Cytat(rangiz @ Nov 2 2007, 21:47:21)

Ceny prawie tak wysokie jak z najgorszego sklepu w Polsce zaczynającego się na K

Za ~330zł to masz stabilniejszą, emitującą mniej ciepła na chipscecie p35 płytę p35 neo-f od MSI. Pamięci ddr2 667 za 160 zł, firma nie ważna np. A data, czy GoodRam wystarczy. Jak chcesz coś dobrego to ok.180 zł stoją w dualu Corsair'y. Nie ma sensu brać nic droższego. Niestety nawet jakby przyciąć na procu i wziąść e2140 to na grafę z serii 8800 nie wystarczy.
Te pamięci Geila 800Mhz ciężko dostać za mniej niż 220PLN. Nie chcę 667, wolę mieć nieco szybsze. Z obiegu informacji o sprzęcie komputerowym wypadłem niczym 5000 złotych z facjatą Chopina, więc płytę zamówiłem taką jaką polecił mi znajomy.
Nie wydaje mi się bym specjalnie przepłacił, a nawet jeśli to na szczęście stać mnie na to by być nieco wygodnym i nie spędzać całych dni na wyszukiwaniu atrakcyjnych ofert.
Nie ukrywam, że komputer montuję tylko z tego powodu, iż mój obecny sprzęt nabawił się kontuzji kondensatorów na MB i nie za bardzo chce mi się wymieniać beczułki. Inną motywacją był PES2008, który w rozgrywce multiplayerowej offline całkiem mi się podoba.

Kiedyś obiecałem sobie, że nie wydam więcej niż 500PLN na kartę grafiki, gdyż byłoby to marnotrawstwo. Grafiki tanieją szybciej niż samochody.

Zresztą pytałem się tylo o dobór zasilacza, a w tym temacie nie było specjalnej polemiki, przynajmniej na forum IO.
@Bogas odświeżanie obrazu możesz conajwyżej ustawić na 100Hz, a nie 100MHz

Skoro masz R9550 to zapewne korzystasz ze sterów Omegi oraz ATI Tray Tools. W ATT wejdź w Direct3D - Refresh Rate Overide i ustaw Same As Desktop. Powinno pomóc.