trudności w FIFIE jest tak daremny, że 6 latek wygra 1 mecz na "Klasa Światowa"... Ja pierwszy mecz w FIFE zagrałem na klasa światowa Juve - Milan. Wygrana gładko 3:0... Pierwszy mecz w PES? Zaskoczenie, że jest tak trudno w porównaniu z 2010... Juve - Lecce i 0:0 na Top Player gdzie w 2010 cały sezon miałem bez porażki!!! W końcu coś się dzieje, nie ma łatwo. W FIFE gram od Fify 2003... no nie licząc 2010 w którą nie grałem. A w PESa grałem jeszcze jak mialem PS One i na nim ISS PRO EVOLUTION 2 i od czasów PES 6 w fife gram tylko 2 tygodnie, bo tyle mniej więcej mija czasu do premiery PESa...
jacekz40
Parę razy na forum pojawiły się głosy, że gra jest trudna. No to proszę mi napisać gdzie jest ta niby trudność gry? Nie mam porównania z edycją 2010 ale w porównaniu do 2009 jest łatwiejsza, nie napiszę dużo łatwiejsza...ale... zdecydowanie. W ustawieniach wszystkie ustawienia automatyczne mam wyłączone, sam zarządzam taktyką i poziom mnie rozczarowuje. Gram na professionalu i porównuję oczywiście te same poziomy z poprzednimi edycjami gry. Oczywiście gram najsłabszymi drużynami (upodobań nie zmieniam).
rejcik
CYTAT(jacekz40 @ Oct 28 2010, 02:19) *
Parę razy na forum pojawiły się głosy, że gra jest trudna. No to proszę mi napisać gdzie jest ta niby trudność gry? Nie mam porównania z edycją 2010 ale w porównaniu do 2009 jest łatwiejsza, nie napiszę dużo łatwiejsza...ale... zdecydowanie. W ustawieniach wszystkie ustawienia automatyczne mam wyłączone, sam zarządzam taktyką i poziom mnie rozczarowuje. Gram na professionalu i porównuję oczywiście te same poziomy z poprzednimi edycjami gry. Oczywiście gram najsłabszymi drużynami (upodobań nie zmieniam).

No właśnie grasz na profesionalu a w tym PES akurat tak się złożyło że wszystkie poziomy prócz TOP PLAYER są słabe
r.a.j.a.n
Podzielam zdanie rejcik'a.
Zresztą skoro marudzisz, że gra jest za łatwa dla Ciebie na professionalu, to czemu na nim grasz??
michael4321
Co tu duzo mowic: Fifa jest dla dzieci - mamuska kupuje synkowi fife a ten gra majac zalozona koszulke messiego ze straganu obok bloku.
Pes 2011 - jest swietny ale po miesiecznym graniu wracam do pilki dla prawdziwych koneserow: PES6.5v4.
Nigdy nie zostanie przebita , nawet pes 2050 nie przebije tej gry pod kazdym wzgledem (oprocz braku pelnego trybu LM oczywiscie). Grywalnosc pes6 jest dla pes 2011 jak mercedes do fiata cienko-ciecko.
Mysle ze grywalnosc pes 6 zrozumieja tylko prawdziwi koneserzy. Tam strzelic bramke to jest wyzwanie nawet na srednim poziomie. PES 2011 na kazdym poziomie jest prostszy - zgadzam sie z wami.
Knl
CYTAT(michael4321 @ Oct 28 2010, 12:30) *
Mysle ze grywalnosc pes 6 zrozumieja tylko prawdziwi koneserzy. Tam strzelic bramke to jest wyzwanie nawet na srednim poziomie.

pff.. hahahahah xD
Marklar
CYTAT(michael4321 @ Oct 28 2010, 11:30) *
Co tu duzo mowic: Fifa jest dla dzieci - mamuska kupuje synkowi fife a ten gra majac zalozona koszulke messiego ze straganu obok bloku

Nie ma to jak sie dowartosciowac gra komputerowa laugh.gif
r.a.j.a.n
Akurat PES 6, nie jest na tyle skomplikowaną grą, aby ją szybko nie opanować. I nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że trudno jest strzelić bramkę na średnim poziomie.
A z tym PES 2050 to żeś wybiegł w przyszłość biggrin.gif
Już sobie wyobrażam posty na forach za ok. 39 lat, w stylu: "Słuchajcie, nie wiem jak Wy ale ja uważam, że nowe PES 2050 jest beznadziejne. Wracam do nieśmiertelnej szóstki", hehe smile.gif
Knl
ludzie, raz na zawsze zapamiętajce - PES 6 NIE JEST LEPSZY OD PESa 2011!

fakt, w 2007 roku seria Pro Evo wspięła się na wyżyny i rzeczywiście - "szóstka" była genialna. ale kilka ładnych lat już minęło i prawda jest brutalna. pogódźcie się z nią
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.