krzychu92
Dec 30 2008, 12:15
Ja mam wszystko ok. Ivanovic 24 lata a Ballack 32. Teraz sprawdzalem.
messjash
Dec 30 2008, 12:38
3 razy instalowałem grę z patchami i zawsze jest to samo. I nie ważne jaki wiek im ustawie w edit to jak odpalam masterlige to mają po 17. Pisałem na GA i ariel odpisał że poprawi to przy następnym updacie więc coś jednak jest na rzeczy.
Mooner
Dec 30 2008, 13:13
Czy wie ktoś jak naprawić ten błąd z czarną/białą murawą na angielskich stadionach?? Wiem, że na medium wszystko działa w porządku, ale na moim słabym kompie musze grac na low, więc jak to zmienić? Prosze o pomoc.
shady45
Dec 30 2008, 13:39
Też mam parę osób jak widziałem po 17 lat np Berbatov w Man UTD i kilku zawodnioków
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=35471Lech zamiast Hammarby, tylko zastanawia mnie jedna rzecz , jak teraz go wgram a wyjdzie update 2.5 to znowu bede mial Szwedow nie ?
No juz wiem, ze tak
Zna ktos tego goscia co robi Lecha ? Moze go ktos zapytac czy bedzie robil pod kazdy update GA tez update Lecha , bo wole Poznaniakow niz Szwedow
Orientuje sie ktos jaki OF zostal uzyty w patchu dodajacym Lecha ? W nowym GA patchu doszedl OF robiony na podstawie strony
http://www.pesstatsdatabase.com. OF na podstawie tej stronki + Lech i jestem w siodmym niebie
marcin015
Jan 2 2009, 10:48
Mam takie pytanie.Jak zainstaluje v.2.0 to musze po kolei 2.1, 2.2.1 i 2. 4??
Norbi91
Jan 3 2009, 09:31
CYTAT(marcin015 @ Jan 2 2009, 10:52)

Mam takie pytanie.Jak zainstaluje v.2.0 to musze po kolei 2.1, 2.2.1 i 2. 4??
Jesli chcesz miec 2.4 to musisz wszystkie poprzednie
no to ja mam podobne pytanie a ile wresji było??
W tej chwili nie mam tego patacha ale chciałbym go zainstalować wiec ile musze instalek sciagnąć??
Rozumiem że na początek 2.0 ( czy musze też wszystkie poprzednie od 0,2 itd??)
a potem 2.1 2.2 2.3 2.4 czy może któregoś numeru nie było ??
Acha i gdzie znajdę bez problemu wszystkie potrzebne mi linki??
Bedę bardzo wdzięczny za pomoc....
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=34080musisz zainstalowac 2.0 full version a potem po kolei 2.1,2.2,2.3,2.4
dzięki za pomoc, ale zapomniałem jeszcze spytać jaką strzeba mieć wersję oficjalnego patcha 1.1 czy 1.2 ??
Ardudark
Jan 3 2009, 17:20
uaktualnienie łatki , statsy piłkarzy Lecha są zbliżone do tych z pes stats database
Lech Poznań w GA Patch 2.4edit
Lech zastępuje HJK Helsinki
CYTAT(Ardudark @ Jan 3 2009, 17:24)

uaktualnienie łatki , statsy piłkarzy Lecha są zbliżone do tych z pes stats database
Lech Poznań w GA Patch 2.4edit
Lech zastępuje HJK Helsinki
E a bedziesz robil do kazdego GA updatu Lecha zamiast Hammarby czy tam Helsinki ?
Ardudark
Jan 4 2009, 13:44
CYTAT(potter @ Jan 4 2009, 12:31)

E a bedziesz robil do kazdego GA updatu Lecha zamiast Hammarby czy tam Helsinki ?
Raczej tak, ale update z Lechem będzie zawsze kilka dni po update od GA. Za jaki klub mam wstawiać Lecha?
A to fajnie, beda 3 najlepsze polskie zespoly zawsze

Moze dorobisz jeszcze Polonie co by mozna bylo turniej grac z kumplami na 4 polskimi zespolami ?
Bys nie mial problemu, i zamienil za oba zespoly [szwedzki i finski]
Promaniak^^94
Jan 4 2009, 16:25
CYTAT(RCD @ Dec 28 2008, 12:39)

Panowie jak zmienić scoarboardy Setanty? Wrzuciłem ESPN do kitservera i nic. Coś trzeba wywalc?
Musisz to wrzucić do gakservera..
a mogłbyś wrzucić ten lech na jakiś inny server bo z tego nie moge sciągnąć?prosze. z góry dzięki
jakub1991
Jan 4 2009, 16:39
Które pliki odpowiadają za stadiony na których jest biała\czarna murawa(detale najniższe), oczywiście w gakservererze.
krzychu92
Jan 4 2009, 20:45
Za to ja zauwazylem dziwna zecz tylko screena zapomnialem zrobic. Gralem sobie mecz BaL i po wznowieniu gry po przerwie patrze a Bogliacino biega w jakichs zolto czerwonych lachach. Wlaczam replay i git zmieniam kat kamery i znow ma stroj clowna

potem patrze a Rolando Bianchi zamiast nazwiska ma cos jakby aerografem w paincie pomazane na zielono...
TomasBB
Jan 4 2009, 21:59
nie mogę zainstalować wersji 2.3, na początku wyskakuje mi error " The setup file are corrupted.Please obtain a new copy of the program", co mam z tym zrobić, proszę o pomoc...
...wszystko jest już OK!!!
Mam pytanie, czy tez macie spadki fps przy cut-scenach w grze ? Przy widoku z normalnej kamery gra smiga plynnie, tnie tylko przy klotniach zaowdnikow, kartkach itp. Z drugiej strony przy stalych fragmentach gry (wolny, rozny, karny) gra przyspiesza ^^ Nie moge normalnie wykonac rzutu wolnego/roznego, zawsze laduje caly pasek. Bez GA patcha wszystko dziala jak nalezy, sprawdzalem tez inne patche i rowniez nie bylo takiego problemu.
sprobuj pokombinowac z v-sync i pomijaniem klatek. choc nie gram na tym patchu ale kiedys mialem podobnie i wystarczylo chyba wylaczyc pomijanie klatek i chodzilo wszystko w normalnym tempie. ale moge sie mylic
pffy
odznacz w kitserwerze ( tym z gakservera ) w pliku config ''enchance image quality'' czy jakos tak
szwaczu
Jan 5 2009, 20:04
panowie a ktore uaktualnienie to 2,4? bo nie moge znalezc
TomasBB
Jan 5 2009, 20:14
CYTAT(szwaczu @ Jan 5 2009, 20:08)

panowie a ktore uaktualnienie to 2,4? bo nie moge znalezc

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=35599
szwaczu
Jan 5 2009, 20:54
dzieki, a mozna wiedziec co takiego tam jest poprawione?? Kiedy bedzie update 2,5 ?
ww
GamingAccess Community Patch 2.4- wyeliminowany błąd "lśniącej murawy" na powtórkach
- dodane stadiony: Emirates Stadiom by pes2008editing.blogspot.com oraz Allianz Arena by rikidiga
- ponad 40 nowych twarzy
- uaktualnione foldery GDB (Hannover, Santos, Genoa, Udinese, Iran, Urugwaj i inne)
- dodane trykoty dla nowych reprezentacji narodowych (Wenezuela, Boliwia, Honduras, Mali, Maroko, Angola, Trynidad i Tobago)
- poprawiona znaczna część błędów w bazie danych
- nowe stroje Champions League dla Arsenalu Londyn i Chelsea Londyn
- nowe loga dla Interu Mediolan i Napoli
- stroje Adidas dla sędziów by Mendocino
- uaktualnione składy wielu klubów (np. Liverpool, Real Madryt)
+ transfery
2.5 będzie w tym tygodniu!
szwaczu
Jan 5 2009, 21:15
dziekuje slicznie, a pozatym, moglby mi ktos wstawic plik unnamed_31 z siatek z patcha GA bo przed uruchomieniem update 2,4 zmienilem siatki na inne, ale zobaczylem w grze ze nie ma "workow" przy siatce tylko sa biale belki...
Bardzo prosze
Zainstalowałem patcha od ver 2.0.
Mam problem który bardzo mnie irytuje, mianowicie przy bramkach jak wiszą siatki są takie czarne paski, zamiast tych białych worków. Jak można zlikwidować ten feler (problem ten występuje niemal na wszystkich stadionach prócz tych dodanych w kitserverze). Dodam, że jak odpalam normalnie PESa bez żadnych patchy to jest wszystko OK.
Wypada jeszcze wspomnieć o możliwości wyboru OF'a.
Wcześniej grałem na tym z patcha, ale denerwująca była niemożność oddania strzału w światło bramki... Bo same kartofle leciały...
Polecam ten z pesstatsdatabase, gra zyskala na uroku i miodności, gram Wisłą w ML, wcześniej, przed wgraniem ofa, każdy strzał lądował obok bramki, teraz więcej piłek "wpada" i to nie po okienkach, tylko strzałami po ziemi, tak jak to wsród polskich kopaczy ma miejsce, do tego można częściej zagrywać piłkę za linię obrony (

+

) i obrońcom w końcu zdarza się zaspać, czy nie dogonić napastnika- widać jak się przepychają w walce o górną piłkę i napastnicy nie są już zawsze na straconej pozycji. Plus błędy przy przyjmowaniu piłki- odskakuje, gubią ją itp, a to już jak dla mnie bardzo dużo na realizmie.
mibats, albo ja jestem debilem albo od kiedy jakikolwiek z OF-ow itd ingeruje w kod gry? bo wedlug tego co piszesz, zmienila sie calkiem fizyka gry...najwyzej co to moga byc rozne staty tych samych pilkarzy i przez to latwiej/trudniej np strzelic z dystansu
CYTAT(Tari @ Jan 5 2009, 15:28)

sprobuj pokombinowac z v-sync i pomijaniem klatek. choc nie gram na tym patchu ale kiedys mialem podobnie i wystarczylo chyba wylaczyc pomijanie klatek i chodzilo wszystko w normalnym tempie. ale moge sie mylic

CYTAT(.alien @ Jan 5 2009, 19:11)

pffy
odznacz w kitserwerze ( tym z gakservera ) w pliku config ''enchance image quality'' czy jakos tak
Probowalem, dalej nie pomaga. Opcja poprawiajaca grafe w kitserwerze dziala normalnie z innymi patchami np. burgunem (czy jakos tak

). PES nie dziala normalnie tylko z GA Patchem od wersji 2.0, wczesniejsze wersje nie sprawialy zadnych problemow.
EDIT: Napisalem na forum GA, moze ktos pomoze
Uwaga!!! Ludzie od GACP robia ankiete jakie kluby jeszcze dodac. Wsrod tych nominowanych znajduje sie Lech Poznan. Wbijajcie na ta strone i glosujcie na Lecha
http://www.gamingaccess.com/VideoGames/Pro...2009/news/16692
Ardudark
Jan 6 2009, 16:26
Głosujcie! Niech wszyscy zobaczą ilu fanów ma Lech. Jak dadzą Lecha to zacznę robić update z Polonią bądź Bełchatowem.
Tomek_28
Jan 6 2009, 17:28
Czołówka na godz 17:30 1.Corinthians 30 głosów,2.Sparta Praga 26 głosów 3.LA Galaxy 25 głosów 4.Lech Poznań i Partizan Belgrad 23 głosy.Wszystkich drużyn jest 31.Głosujcie na Lecha ,to może być jedyna szansa aby go wrzucili do GA Patch
yerodin
Jan 6 2009, 17:45
Zagłosowane oczywiście na Lecha :-)
http://board.issonline.pl/index.php?showto...mp;#entry266912 ZAPRASZAM
I oczywiście głosujemy na Kolejorza.
Najlepszy jest screen
"Chcemy być lepsi, chcemy się znaleźć w GA patch" hehe
Sparta Praga nad Lechem :| Szkoda ale i tak przeciez kolega robi updaty
CYTAT(pffy @ Jan 6 2009, 15:33)

Probowalem, dalej nie pomaga. Opcja poprawiajaca grafe w kitserwerze dziala normalnie z innymi patchami np. burgunem (czy jakos tak

). PES nie dziala normalnie tylko z GA Patchem od wersji 2.0, wczesniejsze wersje nie sprawialy zadnych problemow.
EDIT: Napisalem na forum GA, moze ktos pomoze

Jak znajdziesz rozwiązanie to napisz tutaj, pozdro. ;]
Mam prośbę do was, znacie jakiś sposób aby wyeliminowac ten błąd z murawą na grafice "low"?
Które pliki odpowiadają za murawę?
Trzeba cos wykombinować. Ktoś coś wymyślił?
Pozdrawiam
z czarna czy lsniaca murawa ??
z tego co wiem lsniaca jest naprawiona.
z czarna na ustawieniu low i biała na high
CYTAT(Tari @ Jan 6 2009, 16:32)

mibats, albo ja jestem debilem albo od kiedy jakikolwiek z OF-ow itd ingeruje w kod gry? bo wedlug tego co piszesz, zmienila sie calkiem fizyka gry...najwyzej co to moga byc rozne staty tych samych pilkarzy i przez to latwiej/trudniej np strzelic z dystansu
Broń Boże! Chcę tylko zauważyć, że takie ustawienie statsów, żeby gra była bardziej miodna to nie lada wyzwanie- vide nasz rodzimy OE patch i statystyki kopaczy, częstokroć stworzone "na czuja" przez autorów

Imo OF jak najbardziej godny polecenia, proporcjonalność statystyk bardzo sensownie ustawiona, a o to przecież chodzi, bo co to za frajda, kiedy grając średniakiem w starciu z lepszą drużyną każdy zawodnik przeciwnika jest szybszy od Twoich?
uf

w takim razie zle zinterpretowalem Twoja wypowiedz ;]
tak, racja, w kazdej nawet 2-3 ligowej druzynie moze sie znalezc biegacz na miare Kuby czy Odonkora
CYTAT(pffy @ Jan 4 2009, 22:21)

Mam pytanie, czy tez macie spadki fps przy cut-scenach w grze ? Przy widoku z normalnej kamery gra smiga plynnie, tnie tylko przy klotniach zaowdnikow, kartkach itp. Z drugiej strony przy stalych fragmentach gry (wolny, rozny, karny) gra przyspiesza ^^ Nie moge normalnie wykonac rzutu wolnego/roznego, zawsze laduje caly pasek. Bez GA patcha wszystko dziala jak nalezy, sprawdzalem tez inne patche i rowniez nie bylo takiego problemu.
Udalo mi sie rozwiazac problem o ktorym wczesniej pisalem, wystarczylo odpalic config.exe w folderze gakserver i zaznaczyc opcje "Enable aspect ratio correction" na "automatic"
Ajus333
Jan 7 2009, 20:57
mam prosbe do was dajcie tu linki do kazdej czesci GA Patch od 2.0 prosze was bardzo
messjash
Jan 7 2009, 21:06
CYTAT(Ajus333 @ Jan 7 2009, 21:01)

mam prosbe do was dajcie tu linki do kazdej czesci GA Patch od 2.0 prosze was bardzo
Mistrzu a po co Ci to jak jeszcze dziś będzie wersja 2.5 która zawiera wszystkie poprzednie od 2.0 ???
http://www.gamingaccess.com/VideoGames/Pro...2009/news/16686
CYTAT(messjash @ Jan 7 2009, 21:10)

Mistrzu a po co Ci to jak jeszcze dziś będzie wersja 2.5 która zawiera wszystkie poprzednie od 2.0 ???
http://www.gamingaccess.com/VideoGames/Pro...2009/news/16686Czyli 2,5 to Full Wersja czy trzeba bedzie isntalowac 2,1 2,2 2,3 2,4 bo ja sie lekko gubie juz
Kiedy wyjdzie GA 2.5 ????? Piszą, że dziś ale na razie nic nie ma
messjash
Jan 7 2009, 21:38
Patch będzie dziś i jest to full wersja. Czekać cierpliwie i zaglądać na stronkę GA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.