smolarek222
Jan 18 2009, 21:38
ULTIMATE PATCH 0.1 by smolarek222
-Ligi: Premier League,Ligue 1,Premiera Division,Ekstraklasa,Bundesliga,UEFA A
-Stroje:wszystkie stroje 100%
-Screboard:Nowy Screboard SKY HD
-Twarze:Nowe twarze dla niektórych piłkarzy
-Transfery i składy : Uktualnione składy i transfery (nawet te z zimowego okienka transferowego),aktualne składy z wszystkich reprezentacji
-Nowe menusy: Menu i inne,z najlepszymi graczami świata
-Piłki: Nowe piłki - np.Adidas Europass i inne
-Buty : Nowe Buty
-Nowy soundtrack (min.Liber-Czysta Gra,Mezo&Pan Duże PE - Futbol i inne)
-Stadiony:Nowy stadion Old Traford
premiera: 4.02.2009 r.
Pixmanek
Jan 19 2009, 00:20
Ten rysunek to żart?
Ciężko będzie Ci się przebić teraz... tyle nowych patchów jest łohohoho.
smolarek222
Jan 19 2009, 13:27
Mam pytania:
W jakiem unnamedzie zmienia się główne menu i to jak wyskakuje press any button?
Jeżeli na tym forum jest patchmaker Dommanu, niech mi powie jakie stroje w kitserverze w cv06.img ma Wisła i Lech dodane do Others A?Bo robie na tym patchu, mój patch.
Jeszcze jedno jak wgrać piosenki do Become a Legend i np.Network?Bo wiem,jakie do Master Leagu,Menu i Edit.
smolarek222
Jan 19 2009, 18:10
Jeszcze jedno,jak zmienić intro?
Prosze powiedźcie chcę dalej robić patcha!!!
A,jeszcze co coś wgrywam do Game Graphic Studio to wyskakuje jakiś Error i coś tam pisze Ooops! itd.
.alien
Jan 19 2009, 18:26
patchmaker co nie potrafi robic patcha, tego jeszcze nie grali ;-)
Norbi91
Jan 19 2009, 18:31
Koles daruj sobie tego patcha...
Koleś, daruj sobie pisanie na forum jeśli nie masz do powiedzenia niczego konstruktywnego. / wredny moderator
Koles daruj sobie rozdawanie % jesli robisz to niewlasciwie (20% za posta z dobra rada). Mozesz mi dac bana, nic straconego bo % ktore rozdajecie sa bez sensu (niektorzy chyba nigdy sie nie dowiedza za co tak naprawde maja %). Z 60% ktore mam moge zgodzic sie z 20, reszta jest chyba na faze albo z nudow. A moze daja wam po zlotowce od kazdego ostrzezenia? A % za przeklenstwa sa przyznawane jakos smiesznie. Dostalem za slowo z "*" a co chwile widze normalnie przeklenstwa i nic.
Ha, żeby tylko po złotówce, stary.
1922lechpoznan1922
Jan 19 2009, 19:15
CYTAT(Norbi91 @ Jan 19 2009, 18:35)

Koles daruj sobie tego patcha...
Dokładnie. Tym bardziej że są już patche zawierejące Ekstraklase, Bundeslige itd.
oliwer
Jan 19 2009, 20:06
Wez sie z tym patchem nie osmieszaj. Sciagnij sobie jakis inny. np. gamingacces i ciesz sie gra, a nie probujesz z gowna zloto zrobic.
Weź się z tym nic nie wnoszącym do tematu postem nie ośmieszaj. Przeczytaj sobie regulamin i pisz konstruktywnie. / wredny moderator
1922lechpoznan1922
Jan 20 2009, 09:01
Jak już koniecznie chcesz coś "wyprodukować" to zrób te dodatki osobno, a nie w patchu

Osobno soundtrack, piłki, buty, twarze...

Więcej ludzi ściągnie same twarze niż patcha
CYTAT(smolarek222 @ Jan 18 2009, 21:42)

-[i]Nowy soundtrack (min.Liber-Czysta Gra,Mezo&Pan Duże PE - Futbol i inne)
soundtrack rozpierdala:D nie ma to jak coś ambitnego:D proponuję Donia jeszcze:)
CYTAT
No dobra tak nie lubisz hip-hopu to proszę bardzo
wręcz przeciwnie ...kocham Hip Hop, kolega chyba definicje pomylił

ps. daj screeny z patcha bo jakoś trudno zachwycić się opisem
smolarek222
Jan 20 2009, 12:57
CYTAT(Pelas @ Jan 20 2009, 10:21)

soundtrack rozpierdala:D nie ma to jak coś ambitnego:D proponuję Donia jeszcze:)
No dobra tak nie lubisz hip-hopu to proszę bardzo.Będzie tam jeszcze ta piosenka z EURO 2008,Prosta rzecz i Hymn Ligi Mistrzów i jescze troche piosenek.A po drugie to są piłkarskie piosenki,więc je dałem.
.alien ty od razu wszystko umiałeś? Te pytania które ja zadałem to są takie pierdółki,po pierwsze nie chce w kitserverze mi się szukać jednego pliku ze strojem Lecha.Po drugie wycofuje wszystkie pytania.Może ściągniecie zobaczycie może wam się spodoba.
Premiera dalej 4 lutego.
smolarek222
Jan 20 2009, 13:09
CYTAT(Pixmanek @ Jan 19 2009, 00:24)

Ten rysunek to żart?
Ciężko będzie Ci się przebić teraz... tyle nowych patchów jest łohohoho.

Wiem,że trudno,ale zawsze można spróbować.A jeżeli jest tyle patchów to dlaczego ja bym nie mógł stworzyć co?
oposq3
Jan 20 2009, 13:22
jeźeli nie umiesz intra,nie wiesz które pliki za co odpowiadają to lepiej nic nie rob
moim zdaniem powinienes dołączyć do mojej ekipy
smolarek222
Jan 20 2009, 17:50
CYTAT(Pelas @ Jan 20 2009, 10:21)

wręcz przeciwnie ...kocham Hip Hop, kolega chyba definicje pomylił
ps. daj screeny z patcha bo jakoś trudno zachwycić się opisem
No sorry,tak to napisałeś...Myslałem,że nie lubisz hip-hopu.Niestety kitserver mi się popiepszył,ale dalej robie patcha bo mam skopiowane img tylko ściągne kitservera,także później dam screeny.
Ps.Mam nadzieje,że ściągniesz mojego patcha,wypróbujesz.
.alien
Jan 20 2009, 19:10
"No sorry,tak to napisałeś...Myslałem,że nie lubisz hip-hopu"
jesli juz to rapu
mezo i inne tego typu g.owno to nie rap
Ten temat to nie kącik muzyczny. / wredny moderator
oliwer
Jan 21 2009, 10:18
"Wredny moderator" z tymi swoimi uwagami to mozesz mi naskoczyc. I z tymi waszymi smiesznymi procentami.
.alien
Jan 21 2009, 10:25
"Ten temat to nie kącik muzyczny. / wredny moderator"
mozesz sobie darowac takie uwagi
moze po moim poscie autor nie umiesci fajerskich kawalkow w patchu ktore by odrzucaly na wstepie ?
@alien
Może i tak, ale można to normalnie napisać, sugerując coś autorowi, a nie pouczać co jest rapem a co nie.
każdy może próbować robić patch, przecież nikt Wam nie nakazuje instalacji czy ścisłej współpracy z patchmakerem !
raczej powinnismy się cieszyć bo im więcej osób bierze się za patchowanie tym wyższy staje się poziom kolejnych patchy...
nie pomagasz to chociaż nie przeszkadzaj !
Kamiloxx
Jan 21 2009, 16:02
Ludzie dajcie chłopakowi spokój! Ja np. w niego wierzę i myślę że zrobi dobrego patcha

Na pewno jak będzie na megaupload to ściągnę i przetestuję
smolarek222
Jan 22 2009, 15:46
CYTAT(Facemaker @ Jan 21 2009, 16:06)

Ludzie dajcie chłopakowi spokój! Ja np. w niego wierzę i myślę że zrobi dobrego patcha

Na pewno jak będzie na megaupload to ściągnę i przetestuję

Dzięki.Chociaż 3 osoby na tm forum są mądre

.Niewiem czy nie zmienie planów i chodzi mi oto,żeby erdevise zostawić w spokoju,a 6 drużyn Ekstraklasy dodać do Others B i 6 drużyn niemieckich też do others B.Do others A wstawić AAlborg CSKA Anathorsis Famagusta i Bate.A do others B wrzucić jakieś inne drużyny do tych 6 z Bundesligi i do tych 6 Ekstraklasy (np.Dunne United itp.) bo by zostało miejsce w Others B.No,zrozumiałe?Co prawda jescze się nad tym zastanawiam.Bo wtedy byśmy mieli najlepsze dużyny Ekstraklasy,Bundesligi i Erdevise i jeszcze drużyny w Others B (inne).Co wy na to?Jeżeli uważacie,że to dobry pomysł,to piszcie propozycje drużyn do dodania do Others B.Oprócz tych wymienionych powyżej.Pozdro.
Assassin
Jan 22 2009, 16:26
CYTAT(smolarek222 @ Jan 22 2009, 15:50)

.
Czyli jak ktos w Ciebie nie wierzy, to jest glupi?...
Mozesz dodac jakies rosyjskie kluby.
1922lechpoznan1922
Jan 22 2009, 17:10
CYTAT(smolarek222 @ Jan 22 2009, 15:50)

.Niewiem czy nie zmienie planów i chodzi mi oto,żeby erdevise zostawić w spokoju,a 6 drużyn Ekstraklasy dodać do Others B i 6 drużyn niemieckich też do others B.Do others A wstawić AAlborg CSKA Anathorsis Famagusta i Bate.A do others B wrzucić jakieś inne drużyny do tych 6 z Bundesligi i do tych 6 Ekstraklasy (np.Dunne United itp.) bo by zostało miejsce w Others B.No,zrozumiałe?Co prawda jescze się nad tym zastanawiam.Bo wtedy byśmy mieli najlepsze dużyny Ekstraklasy,Bundesligi i Erdevise i jeszcze drużyny w Others B (inne).Co wy na to?Jeżeli uważacie,że to dobry pomysł,to piszcie propozycje drużyn do dodania do Others B.Oprócz tych wymienionych powyżej.Pozdro.
Lepiej by było jakbyś te najsilniejsze kluby z Ekstraklasy i Bundesligi jednak dał do Eredivisie

Główny powód to to, że gdy np. polskie zespoły będą w Others B to nie da rady zagrać w żadnym z trybów właśnie nimi. A jeżeli się nie myle to większoć ludzi na forum wolałoby zagrać w ML lub Bal np. Kolejorzem niż, choćby PSV
Assassin
Jan 22 2009, 17:12
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 22 2009, 17:14)

Lepiej by było jakbyś te najsilniejsze kluby z Ekstraklasy i Bundesligi jednak dał do Eredivisie

Główny powód to to, że gdy np. polskie zespoły będą w Others B to nie da rady zagrać w żadnym z trybów właśnie nimi. A jeżeli się nie myle to większoć ludzi na forum wolałoby zagrać w ML lub Bal np. Kolejorzem niż, choćby PSV

Od tego jest Ekstraklasa patch. Chyba jednak lepiej zagrac prawdziwa ekstraklasa niz mieszanka Polsko-niemiecko-holendersko-jakas tam.
1922lechpoznan1922
Jan 22 2009, 18:24
CYTAT(Assassin @ Jan 22 2009, 17:16)

Od tego jest Ekstraklasa patch. Chyba jednak lepiej zagrac prawdziwa ekstraklasa niz mieszanka Polsko-niemiecko-holenderko-jakas tam.
To wolisz miec "mieszanke Polsko-niemiecko-
holenderko" ( jak to ty napisałes ) w bez użytecznym Others B

? Gratuluje pomysłu
Assassin
Jan 22 2009, 20:53
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 22 2009, 18:28)

? Gratuluje pomysłu

Zjadlem "s", tez mi cos... Ty oczywiscie nigdy zadnej literki nie zgubiles.
Jesli beda w other B to jedynie nie mozna by nimi zagrac w ML i BaL (chociaz w lepszych patchach ten problem zostal juz dawno naprawiony). A Ty jak sobie wyobrazasz, moment kiedy ktos chce zagrac lige holenderska (zwykla, nie ML) i ma pomieszane druzyny. Robienie w Eredivisie takiej mieszanki jest totalnie bez sensu. To juz lepiej podpytac sie Tomaja czy Seby jak im sie udalo polaczyc Other A z B. Panie pomyslowy.
smolarek222
Jan 22 2009, 21:16
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 22 2009, 18:28)

? Gratuluje pomysłu

Już mi się tu nie kłócić,tylko pomóżcie mi lepiej podjąć decyzje z tym czy : robić Ekstraklase i Bundeslige osobno czy razem w Others B jeszcze z kilkoma drużynami?Czas ucieka,a data wydania patcha coraz bliżej.
1922lechpoznan1922
Jan 22 2009, 21:20
CYTAT(Assassin @ Jan 22 2009, 20:57)

Zjadlem "s", tez mi cos... Ty oczywiscie nigdy zadnej literki nie zgubiles.
Jesli beda w other B to jedynie nie mozna by nimi zagrac w ML i BaL (chociaz w lepszych patchach ten problem zostal juz dawno naprawiony). A Ty jak sobie wyobrazasz, moment kiedy ktos chce zagrac lige holenderska (zwykla, nie ML) i ma pomieszane druzyny. Robienie w Eredivisie takiej mieszanki jest totalnie bez sensu. To juz lepiej podpytac sie Tomaja czy Seby jak im sie udalo polaczyc Other A z B. Panie pomyslowy.
Racja. Właściwie jedynym i napewno najlepszym rozwiązaniem dla każdego patcha jest połaczenie Others A i B. ML i BaL to najlepsze tryby gry w nowym PES-ie ( włączając w to Lige Mistrzów oczywiście

). Nie wiem jak ty, ale ja nie jestem, aż tak wielkim fanem ligi holenderskiej i zbyt bardzo nie ubolewałbym nad stratą Eredivisie.
smolarek222
Jan 22 2009, 21:53
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 22 2009, 21:24)

Racja. Właściwie jedynym i napewno najlepszym rozwiązaniem dla każdego patcha jest połaczenie Others A i B. ML i BaL to najlepsze tryby gry w nowym PES-ie ( włączając w to Lige Mistrzów oczywiście

). Nie wiem jak ty, ale ja nie jestem, aż tak wielkim fanem ligi holenderskiej i zbyt bardzo nie ubolewałbym nad stratą Eredivisie.
Jeżeli tak to przedłuży date wydania patcha.Jeszcze się zastanawiam.
1922lechpoznan1922
Jan 22 2009, 22:04
Ja na twoim miejscu zagadałbym z sebą albo tomajem i połączył Others A i B

Dzięki temu patch będzie bardziej "profi"

Jednak ty jesteś autorem i ostateczna decyzja należy do ciebie
smolarek222
Jan 22 2009, 23:00
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 22 2009, 22:08)

Ja na twoim miejscu zagadałbym z sebą albo tomajem i połączył Others A i B

Dzięki temu patch będzie bardziej "profi"

Jednak ty jesteś autorem i ostateczna decyzja należy do ciebie

I co twoim zdaniem to da?

Ja miałem na myśli żeby ERDEVISE ZOSTAWIĆ w spokoju i nie robić jakieś miesznki holendersko-cośtam tylko w Others B dodać dużyny polskiej Ekstraklasy i Bundesligi i jeszcze jakieś NIE HOLENDERSKIE.I nie robić już całej Bundesligi i Ekstraklasy. Co wy o tym sądzicie?
smolarek222
Jan 22 2009, 23:45
PODJEŁEM DECYZJE! Erdevise(cała liga) będzie w miejscu Erdevise w Others A dodam BATE CSKA AALBORG ANATHORSIS!Do OTHERS B dodam : Bayern,Werder,TS HOFFENIM,Schalke,VFB Strugart,Bayern Leverkusen,Arkę Gdynia,Legie Warszawe,Wisłe Kraków,Polonie Warszawa,PGE GKS Bełchatów,Lecha Poznań,Derby Country,Reading,Dunne United,Partizan Belgrad i Sao Paulo,to chyba wszystko,jak mi się coś przypomni do dam znać.Pozdro.
Assassin
Jan 23 2009, 07:52
Po pierwsze edytuj posty.
Po drugie: Jak co to da? Dzieki polaczeniu others A z B powstanie Ci wieeeelkie others A, a zespoly z A mozna normalnie brac do ML i BaL.
Co do nie robienia calej Bundesligi i Ekstraklasy to raczej dobry pomysl, bo takie patche juz sa, a po co robic cos co jest.
I jeszcze jedno. Derby County, nie country, Hoffenheim nie hoffenim, Stuttgart, nie stugart. Bayer Leverkusen, nie Bayern. Dundee nie dunne. Tyle literowek? Czy moze bardzo slaba znajomosc druzyn.
i jeszcze Anorthosis a nie Anathorsis...nie mówiąc już o "podjąłem" a nie "podjełem"
ja takze jestem sceptykiem co do tego patcha, ale ocenie efekty koncowe
smolarek222
Jan 24 2009, 11:49
Kamiloxx
Jan 24 2009, 12:18
Ahh to nie ściągne jak nie ma Ekstraklasy ... Ale cóż powodzenia!
smolarek222
Jan 24 2009, 12:30
CYTAT(Facemaker @ Jan 24 2009, 12:22)

Ahh to nie ściągne jak nie ma Ekstraklasy ... Ale cóż powodzenia!
W sumie byłeś jednym z dwóch,którzy we mnie wierzyli.Od tego jest Ekstraklasa Patch.Ja chciałem nacisnąć na europejskie rozgrywki.Przecież możesz wypróbować,najwyżej zmienisz patcha.A po drugie będą drużyny Ekstraklasy : Arka,Legia,Wisła Kraków,Polonia Warszawa,GKS Bełcható,Lech Poznań.Także,są polskie drużyny.Po drugie,Anorthosis,CSKA i inne europejskie drużyny,którymi bedzie ci się lepiej grało niż czasami Ekstraklasą.Ja nikogo nie namawiam,ale od tego jest Ekstraklasa Patch.
Assassin
Jan 24 2009, 12:40
Wszystko na razie wyglada ok, ale loga... zrob wszystkie loga w 1 stylu. No i jesli chcesz aby Twoj byl dobry to postaraj sie z twarzami. Obecnie jest juz bardzo duzo twarzy do sciagniecia w necie. Np. Rafael da Silva. A Rooney juz nie jest taki lysawy.
Jeszcze jedno - skad bierzesz staty zawodnikow? Pes stats data base, FM, inne patche (jak tak to jakie) czy na oko?
smolarek222
Jan 24 2009, 12:54
CYTAT(Assassin @ Jan 24 2009, 12:44)

Wszystko na razie wyglada ok, ale loga... zrob wszystkie loga w 1 stylu. No i jesli chcesz aby Twoj byl dobry to postaraj sie z twarzami. Obecnie jest juz bardzo duzo twarzy do sciagniecia w necie. Np. Rafael da Silva. A Rooney juz nie jest taki lysawy.
Jeszcze jedno - skad bierzesz staty zawodnikow? Pes stats data base, FM, inne patche (jak tak to jakie) czy na oko?
Na oko.Możesz mi podać linka do twarzy Rafaela da Silvy?No właśnie nie wiem jak zrobić takie loga.
Assassin
Jan 24 2009, 13:12
CYTAT(smolarek222 @ Jan 24 2009, 12:58)

Na oko.Możesz mi podać linka do twarzy Rafaela da Silvy?No właśnie nie wiem jak zrobić takie loga.

Na oko powiadasz? No to bedzie super...
MordyAle Ty nie musisz sam robic log, poszukaj na GA, tam jest wiele paczek roznych stylow.
smolarek222
Jan 24 2009, 19:59
CYTAT(Assassin @ Jan 24 2009, 13:16)

Na oko powiadasz? No to bedzie super...
MordyAle Ty nie musisz sam robic log, poszukaj na GA, tam jest wiele paczek roznych stylow.
No ja mam już loga,nie mam tylko to tych dodanych drużyn typu : CKSA,aAlborg.Nie widziałeś na screenie z Liverpoolem?Dzięki za "mordy

".To będzie super... w dobrym czy złym słowa znaczeniu

?
Jak wgrać te "mordy"?
Assassin
Jan 24 2009, 20:39
CYTAT(smolarek222 @ Jan 24 2009, 20:03)

No ja mam już loga,nie mam tylko to tych dodanych drużyn typu : CKSA,aAlborg.Nie widziałeś na screenie z Liverpoolem?Dzięki za "mordy

".To będzie super... w dobrym czy złym słowa znaczeniu

?
Jak wgrać te "mordy"?
No ale beznadziejnie to troche wyglada jak beda loga takie jakie ma Arka i takie jakie ma Liverpool.
Wybacz, ale robienie "na oko" statow... No chyba, ze naprawde wiesz jak je zrobic, to wtedy zwracam honor.
Twarze wrzuca sie do cv06.img ale najpierw w PES_2009_Editor_v1.9 trzeba zawodnikowi wybrac nr twarzy.
smolarek222
Jan 24 2009, 21:29
Nowa poprawiona twarz Rafaela da Silvy

.Ale dobra robie się za kitsy,bo mi dużo jeszcze zostało:

Assassin
Jan 24 2009, 21:39
Daj mu jeszcze takie same wlosy jak ma tam na zdjeciu.
smolarek222
Jan 24 2009, 22:28
CYTAT(Assassin @ Jan 24 2009, 21:43)

Daj mu jeszcze takie same wlosy jak ma tam na zdjeciu.
Tak,chciałem to zrobić tylko mi się nie udało zmienić włosów w twarzy bin.Teraz już poprawiłem staty dla Rafaela da Silvy i innych zawodników statystyki będe brał PesTabase-coś tam.Pozdro.
Assassin
Jan 25 2009, 08:31
CYTAT(smolarek222 @ Jan 24 2009, 22:32)

Tak,chciałem to zrobić tylko mi się nie udało zmienić włosów w twarzy bin.Teraz już poprawiłem staty dla Rafaela da Silvy i innych zawodników statystyki będe brał PesTabase-coś tam.Pozdro.
Ale wlosy mu ustaw normalnie w grze... "medium, permed, 5, czarne"
smolarek222
Jan 25 2009, 12:01
CYTAT(Assassin @ Jan 25 2009, 08:35)

No tylko,że mówie,że się nie da.Bo jak robie to się robi normalna twarz.
Assassin
Jan 25 2009, 13:49
CYTAT(smolarek222 @ Jan 25 2009, 12:05)

No tylko,że mówie,że się nie da.Bo jak robie to się robi normalna twarz.
U mnie normalnie sie da, cos musisz miec zrabane.
smolarek222
Jan 25 2009, 13:55
CYTAT(Assassin @ Jan 25 2009, 13:53)

U mnie normalnie sie da, cos musisz miec zrabane.
No nie wiem,później popróbuje.Jeżeli ktoś by był nie cierpliwy mojego patcha (a tutaj takich nie widzę).To w sumie zostało mi tylko (albo aż) to : kitsy (nie które mam zrobione),młode talenty,zdjęcia stadionów,twarze (niektóre już mam),soundtrack,kilka małych dodatków graficznych,składy i numery. Po wyjściu patcha,będzie uptade,które będzie nosiło nazwę Ultimate Patch 1.0 by smolarek222.Będzie może tam mała niespodzianka.
smolarek222
Jan 25 2009, 15:19
CYTAT(Assassin @ Jan 25 2009, 08:35)

Jest już wszystko dobrze.Teraz to on wygląda jak Rafael da Silva.

Sorry za post pod postem,ale nikt się nie wypowiada to musiałem jakoś odpowiedzieć.Jescze raz sorry,tylko nie dajcie mi za to bana.
Nie mogłeś zedytować ostatniego posta? Naucz się wreszcie korzystać z opcji edytuj albo faktycznie wylecisz z forum, masz ostatnią szansę.///Orange_91
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.