Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
kchmarzynski
18 lat...
slawius1
a strenghten jak masz podzielone??
kchmarzynski
Siłę i Technikę strzału po 6.Może chodzi o grę zespołowa bo mam tylko 65,a reszta powyżej 70,a Wytrzymałość i Szybkość powyżej 80?Gram w Fulham,a wcześniej w Newcastle.
Tari
nie. statystyki nijak sie maja do meczowego expa...(mam 85 team worka)

sam juz to rozgryzam dluuugo i zauwazylem tylko ze wiecej expa jest za wygrane niz zremisowane mecze. chociaz to tez nie regula bo duzo razy zdarzalo sie, ze 3-4 pkt dostawalem za ciezki mecz w ktorym wiele sie dzialo niz za gladko wygrany, jednostronny. wiek do tego tez nic nie ma bo zarowno w wieku 17 jak i 23-24 lat dostaje tyle samo raczej wink.gif

niby wplyw na to ma 'wypelnianie zalozen trenera', cokolwiek sie pod tym kryje ;D bo komputer bardzo roznie interpretuje nasze poczyniania tongue.gif
Rogo
A prawdą jest to, ze pierwszy mecz w naszej karierze jest najwazniejszy ?? Tzn ze decyduje on o naszych dalszych umiejetnosciach? Bo ja na poczatku kariery bylem strasznie slaby. Juz nie mowie ze to zle, ale tak slabego pilkarza to nie da rady znalezc ;P
Tari
nie, nie decyduje wink.gif sam z nudow bawilem sie w losowanie sobie wymarzonych statystyk...> wlacz mecz, stoj przez 90 min w miejscu, wybierz klub i sprawdz statystyki. zle? no to jeszcze raz. i tak dziesiatki razy wink.gif i przez ten caly czas wychodzily najrozniejsze mozliwe kombinacje skilli wink.gif
kchmarzynski
To ja już nic nie rozumiem.nie wiem o co chodzi w tym doświadczeniu za mecz.Trochę to dziwne,że za mecze z mocnymi drużynami dostaje się mało doświadczenia,trochę mało realne.U wszystkich jest tak mało tych punktów?
Dzacol92
Wydaje mi się, że jak gramy jakiś finał, albo mecze w kadrze i jakies ME lub MŚ to wtedy chyba jest więcej, niż za zwykłe ligowe.. wink.gif
slawius1
to właśnie mam nadzieję, że KONAMI poprawi w pesie nowym biggrin.gif o grze bramkarzy nie wspomnę ...
Krystek
ja mam takie pytanie czy jest mozliwosc zmienienia nr na koszulce albo wynegocjowania go:)dzieki z gory i pozdrawiam
rafios
jak przyjmujesz oferte wciskasz 'kwadrat' i tam masz wynegocjowanie nr na koszulce
slawius1
ale jak gra się drugi sezon w tym samym zespole to nie można numeru zmienić dry.gif
Krystek
hmm... no niby mam wynegocjowana 9 a gram z 26:/ ale mniejsza z tym a jak jest w reprezentacji:)
i dziekuje za odpowiedz:)
mVp
1. Cieszcie się tym XP które dostajecie i rozkładajcie je mądrze bo po 2 sezonach dostaniecie mniej a po kolejnych 2 jeszcze mniej.
2. Co do nr. koszulki to niby wybierasz ale jak nie trafisz to dostajesz pierwszy wolny z tym że zawsze poza 11 jak jesteś młody, ok 21-25 zazwyczaj dostaje się już nr. z pierwszej 11 (zależy jeszcze od siły klubu)
3. Co do pierwszego meczu to końcowa nota ma lekki wpływ bo podczas mojej "zabawy" nigdy nie miałem overal'a na poziomie 73 po tym jak cały mecz przestałem nic nie robiąc.
4. Co do skip'owania, przeskipuj sobie jedzenie i sprawdź róźnicę
5. po kilku sezonach wiek ok. 24-26 i tak się nudzi bo jest się za dobrym graczem
Dawidi
Gram już chyba 2 sezon, mam 20 lat i słabe staty. Czy długość meczu ma wpływ na to ile dostanę punktów tych czerwonych? Bo gram mecze 5 minut i dostaję tak po 1-2 punkty. Tyle się dostaje? Czasem nie dostane wcale punktów meczowych.
Chelsea_Fan
Tryb troszkę niedopracowany ale bardzo fajny i dostarczający dużo radości i zabawy ;D

Gram na poziomie Top Player...Wybrałem pozycję SS czyli second striker.Pierwszy mecz kontrolny i juz w 20 minucie po rzucie rożnym bramka głową tongue.gif Mój zawodnik ma 195m cm wzrostu i wazy 85 kg biggrin.gif pierwszy mój klub to Middlesborough.Od 1,5/4 sezonu zaczęłem grać w podstawowym składzie jednak moj klub zajmował 15 miejsce w lidze a ze dostalem ofertę od West Ham United ktore zzajmowało piątą pozycję przeszedłem do klubu z Londynu...W middlesborough strzeliłem 3 bramki w 12 meczach i wszystkie głową...W west ham strzeliłem 8 goli w 12 meczach lecz moja druzyna zajęła ostatecznie 12 miejsce w lidze czyli nienajlepiej...w ostatnim tygodniu negocjacji dostałem ofertę od Boca Juniors którzy wygrali ligę holenderską i zajmowali 6 miejsce w rankingu klubowym biggrin.gif i Tu zaczęła się moja prawdziwa kariera...musiałem zagrać aż 5 meczy treningowych w druzynie B i strzelilem w 5 meczach 3 bramki.nareszcie druzyna A...i rozczarowanie bo w ogóle do mnie nie podawali, jednak dostałem notę 7.5 i zasiadłem na ławce rezerwowych tongue.gif Tutaj poczekałem dwa mecze i debiut w meczu z Ajaxem Amsterdam laugh.gif w 63 minucie...Tuż po wejściu na boisko akcja mojej druzyny bramkarz zle wykopuj na 30 metr i pozostaje pusta bramka a ja strzelam i trafiam w sam róg biggrin.gif kilka meczy później mecz European Championship i mecz z Liverpoolem wink.gif Wtedy już byłem w podstwowym składzie...W tym meczu strzeliłem 3 bramki i wygraliśmy 3-1. biggrin.gif 2 bramki głową a trzecia sam na sam z reiną wink.gif W sumie dotychczas w 15 meczach w barwach Boca strzeliłem 11 goli w tym 4 w Lidze Mistrzów. Mam jednak zamiar wrócić do Angli bo Boca zajmują (niestety) 7 miejsce w lidze i praktycznie nie mają szans na mistrzowstwo...liczę na ofertę z blackburn albo conajmniej z ligi hiszpańskiej typu Sewilla lub Atletico.
slawius1
nie poddawaj się tak walcz z Boca dalej, chyba nie mają słabych zawodników co nie - spróbuj chociaż 1 sezon więcej holenderska liga nie jest taka trudna do wygrania przy odrobinie szczęścia i 2 dobrych transferach możesz coś z nimi osiągnąć wink.gif
YaYeti
chelsea_fun ta bramka w sam rog czyli okienko?
Chelsea_Fan
YaYeti: troszke niżej niż okienko tongue.gif zawsze wchodzę na krótki słupek i walę wzdłuyż bramki biggrin.gif
slawius1:Ojj już koniec sezonu, 14 miejsce w lidze, strzeliłem jeszcze 4 bramki i zmieściłem się nawet w pierwszej piątce strzelców ligi...Z ligi mistrzów odpadliśmy już w grupie a w UEFA w 1/8 z marsylią sad.gif Chyba zmienię jednak ligę albo przynajmniej zespół.W ogóle AI moich kolegów z drużyny mnie dobija a w szczególności obrońcy wybijający piłkę na pałę na aut albo róg kiedy mogą spokojnie podać...
slawius1
no do wybijania piłki przez zawodników nawet jak mają komu podać to się przyzwyczaiłem wink.gif no jak chcesz a mam pytanie czy miał ktoś kiedyś takie cuś, że zespół nie chciał z wami przedłużyć kontraktu ?? wink.gif mnie się to tylko raz przytrafiło na początku gry - swoją drogą głupota, że zawsze kontrakt na rok się podpisuje a jak ktoś chce na dłużej to co biggrin.gif??
Chelsea_Fan
mis ie nie zdazylo ;] Aha mam mały dylemat jestem juz w przerwie miedzy sezonowej i mam oferty od: Boca (przedluzenie kontraktu), Nec neijmegen, Twente (5 miejsce w lidze, Boca 12) i Ado den haag (17)...co wybrać? mam 4 tydzien z 8 negocjacyjnych...

Już poszedłem do Twente bo chciałem zagrać w Lidze Mistrzów smile.gif
Tari
Według mnie nie najrozsądniejszy wybór ;P 5 miejsce to trzeba przebrnąć grupę kwalifikacyjną...a z Twente to łatwe nie będzie, zwłaszcza że mecze będą na początku sezonu a nie wiadomo czy z ławki zaczniesz czy treningi będziesz musiał grać wink.gif

mi się zdarzyło nieprzedłużenie kontraktu, ale tylko jak przeskipowałem cały sezon wink.gif
kaka_demona
Ja najdalej w karierze doszedłem do wieku 25 lat. Grałem w lidze włoskiej gdyż chciałem zagrać z A.C. Milan. Jednak nie chcieli mnie kupić. Po dwóch sezonach (Genua i Fiorentina) przeszedłem do Ajaxu Amsterdam. Tam bez meczów treningowych dostałem miejsce w drużynie i w pierwszym sezonie zakończyliśmy go na miejscu 6(!). W pucharze UEFA nie poszło i odpadliśmy z grupy ale w drugim sezonie wygraliśmy ligę i doszliśmy do półfinału pucharu uefa. Tam przyszedł Juventus i koniec :-). Przeniosłem się po skończonym sezonie (2 miejsce) do Liverpoolu. Tam dwa sezony bez zwycięstwa w lidze i bez zwycięstwa w lidze mistrzów i kupił mnie Manchester. A tu mimo dobrych ocen (po połowie sezonu 7,20) nie miałem pewnego miejsca w pierwszej 11. Na Manchesterze skończyłem bo mi się znudziło. Teraz może zrobię karierę zaczynając w Polsce biggrin.gif i będę jak Boniek.
Chelsea_Fan
Tari: Muszę grać treningi sad.gif Ale już na treningach widzę że drużyna zgrana o 100% lepiej nic Boca Juniors wink.gif
slawius1
32 lata, Manchester United (9 lat w teamie z krótką przerwą 4 letnią), 1 drużyna w rankingu, najlepszy strzelec ligi, pucharu oraz LM, najlepszy piłkarz ME, najlepszy z Polską na ME, najwięcej goli w Total Rankingu, 2. asystent w Total Rankingu - czego chcieć więcej biggrin.gif karierę chciałbym skończyć w United, ale nie wiem jak poradzę sobie z malejącymi statami, aktualnie mam ostatni okres zwyżkowy potem już tylko spadek mnie czeka :/
Jak dojdę do 37 to automatycznie będę kończył karierę czy będę mógł grać, np. do 40??
xsas7
Witam,
Mam pytanie odnośnie zmiany numerka w reprezentacji, czy jest możliwa zmiana numera? czy zostaje on automatycznie przydzielany?
slawius1
tak, full automat wink.gif
rogertw
witam . mam taki problem. zagralem kilka swietnych meczy i w panelu informacyjnym pojawilo sie takie zdanie '.... parameters have gone up' to wywala mnie odrazu to windowsa z bledem. do gry moge wrocic ale juz zapisac nie moge :/ moja wersja pesa to 1.00

oto jak to wyglada http://img41.imageshack.us/i/dasdsdm.jpg/
slawius1
ale możesz zagrać mecz??
rogertw
QUOTE (slawius1 @ Jul 11 2009, 10:33) *
ale możesz zagrać mecz??

witam . mam taki problem. zagralem kilka swietnych meczy i w panelu informacyjnym pojawilo sie takie zdanie '.... parameters have gone up' to wywala mnie odrazu to windowsa z bledem. do gry moge wrocic ale juz zapisac nie moge :/ moja wersja pesa to 1.00

oto jak to wyglada http://img41.imageshack.us/i/dasdsdm.jpg/

nie. pojawia sie tylko komuniakt please wait i trwa w nieskonczonosc, tak samo jak wybiore save to nie pokazuja mi sie sloty do zapisania
rafios
tez tak czasem mam ze musze troche poczekac zanim sie pokaze w koncu save albo jakies inne menu smile.gif
BuRu94
Czy w Become a Legend jest możliwość wykonywania jakiś widowiskowych tricków, zwodów (np. przerzucenie piłki nad obrońcą, założenie mu siatki). Sam nie znam kombinacji, gram na padzie podpiętym pod PC smile.gif
kondzio
Tak z ciekawości zapytam, mam stamina ustawione w strengen na 1 i piłkarz nie wytrzymuje mi meczu do końca.
Czy wytrzymałość zależy od liczby gwiazdek w strengen czy realnej staminy (w moim przypadku 79 (w wieku 20 lat)?
slawius1
od poziomu staminy i od tego co robisz podczas meczu - jeżeli latasz jak głupi na sprincie od początku meczu, to i siły na koniec meczu nie masz. Na jakiej grasz pozycji??
kondzio
Napastnik i faktycznie dużo biegam. W zasadzie przez ten krótki czas ciężko nie zmęczyć zawodnika.
slawius1
Musisz wiedzieć kiedy iść za akcja a kiedy nie, nie zawsze musisz zapierdzielać do przodu, bo skrzydłowy biegnie. Pewnie nie masz sił, bo daleko cofasz się po piłkę - daj sobie spokój, czekaj na podania ustawiaj się dobrze to koledzy podadzą piłkę. No i jak już masz piłkę to pamiętaj, że nie musisz z nią grzać na bramkę, zawsze istnieje przycisk podania... wink.gif
Tari
akurat z tym cofaniem sie po pilke to nie moge sie zgodzic wink.gif mimo ze gra sie napastnikiem to i tak czesto trzeba wracac na wlasna polowe bo te hm drewna co z nami w zespole graja sami sobie nie radza wink.gif i to niezaleznie czy to jest Legia, Wisła czy Barca, Man Utd.
slawius1
to zależy również jakie zadania przypisane masz przez taktykę - jeśli możesz wolniutko wracać to nie pędź jak głupi, no chyba, że drużyna jest cienka, to prawda wtedy trza. Akcje nie trzeba budować w sposób "na szybkość ich wezmę", zawsze można z z kompem poklepać coś, często przydaje się "wołanie o piłkę" no ale najważniejsze jest i tak dobre ustawianie się - podstawa!! wink.gif
paczek1262
Witam

co robić aby mieć jak najczęściej czerwoną strzałkę w górę oznaczającą formę. Jeśli było już takie pytanie to przepraszam, ale nie znalezłem. Mam strzełke zieolną, formę normalną, strzelam bramkę w kolejnym meczu, mam ocenę 8 i strzałka leci w dół i jest fioletowa. Od czego to zależy?
Tari
od szczescia wink.gif nic na to nie poradzisz...
pablosss
Skończyłem swoją karierę w wieku 33 lat jako gold legend. Już miałem dosyć tej gry, ale z przerwami (nawet kilkutygodniowymi) dojechałem do końca, choć do 35 już mi się nie chciało.

Tak mniej więcej przedstawia się moja kariera:

Pienik
Ja czegoś nie rozumiem mam 24 lata Dostałem chyba z 50 tych statuetek za najlepszy mecz Wygrałem z Polską mś zostałem królem strzelców LM, MŚ, UEFA, LIGI Byłem też mistrzem asyst UEFA I Ligi. Zostałem piłkarzem roku najbardziej wartościowym piłkarzem roku . I teraz najlepsze grałem w Man. City, Portsmouth, Tottenhamie(Gdyby nie ja nie wygralibyśmy pucharu UEFA A mimo to mnie wywalili 0.o) Wigan Athletic, teraz w Deportivo La Corunia. Czemu do cholery nie chce mnie żaden sławny dobry klub
pablosss
http://www.youtube.com/watch?v=4Uq91kEGqxM
Bramki z mojej kariery, jakby chciał ktos zobaczyć tongue.gif
Ogan
Mam takie pytanie gram juz sezon 2011-2012 strzelam bramki prawie w kazdym meczu w le mans i do tej pory nie dostalem powolania do kadry. Jako narodowosc wybralem sobie Gruzje i niewiem czy wogole ta reprezentacja jest w grze może to dlatego ? tongue.gif
pablosss
Ja dostałem powołanie dopiero w sezonie 2012-2013, więc spoko poczekaj jeszcze trochę a pewnie zostaniesz powołany. Poza tym zwróć uwagę, że w sezonie 2011-2012 nie ma meczy eliminacyjnych, tylko ME 2012 po zakończeniu sezonu, więc nie możesz zostać powołany do tego czasu. Jeśli się nie mylę twój debiut w reprezentacji powinien nastąpić w 9 tygodniu sezonu 2012-2013 (eliminacje do MŚ 2014), jeśli jesteś dobrym zawodnikiem to jest bardzo prawdopodobne wink.gif .
David
CYTAT(pablosss @ Sep 21 2009, 11:48) *
http://www.youtube.com/watch?v=4Uq91kEGqxM
Bramki z mojej kariery, jakby chciał ktos zobaczyć tongue.gif

chyba grałeś na pierwszym poziomie zachowanie bramkarzy i obrońców jest fatalne
pablosss
Przyznaję się bez bicia, że grałem na professionalu tongue.gif . Obrońców na vertical vide spoko się mija markując strzał i balansując w prawo, lewo, bardzo często ten trik wykorzystywałem, na nim można przejść bez trudu kilku zawodników. A z zachowaniem bramkarzy to nie przesadzaj, bo większości z tych bramek strzały były w okienko, przy słupku, czy sam na sam i w ogóle w sytuacjach, gdzie nie mieli większych szans.
David
ale bramka strzelona w 1:12 nie powiesz ze to normalne zachowanie bramkarza
ale fakt bramki są ładne
slawius1
co by nie mówić - jak na profesionala to słaba skuteczność, ale wysokie noty z całego sezonu robią wrażenie. Pod koniec grałeś jako napastnik??
pablosss
Przez ostatnie 10 sezonów byłem wystawiany non stop jako CMF, zarówno w Realu, jak i Arsenalu, i ponownie w Realu również, tylko w reprezentacji grałem jako AMF.

CYTAT(David @ Sep 29 2009, 13:40) *
ale bramka strzelona w 1:12 nie powiesz ze to normalne zachowanie bramkarza
ale fakt bramki są ładne

Ta sytuacja, to faktycznie błąd bramkarza, ale błędy przeciwnika też trzeba umieć wykorzystać wink.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.