BARTE3R
Nov 5 2007, 17:23
Mam pytanie dot. sterowania. Chodzi o to, czy da sie ustawic jakmis cudem pole Xinput w settings w zakładce controller i zrobic to tak zeby wtedy grac na 2 graczy?? Bo ja mam pada logitecha(taki pad ala' ten od xboxa 360....chilstream czy cos takiego) i zeby wszystko elegancko w nim działało to nalezy ustawic Xinput...ale wtedy nieda sie grac na dwoch...tak aby ktos grał tym padem a drugi na klawie.... MACIE JAKIES POMYSŁY PLEASEEEEEEEEE POMOCY:/
nie da sie. xinput to api ktore nie potrafi poznac directinput. musisz wlaczyc directinput dla obu padow. chyba, ze masz oba pady od xboxa to wtedy nie powinno [w teorii] byc problemow.
BARTE3R
Nov 5 2007, 20:31
ale gdy wezme direct input to pad nie działa w 100% nie da sie nacisnac niektorych przyciskow naraz;/..... a ja bym sobie chciał pograc tak... kumpel(klawiatura) vs. ja( pad-Xinput)
jezeli gra sama nie rozroznia przy zadanym directinput pada xinput to znaczy, ze programisci sa slabi, albo leniwi. kiedys czytalem o tym na msdn i wystarczy napisac ledwo kilkanascie linijek kodu zeby wszystko dzialalo [chociaz to bylo dawno i nie jestem pewien czy tak jest na pewno].
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.