na low detalach - szybka i płynna gra a nawet za szybka
na medium- wolna ale w miare płynna w srodku pola a pod polem karnym jeszcze na dodatek scina.
moj komp: 1,5 GHz, 256 mb ram, radeon 9550.
Co zrobic zeby było dobrze ( najlepiej na medium detalach)
Hitmanek
Nov 4 2007, 21:21
trochę to dziwne że tak ciągniesz na takim sprzęcie :>
MakssPl
Nov 5 2007, 10:09
Więcej ramu (conajmniej x3) proc. min. 2GHz, i grafika min. GeForce 6800XT
ale demko śmigało a pełno jakos nie bardzo
MakssPl
Nov 5 2007, 14:49
Bywa... Full je więcej RAMU itd.
Orange_91
Nov 5 2007, 14:52
Cytat(szolik @ Nov 4 2007, 20:43:03)

na low detalach - szybka i płynna gra a nawet za szybka
na medium- wolna ale w miare płynna w srodku pola a pod polem karnym jeszcze na dodatek scina.
moj komp: 1,5 GHz, 256 mb ram, radeon 9550.
Co zrobic zeby było dobrze ( najlepiej na medium detalach)
Jakos nie wierze ze ta gra na takim sprzecie chodzi ci na medium.
no serio demo chodziło płynnie dlatego na luzie odpaliłem pełną ale niestety nie chodzi zbyt płynnie, a wiem ze niektorzy mają podobne kompy do mojego i im chodzi bez ścinania. Moze niech ci co mają podobne do mojego kompy napiszą jakie mają ustawienia w settings i kitserverze oraz morze ustawiają cos w systemie?? probowałem z wirtualną pamięcią i w menadzerze zadan z priorytetem dla pesa ale niewiele to dało choc troche polepszyło sprawe
MEDIAPUNTO7
Nov 5 2007, 16:12
no9 strasznie dziwna sytuacja,ja posiadam AMD 2000+ 1G ramu i GF 5900XT i na low chodzi za szybko ,przy odpaleniu medium jest strasznie wolno ale nic nie tnie w setingach po właczeniu use frame skyping jest ok ale obraz sie jakos maze strasznie :/ nic sie z tymnie da chyba zrobic tylko zakupic lepszego kompa :/
kurde same problemy. Krótko mowiąc panowie z Konami zrąbali jesli chodzi o wymagania PESa. Nikomu nie chodzi chyba idealnie.
Hojrak Red Devil
Nov 5 2007, 16:24
Cytat(Orange_91 @ Nov 5 2007, 14:56:48)

Jakos nie wierze ze ta gra na takim sprzecie chodzi ci na medium, wiadomo czasami w polu karnym przytnie .
TO uwierz bo ja mam taki sam i gram na detalach medium, wiadomo czasami w polu karnym przytnie
Cytat
no serio demo chodziło płynnie dlatego na luzie odpaliłem pełną ale niestety nie chodzi zbyt płynnie, a wiem ze niektorzy mają podobne kompy do mojego i im chodzi bez ścinania. Moze niech ci co mają podobne do mojego kompy napiszą jakie mają ustawienia w settings i kitserverze oraz morze ustawiają cos w systemie?? probowałem z wirtualną pamięcią i w menadzerze zadan z priorytetem dla pesa ale niewiele to dało choc troche polepszyło sprawe
moje ustawienia w settings

Kitservera nie mam zainstalowanego a w systemie raczej nic nie zmieniałem.
jest juz ok chodzi płynnie na medium (wyrzuciłem kitserwer i dałem w menadzerze zadań priorytet czasu rzeczywistego)
ale mam problem ktory zresztą wczesaniej tez występował ale miałem wazniejszy (zacinanie gry) otóz podczas gry nagle pes sie zacina w roznych momentach i minutach i obraz stoi (komputer tez sie wiesza czasem) a dzwiek odtwarza dalej. I na tym sie niestety konczy moja gra bo musze zresetowac kompa czasem. Jak temu zaradzić ??
Chris de la Rosa
Nov 5 2007, 18:28
jak nikomu nie chodzi idealnie... mi smiga na full detalach i full rozdzialce bez zadnych przycinek na polu karnym ani w powtorkach... poprostu wyglada pieknie i smiga pieknie :]
Cytat(szolik @ Nov 5 2007, 18:25:22)

jest juz ok chodzi płynnie na medium (wyrzuciłem kitserwer i dałem w menadzerze zadań priorytet czasu rzeczywistego)
ale mam problem ktory zresztą wczesaniej tez występował ale miałem wazniejszy (zacinanie gry) otóz podczas gry nagle pes sie zacina w roznych momentach i minutach i obraz stoi (komputer tez sie wiesza czasem) a dzwiek odtwarza dalej. I na tym sie niestety konczy moja gra bo musze zresetowac kompa czasem. Jak temu zaradzić ??
Kupić ORYGINALA ;]
co ma oryginał do zawieszania
Odswiezam temat (5 godzin minęlo)
Orange_91
Nov 6 2007, 13:28
Cytat(szolik @ Nov 5 2007, 18:45:18)

co ma oryginał do zawieszania
Nie ma do nic chyba ze masz wersje rip w ktorej zostaly usuniete wazne pliki.
Jak ustawie na detale low to zawodnicy biegają bardzo szybko. Jak to zmienic zeby na low normalnie biegali ??
pomoze ktoś. Jakie ustawienia zeby biegali w takim tempie jak powinni a nie zapierniczali jak porąbani albo powoli jak slimaki
Rossoneri1990
Nov 9 2007, 17:18
Mnie ogólem pes czasami denerwuje , gra działa mi płynnie na high detalach ( no tylko pod bramką jak jest kocioł to tnie:/). jednak jak już pada deszcze i i jest noc to trochę bardziej przycina.A z samego początku grałem na medium z bardzo niską rozdzielczością i też cieło wtedy dla jaj sobie zrobiłem high i rozdzielczość 1024/728 i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu gra tnie o wiele mniej ( mój komp Pentium D 2.8, 512 DDR2 Ram, x1300pro 256MB ,aż sam sie dziwie że mi praktycznie wcale nie tnie na high) Ahh cały urok PES'a
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.