Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2011 - dyskusje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
qwerte
CYTAT(r.a.j.a.n @ Oct 9 2010, 21:51) *
Podziękowania możesz złożyć CD Projekt, który jak w przypadku GTA 4, nie dogadał się z producentem gry (patrz. KONAMI)

Dystrybucją GTA w Polsce zajmuje się Cenega jak dobrze pamiętam. wink.gif

CD Projekt nie jest jedyną firma w Polsce która się tym zajmuje, więc nie zwalaj winy na nich.
Ujmeny
Witam,

Poszukuje Option File na PlayStation 3 dodający lig niemiecką, plus uaktualnienie wszystkich składów.
lukasz200992
CYTAT(SyntheticAmok @ Oct 9 2010, 21:33) *
Oto Polska właśnie, dziwny kraj człowiek chce sobie kupić grę, oficjalna premiera jest 8 X ok. Kij ze tydzień pózniej niż np w Niemczech, rozumiem jesteśmy biednym krajem, rozwijamy sie dopiero i mamy wszystko pózniej. Ale nadchodzi dzień premiery i nigdzie w żadnym skepie nie ma gry (jedynie jacyś internetowi handlarze skumali czacze i posprowadzali), później się dziwią że w Polsce jest piractwo i nielegalne posiadanie czegokolwiek. Dziękuje, dobranoc biggrin.gif

sam jesteś dziwny to co że w niemczech była? anglia jest mniej rozwinięta niż reszta europy?(u nich premiera 8) a jeśli zamówiłbyś przez pesleague.pl to miał byś już 7 czyli dzień przed premierą.
SyntheticAmok
Czy to takie dziwne ze ktoś chce kupić gre w slepie? Kiedy będzie polska premiera i kiedy bede mógł pójśc do skepu by kupić sobie PES 2001? unsure.gif
89proceder
ja mieszkam w anglii i kupilem 8-go w dzien premiery
r.a.j.a.n
CYTAT(qwerte @ Oct 10 2010, 15:11) *
Dystrybucją GTA w Polsce zajmuje się Cenega jak dobrze pamiętam. wink.gif

CD Projekt nie jest jedyną firma w Polsce która się tym zajmuje, więc nie zwalaj winy na nich.

Mylisz się. W sprawie GTA 4 pisałem niejednokrotnie maila do CENEGI (rozmowa trwała przez kilka korespondencji).
GTA 4 nie znajdziesz normalnie na półce w sklepie (Empik/Saturn).
CD Projekt nie doszło do porozumienia z ROCKSTAR, więc CENEGA w oryginalnej wersji gry podmieniła tylko jej dokumentacje w pudełku (i na pudełku).
Ustalając tym samym cenę 139.90 PLN - za grę z końca 2008 roku (Aaa... przecenioną ze 159.90 PLN tongue.gif)

CYTAT(SyntheticAmok @ Oct 12 2010, 18:27) *
Czy to takie dziwne ze ktoś chce kupić gre w slepie? Kiedy będzie polska premiera i kiedy bede mógł pójśc do skepu by kupić sobie PES 2001? unsure.gif

Pytałeś się sto razy! biggrin.gif
Na razie nie ma w planów wydania w Polsce.
Pierwszy lepszy znaleziony link (z 08.10.2010): http://www.gamezilla.pl/content/dlaczego-p...emiery-w-polsce
Kupuj na allegro albo na ultimie. Ja wczoraj zamówiłem na allegro i jutro może przyjdzie.
jacekz40
CYTAT(Rasialdinho0 @ Oct 2 2010, 14:06) *
Prawda zostala powiedziana happy.gif

FIFA wydaje sie super na poczatku , piekne animacje dzwieki muza licencje etc, ale czym dluzej sie gra tym bardziej nudna sie robi.

Z PESem jest odwrotnie. Moze nie ma super animacji, licencji muzy , ale czym dluzej sie gra tym lepszy sie robi.

W piłeczce najważniejsze jest granie... właśnie w piłeczkę czyli gemplay reszta duperel nigdy nie robiła na mnie wrażenia, dla mnie trybuny mogą być zupełnie puste, tylko murawa... musi wyglądać a nie jak to zwykle ci skośnoocy robią jakby nigdy stadionu na oczy nie widzieli mad.gif kostropate, pasy jakby wół szczał a zieleń jakby nigdy nawet koło trawy nie leżała biggrin.gif
Jeżeli można prosić o rzetelną ocenę to bardzo proszę szczególnie tych użytkowników z doświadczeniem no i co by chociaż ponad 20 lat mieli wink.gif bo wpisy 12-latków mnie nie interesują, nie interesuje mnie czy Rooneyowi można policzyć piegi na gębie czy nie.
Pytanie grać czy nie grać? Czy dalej mogę spokojnie zostawić na dysku 2009 i 2006, bo inne nawet nie były warte zainstalowania!!!
kostek
A jak wygląda u Was sprawa wymagań gry?
Wydaje mi się, że płynność i optymalizacja jest znacznie lepsza, aniżeli w DEMO ale względem PES2010 i tak jest słabo.
Dziesiątka chodziła mi płynnie na maxa detalach, a 2011 na średnich czasem potrafi przyciąć. Jest na to jakiś sposób może?
Czy sprzęt trup?

Grafika Radeon 5250 512MB
1GB Ram
Dual Core jakiś tam 2,01 chyba...
cronaldo
Chciałbym zapytać czy jest może jakaś możliwość zmiany tempa gry na -1? W ustawieniach gry można najniżej ustawić 0:)

Jeszcze mam jedną sprawę. Czy jest może jakaś możliwość przenoszenia drużyn z eredivisie i ligue1? W opcjach nie można tego zrobić a inne ligi można edytować...
blondyn211
jak ustawic gdy druzyna przeciwna jest przy pilce zmane moich zawodnikow zebym mogl recznie wybierac moich zawodn ktory ma podbiec do przeciwnika
El Polacco
CYTAT(kostek @ Oct 13 2010, 12:22) *
A jak wygląda u Was sprawa wymagań gry?
Wydaje mi się, że płynność i optymalizacja jest znacznie lepsza, aniżeli w DEMO ale względem PES2010 i tak jest słabo.
Dziesiątka chodziła mi płynnie na maxa detalach, a 2011 na średnich czasem potrafi przyciąć. Jest na to jakiś sposób może?
Czy sprzęt trup?

Grafika Radeon 5250 512MB
1GB Ram
Dual Core jakiś tam 2,01 chyba...

Ze sprzętami różnie bywa, np. u mnie na laptopie 2010 cieło na niskich detalach a 2011 chodzi płynnie na średnich, ogólnie śmiga płynniej nawet wobec wersji 2009 i 2008. Pomogła aktualizacja sterowników na najnowsze.
blondyn211
a jakas masz karte graf w swoim lapku nie czasem Geforce 9600 M GS
El Polacco
CYTAT(blondyn211 @ Oct 13 2010, 20:15) *
a jakas masz karte graf w swoim lapku nie czasem Geforce 9600 M GS

Mam zaledwie Radeona 3100.
Majew
Ok a więc ja też ocenię grę w kilku słowach. Denerwuje podczas gry kilka rzeczy np to, że sędzia odgwizduje czasem faul kiedy go nie było albo kwestia dośrodkowań gdzie na 10 to tak z 6 wpadnie do bramki. Moim zdaniem również bardzo łatwo jest posłać prostopadłą piłkę a już w ogóle będąc w okolicach 15m to już w 90% sytuacji pada gol. Kolejnym elementem to fakt, że piłkarze czasem dziwnie się zachowują.. np nie przyjmują piłki kiedy do nich leci albo nie da się zmienić zawodnika i w konsekwencji piłka go mija.

Osobiście jednak jestem zadowolony i w ciągu 20 rozegranych meczy online a ni razu nie zdarzyło mi się jeszcze rzucić padem na ziemie, na 30 bramek które strzeliłem żadna nie padła tak samo.. co mnie do tego momentu zaskakuje. Kupiłem pesa bez zastanowienia, standardowo na xboxa i na PC i naprawdę myślę, że 2011 wcale nie jest taki zły.

Gdyby ktoś chciał zagrać to zapraszam na gg: 28272435

Po za tym naprawdę nie rozumiem lamentu i płaczu, że konami znów nie wprowadziło wielu zmian o których dyskutowaliśmy cały rok. Panowie i Panie.. przecież to jest biznes, nikt nie zrobi gry idealnej a na pewno w dobie obecnej techniki jest to możliwe. Proste, że wypuszczą gre która zostawi wiele do życzenia ponieważ na tym zarabiają a i tak są ludzie którzy to kupią i którzy będą zadowoleni.
r.a.j.a.n
CYTAT(Majew @ Oct 15 2010, 11:22) *
...
Gdyby ktoś chciał zagrać to zapraszam na gg: 1126639
...

To ja byłbym chętny wink.gif
luki431
Z pesem jest jak z heroiną-dopóki nie spróbujesz masz spokój,jak spróbujesz raz...później już ciągnie.Ja miałem tego "pecha" a może szczęście że po nieudanej fifie 09 w styczniu 2009 kupiłem pesa.I mnie zamurowało pozytywnie.

Odnośnie recenzji na temat pesa które pojawiają się w sieci (a są to w większości recenzje niepochlebne) mam wrażenie że ea płaci tym gośćiom co to piszą albo oni nie umieją grać w pesa.Nie grałem jeszcze w pełną wersje ale grałem całkiem sporo w demo zarówno pesa jak i fify. Już po demie było widać że pes w tym roku wyprzedza conajmniej o dwie klasy wersje ubiegłoroczną i o cztery klasy plastykową fife w którą też grałem z ciekawości.Gdy załapie sie o co chodzi przyjemnośc z gry jest ogromna.
mack
Widziałem, że piszecie tu trochę o konkurencji. Aż sam się sobie dziwię, ale postanowilem zobaczyc te ulepszone 'cudo'. Tak wiec sciagnalem demko Fify 2011. I cieszę sie, ze tylko demko, bo dzieki temu nie musze sciagac juz demka PES'a, a odrazu wybiore sie po pelna wersje biggrin.gif A co do Fify :
+faktycznie ladna grafika, murawy - (jedna z wiekszych wad w PES'ie - muraw moze z 5 jest ladnych, a reszta to jakies wpadki typu Bernabeu)
+/- fajny system zagran na wolne pole, ale jednoczesnie za latwe, niemal kazde podanie=sam na sam z bramkarzem
- to samo co kiedys - sztywni zawodnicy i juz tongue.gif ostatnio gralem chyba w fife 2005 i dalej mnie to nie przekonuje

Tak wiec mam nadzieję, że PES 2011 nie jest tak niedopracowany jak to piszą recenzenci.
prezes87
CYTAT(mack @ Oct 15 2010, 17:25) *
Widziałem, że piszecie tu trochę o konkurencji. Aż sam się sobie dziwię, ale postanowilem zobaczyc te ulepszone 'cudo'. Tak wiec sciagnalem demko Fify 2011. I cieszę sie, ze tylko demko, bo dzieki temu nie musze sciagac juz demka PES'a, a odrazu wybiore sie po pelna wersje biggrin.gif A co do Fify :
+faktycznie ladna grafika, murawy - (jedna z wiekszych wad w PES'ie - muraw moze z 5 jest ladnych, a reszta to jakies wpadki typu Bernabeu)
+/- fajny system zagran na wolne pole, ale jednoczesnie za latwe, niemal kazde podanie=sam na sam z bramkarzem
- to samo co kiedys - sztywni zawodnicy i juz tongue.gif ostatnio gralem chyba w fife 2005 i dalej mnie to nie przekonuje

Tak wiec mam nadzieję, że PES 2011 nie jest tak niedopracowany jak to piszą recenzenci.

Każde prostopadłe zagranie to u ciebie sam na sam biggrin.gif Super, proponuję zagrać na top player jak większosc użytkowników forum i wtedy sprawdzić czy komp nie przechwytuje tych prostopadłych podań.
Windziak
Rozegrałem kilkanaście meczów. Kilka na Professionalu, kilka na Topie. Top to na razie dla mnie za wysokie progi (jednak są to dwie różne gry w porównaniu z PESem 6). Grafika zaskakuje mega pozytywnie. Twarze znanych piłkarzy odwzorowane wyśmienicie, powtórki super, tryb ligi mistrzów kapitalny. Trochę przesadna jest dla mnie jednak różnica między gwiazdami, a pozostałymi kopaczami. Grając ManU czy Barcą i mają do dyspozycji kolejno Rooneya i Messiego, ich gra jest co najmniej o 2 poziomy wyższa niż pozostałych w drużynie. W zasadzie każdy strzał Rooneya z niemal każdej pozycji, jest strzałem groźnym. A jak wiadomo, najlepszym też zdarzają się gorsze momenty wink.gif
Bramek strzelonych ponad 20, no i na szczęście każda inna. Akcje nie mogą być zbyt schematyczne, przedzieranie skrzydłami stwarza problem.

Ogólnie jestem zadowolony, gra sprawia wrażenie jak najbardziej pozytywne. Teraz jeszcze trzeba przetestować FIFĘ, dla porównania. wink.gif
rejcik
Rozegrałem już w PES bardzo dużą ilość meczów i prawie w każdym meczu zdarzają się głupie błędy których w finalnej wersji nie powinno być , konami robi sobie ze swoich klientów jakieś jaja wypuszczając tak niedopracowaną grę , nigdy nie kupię PES puki nie będzie pozbawiony durnych błędów które wypaczają rozgrywkę
michael4321
Jak juz wszyscy to ja tez chcialbym sie podzielic opinia.
Plusy:
1. Wyglad gry, nieprawdopodobny realizm jesli chodzi o grafike. Wchodzac do pokoju z odpalona gra nie da rady stwierdzic czy oglada sie mecz w tv czy gra pes 2011.
2. Dzwiek w grze - grajac np. barca poza hymnem wszystko jest identycznie jak w meczu, dzwiek sorround robi dodatkowe wrazenie.
3. Tryb master league robi ogromne wrazenie, realizm sezonu i inne opcje - mozna sie poczuc jak manager smile.gif
4. Wymagania nie sa kosmiczne, myslalem ze na laptopie kupionym 2 lata temu moge zapomniec o grze a tu detale na maxa.

Minusy:
1. Latwosc gry na roznych poziomach - w pes6 strezlic gola jest wyzwaniem nawet na poziomie srednim. Tu grajac np realem nie da rady nie wygrac z druzyna z dolu tabeli.
2. Muzyka na stadionie w trakcie wejscia pilkarzy na murwe - po co to dali, jak nie hymny to mogli juz nic nie dawac.
3. Gra jest (jednak) zbyt realistyczna - przypomina to juz mecz w tv a ja oddaje hold niesmiertelnej kopance konami czyli pes6!!

podumowujac: gra warta kilku miesiecy, potem powrot do pes6.
JnR
rejcik

Tytuł na nasz język to Pes 2011 powinien być lepszy niz Pes 2010 , data dodania filmiku 20 czerwca , ruchy piłkarzy i strzały z pes 2010. Pomyśl i zastanów się jaka to gra smile.gif
prezes87
Jak można napisać że minusem gry jest za duży realizm biggrin.gif
rejcik
CYTAT(JnR @ Oct 16 2010, 14:01) *
rejcik

Tytuł na nasz język to Pes 2011 powinien być lepszy niz Pes 2010 , data dodania filmiku 20 czerwca , ruchy piłkarzy i strzały z pes 2010. Pomyśl i zastanów się jaka to gra smile.gif

no fakt nie popatrzyłem dobrze a tytuł w sumie jest mylący , będę musiał jednak sam zrobić filmik
luki431
CYTAT(Pawelu0891 @ Oct 16 2010, 13:56) *
Jak juz wszyscy to ja tez chcialbym sie podzielic opinia.
Plusy:
1. Wyglad gry, nieprawdopodobny realizm jesli chodzi o grafike. Wchodzac do pokoju z odpalona gra nie da rady stwierdzic czy oglada sie mecz w tv czy gra pes 2011.
2. Dzwiek w grze - grajac np. barca poza hymnem wszystko jest identycznie jak w meczu, dzwiek sorround robi dodatkowe wrazenie.
3. Tryb master league robi ogromne wrazenie, realizm sezonu i inne opcje - mozna sie poczuc jak manager smile.gif
4. Wymagania nie sa kosmiczne, myslalem ze na laptopie kupionym 2 lata temu moge zapomniec o grze a tu detale na maxa.

Minusy:
1. Latwosc gry na roznych poziomach - w pes6 strezlic gola jest wyzwaniem nawet na poziomie srednim. Tu grajac np realem nie da rady nie wygrac z druzyna z dolu tabeli.
2. Muzyka na stadionie w trakcie wejscia pilkarzy na murwe - po co to dali, jak nie hymny to mogli juz nic nie dawac.
3. Gra jest (jednak) zbyt realistyczna - przypomina to juz mecz w tv a ja oddaje hold niesmiertelnej kopance konami czyli pes6!!

podumowujac: gra warta kilku miesiecy, potem powrot do pes6.

Za duży realizm i to minus? To chyba plus raczej a nie minus.
Knl
jakby to powiedział Lech Wałęsa, jest to plus ujemny!
derock
proszę browar dla tego Pana!!!!!!

knl !!! - zajebisty tekst

topeczekk
Ogolnie zauważyłem, że Konami fajnie rozumie poziom trudności. Na najwyższym poziomie możesz przeważać cały mecz komputer gra lipe, a i tak włącza mu się coś w stylu "nieśmiertelności" gdzie robi akcje gdzie NIC nie możesz zrobić bo i tak stracisz gola. Typu gram z goścmi zaczynają mecz po gwizdku, robią akcje nic nie moge zrobic - GOL. Potem caly mecz przewazam doprowadzilem do 1-1 - komputer zaczyna po gwizdku robi akcje gdzie nic nie moge zrobic strzela bramke i zas nic nie gra heh zenada
Albo te rzuty wolne heh wszystko biją po oknach a nawet jak dasz obroncow na lini i tak wpakuje jak nie bezposrednio to z dobitki cudem wcisną.
ruud10
Seria Pro Evo = R.I.P sad.gif
Knl
kurwa, ale mnie denerwuje takie pieprzenie. Pro Evo RIP ? ja pierdole, CO WY BYŚCIE CHCIELI W TEJ GRZE, ŻEBY WAS ZADOWOLIŁA? wszyscy piszecie o legendarnym i niedoścignionym PESie 6, a taka jest prawda że jest to już niestety przestarzały, stary pierdziel! i co, może szóstka była bezbłędna ?

i to jest bzdura, że w PESie 2011 na TOP PLAYER komputer przeprowadza po słabym meczu jedną akcję, której nie da sie zatrzymać. tak było w "dziesiątce", a teraz niczego takiego nie ma! i nikt mi kurwa tego nie wmówi, bo gram na TOP PLAYER i widze co się dzieje.
a prawda jest taka, że PES jest zajebisty i tyle. ale niestety jest to tylko GRA KOMPUTEROWA, I NIGDY NIE BEDZIE TAKA JAK PRAWDZIWY MECZ, głupi napinacze... ;/
topeczekk
Ochłoń chłopaku. To, że PES ma wiele wad to jest prawda i można o nich mówić co nie zmienia faktu, że gra może się podobać.
A ja na Top Player też gram i też widzę co się dzieje. Może ty grasz Realem czy Barcą to nie odczuwasz tego ja gram slabym zespolem w lidze i dzieje się tak prawie w każdym meczu. Chyba, że mam tak zajebistego pecha ..heh
rejcik
No taka prawda że na top player komputer włączą tą swoją "nieśmiertelność" i nie da się nic zrobić , jeżeli bramkarz wybroni zaraz jest dobitka , aż do skutku , grałem przeciwko manchesterowi to miałem taką sytuację że komputer strzelił bramkę na 1-0 to co zremisowałem włączał to "coś" i bez większych problemów strzelał bramkę , tak że przegrałem 4-3 , jest do bardzo denerwujące dlatego coraz bardziej zniechęcam się do grania przeciwko komputerowi , jedyne wyjście to grać player vs player
prezes87
Ja nie wiem jak wy gracie. I smieszy mnie bardzo jakas teorie niesmiertelnosci kompa biggrin.gif Sam gram Aston Villa ML i wczoraj ogralem Chelsea 3:1 u siebie a przegrywalem do przerwy. I co tez niby ja wlaczylem to cos? Komp po prostu strategie zmienia w zaleznosci od wyniku. Wczoraj trzecia bramke strzelilem idac akcja 4vs2 bo komp do przodu reszta wylecial. I nie pieprzcie ze komp wlacza to cos i nic sie nie da zrobic bo i tak bramke strzeli, gowno prawda! To wy jestescie sierotami. A i z wolnych wcale tak czesto bramek nie strzela jak dodasz dwoch dodatkowych ziomkow do muru. Nauczcie sie grac sami a nie zwalacie wine na jakas niesmiertelnosc kompa, dawno sie tak nie usmialem biggrin.gif
Knl
Damn straight! zgadzam się z przedmówcą, nieśmiertelność kompa to bzdura, WY jesteście cieniasy i tyle.
El Polacco
Z tego co obserwowałem to komp po stracie gola zmienia taktykę, wystarczy zagrać towarzyski mecz i po strzeleniu gola zmienić drużyne na przeciwną (change sides) żeby to zauważyć. Poniewaz komp gra bardziej ofensywnie bramki padają, ale nie jest to regułą.
ruud10
CYTAT(Knl @ Oct 20 2010, 00:55) *
i to jest bzdura, że w PESie 2011 na TOP PLAYER komputer przeprowadza po słabym meczu jedną akcję, której nie da sie zatrzymać. tak było w "dziesiątce", a teraz niczego takiego nie ma! i nikt mi kurwa tego nie wmówi, bo gram na TOP PLAYER i widze co się dzieje.
a prawda jest taka, że PES jest zajebisty i tyle. ale niestety jest to tylko GRA KOMPUTEROWA, I NIGDY NIE BEDZIE TAKA JAK PRAWDZIWY MECZ, głupi napinacze... ;/

Najlepiej byłoby gdyby wszystko zostało zmienione w nowym Pesie, nie chce mi się teraz wymieniać jego wad i niedociągnięć,bo trochę by to zajęło, dla mnie ta seria umarła.Moja ocena tej gry jak zresztą wszystkich pesów w tej generacji 6/10....Jednym słowem DNO................ dry.gif
topeczekk
Prezes haha jakie to jest śmieszne kurwa, ale nie spadłeś z krzesła ?...

To są tylko moje spostrzeżenia z gry więc nie krzyczcie tyle.
prezes87
A moim spostrzeżeniem jest to, że gadanie typu że komp włącza "niesmiertelnosc" czy jak wy to inaczej nazwaliscie jest żałosne. To jest własnie polska mentalnosc, jak nie umie grać to zwala winę na komputer a nie na siebie biggrin.gif Wiele razy KONAMI wspominało, że AI w pesie jest takie że się przyzwyczaja do gry, jesli grasz całą pierwszą połowę skrzydłami to komp w drugiej będzie bardziej skrzydeł pilnował. I jak przegrywa to nie włącza tego "czegos" tylko po prostu strategię na bardziej ofensywną zmienia. Jesli ty grasz bez względu na wynik cały czas tak samo to się nie dziw, że bramki tracisz. Ale proszę cię nie zwalaj tego na KONAMI bo to nie jest wada gry tylko wielka zaleta. I np. wpuszczanie szybkiego zawodnika pod koniec meczu jak prowadzisz ma bardzo dużą wagę bo komp bardziej zaatakuje a ty będziesz go mógł skontrować. Ile już tak spotkań rozstrzygnąłem w końcówce po rajdzie sam na sam od 40 metra.
rejcik
Nie wierzę w to że sama zmiana taktyki tyle daje , różnica jest kolosalna , trudniej jest zatrzymać komputerowego zawodnika bo lepiej się kiwa , moi obrońcy sterowani przez komputera zachowują się gorzej , a 90% wrzutek komputera kończy się golem z główki , jak nie widzicie tego super skryptu który się uruchamia to dziwie się wam że jesteście tak mało spostrzegawczy
Jak gra się z człowiekiem i on zmieni taktykę na bardzo ofensywną to nigdy nie ma nagle takiej siły uderzenia co komputer
zagroo
Można zmienić stadion swojej drużyny podczas sezonu w ML?
ShockER
Możesz zmienić go w każdej chwili w Edit Mode, w ML też się zmieni.
prezes87
CYTAT(rejcik @ Oct 20 2010, 18:54) *
Nie wierzę w to że sama zmiana taktyki tyle daje , różnica jest kolosalna , trudniej jest zatrzymać komputerowego zawodnika bo lepiej się kiwa , moi obrońcy sterowani przez komputera zachowują się gorzej , a 90% wrzutek komputera kończy się golem z główki , jak nie widzicie tego super skryptu który się uruchamia to dziwie się wam że jesteście tak mało spostrzegawczy
Jak gra się z człowiekiem i on zmieni taktykę na bardzo ofensywną to nigdy nie ma nagle takiej siły uderzenia co komputer

Dobra to skoro tak uważasz to mów przynajmniej za siebie. Ja tego nie zauważyłem i nie doswiadczyłem. Prowadziłem wczoraj AV z Chelsea 2:1 od 60 min. i mecz był tak samo zacięty jak wczesniej a moi obrońcy grali tak samo. W ostatnich 10 min. komp wprowadził Kalou za Bosingwe i zaczął mocniej naciskać to wtedy go skontrowałem. Grałem też Polską Euro i odpadłem dopiero w półfinale z Francją 0:2 a wczesniej ograłem 4:2 Włochów i 3:1 Niemców. Moim zdaniem wymyslacie głupoty żeby tylko znowu po pesie jechać bo już nie macie się do czego przyczepić.

Gram na top playerze.
rejcik
No i znów zdarzył mi się kolejny głupi błąd , tym razem bramkarz zawalił , gram ac milanem vs inter , wygrywam od 50 spokojnie 1-0 no i 75 minuta mój obrońca sterowany przez kompa robi wślizg mimo że trzymałem tylko square.gif żeby robił presing , no i oczywiście rzut wolny i komputer jakimś cudem tak dośrodkował ( odległość była tuż przy początku koła połowy boiska-czyli ogromna ) że strzelił mi bezpośrednio bramkę , to się robi śmieszne , KONAMI w tym roku sprzedaje kaszanę , no ale jak na siłę przyśpiesza się premierę gry zamiast ją dopracować to wcale się nie dziwię
Gra naprawdę ma potencjał ale te jej wady ją po prostu zabijają mad.gif
Marklar
wylacz auto-wslizgi to nie beda sami kosic przeciwnikow.

kilka lat temu tez myslalem ze AI w pesie przelacza sie na god mode wink.gif ale po jakims czasie zalapalem ze wszystko rozbija sie o taktyke. generalnie zawsze staram sie atakowac bo jak cofne sie do obrony to zawsze tego zaluje smile.gif Czasami dopiero w 80 minucie cofam wszystkich do obrony i gram z kontry jesli widze ze nie daje rady utrzymac sie przy pilce a jest tylko jedno bramkowa roznica. z regoly daje rade dociagnac wynik do konca.

Nie ma co obrzucac nowego pesa blotem. wiele sie zmienilo w samej rozgrywce i trzeba uczyc sie grac od nowa. Gram na top playerze w ML i na razie slabiutko. wiekszosc meczy to remisy albo porazki ale nie dramatyzuje bo wiem ze predzej czy pozniej sie rozkrece. jak co roku.

5 lat na forum i pierwszy post! smile.gif
prezes87
CYTAT(rejcik @ Oct 21 2010, 12:32) *
No i znów zdarzył mi się kolejny głupi błąd , tym razem bramkarz zawalił , gram ac milanem vs inter , wygrywam od 50 spokojnie 1-0 no i 75 minuta mój obrońca sterowany przez kompa robi wślizg mimo że trzymałem tylko square.gif żeby robił presing , no i oczywiście rzut wolny i komputer jakimś cudem tak dośrodkował ( odległość była tuż przy początku koła połowy boiska-czyli ogromna ) że strzelił mi bezpośrednio bramkę , to się robi śmieszne , KONAMI w tym roku sprzedaje kaszanę , no ale jak na siłę przyśpiesza się premierę gry zamiast ją dopracować to wcale się nie dziwię
Gra naprawdę ma potencjał ale te jej wady ją po prostu zabijają mad.gif

Wiesz co żałosny po prostu jestes. Ale oczywiscie nie widzi winy u siebie, że może błędy w ustawieniu popełnił tylko zwala na jakas absurdalna rzecz że komp oszukuje. Kiedys ktos też pisał, że komp zrobił daleki przerzut, gracz trzymał trójkąt żeby wyjsc bramkarzem, bramkarz wybił piłkę a potem komp z połowy boiska lobem bramkę strzelił. I się upierał że niby tylko na 16m bramkarzem wyszedł. Szkoda tylko że jak go ktos potem zmusił do wstawienia replaya frapsem to się okazało, że wyszedł bramkarzem na 30m mając 3 obronców za sobą więc jak ty mi piszesz takie rzeczy że komp strzelił ci bramkę z połowy to mi jest żal ciebie po prostu że zwalasz to na komputer. Po prostu tak słaby jestes widocznie. Gram w pesa od 2 wersji i mi takich bramek komp nie strzela. Najgłupszą bramkę jaką straciłem to po rykoszecie z rzutu wolnego. Ale u was komp bramki z 50m strzela. Jak tak ci źle to skasuj pesa i w niego nie graj zamiast wylewać żale na forum że komputer oszukuje bo ty grać nie umiesz.

A najsmiesniejsze jest to, że jakbys grał z kims innym a nie kompem to bys piał z zachwytu że nawet takie bramki mogą pasc i że to bardzo realistyczne bo wiele razy w normalnych meczach w końcówkach piłkarza wrzucaja długą piłę w pole karny i jest kocioł to czasami wpadnie przypadkiem. Ale grales z kompem to już uznałes to za bug. Żałosne.
r.a.j.a.n
CYTAT(Marklar @ Oct 21 2010, 14:27) *
5 lat na forum i pierwszy post! smile.gif

Nie wytrzymałeś i musiałeś coś powiedzieć tongue.gif
lukasz200992
http://forum.pesleague.pl/index.php?board=751.0

macie konsole i gracie na nich w PES 2011? to wątek dla was!
rejcik
CYTAT(prezes87 @ Oct 21 2010, 15:08) *
Wiesz co żałosny po prostu jestes. Ale oczywiscie nie widzi winy u siebie, że może błędy w ustawieniu popełnił tylko zwala na jakas absurdalna rzecz że komp oszukuje. Kiedys ktos też pisał, że komp zrobił daleki przerzut, gracz trzymał trójkąt żeby wyjsc bramkarzem, bramkarz wybił piłkę a potem komp z połowy boiska lobem bramkę strzelił. I się upierał że niby tylko na 16m bramkarzem wyszedł. Szkoda tylko że jak go ktos potem zmusił do wstawienia replaya frapsem to się okazało, że wyszedł bramkarzem na 30m mając 3 obronców za sobą więc jak ty mi piszesz takie rzeczy że komp strzelił ci bramkę z połowy to mi jest żal ciebie po prostu że zwalasz to na komputer. Po prostu tak słaby jestes widocznie. Gram w pesa od 2 wersji i mi takich bramek komp nie strzela. Najgłupszą bramkę jaką straciłem to po rykoszecie z rzutu wolnego. Ale u was komp bramki z 50m strzela. Jak tak ci źle to skasuj pesa i w niego nie graj zamiast wylewać żale na forum że komputer oszukuje bo ty grać nie umiesz.

A najsmiesniejsze jest to, że jakbys grał z kims innym a nie kompem to bys piał z zachwytu że nawet takie bramki mogą pasc i że to bardzo realistyczne bo wiele razy w normalnych meczach w końcówkach piłkarza wrzucaja długą piłę w pole karny i jest kocioł to czasami wpadnie przypadkiem. Ale grales z kompem to już uznałes to za bug. Żałosne.

Mój bramkarz stał na bramce dokładnie na linii bramkowej , nie wychodziłem nim wcale po prostu piłka leciała wysoko i spadła a bramkarz się tak rzucił że piłka wpadła przy słupku , w tym golu nie mam sobie nic do zarzucenia , następnym razem zapiszę jakąś kuriozalną bramkę i specjalnie wrzucę tu na forum żebyś mi nie zarzucał , bo grałem w PES2 , 4, 6 , 2008 ,2009 , 2010 i w żadnej wersji mi się takie coś nie zdarzyło
Marklar
w kazdej z poprzednich wersji zdarzaly sie glupie bramki i zapewnie pes2011 nie jest tutaj wyjatkiem. Rozegralem juz kilkadziesiat meczy w najnowszej odslonie i zadnej szmaty jeszcze nie widzialem. za bardzo sie spinasz przy tej grze a chyba nie o to chodzi, co nie? zrob sobie przerwe bo sie nerwicy w mlodym wieku nabawisz smile.gif
rejcik
Zrobiłem mały filmik o bugach w PES które wypaczają rozgrywkę , są to tylko błędy z niektórych akcji bramkowych które zapisałem jeżeli bym nagrywał całe mecze to tych błędów była by masa
http://www.youtube.com/watch?v=c-eCMm1TWfs
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.