Witam , Mam straszliwyy problemm , gram sobie władnie w pesa , ładna akcja jestem coraz blizej bramki a tu dramat , zaceło przycina , zwalniac itp , tylko w pobdramkowych sytuacjach jak akcja sie przyspiesza , i takze gdy w bliskiej odległosci od siebie jest wielu zawodników z 6 . podobna sytacje miałem w pesie 3 , prosze o pomoc , jak mozna to naprawic , sa jakies patche ??? czy to wina kompa , nizej podaje parametry
Intel Celeron 2 Ghz
1 Gb DDR RAM
GeForce 6800 GS 256 MB
HDD 80 GB
Pes 6 i pes 5 chodziły mi idealnie na High Detalach , a 2008 tnie sie identycznie tak samo na kazdej opcji grafiki(High,Medmium,Low) zawsze tak samo !!! HELP !!!
musisz wylaczyc w setting opcje "use frame skipping"
Hitmanek
Nov 4 2007, 11:50
use frame skipping jest dostępna w pozostałych wresjach PES?
Dzieki ZA fatyge , ale jak by to byłoo takie proste to bym nie pisał tematu na forum , "Use frame skipping " jest wlaczone to przycina mi tak jak napisałem w pierwszym poscie ,a jak jest wyłaczone to slimaczy cała graa wolno chodzi!!! , prosze dalej o pomoc !!
Pes fan
Nov 4 2007, 12:06
Heh mam ten sam roblem tle ze na P4 3ghz, 1280MB RAM, GF 7600GS 256MB i przycina w polu karnym najczesciej.... use frame skipping mam wlaczone...
Cytat(Pes fan @ Nov 4 2007, 12:10:46)

Heh mam ten sam roblem tle ze na P4 3ghz, 1280MB RAM, GF 7600GS 256MB i przycina w polu karnym najczesciej.... use frame skipping mam wlaczone...
No Oby to nie była wina tego ze mamy GS :/ !!! ale Pes 6 był ok to czemu ten akurat w tych mometach tnie , niech ktos cos na to poradzi!
ściągnij sobie nowego setting ja tak zrobiłem i mi pomoglo wysle plik
http://s006.wyslijto.pl/index.php?file_id=...=&gk=kredyt
Cytat(David @ Nov 4 2007, 12:21:33)

ściągnij sobie nowego setting ja tak zrobiłem i mi pomoglo wysle plik
http://s006.wyslijto.pl/index.php?file_id=...=&gk=kredytThx za plik , i jak juz go scigłem to co mam z nim zrobic ???
kopiuj do katologu z gra i zamien za ten stary i daj w opcjach na high wsio, z opcji na dole mdaj tylko wait for Vsync
Cytat(David @ Nov 4 2007, 12:44:43)

kopiuj do katologu z gra i zamien za ten stary i daj w opcjach na high wsio, z opcji na dole mdaj tylko wait for Vsync
Nic to nie dało , mozna nawet powiedziec ze troche pogorszyło sprawe , a wyłaczenie "use frame skipping" powoduje mi zupelne zwolnienie gry, wiec dalej szukam pomocy:/
MakssPl
Nov 4 2007, 13:16
JEST O TYM TEMAT!!!!!!!
Cytat(mexx @ Nov 4 2007, 13:20:23)

JEST O TYM TEMAT!!!!!!!
JAK CI SIE NIE PODOBA TO NIE WCHODZ NA TEN TEMAT !!! SA INNE TEMATY TYLKO JUZ NIKT W NICH NIE PISZEE A MI ZADEN Z TAMTYCH SPOSOBÓW NIE POMÓGŁ !!!! WIEC SIE WAL !!!
Pes fan
Nov 4 2007, 13:48
Ja juz nie wiem ale wydaje mi sie ze to panowie z konami musieli cos skopac chyba ze to wina pirata ale slyszalem ze duzo osob ktore maja orginal tez maja takie problemy a jest to bardzo denerwujace;/ mam nadzieje ze moze wyjdzie na to jakis patch...
Hmm , sciagłem sobie DirectaX 9.0 c , w wymaganiach pisze ze wlasnie ten jest wymagany , no i mmusze przynzac ze nawet poomogło prawie w 100% ,

Pes fan
Nov 4 2007, 13:53
a ja sprobowalem z DX 10 i nie dzialalo a zmniejszylem jeszcze przyspieszenie dzwiekowe i Pomogło ;];]
MakssPl
Nov 4 2007, 14:15
Cytat(Winiar @ Nov 4 2007, 13:47:06)

JAK CI SIE NIE PODOBA TO NIE WCHODŹ NA TEN TEMAT !!! SA INNE TEMATY TYLKO JUŻ NIKT W NICH NIE PISZEE A MI ŻADEN Z TAMTYCH SPOSOBÓW NIE POMÓGŁ !!!! WIEC SIE WAL !!! ??!! Spkój! ??!
Chłopcze luzuj poślady!! coś ci się stało poprzez to że napisałem ze taki temat jest... po porstu chodzi o to żeby zbędnych tematów nie zakładać... bo forum zaśmiecasz!
Cytat(Winiar @ Nov 4 2007, 11:13:46)

No Oby to nie była wina tego ze mamy GS :/ !!! ale Pes 6 był ok to czemu ten akurat w tych mometach tnie , niech ktos cos na to poradzi!
ja mam ten sam problem tyle ze na radku :/ gram na szerokiej kamerze i najczesciej w srodku pola przycina
Amd 2 4400+ 2gb Ram NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)
Creative Audigy LS Audio Processor
3xSasung 250 gb w setings załączone tylko Wait for vsync inaczej tez mi się tnie w rozdziałce 1024x768 aha z pachem 1.10
Jest o tym temat. Notabene sam go zakładałem xD
W każdym razie - włącz Vsync, frame skipping, ale licz się z tym że na klawiaturze nie pograsz. Działa ona bowiem z opóźnieniem do paru sekund. Ja gram na padzie i mam wyjebane na klawe (używam jej tylko do wpisywania literek xD).
Ah. Zainstalowanie DX10 i zmniejszenie przyspieszenia sprzętowego dźwięku istotnie pomaga, ale nie na stałe. Mi pomogło na 2 uruchomienia gry, po czym nagle w cudowny sposób znów zwalniało

VSync, FrameSkipping i grasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.