Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2011 - opinie nt. dema
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Dawidi
Ja mam odwrotnie niż kolega wyżej. Na początku podobał mi się bardziej pes, ale po rozegraniu jeszcze większej ilości meczy zaczyna się pojawiać stary pes. Te same błędy te same debilne zachowania wszystko zamulone, debilni obrońcy itd. A najbardziej mnie w nowym pesie denerwuje, że napastnicy w ogóle nie schcą wracać ze spalonego. Paranoja jakaś czasem czekam i czekam z dośrodkowaniem aż wszyscy wrócą a ten se kurcze spacerkiem idzie w stronę linii obrony. Nosz kurcze. Kontrola nad zawodnikiem wolna, brak gry ciałem kwadratowe bieganie.

Nierealistyczna piłka. Obejrzałem sobie kilka meczy skupiając się jak wygląda z ujęcia kamery lot piłki, jak długo trwa i jak się rysuje. A wynik był bardzo zbliżony do tej własnie paraboli lotu z fify. Z perspektywy faktycznie wygląda zbyt bananowato, ale gdy biegamy sobie zawodnikiem przed meczem to widać, że piłka lata prawidłowo.

A co do schematu w fife. Zagraj w pesa na beginnerze. Też będziesz miał schemat, bo gra ułatwia rozgrywkę i obrońcy popełniają te same błędy. A co można powiedzieć o fifie skoro max poziom to professional a w fifie to dość słabo. Zobaczy się jak się na najwyższym poziomie.

A co do reakcji obrońców. Akurat z przykładu powyżej to była nie do końca zaplanowana i udana pułapka. Obrońcy byli zwróceni tyłem do kierunku biegu i potrzebowali czasu na reakcję, ale jeżeli obrońcy biegną już w odpowiednim kierunku to mają reakcję jak napastnik. Ew ułamki sekund wolniej. W fife też nie zmieniają kierunku w miejscu.

Moim zdaniem fifa zrypała demo nie dając możliwości gry na normalnym poziomie. Trzeba będzie się samemu przekonać jak to wyglądać będzie po premierze pełnych wersji.
don rxf
Da się coś zrobić żeby moi piłkarze nie stali jak jakieś kutasy i się patrzyli jak biegnę z piłką tylko chociaż troszeczkę myśleli i wybiegali do podań ? Bo to wygląda tak, że ja mam piłkę, biegnę z nią a mój skrzydłowy się zatrzymuje i gapi jak szpak w pizde dry.gif dopiero gdy do niego podam zaczyna biegnąć...
mogwil
CYTAT(don rxf @ Sep 26 2010, 00:54) *
Da się coś zrobić żeby moi piłkarze nie stali jak jakieś kutasy i się patrzyli jak biegnę z piłką tylko chociaż troszeczkę myśleli i wybiegali do podań ? Bo to wygląda tak, że ja mam piłkę, biegnę z nią a mój skrzydłowy się zatrzymuje i gapi jak szpak w pizde dry.gif dopiero gdy do niego podam zaczyna biegnąć...

nie da sie nic zrobic to caly PES 2011 laugh.gif tongue.gif
prezes87
CYTAT(mogwil @ Sep 26 2010, 08:56) *
nie da sie nic zrobic to caly PES 2011 laugh.gif tongue.gif

Właśnie że się da! Ustawiasz w Formation skrzydłowym bardziej "attacking-minded" albo grasz z klepki trzymając L2 i podanie. Wtedy ci skrzydłowy wybiega tak że się kurzy za nim. Naprawdę niektórzy to zagrali jedną połowę i myślą że wszystko wiedzą, a jak coś nie pasuje to się denerwują. Ten temat skrzydłowych był już chyba wałkowany od PES 2008 i da się zrobić, żeby wybiegali.

Narzekacie, że niby grajek nie chcę wyjść ze spalonego, a pomyślałeś kiedyś jeden z drugim, że może to właśnie komp wtedy robi pułapkę i specjalnie wychodzi obrońcami do przodu, a nie że tamten zostaje???

Ja mam nadzieję, że da się tak jak w PES 2010 odblokować 6 poziom trudności. Wtedy naprawdę komp nieźle klepał i trochę myślał.
don rxf
[quote name='prezes87' date='Sep 26 2010, 11:56' post='320067']
Właśnie że się da! Ustawiasz w Formation skrzydłowym bardziej "attacking-minded" albo grasz z klepki trzymając L2 i podanie. Wtedy ci skrzydłowy wybiega tak że się kurzy za nim. Naprawdę niektórzy to zagrali jedną połowę i myślą że wszystko wiedzą, a jak coś nie pasuje to się denerwują. Ten temat skrzydłowych był już chyba wałkowany od PES 2008 i da się zrobić, żeby wybiegali.

Jak to ustawić skrzydłowym ?smile.gif
prezes87
Dajesz po kolei:
Player Support - na maxa (20 chyba)
Support Range - na 'wide'
Attacking Style - na 0 (out wide)

I mi śmigają po skrzydłach elegancko biggrin.gif
Dawidi
CYTAT(prezes87 @ Sep 26 2010, 11:56) *
Narzekacie, że niby grajek nie chcę wyjść ze spalonego, a pomyślałeś kiedyś jeden z drugim, że może to właśnie komp wtedy robi pułapkę i specjalnie wychodzi obrońcami do przodu, a nie że tamten zostaje???

Nie chodzi o dobrze zastosowana pułapkę. To rozumiem i bym się tego nie czepiał. Głównie taka sytuacja pojawia się gdy np pierwsze dośrodkowanie zostało odbite wtedy napastnicy wybiegli do przodu. Po odbiciu znowu mam piłkę i na skrzydle wycofuję ja w okolice narożnika pola karnego. Obrońcy się cofają i moi grajkowie czasem w liczbie nawet 4 zostają na 4-metrowym spalonym. Czekam z dośrodkowaniem by nie spalić. Zaczynam się bawić z piłką obrońcy ładnie ustawieni już nic nie robią no bo po co jak nadal moich 3 jest na spalonym i drepczą sobie spacerkiem w stronę linii obrony. A ja się wkurzam, że zbiegają się pomocnicy, a do mnie biegnie już 2 obrońca. W normalnym meczu po odbitym dośrodkowaniu nawet gdy napastnicy wyskoczyli poza obronę momentalnie jest zwrot za linię, bo po kij ma tam ktoś zostać. I nie gadać mi, że to zależy od taktyki bo obojętnie jaką będę chciał realizować czy to będzie atakowanie 9 zawodnikami czy obrona całą 11 i gra z kontry taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Przecież nie chodzi o to, żeby zmianą taktyki naprawiać błędy programistów. I nie mówiłbym nic gdyby to się zdarzyło raz. Czasem to się dzieje kilka razy w meczu. Może niektórzy nie zauważyli i dobrze. Jeśli ktoś gra inna taktyką, może nie zauważy takiego błędu. Ja też nie zauważam niektórych tu wymienionych. Ale ta gra powinna dawać możliwości w każdej taktyce a nie działać tylko na wybranych zagraniach bo to właśnie sprawia, że gra staje się schematyczna bo n ie mogę zagrać tak i tak bo to nie działa.
prezes87
Ja miałem taka sytuację może ze 2 razy. Prawda jest taka, że ani PES ani FIFA grami doskonałymi nie są. Mają swoje wady. Ale ja jestem w stanie panom z Konami wybaczyć dużo więcej niż z EA Sports. Najlepszym porównaniem tych gier jest sytuacja sam na sam z bramkarzem. W FIFIE wbiegasz już prawie w piątkę zanim bramkarz się ruszy i ci zawodnik strzela płaskim podbiciem jakby z 40m strzelał conajmniej.
Dawidi
No oczywiście, że obie gry maja błędy. Ale ja jednak jestem w stanie wybaczyć panom od EA, bo dopiero w tym roku przenieśli next gen na PC. Dziękli temu obie gry są jakością porównywalne, ale w przyszłym roku jak konami będzie szło do przodu w takim tempie czyli 70% kosmetyka i poprawianie rażących błędów, to może fifa się oddalić już w przyszłym oku. A co dopiero kolejne lata.

Co mi się podoba najbardziej w fife?
-dobra gra ciałem - naprawdę widać i działa
-dużo animacji
-jak piłkarz leży a drugi biegnie na niego to go ładnie leciutko przeskoczy prawie nie tracąc tempa. W piesie mamy glebę albo potknięcie i niestety jeśli nie mamy piłki R2 nie zadziała.
-realniejsza fizyka piłki chociaż niby fajniej się gra piłką od KONAMI to jednak fifa ma bliższą rzeczywistości.
-prędkość zawodników ci z piłką nie są aż tak wolniejsi od obrońców. Różnica w pesie wg mnie jest zbyt duża
-obrońcy zatrzymują się i nie atakują bezpośrednio napastników jeśli ci są w przewadze. W Pesie nadal trochę atakują na pałę choć w tegorocznej wersji minimalnie to poprawili. Jednak w fifie działa lepiej.
-pojedynki główkowe są genialne. Te z pesa się chowają w zasadzie nie istnieją w pewnym sensie
-wykonywanie autów. Rusza się tylko górna część ciała - niby tak banalne a widać i cieszy i się sprawdza
-oraz innych wiele niby kosmetycznych spraw które działają dobrze i jednak nadają rozgrywce tego smaku.

Ogólnie w całości Fifa wydaję się o wiele lepiej dopracowana a błędy mnie aż tak nie rażą. Zobaczymy jak tam pełna wersja wypadnie.
prezes87
- w pesie dodali 1000 nowych animacji w tym roku tak więc nie sądzę by tutaj fifa miała przewagę
- fizyka piłki jest podobno w obu wersjach, tutaj na remis
- pobiegnij sobie Messim z czerwoną strzałką na skrzydle to zobaczysz czy cię jakiś obrońca dogoni
- pojedynki główkowe ci oddam, w fifie może są lepsze ale w pesie na pewno lepiej napastnicy składają się do strzału głową
- mi się wydaję że obrońcy właśnie już nie atakują na pałę. Wiele razy mając piłkę na skrzydle zatrzymywałem się i czekałem co zrobi obrońca a on stał 1-2m ode mnie i czekał.
- wiesz jeśli mi mówisz że fifa jest lepsza bo zawodnicy lepiej wykonują auty to jest właśnie coś takiego co mogę panom z konami wybaczyć. Pierdół nic nie dający. Bo niby na ile sposóbów można napisać fizykę rzutu z autu? Natomiast czego nie mogę wybaczyć to jak biegniesz sam na sam z bramkarzem to możesz na 7m dobiec zanim on wyjdzie, po czym koleś kopie piłkę prostym podbiciem. W pesie jak wbiegasz na 16 to już bramkarza masz przy sobie. Poza tym nie znam osoby której by się nie podobało piękne wykończenie po długim rogu wewnętrzną częścią stopy sytuacji sam na sam tak jak to ma miejsce w pro.

Na koniec piszesz, że dodatkowym atutem fify jest dużo kosmetycznych zmian. Na początku natomiast zarzucasz to samo pesowi. Na pewno pes się więcej zmienił w porównaniu do poprzedniej wersji niż fifa. Może dlatego pewne unowocześnienia drażnią w oczy bo są właśnie nowe. Fifa jest zrobiona na fundamentach 2010 + kosmetyczne zmiany, pes jest gruntownie przebudowany.
mavachi
Jeszcze mi napisz ze PES ma lepsza fizyke i realistycznosc gry od FIFY to cie wysmieje calkiem...Dam ci prosty przyklad. Podaje w PES'ie gorna pilke za obroncow, i co widze nagle? Gosc ktory nie widzi pilki odbija tylem glowy do partnera. Zajebista realistyka. Dno!
prezes87
Pomyślałeś może, że on nie odbił tylko go ta piłka trafiła ? biggrin.gif Kontynuując wątek, zdajesz sobie sprawę, że nawet FIFA ani PES 2050 nie będzie w 100% realistyczne? Chodzi o to, że ja jestem w stanie wybaczyć konami jakieś drobne błędy bo plusy przyćmiewają minusy. I nie mówi wcale, że FIFA jest zła, i może nawet plusów ma tylko samo co PES, ale minusów ma niestety więcej. I naprawdę grałem spory szmat czasu w obie gry i takie są moje odczucia. Jeśli chodzi o grę na konsoli, to nie wiem dlaczego ale FIFA jest 10x lepsza niż FIFA na PC i na pewno lepsza od PESa. Ale jeśli mówimy tutaj o PC to konami lepiej pisze kod pod blaszaki niż kanadyjczycy z ea.
mavachi
Realistyke to chodzi mi raczej o przyjmowanie pilki z powietrza czy inne tego typy akcje. A w PES'ie jest to takie sztywne wszystko wink.gif
prezes87
CYTAT(mavachi @ Sep 26 2010, 23:43) *
Realistyke to chodzi mi raczej o przyjmowanie pilki z powietrza czy inne tego typy akcje. A w PES'ie jest to takie sztywne wszystko wink.gif

Ogólnie cały czas piszesz, nie rozumiem o co ci chodzi. Sprecyzuj się.
Dawidi
- W pesie dodali 1000nowych animacji, ale co z tego jesli wcześniej mieli o wiele mniej niż fifa? Powiedzmy, że fifa miała 10000animacji a pes 2000 to po dodaniu 1000 i tak jest daleko w tyle i to widać.
- tak jak napisałem fizyka jest podobna a nawet ta z pesa mi lepiej pasuje jednak m am wrażenie, że ta z fify jest bardziej realistyczna szczególnie górne piłki. No ale tu niech będzie remis.
- Właśnie wyjątkiem jest Messi i pewnie jeszcze ze 4 grajków w pełnej. Poprostu Messiego przepakowali i to zbyt mocno.
- co do tych strzałów to faktycznie w fifie strzały głową nie są najlepsze. ale pojedynki w środku pola są świetne
- napisałem, że atakowanie na pałę w pesie poprawili ale wg mnie ta z fify działa i tak lepiej na całej długości boiska.
- no te auty to tylko smaczek ale mi się podoba wink.gif
-te sytuacje z bramkarzem muszę ci przyznać, że Pesie to jest super element, jednak co do podbicia to wciskasz w fife RB i masz techniczny strzał wewnętrzną częścią stopy. A wydaje mi się też, że późno wybiegający bramkarz to też zasługa mniejszego poziomu trudności, ale też być tak nie musi.

Co do kosmetyki to chodziło mi własnie o dużo takich małych elementów jak pojedynki główkowe, auty, przeskakiwanie. Pes nie ma wielu takich elementów i dodatkowo mało animacji co sprawia że jest bardzo sztywny. Nie mówię, że jest zły. Gra się bardzo przyjemnie jednak im więcej gram tym bardziej wydaje mi się tylko trochę poprawiony w stosunku do poprzednich wersji.

Dodatkowe dobre rzeczy w FIFIE
- po auto zmianie zawodnika nie można wykonać wślizgu w jakimś tam przedziale czasu (małym) ale zapobiega to wykonaniu nieświadomego wślizgu nie tym zawodnikiem co chcieliśmy, bo gra nam sama przełączyła. Wiem, że w pesie można przełączyć ten element na ręczny ale w fifie też można lecz na auto gra się fajnie przez takie elementy
-sędziowanie - o wiele lepsze niż w pesie. Odkładane kartoniki, dobrze stosowany przywilej oraz nie gwizdanie głupich spalonych gdy piłka gdzieś lata pomiędzy nogami i akurat nasz grajek znajdzie się na spalonym.
-A no i wołanie grajka do ataku. W Pesie można to zrobić tylko po podaniu natomiast w fifie w każdym momencie. Obydwa mają swoje zalety i wady jednak lepiej pasuje mi ten z fify. Bo przy odrobinie wprawy można skutecznie to stosować nawet dla zawodnika z piłką, natomiast w pesie posiadając piłkę nie skłonimy do biegu naszego partnera.
LUBER
prezes87,

Człowieku nie ośmieszaj się... Komicznie czyta się Twoje posty dotyczące np zachowania bramkarzy w sytuacji sam na sam, może jeszcze do tego nie doszedłeś, ale w F11 poziom jest ustawiony na amator przez co stoi cała przeciwna drużyna a nie tylko bramkarz @_@ Ot taki chwyt marketingowy Panów z EAS, żeby ludzie grający w to pierwszy sobie trochę postrzelali, co oczywiście wyjadaczy może irytować, ale od tego są modyfikacje do dema :-)

Następnie, jakie wykańczanie akcji sam na sam jak by z 40 metrów strzelał XD ?!?! Wiesz, w FIFE jest też coś takiego jak np strzał finezyjny oraz opcje sterowania gdzie możesz przełączyć "Strzały" między poziomem manualnym, częsciowo manualnym oraz automatycznym na którym zresztą katowałeś fife biggrin.gif

Co do tych 1000 animacji... Hmm, że tak delikatnie bowiem - ściema, jak by napisali Ci, że jest ich 4000 też byś uwierzył, nikt z Was nie jest w stanie określić ile dodali (chyba, że ktoś chce liczyć), dlatego od tak sobie napisali i ludzie łykają ;-)

No i człowieku gdzie Ty masz tu tą przebudowę biggrin.gif ? Zmieniony system podań, inna kamera, lekko poprawiona grafika (Papierowa twarz Messiego @_@), parę nowych zwodów etc. Ja się pytam gdzie ta GRUNTOWNA ewolucja :> Bo Fifka sry, ale to już jest całkiem inna gra, i nie FIFA 10 + COŚ tylko FIFA10 + FIFA10WC + Szereg usprawnień, poprawionych błędów które występowały na konsolach.
Ta gra jest już next-genowa co niestety dla PESa jest czymś totalnie abstrakcyjnym.

Na koniec dodam, iż dopiero w tym roku wracam do FIFY, ostatnie parę lat należało do PESa, teraz niestety jest nokaut. Bądźcie obiektywni i nie zachowujcie się jak obrońcy krzyża ... ślepi fanatycy.

Pozdrawiam ;-)
lukasz200992
papierowa twarz messiego? to w fifie niby jest lepsza? bez przesady...
Xabierr
prezes87
CYTAT

CYTAT
Pomyślałeś może, że on nie odbił tylko go ta piłka trafiła ?

mamy sobie wszystko wymyślać jak gramy w pesa ? biggrin.gif jak obrońca w kretyński sposób ładuje samobója do bramki, to mam pomyśleć sobie że może mu sie bramki pomyliły ? w twardy sposób bronisz pesa, ja jako fan piłki nożnej i zarazem pesa jak i fify, musze przyznać że fifa jest zdecydowanie bardziej realistyczna.
Rasialdinho0
Dzieci plastikowej fify laczcie sie biggrin.gif

EA wciska ten sam szajs a wszyscy pieja z zachwytu
Daman-99
mialem juz tutaj nie pisac, no ale...

Rasiadlinho heh xD
plastikowa fifa skonczyla sie wraz z pecetowa 2010. Teraz to jest next gen, o ktorym konami moze pomarzyc.
CYTAT
EA wciska ten sam szajs a wszyscy pieja z zachwytu

łaał, kolejny ktory jedzie na automacie i na klawie... Dla was moze i to odgrzany kotlet, w sumie dla mnie tez jesli mialbym grac na klawie. Trzeba byc debilem, zeby grac w cos co robione jest pod pad z analogami, a grac na klawie, obłęd xD.
Ciekawi sa ludzie co juz odpisywali na moje posty mowiac, ze owszem, wlaczyli wszystko na manual w fifie i grali, podobno nie ma szału, w pesie lepiej.... to ci dopiero laugh.gif no niezle, ale jesli porownac te sterowania: Podania w pesie sa takie same jak w fife semi-maunal, strzaly assisted, prostopadle jak manual, dosrodkowania assisted. Wiec jak juz mowilem? granie na assisted do szit nic wiecej? tak, a jak sie okazuje assisted jest wszysko w pesie ( no oprocz podania na dobieg). Zauwazylem ze da sie podawac w pesie full manual, trzeba miec wcisniete ciagle LT.. okeeeeeej unsure.gif Tak po za tym plastikowa fifa? juz nie, za to jest RPES2011- "Robo Pro Evo..." glowne haslo : SS "sztuczne i sztywne"

Jakby nie bylo jest sporo prawdy w postach prezesa87. Zanim uderzylem w fife na manualu, gralem w demo pesa z podekscytowaniem, poniewaz jest o niebo lepsza od poprzedniczki.
-1000 nowych animacji dawaly nadzieje, lecz fifa next gen pokazala wzorce.
-1000 nowych animacji, setki godzin z pilkarzami, no to widac jaka bogata byla poprzedniczka, chyba zapomnieli zrobic drugie tyle.
-W pesie walka bark w bark praktycznie nie istnieje, albo obronca odbierze pilke, albo nie i proboje biec obok napastnika. W fifie biegnac takim Canalesem (real madryt, 65-68kg) praktycznie kazdy przeciwnik mnie odpycha- czuc roznice wagi.
- nie wychodzacy bramkarz to fakt, ale na amatorze, daj w pesie na najnizszy poziom to nawet obronca bedzie gotowy tylko do rozmowy niz do odebrania pilki, zreszta czego wymagac od low lvl. Grajac na professional bramkarz mysli, nie wybiega jak pajac, bo w 2010 bylo tak latwo lobem strzelac. Poza tym od kiedy bramkarz wychodzi na szesnastke kiedy w poblizu jest jakis obronca albo drugi napastnik? jak wtedy dajesz podanie na bok, gdzie masz strzal na pustaka? Bramkarz wychodzi przed "piatke", gdzie ma najlepsza pozycje i wyjscie do zawodnika jest zalezne od wielu sytuacji... no ale jak ktos stwierdza takie szczegoly przy kopaniu na arenie to nie dziwne, wystarczy przypomniec sobie "trening" w poprzednich wersjach gdzie biegalo sie sam na sam...
-Ktos kiedys powiedzal, ze pes jest o wiele lepszy od fify, poniewaz jest trudniejszy, nie gra sie tylko "2 przyciskami".W pelni sie z tym zgadzam. Jednak fifa 11 ma wiecej do zaoferowania, dajmy taki przyklad: dlugie podanie- w pesie wyglada zawsze tak samo, w fife juz nie. Jeszcze bardziej licza sie umiejetnosci, taka pilke na 20m potrafi poprawnie zagrac kazdy zawonik. Taka gale na 30-40m to juz widac kto umie kopac kto nie, chcac wybic obronca, a jednoczesnie podac do napastnika, wciskam na maxa kwadrat, dobrze przymierzony i kopniety odp. nogą leci po ladnym luku, ale jesli cuduje z jakimis duzymi kątami podbiegu do pilki lub tez cisne na sprincie do niej, latwo kopnac mocna pilke, ale niską, czesto niecelną. Raz chcialem przerzucić na druga strone, tak samo- zle warunki i zamiast leciec po ladnym luku, gala leci 1m nad ziemia, latwa do przeciecia. Konami nawet nie wie, ze kazde kopniecie w prawdziwym swiecie jest inne.
- Tak samo przywilej korzysci. Konami przechodzi od skrajnosci do skrajnosci. W 2010 0 fauli praktycznie, w 2011 co krok, taka gre napisali, a nie mogli dac malego skryptu na przywilej korzysci.. eh
Konami jedynie swojej glupocie zawdziecza to ze przegrywa z fifa. EA obserwuje oraz odnosi sie do nawolan graczy, co jest zle, co poprawic itp. ich progres mozna porownac do sprintu, progres pesa do menela, ktory podbiega do przodu, nagle staje i sie cofa lub wywraca. Skośnoocy zrobia gre, po podniecaja sie i ida ogladac hentaie lub grac w azjatyckie gowna. My potem musimy siedziec caly dzien i wgrywac ofy, patche itp. zeby chociaz wygladalo to jakos...

P.S. nie mam zamiaru grac w cos gorszego (mimo, ze lepsza od poprzedniczki) tylko dlatego, ze nazywa sie PES
Rasialdinho0
CYTAT(Daman-99 @ Sep 27 2010, 20:40) *
mialem juz tutaj nie pisac, no ale...

Rasiadlinho heh xD
plastikowa fifa skonczyla sie wraz z pecetowa 2010. Teraz to jest next gen, o ktorym konami moze pomarzyc.

taaa next gen o 4 lata za pozno

CYTAT
łaał, kolejny ktory jedzie na automacie i na klawie

gram na analogach i manualu , w fifie jest tak beznadziejny manual ze nie mozna poslac pilki gdzie sie chce

CYTAT
Tak po za tym plastikowa fifa?

caly czas jest plastikowa , dam ci dwa powody

1) grafika wyglada jakby byla z plasteliny
2) zawodnicy tak samo sie ruszaja jak sie ruszali 4 lata temu , w kazdej fifie jest to samo closedeyes.gif

W pesie nie ma co zwalac na AI ze zle cos robi , bo tam trzeba samemu umiec grac i manualem bronic a nie zwalac ze zawodnik cpu nie odebral pilki. Takie ulatwienia to tylko w arkadowej fifie gdzie cpu gra za ciebie.

CYTAT
P.S. nie mam zamiaru grac w cos gorszego (mimo, ze lepsza od poprzedniczki) tylko dlatego, ze nazywa sie PES

gralem w obie gry i przy fifie prawie zasnalem , bramy wpadaly po 5-0. Strzaly anemiczne jakby nie jedli , a te mocniejsze wogole nierealistyczne.

Pozatym nie wiem jak mozna patrzec na boisko w FIFIE , wielkosc jest taka jakby grali 6v6 a nie 11v11
Xabierr
jeszcze troche to sie zroba obroncy pesa jak obroncy krzyza

pes zrobil krok naprzód , ale fifa zrobiła dwa .

Rasialdinho0 - "W pesie nie ma co zwalac na AI ze zle cos robi" hahaha

Rasialdinho0
CYTAT(Xabierr @ Sep 27 2010, 21:05) *
Rasialdinho0 - nie graleś, nie wypowiadaj sie. A jak ciśniesz w pesa na pc, bo na konsole nie stać to ucisz sie, i pooglądaj fife z konsol na youtube

gralem , i nie obchodzi mnie konsola tylko to co jest na PC , zreszta jak ta fifa byla rok temu na konsoli to i pewnie ta "nowa" jest taka sama czyli do niczego sie nie nadaje.

EA z takich jak wy wyciaga kase bo da reklame ze ma duzo licencji , muzyke, menu i ludzie kupuja.

Dla prawdziwych graczy liczy sie sam gameplay , a grac to moga nawet jedna druzyna caly czas.
LUBER
Argumentacja - 0 :-( Czyli FIFA jest beee bo jest beee i ogólnie kupa gówna z przewagą kupy @_@ Cóż, internet jest dla każdego, nawet dla takiego Rasialdocośtam z którym nie ma sensu prowadzić konwersacji na ten temat :-)

Co do cukierkowatości i sztuczności czy tam nawet muzyki, nikt nie zauważył, że menu PESa co roku przypomina jakieś azjatyckie anime ? @_@ Pełno światełek, błysków, kolorków ... tylko czekałem aż zza któregoś menusa wyleci mi ... smok :| No i ten drybling! Gdzie przed każdym meczem uzupełniamy trzy puste kwadraciki innymi kwadracikami z animacja dryblingu w celu jego późniejszego użycia! Tak, to jest prawdziwa rewolucja i krok w stronę realizmu @_@ Litości...
mogwil
rasialdinho proponuje zainstalowac patch do dema fify 11 dac poziom na professional wlaczyc manual i zagrac jesli po tym dalej bedziesz uwazal ze fifa jest taka jak byla a pes jest zajebisty to niestety musze stwierdzic ze nie ma juz dla ciebie ratunku laugh.gif
Daman-99
CYTAT(Rasialdinho0 @ Sep 27 2010, 21:03) *
gram na analogach i manualu , w fifie jest tak beznadziejny manual ze nie mozna poslac pilki gdzie sie chce

W pesie nie ma co zwalac na AI ze zle cos robi , bo tam trzeba samemu umiec grac i manualem bronic a nie zwalac ze zawodnik cpu nie odebral pilki. Takie ulatwienia to tylko w arkadowej fifie gdzie cpu gra za ciebie.

gralem w obie gry i przy fifie prawie zasnalem , bramy wpadaly po 5-0. Strzaly anemiczne jakby nie jedli , a te mocniejsze wogole nierealistyczne.
Pozatym nie wiem jak mozna patrzec na boisko w FIFIE , wielkosc jest taka jakby grali 6v6 a nie 11v11

co do boiska ;p to jest raczej taka kamera + przyzwyczajenie do pesa, tylko nie wiem dlaczego 6v6, , trzeba kamere ustawic recznie i juz inaczej wyglada, do tego inne tekstury w tych grach. Calosc daje rozne odczucia.
btw super koment xabierr dal:
"W pesie nie ma co zwalac na AI ze zle cos robi" hahaha i wszystko jasne, poniwaz w fifie nic ci nie pomaga, wiec... Niby cpu gra za mnie? Zdecyduj Albo jest arkadowa i za mnie gra cpu albo jest manual i nie mozna nigdzie samemu podac? To jak bedzie? laugh.gif Lepiej przeczytaj moj poprzenid post, potem zagraj w fife i w pesa... Jak w pesie nie da sie zmienic takich rzeczy jak assisted-manual dla rozgrywki, a podania sa przy pomocy cpu, tak samo strzaly, wiec jak moze miec lepsze manuale jak ich w ogole nie ma? No sorki zapomnialem, o prostopadlym podaniu, ktory ma pseudo 360st.- 16 czy tam ile kierunkow... A nie mozesz poslac pilki gdzie chcesz bo to wlasnie, tak ma byc, musisz byc dobrze ustawiony, dokladnie drazkiem wskazac i sile dobrac. W pesie niestety podanie jest na asyscie, ty tylko wybierasz zawodnika i sile podania. O dosrodkowaniach nich nie wspomnie? aha bo sa super asystowane przez cpu... wbiegesz, dajesz 1x/2x/3x square.gif only... albo l1.gif + square.gif ... nie no ołsom, znowu powie ktos ze to fifa jest arkadowa? tam wystarczy dac znac aby ktos wchodzil w pole, ups znowu pes w tyle bo nie da sie tak, zeby zaczal koles wbiegac laugh.gif .. wrzutka idzie taka, ze sam musisz idealnie kierunek zapodac i sile... wiec pes z czym do ludzi... Strzaly ;p powiem tak, w pesie na top player praktycznie kazdy strzal na brame leci w swiatlo, przynajmniej jak ja gram. W fifie kiedy kopne w swiatlo bramy to zaliczam jako celny strzal-maly sukces, a mam wyczucie do manuali w fifie. Wiec gdzie jest arkade? jak gosc wyzej: menu coraz bardziej idzie w strone konsolowych gowien z azji.
Dobra.. koles nie kupuje tego, powiedz sam szczerze, jak fanboy opozycyjnego produktu, mowi ze nie ogarnia grania na manualu do tego strzela 5 bram na mecz, jeejuu moze z opaska na oczy to bylo? To albo grales na amatorze, albo w jakas fife 1773 chyba. Bo napewno nie na professionalu, gdzie ja bez wiekszego problemu rozgrywam akcje i jakos wiekszosc meczy mam na remis, bo czasu nie styka, to ja nie wiem jak ktos moze wyjsc z wlasnej polowy jak nie umie poslac pilki tam gdzie chce oO.
Tak czy siak kolejny, ktory młóci w pesa, ktory jest jakby na asyscie cpu, potem zagral sobie w fife raz, podobno na manualu, potem wychodzi na to, ze manual jest pomagany przez cpu bardziej niz prawie automatyczny pes xD Nie jestem zadnum fanboyem fify, gram w soccera od 1998, kiedy to byl iss na psxa, w demo 2011 sporo gralem, wiec jakies z d.. tylka argumenty to mozecie dalej wymslac xd.... aa jeszcze jedno, znowu zagralem sobie w pesa biggrin.gif , musialem, jak cos pisze to sprawdzam na biezaco. Mianowicie powie mi ktos jaka to jest ta super fizyka gry i animacji, moze magiczna? Bo kiedy sie biegnie, robi zwody takie bez kontaktu z pilka, to ta magicznie zostaje ciagle popychana tongue.gif Czy to moze pole magnetyczne zawodnika pcha je pod jego nogami? To jest blad od dawien dawna i w 2011 nadal jest. No chyba, ze jestem nie madry ( po co ta mature z fizy pisalem.. szit ;/), poniewaz wychodzi na to, ze znam inne prawa i sily dzialajace na pilke pod nogami zawodnika w mega realistycznej symulacji zawodowej ewolucji pilki kopanej 2011. laugh.gif laugh.gif Dobrze mowisz, dla prawdziwych graczy liczy sie gameplay, ale dlaczego mam rezygnowac z lepszego gameplaya i maasy licencji? do tego w pesie bylo by pol biedy jakbym mogl dodawac naraz kilka lig, a nie albo byla polska, albo niemiecka, albo w ogole nie bylo (mowa o dodatkach)..a co z resztami lig?

tak btw ;] "-Not about soccer ... and STOP saying SOCCER!!"
Rasialdinho0

i wszystko jasne
cool.gif
prezes87
Banda dzieciaków i nic więcej. Zamiast pogadać normalnie, kulturalnie to tylko się dzieciaki wyzywają. Co sprowadza mnie do wniosku, że naprawdę w fife gra banda smarkaczy.

CYTAT(LUBER @ Sep 27 2010, 21:20) *
No i ten drybling! Gdzie przed każdym meczem uzupełniamy trzy puste kwadraciki innymi kwadracikami z animacja dryblingu w celu jego późniejszego użycia! Tak, to jest prawdziwa rewolucja i krok w stronę realizmu @_@ Litości...

Zapewne ty masz jakieś świetne pomysły jak zrobić drybling w grach komputerowych. Może podziel się tym z panami z EA. Przecież nawet wciskanie guzików i ruszanie gałką to nie jest realistyczny drybling. To nigdy nie będzie w 100% realistyczne! Chodzi tylko o zabawę i frajdę. I większa frajdę sprawia pomysł z PESa niż ten FIFY. Jakbyś chciał mieć w pełni realistyczny drybling to byś musiał grać dodatkowymi padami, po jednym na każdą nogę biggrin.gif

Kolega napisał: "Co do cukierkowatości i sztuczności czy tam nawet muzyki, nikt nie zauważył, że menu PESa co roku przypomina jakieś azjatyckie anime ?"

I właśnie o takie rzeczy się ci "przeciwnicy pesa" czepiają non stop biggrin.gif Podniecają się, że w fifie zawodnicy oczami mrugają i buzie otwierają. Powtarzam, wolę super gameplay i brak tych pierdół w pesie niż słabszy gameplay i pełno dodatkowych pierdółek w fifie bo to mi nie rekompensuje słabej zabawy. Ktoś fajnie wyżej napisał: "PES zrobił krok do przodu, FIFA zrobiła dwa." W pełni się z tym zgadzam, co nie oznacza że któraś gra jest lepsza. Obie są porównywalne ale na moje oko więcej minusów ma jednak fifa. I dla mnie może biegać plastikowy Messi, który nie mruga oczami i nierealnie wykonuje aut. Dlaczego? Bo lata mi to koło nosa ponieważ to są drobnostki których brak jestem w stanie panom z konami wybaczyć.
LUBER
Pan Rasiak i prezes to przypadkiem nie te same osoby? Prezentujecie ten sam żenujący poziom wypowiedzi sad.gif

BTW. Aut to już faktycznie nie część gameplay'u @_@
BTW2. Takie małe pytanko jeszcze Panie prezes. Czy zawodnicy muszą mieć głowę i nogi? Czy to też pierdoła i jest bez znaczenia?

Pozdrawiam serdecznie!

@_@
Dawidi
dla tych co nie rozumieją powyższego. Pytanie brzmiało: "The worest football game". Jakie ma znaczenie jakaś ankieta? Jeszcze z jakiej stronki? www.pesfanboys.com.xt.org.prv.glt.pl?

Sorry wiem, że trola się nie karmi ale to jest takie fajne wink.gif

Wracając. Co do tego super trudnego proffesionala to bym taki pewny nie był. Kto mówi, że jest trudny niech spróbuje na połowie rywala nie nadużywać sprintu. Bez sprintowania mozna zdziałac o wiele więcej w fifie co tak nota bene dodaje realizmu.
prezes87
CYTAT(LUBER @ Sep 27 2010, 22:36) *
Pan Rasiak i prezes to przypadkiem nie te same osoby? Prezentujecie ten sam żenujący poziom wypowiedzi sad.gif

BTW. Aut to już faktycznie nie część gameplay'u @_@
BTW2. Takie małe pytanko jeszcze Panie prezes. Czy zawodnicy muszą mieć głowę i nogi? Czy to też pierdoła i jest bez znaczenia?

Pozdrawiam serdecznie!

@_@

Po pierwsze, nie obrażam cię w moich postach więc radzę spojrzeć na swój żenujący poziom. Po drugie, w pesie zawodnicy nie mają głów i nóg??? Po trzecie, tak ciesz się i głoś nowinę dookoła, że FIFA jest lepsza bo zawodnicy lepiej aut wykonują biggrin.gif

W ogóle nie rozumiem co tutaj robisz LUBER na tym forum skoro jesteś takim przeciwnikiem PESA i adoratorem FIFY. Ja nie wchodzę na forum FIFY i nie psioczę na nią biggrin.gif
LUBER
Obrażasz mnie traktując mnie jak fanboy'a serii FIFA.
A auty nie są częścią gameplay'u w PESie, zawodnicy nie muszą mrugać oczami, nie muszą pewnie też ruszać nogami ani mięć rąk (W sumie po co skoro nie ma autów ani gry ciałem a bramkarze i tak bronią głowom). Tak mniej więcej wyglądają Wasze argumentacje, choć w sumie ... nawet takich brak ;-)
prezes87
CYTAT(LUBER @ Sep 27 2010, 22:49) *
Obrażasz mnie traktując mnie jak fanboy'a serii FIFA.
A auty nie są częścią gameplay'u w PESie, zawodnicy nie muszą mrugać oczami, nie muszą pewnie też ruszać nogami ani mięć rąk (W sumie po co skoro nie ma autów ani gry ciałem a bramkarze i tak bronią głowom). Tak mniej więcej wyglądają Wasze argumentacje, choć w sumie ... nawet takich brak ;-)

To co jakbyś dostał grę doskonałą, w pełni realistyczną ale zawodnicy wykonywaliby auty jak potłuczeni to byś też na taką grę narzekał, że nie realistyczne? Podajesz argumenty dotyczące jakiś pierdołowatych różnic między tymi grami, których zapewne niedzielny gracz komputerowy nawet nie zauważy.

"głowom"? Chyba się właśnie ujawniłeś jako smarkacz 15-letni. Nic dziwnego, tylko właśnie takie dzieciaki grają w FIFE. Ludzie inteligentni grają w PESa biggrin.gif
LUBER
Oh ah wybacz mi ten jakże ten poważny błąd smile.gif Jak ktoś nie ma się czego czepiać to złapie drugiego za orta :-) No cóż bywają i tacy desperaci :-0

Czytałeś prezesie mój post na bodaj poprzedniej stronie? Wątpię szczerze i prawdziwie biggrin.gif Gra stanowi całość, auty są częścią meczu - dość ważną. Może usuńmy spalone, bo po co? @_@
Zrozum, że tegoroczna edycja PESa jest gorsza pod prawie każdym względem. Co by nie powiedzieć, grafika jest bardzo ważną częścią gier piłkarskich i całe szczęście są ludzie którzy o to dbaja. Inaczej dalej gralibyśmy w gry graficznie pokroju Ery Futbolu ...

PS. Czekam na riposte w stylu "GRAFIKA NIE JEST NAJWAŻNIEJSZA, JEŻELI NALEŻYSZ TO TEJ GRUPY GRACZY WKLEJ TO DO PODPISU!!111ONEOONEJEDEN INACZEJ TWOJA MAMA UMRZE W CIĄGU 4 GODZIN"

:\
prezes87
No a nie nieprawda? biggrin.gif Ja mam znajomych którzy do dzisiaj w Sensible World of Soccer grają biggrin.gif Wygląda po prostu na to, że jesteśmy z innych generacji. Ludzie w moim wieku wychowali się na grach które były grywalne, nie piękne. Dzisiaj wszystkie dzieciaki zachwycają się tym, że jest super grafika. Śmiej się do woli, ale ja stawiam na grywalność. Do dzisiaj pamiętam jak zarywałem noce przy PES2 na konsoli i jak przeżywałem każdą bramkę.

Co do autów. Czy ja napisałem "usuńmy auty"? Nie. Ja napisałem, że dla mnie to koleś może stać i po prostu machnąć rękoma z piłką. Ty oczekujesz, że koleś będzie wywijał ciałem, koszulka będzie falowała, a wyrzut piłki spowoduje podmuch dzięki któremu włosy na głowie się ruszą. I to jest bardzo fajne i na pewno ludziom gra się przyjemniej. Ale jeśli coś takiego ma być zrobione kosztem czasu który mógł zostać poświęcony na dopieszczenie gameplay'u to ja się pytam po kiedy grzyba? Powtarzam, że to nie jest żaden argument który stwierdza o tym że fifa jest lepsza. To są głupie auty, nie rzuty wolne.

Jedyne co oddam FIFIE to sędziego. Gwiżdże o niebo lepiej. Na tym koniec.

I powtarzam, co ty robisz na tym forum skoro tak wielbisz fifę? Ja nie wchodzę na forum FIFY i nie psioczę na nią biggrin.gif
LUBER
Wiedziałem, że się do tego odwołasz, tyle, że ta gra to już legenda, jak można porównywać ją grę do PES'a ... Pamiętaj także, że tej wspaniałej produkcji by nie było gdyby nie stały rozwój sprzętu a co za tym idzie grafiki, gameplay'u i nawet tych cholernych licencji - szkoda, że nikt o tym nie pamięta, ślepo zasłaniając się grafiką i tytułem SWOS'a. Cóż. Wypisujesz mi tutaj drobnostki w taki sposób jak by ich obecność wykluczała możliwość cieszenia się grą, całokształtem. O czas to już się nie martw ;-) EA ma wystarczająco środków, programistów, grafików, testerów i uj wie co jeszcze. To nie te czasy, że nad grą pracowało biedne anonimowe studio z kilkunastoma osobami w składzie ... Jeżeli uważasz, że auty są głupie ... @_@ Bez komentarza.

Zarejestrowałem się tutaj 4 lata temu nie dlatego, że wielbiłem FIFE tylko PES'a. Sytuacja uległa zmianie, dlatego uważam, że warto napisać, że z tą seria dzieje się coś niedobrego - to forum ;-)

PS. O mój wiek się nie martw, maturę mam już dawno za sobą smile.gif
Dawidi
Co wy z tymi autami? Napisałem o nich, że są fajne bo są. Akurat zrobienie takich autów to nie jest nie wiadomo co. Praca nad takim elementem nie zajęła więcej niż programistom konami w zrobieniu swoich autów ale komu wyszło lepiej?

Prawda jest taka, że podałem kilka argumentów na korzyść fify i to nie wszystkich ale tych które zauważyłem ostatnio. A jak nie ma innych argumentów to się czepili kurcze autów. Aż strach powiedzieć, że mi się podobają siatki w bramce w fife, bo zaraz najadą, że te siatki są głupie i w ogóle po co w ogóle są jak zamiast nich mogli poświecić czas na coś innego. No dajcie spokój.

EDIT
Właśnie pograłem trochę w pełną wersję FIFy. Jest wiele poprawek. Gra jest troszkę sztywniejsza. Nie w takim sensie jak pes tylko zawodnicy już nie latają trochę jak głupi i wydają się być ciężsi. No i oczywiście kompletne AI o wiele lepsze. Grałem tylko 2 mecze na world class (legenda się balem). I tu o czym była mowa smile.gif Długie podanie prostopadłe sam na sam z bramkarzem się szykuje ja patrze a bramkarz wyleciał przed pole karne i wybija piłkę. Świetnie to wyglądało i było zupełnie nie spodziewane. Ciężko po 2 meczach napisać coś więcej. Aha i optymalizacja kodu. Gra jest płynniejsza i grafika lepsza niż w demie. Widać więcej szczegółów, lepsza trawka, koszulki itd. No i cały obraz wydaje się być spójniejszy kolorystycznie. Ogólnie pozytywnie.
LUBER
Potwierdzam to co kolega wyżej, tyle, że zaczynam odnosić dziwne wrażenie, że jest problem z precyzją zagrań, nawet na manualu (siła, wysokość, kierunek, celność). Dziwna sprawa :-)

Do tego śmiesznie trochę wygląda jak tylko nieliczni piłkarze potrafią np podrzucić sobie piłkę obiema nogami. Smolarek czy Rooney np już tego nie potrafią @_@

Bramkarz też czasem potrafi dać d**y, ale rzadko - cóż bywa i w realnej piłce :-D

To chyba takie poważniejsze mankamenty, przynajmniej dla mnie ;-]
BuLi
QUOTE (Rasialdinho0 @ Sep 27 2010, 21:03) *
2) zawodnicy tak samo sie ruszaja jak sie ruszali 4 lata temu , w kazdej fifie jest to samo closedeyes.gif

Bardzo rzadko się wypowiadam, ale kiedy przeczytałem powyższe zdanie, nie mogłem się powstrzymać.
Rozumiem, że są gusta i guściki, ale to już jest porostu fanbojstwo ;O
Fifa 11 nie ma kompletnie nic wspólnego z Fifą 10 (mowa o wersji na PC). Nie wierze że ktoś tego nie zauważa.
Rejestrowałem się tu kilka lat temu jako fan pesa oczywiście, jednak po zakupie xboxa i zagraniu w NG fifę momentalnie zpaomniałem o piłce od konami.
Przywiązaliście się do tytułu jak do barw klubowych, zero sensownej argumentacji, za to masa hipokryzji...

Rozumiem, że kolegą może się bardziej podobać pees .. chociaż, nie nie rozumiem bo jak to ktoś wyżej napisał, uważający się za dorosłego i poważnego
"Ludzie inteligentni grają w PESa biggrin.gif" brawo, brawo!
Bakel
CYTAT(prezes87 @ Sep 27 2010, 22:52) *
Nic dziwnego, tylko właśnie takie dzieciaki grają w FIFE. Ludzie inteligentni grają w PESa biggrin.gif

Stwierdzenie pasuje jak pięść do nosa. Ludzie zarówno inteligentni, jak i ci mniej, grają w grę, która sprawia im przyjemność. FIFA11 daje dużo frajdy, dużo więcej niż PES2008 i 2009 razem wzięte. PES2011 też pozwala się cieszyć rozgrywką, ale odrzuca tą koszmarną, sztuczną animacją. Połączenie zalet obu gier dałoby nam fantastyczną grę.
Wg mnie w tym roku FIFA11 ma przewagę nad PESem. Pierwszy raz na PC.
don rxf
CYTAT(LUBER @ Sep 27 2010, 23:02) *
Oh ah wybacz mi ten jakże ten poważny błąd smile.gif Jak ktoś nie ma się czego czepiać to złapie drugiego za orta :-) No cóż bywają i tacy desperaci :-0

Czytałeś prezesie mój post na bodaj poprzedniej stronie? Wątpię szczerze i prawdziwie biggrin.gif Gra stanowi całość, auty są częścią meczu - dość ważną. Może usuńmy spalone, bo po co? @_@
Zrozum, że tegoroczna edycja PESa jest gorsza pod prawie każdym względem. Co by nie powiedzieć, grafika jest bardzo ważną częścią gier piłkarskich i całe szczęście są ludzie którzy o to dbaja. Inaczej dalej gralibyśmy w gry graficznie pokroju Ery Futbolu ...

PS. Czekam na riposte w stylu "GRAFIKA NIE JEST NAJWAŻNIEJSZA, JEŻELI NALEŻYSZ TO TEJ GRUPY GRACZY WKLEJ TO DO PODPISU!!111ONEOONEJEDEN INACZEJ TWOJA MAMA UMRZE W CIĄGU 4 GODZIN"

:\

No to przecież PES ma lepszą grafikę od Fify ? laugh.gif
prezes87
Bakel ciebie chyba trzeba zapoznać ze słowem 'sarkazm' bo widać że nie znasz tego biggrin.gif

Co do FIFY. Właśnie pograłem trochę (od 15) w pełną wersję i na pewno gorsza niż pes nie jest. Ale... Grałem na 'world class' i tak jak przerzucamy piłkę za obrońców to bramkarz potrafi wyjść na 16m i wślizgiem ją wybić, tak stoi jak słup soli na linii gdy od 20m biegnę z nim sam na sam. Ten strzał techniczny z wciśniętym triggerem wcale też taki wspaniały nie jest, a i gra ciałem na kolana nie rzuca. Co mi się podoba to wrzutki i to jak skrzydłowi się składają do tych wrzutek. Na duży plus również karne i sędzia który trochę myśli. Natomiast śmieszy mnie wykonywanie rzutów różnych. Same różne są fajne no ale koleś staje 1 metr od piłki pod kątem 90 stopni by następnie posłać soczystą wrzutkę w pole karne, no ludzie. W pesie to na pewno realistycznej wygląda bo raz że biorą rozbieg, a dwa że stają, nie wiem, pod kątem 30 stopni do tej piłki. Tak jak pisałem wcześniej, obie serie na plus ale chyba więcej będę grał w pesa bo fifa ma więcej minusów.
Tomak
Jedno jest pewne - tak dlugo jak beda wychodzic obie gry, nie zabraknie na forumku postow geniuszy, a co z tym sie wiaze - kupy smiechu : ) Moim skromnym zdaniem, w tym roku zwyciezca rywalizacji PES vs FIFA zostaje Rasialdinho

@up
Fantastycznie operujesz sarkazmem, gratulacje
.::NorD::.
Prezes idź już spać, czas na ciebie.
Knl
panowie, czy naprawdę uważacie, że jakakolwiek dyskusja nad tym która z gier jest lepsza jest sensowna? przecież wiadomo, że jednemu bardziej spodoba się FIFA, drugiemu PES - więc jaki sens wypominanie błedów i minusów jednej czy drugiej gry? prawda (niestety dla was, żywiołowo dyskutujących) jest taka, że obie gry są ŚWIETNE, obie mają masę plusów i masę minusów. z tym że jeden woli takie a takie plusy. lepsza grafika? lepsze animacje? większa inteligencja obrońców? no proszę was xD
wydaje mi się, że aby ocenić, która gra jest lepsza, trzeba zagrać w każdą z nich po kilka miesięcy, rozpracować obie, poznać tajniki, schematy, smaczki itp. i wtedy dopiero można stwierdzić, co daje większą przyjemność z gry - FIFA czy PES smile.gif
Xabierr
CYTAT(Tomak @ Sep 28 2010, 17:37) *
Jedno jest pewne - tak dlugo jak beda wychodzic obie gry, nie zabraknie na forumku postow geniuszy, a co z tym sie wiaze - kupy smiechu : ) Moim skromnym zdaniem, w tym roku zwyciezca rywalizacji PES vs FIFA zostaje Rasialdinho

10/10 ;d
Bakel
CYTAT(prezes87 @ Sep 27 2010, 23:07) *
Ludzie w moim wieku wychowali się na grach które były grywalne, nie piękne. Dzisiaj wszystkie dzieciaki zachwycają się tym, że jest super grafika. Śmiej się do woli, ale ja stawiam na grywalność.

Akurat w grafice FIFA przegrywa z PESem o dobrą klasę.
lukasz200992
polecam:
http://allegro.pl/pro-evolution-soccer-201...1243286510.html
prezes87
CYTAT(lukasz200992 @ Sep 28 2010, 20:53) *

Na bank. Człowieku nowy pes 8 października wychodzi.

EDIT: Dopiero skumałem że to zamówienie przedpremierowe biggrin.gif Ale coś tani ten pes. Zwykle 130 kosztował.
PES365
jest porównanie fify i pesa, pod względem graficznym, jak i samej rozgrywki smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=vcW1fl3dI6M&hd=1
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.