Cytat(Ujmeny @ Nov 11 2007, 09:54:46)

Oczywiście, że z chęcią zobaczę film instruktażowy (przykładowo strona atakująca z Glasgow, broniąca z Liverpoolu).
Z góry dziękuję.
EDIT:
Rzeczywiście w przypadku "truchtu" zawodnik sterowany przez komputera nie stosuje

(silnego przepychania/walka o piłkę), i pcha naszego piłkarza w kierunku bramki. Kilka metrów przed polem karnym następuje podwojenie.
Dziękuję za radę.
Jest jeszcze jedno zagranie umożliwiające nam swobodne wpełznięcie w pole karne. W zasadzie identycznie sytuacja wyglądała w wersji poprzedniej. Tj. znajdując się na środku boiska, przy linii bocznej (z jednym, czy dwoma przeciwnikami) oddajemy do tylu piłkę (

+ podanie), i po chwili gdy dwóch zawodników przeciwnika podejdzie do obrońcy - działa zawsze - wykonujemy podanie lobem (

+ podanie na wchodzącego), bądź zwykłe prostopadłe podanie. Dalej, gdy zawodnika przeciwnika się do nas zbliży wykonujemy najprostszy zwód (

+ góra/dół). I tak znaleźliśmy się z boku pola karne, mocny strzał... i historia się powtarza (totalnie skopany algorytm bramkarza).
To na tyle - jak dla mnie - w temacie tej gry. W oczekiwaniu na wersję 2009 zabieram się za Gears of Wars, Wiedźmina, Call of Duty 4, oraz Lost Planet.
Myśle ze juz nie trzeba filmiku ale i tak go dam w postaci 2replayów, tak jak sobie życzyłes (celtic-liverpool). Tylko wgrać do katalogu z savami do pesa i mozna ogladac. Niestety chyba w tym pesie nie udowodnie ze to robilem na top player ale jak sami pocwiczycie to zobaczycie ze to z latwoscia wychodzi. Szczególnie widać pasywne zachowanie obrońców na 2replayu. Spójrzcie na drugiego obronce ktory przykleja mi sie na plecy. ZENADA.
EDIT: zapomnialem najwazniejszego czyli replaye
http://www.sendspace.com/file/y95tkwCo do Twojego zagrania umozliwiajace łatwe wejscie w pole karne to chyba latwiej bylo to zrobic w pes6, tutaj obroncy latwiej dochodza. Ale i tak są glupi i jest prosto.
Co do minusów gry to jeszcze nasuwają mi się 2
1) Rzuty wolne z 45-55 m. Porażka. gdy jestescie na 45metrze wciskacie

do samego oporu, a jak przy 55m to

+

A co sie dzieje ?? Mozna strzelic gola, ale najczesciej bramkarz wybija na rog piastkuje Wam pod nogi, robi straszne glupoty. takze czy gracie z komputerem czy multiplayter, mozna latwo sobie stworzyc dobra sytuacje podbramkowa.
2) To jeszcze mi nie wychodzi czesto badz trzeba zmienic ustawienie ale kolega mi mowil ze jak sie dobiega na wysokosci pola karnego do linii koncowej wystarczy raz wcisnac

(dosrodkowanie) i pilka przelatuje nad bramkarzem, albo bramkarz sie rzuca bez sensu mijajac pilke a na "dlugim słupku" Wasz napastnik wbija bramke. Zdarza sie rowniez ze bramkarz wbije sobie sam lokciem pike do bramki. Podobno mozna tak spokojnie zdobywac gole, ja jak napisalem jeszcze tego nie opanowalem wystarczajaco, ale jak tak jest to straszna fifa z tego pesa