Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto Ma Porownanie Do Pes2008 I Fify 08
board.issonline.pl > Inne > Gry
lala6000
Kto grał w to i to? Kto moze powiedziec co lepsze? bo szczerze mowiac nowy pes nie zachwyca,a jak jest z fifa??
sabre
zdecydowanie nowy pes miazdzy fife pod kazdym wzgledem. W fifie zawodnicy przejawiaja paranormalne umiejetnosci-przyciaganie pilki,sa miejsca z ktorych nigdy nie strzelisz bramki,grafika tragiczna.gameplay do dupy...spedzilem przy fifie pol dnia majac nadzieje,ze bedzie mila odskocznia od pesa 6 w oczekiwaniu na next-genowa wersje kopanki od konami. Co prawda nowy pes ma sporo niedorobek,ale bije produkcje EA na glowe
Orange_91
Cytat(lala6000 @ Nov 2 2007, 15:01:51) *
Kto grał w to i to? Kto moze powiedziec co lepsze? bo szczerze mowiac nowy pes nie zachwyca,a jak jest z fifa??

Jak grales w poprzednia FIFE to ta jest praktycznie taka sama.
barman_2000
według mnie fifa 08 jest gorsza zarówno od pesa 2008 ale jak i od fify 07, bo w 07 to jeszcze pogrywałem od czasu do czasu i fajnie mi się grało a w 08 nawet nie dokończyłem jednego meczu bo gra strasznie słaba, PES ją miażdży
BombeL1946
Pes ma kilka niedociągnięć, ale Fifa nawet swoją liczbą trybów gry, licencjami i tym wszystkim na co kase wyłożyło EA nie dogoni Pes'a wg mnie. Fifa jest słaba zawodnicy poruszają się jak po lodowisku, jak ktoś wyżej napisał, są miejsca z których się nie da strzelić. A to że pierwszy mecz na najwyższym poziomie wygrałem 6-2 chyba mówi o wszystkim (w PES na top player 1-szy mecz 3-1 w dupsko, tak wiec jakimś wyśmienitym graczem nie jestem). PES bił, bije i bedzie bił na głowę każdą fifę o ile nie zaznamy straszliwych pogorszeń w kopance od KONAMI i niewiarygodnej ewolucji w fifie.
reS
Cytat(lala6000 @ Nov 2 2007, 17:01:51) *

trochę takie porównanie na zasadzie gówna z miodem , pzdr
lala6000
Wiec nie ma co narzekac i powrocic do PES 5 chyba najlepszej gry pilkarskiej jaka jest,byla i bedzie biggrin.gif
Flisak
FIFA 08 jest najgorszą częścią od wielu lat! Piłkarz porusza się albo w kierunku północ albo północny wschód itd., innych rozwiązań nie ma. I to jest właśnie najdziwniejsze, bo normalny piłkarz porusza się w zupełnie inny sposób. Poza tym fakt, że podczas grania bez przerwy(no prawie tongue.gif ) przeklinam na tą grę. Co prawda na PESa 2008 jeszcze nie uzbierałem kasy i go przez to nie przetestowałem, ale z pewnością PES jest dużo lepszy
StraY
zadaj takie pytanie na forach zwiazanych z fifa ;-) odpowiedzi tutaj moga byc tylko jedne. najlepiej pograj w obie i sam ocen. tutaj obiektywizmu sie nie spodziewaj ;-)
Raffels
Ciekawe ile meczy zagrales w te wszystkie pesy, ze tak krytykujesz. PES 4, 5 i 6 dostarczyly mnostwo radosci mimo bledow, ktore tak samo posiada rozchwytywana przez Ciebie we2002. Nie ma gry idealnej i na pewno nie jest nia we2k2. Niestety PES08 to gowno tak samo jak fifa08. Wiec jak wylacza servy w PES6 to chyba juz tylko we zostanie.
Raffels
Ostanio zniechecony nowym psem instalnalem we2002 i nie powiem, fajnie w to pograc po jakims czasie przerwy jednak nadal wkurza mnie ta gra i wiem, ze tak czy owak znowu mi sie znudzi.. Bo ile mozna grac na tym samym "endzajnie" niezmiennie od kilku lat? Tak patzre, ze jak mi sie znowu odechce we to praktycznie nie bedzie z kim pograc w cos nowszego. Bo nic takiego, wartego uwagi nie ma.
snake
Cytat(Raffels @ Nov 4 2007, 01:13:59) *
Ciekawe ile meczy zagrales w te wszystkie pesy, ze tak krytykujesz. PES 4, 5 i 6

Pewnie kilka meczów, mi też na początku się nie podobały kolejne części, ale z każdym meczem gra wciąga i podoba się coraz bardziej, niestety nie jest tak w przypadku PES2008

Raffels: mnie najbardziej w we nie wkurwia ten engine tylko te lagi (rwanie framerate), prawie zawsze jak się gra. A teraz, dzięki p2p miodzio się gra smile.gif
Raffels
Dlaczego skopana fizyka? Fizyka jest dobra, nie rewelacyjna ale dobra i nie uprzykrzajaca gry. Slizganie sie, owszem jest ale nie wystepuje jako "cos zupelnie psujace gre", ze tak to ujme. Strzaly: i tu w orznych czesciach sie troche roznia, w jednej byly lepsze w innej gorsze ale nie wiem czy mozna je nazwac zalosnymi. Moge powiedziec tak: w we tez sa schematy(schodzenie na skrzydlo i strzal w dlugi rog, mnostwo goli typu strzal, dobitka i gol), fatalne podania na wyjscie, czasami wrecz irytujace itp. Wszystko zalezy od odpowiedniego podejsca i potestowania dluzszego danej gry, a nie o ocenianiu na podstawie kilku meczow czy relacjach innych. Psy wprowadzily powiew swiezosci, swego rodzaju rewolucje, gra sie w nie naprawde przyjemnie, mimo, iz nie sa bezbledne. Natomiast zgodzic sie musze co do polityki konami ale to juz jest niestety norma i w swiecie gier. Oby tylko to nie byl koniec PESa, mam nadzieje, ze to tylko wypadek przy pracy czy problemy z przeniesieniem sie na next-geny. Tyle.
Orange_91
Po 1 to jest temat w ktorym porownywane sa gry FIFA i PES a nie WE i PES. Bo jak mozna poruwnywac PES i WE 2002 przeciez to zupelnie inna polka gier to tak jakby porownywac WOWa i Tibie. Jedna gra ma 20 mb a druga ponad 4 GB. Piszesz ze fizyka w WE jest lepsza niz w PESie to jest po prostu smieszne laugh.gif jak mozna pisac o dobrej fizyce w grze od ktorej bardziej zaawansowane sa gry na komorke.
Kriss91
Cytat(Czarny @ Nov 4 2007, 16:59:45) *
Orange odpal sobie WE2002 i popatrz jak się poruszają piłkarze, jak podają i jak strzelają, a potem odpal PES2008 i sprawdź to samo. Przy tym nie zwracaj uwagi na miodną grafikę i cudowne animacje, tylko na fizykę gry od strony technicznej.

A nie wydaje Ci się Czarny, że patrzysz na nowe PESy przez pewien pryzmat?? Ile % meczów w WE2002 gracz w Single Player?? To twój przeciwnik w Multi decyduje na jakim poziomie grasz mecze (chodzi o trudność, ale i schematyczność itp.). W nowych PESach zgaduję, że grałeś tylko w Singlu nie próbując nawet na dłuższą metę Multi. To pierwsza sprawa. Druga to to, że pryzmat ten spowodowany jest nieco sentymentalnością. Owszem jak na tamten czas WE2002 był czymś prawie, że przełomowym. Przyszedł PES3-myślisz sobie: jest nowy engine graficzny, fizyka dosyć podobna do WE2002. Ogólnie jest nieźle, kolejna mała rewolucja. Po następnych PESach spodziewałeś się tego samego (albo raczej niczego nowego unsure.gif ). Chciałeś tylko zupdateowanego PESa3. A, że kolejne części przynosiły zmiany odwrotne do twoich oczekiwań (chociaż nie były jakieś ogromne), to powróciłeś do "starego, dobrego" WE2002. Teraz zrażony kolejnymi odsłonami nie jesteś w stanie przekonać się do najnowszego PESa.
Każdy jednak odsłona jest na swój sposób fajna. A mówienie, że PES 2008 to g*wno jest co najmniej dziwne. WE2002 też ma swoje błędy lecz wybaczasz jest ze względu właśnie na twój sentyment do tej gierki.

PZDR
JTK
Cytat(Kriss91 @ Nov 5 2007, 21:41:04) *
A nie wydaje Ci się Czarny, że patrzysz na nowe PESy przez pewien pryzmat?? Ile % meczów w WE2002 gracz w Single Player?? To twój przeciwnik w Multi decyduje na jakim poziomie grasz mecze (chodzi o trudność, ale i schematyczność itp.). W nowych PESach zgaduję, że grałeś tylko w Singlu nie próbując nawet na dłuższą metę Multi. To pierwsza sprawa. Druga to to, że pryzmat ten spowodowany jest nieco sentymentalnością. Owszem jak na tamten czas WE2002 był czymś prawie, że przełomowym. Przyszedł PES3-myślisz sobie: jest nowy engine graficzny, fizyka dosyć podobna do WE2002. Ogólnie jest nieźle, kolejna mała rewolucja. Po następnych PESach spodziewałeś się tego samego (albo raczej niczego nowego unsure.gif ). Chciałeś tylko zupdateowanego PESa3. A, że kolejne części przynosiły zmiany odwrotne do twoich oczekiwań (chociaż nie były jakieś ogromne), to powróciłeś do "starego, dobrego" WE2002. Teraz zrażony kolejnymi odsłonami nie jesteś w stanie przekonać się do najnowszego PESa.
Każdy jednak odsłona jest na swój sposób fajna. A mówienie, że PES 2008 to g*wno jest co najmniej dziwne. WE2002 też ma swoje błędy lecz wybaczasz jest ze względu właśnie na twój sentyment do tej gierki.

PZDR

Pryzmat online 2008 nie istnieje laugh.gif , a porównując tryb sieciowy PES6 i WE2K2 to szóstka leży na całej linii (lamy, ghosty, Adriano, bramkarze, masa oszustów i 90% meczów to walka z bazylami i interem czyli wsio na pana square.gif ). Jedyną bolączką WE2K2 było arkadowe zagranie 1-2 ale sprawa jest już na amen wszędzie załatwiona.

Na koniec mały filmik z pes-scena.pl wrzucony przez Gawlisza http://www.wrzuta.pl/film/h779vpmljl/film0039

Kriss91
Cytat(JTK @ Nov 5 2007, 21:58:35) *
Pryzmat online 2008 nie istnieje laugh.gif , a porównując tryb sieciowy PES6 i WE2K2 to szóstka leży na całej linii (lamy, ghosty, Adriano, bramkarze, masa oszustów i 90% meczów to walka z bazylami i interem czyli wsio na pana square.gif ). Jedyną bolączką WE2K2 było arkadowe zagranie 1-2 ale sprawa jest już na amen wszędzie załatwiona.

Na koniec mały filmik z pes-scena.pl wrzucony przez Gawlisza <a href="http://www.wrzuta.pl/film/h779vpmljl/film0039" target="_blank">http://www.wrzuta.pl/film/h779vpmljl/film0039</a>

Co do oszustów to wszystko zależy z kim grasz. Jeżeli masz kogoś zaufanego to nie widzę żadnego problemu. Co do lagów itp. to nie porównujmy wymagań sieciowych WE2002 z PESem 6 tongue.gif Jednak muszę przyznać rację, że KONAMI daje co roku d*py z dopracowaniem MULTI.

PS. Multi do WE2002 stworzyli od zera "amatorzy", znaczy się KONAMI nie miało co spier**lić w tym elemencie tongue.gif
JTK
Cytat(Kriss91 @ Nov 5 2007, 22:10:03) *
Co do oszustów to wszystko zależy z kim grasz. Jeżeli masz kogoś zaufanego to nie widzę żadnego problemu. Co do lagów itp. to nie porównujmy wymagań sieciowych WE2002 z PESem 6 tongue.gif Jednak muszę przyznać rację, że KONAMI daje co roku d*py z dopracowaniem MULTI.

PS. Multi do WE2002 stworzyli od zera "amatorzy" tongue.gif

Amatorzy dali sobie rade z tym wszystkim, a panowie z K. biją tylko piane w swoich wywodach przed wydaniem gry. Żal czytać popaprane stwierdzenia "Sebe-sake"(czytając jego ostatnie wywiady ma się wrażenie że gość jest oderwany od rzeczywistości). Scena dosłownie poprawia za nich wszytko co tylko może!
Mówisz wymogi sieciowe, ale świat już od dawna standardowo jeździ na serwerach gdzie po polu bitwy w gąszczu wybuchów i serii zapierdalają 64 osoby. Gówno mnie obchodzi konstrukcja trybu PES6 i PES'08 skoro na kalillerze pogram w dużo lepszym komforcie i bez oszustów. To tylko świadczy jak głęboko ktoś umieścił sobie słowo klient i kontrola jakości.
lala6000
Jakie poruszenie HOHO biggrin.gif...Czarny jak mozesz zostaw mi swoje gg na privie to wytlumaczysz jak zainstalowac 1 czesc tej gry bo cos nie idzie mi :/ (tak wiem gupi jestem wiec wyluzujcie,nie umiem i juz biggrin.gif )

A juz ktos dał dobre porowanie tu...Jak gowno do miodu biggrin.gif tyle ze obie czesci to gowno...grafa nowego pes i gameplay od razu przypomina Fife,a fifa jak fifa biggrin.gif i Czarny ma tu w sumie racje,bo warte uwagi są 1 czesc,3 i 5, ale ze online tylko w 1 mozna grac to juz inna sprawa biggrin.gif...w sumie nowy pes moglby wygladac jak 6 tyle ze wiecej licencji i zmieniony z deka gameplay (np wybieganie do wypuszczajcej pilki wdluz linii bramkowej a nie cofanie sie za pole karne :/).......pozdro 600
Raffels
Cytat(Czarny @ Nov 6 2007, 01:48:05) *
Kriss91 nie patrzę na PESy przez żaden pryzmat smile.gif W najnowsze PESy nie grałem ani jednego meczu Online, bo jeżeli dla mnie gra jest totalnie zjebana na offline to na online będzie jeszcze gorzej. Nie jestem typem człowieka, który lubi wyrzucać pieniądze w błoto wink.gif Po następnych PESach spodziewałem się poprawy grafiki, dodania jakichś trybów gry, rozszerzenia o wszystkie ligi ML, pełnej licencji oraz tej samej cudownej fizyki gry. Konami się przejechało i z każdym nowym tytułem jest gorzej. Gra z super symulacji stała się typową arcadówką z miodną graficzką. Konami zrobiło płatny tryb Online, zarobiło kokosy, a nadal nie wykupiło pełnej licencji. Dla mnie samo to znaczy jak bardzo mają w dupie gracza i liczy się tylko kasa.

Mylisz się i to bardzo. Grając w PES6 offline i z zywym przeciwnikiem to calkowicie inna gra, zreszta spytaj sie inne osoby grajace duzo po sieci. Grafika wcale nie jest miodna, powiem wiecej, ze jak na dzisiejsze czasy i mozliwosci sprzetowe jest po prostu slaba. Dlatego nie rozumiem tez twoich stwierdzen, ze graja w to osoby tylko dla grafiki, ktore zreszta nazywasz dziecmi neo. Sa ludzie, ktorych bardziej interesuje fizyka gra i sa tacy, ktorzy bardziej cenia sobie realizm graficzny. I nie znaczy to, ze Ci drudzy sa gorsi, albo ze sa to same dzieci neo jak to okreslasz. Uwazam, ze twoje opinie akurat na ten temat sa krzywdzace dla wielu osob. Po drugie - te schematy, o ktorych tak prawisz. Otoz, grajac juz sporo czasu w PES6 online mozna sie bardzo szybko nauczyc, jak im zapobiegac. Ostatnio widzialem gdzies bardzo ciekawy filmik prezentujacy sposob przeciwstawiania sie wlasnie takowych probom stzrelenia gola. Po drugie lagi - fakt to jest juz troche powazniejszy problem, ale zwroc uwage na to,, iz internet w Polsce jest w swerze rozwoju i coraz wiecej osob moze sie pochwalic naprawde porzadnym laczem. Akurat i we2002 tez jest problem lagow(niekotrym nawet gra p2p nie pomaga) oczywiscie nie w takim stopniu jak W "Psie" ale jednak. Kolejna sprawa - Adriano itp. - to juz jest kwestia wlasnego sumienia kto kim chce grac. Prowadzac lige mozna wybrac przeciez druzyny jakimi bedzie sie gralo. Brakuje w Pesie mozliwosci tworzenia patchy do online, dzieki czemu mozna by bylo jakos przeciwdzialas tym Adrianom, jednak mowie, to kwestia odpowiedniego doboru druzyn. Przypomne rowniez, ze we2002 tez istnieja schematy takie, jak slawne schodzenie na skrzydlo i strzal w dlugi rog, mnostwo goli z dobitek, czy strzelanie bramek glowa(pozdro luki). Oczywiscie temu tez mozna sie w jakims stopniu przeciwstawic, tak samo jak tym schematom w PES6. I po raz kolejny, zeby nie bylo, ze spuszczam sie na produkty firmy KONAMI - nie podoba mi sie ich polityka, widze sporo wad w ich tytulach a o PES2008 nawet nie bede pisal bo to gra, w ktora w ogole nie mam ochoty grac. Tyle.
JTK
Cytat(Raffels @ Nov 6 2007, 01:14:10) *
Mylisz się i to bardzo. Grając w PES6 offline i z zywym przeciwnikiem to calkowicie inna gra, zreszta spytaj sie inne osoby grajace duzo po sieci. Grafika wcale nie jest miodna, powiem wiecej, ze jak na dzisiejsze czasy i mozliwosci sprzetowe jest po prostu slaba. Dlatego nie rozumiem tez twoich stwierdzen, ze graja w to osoby tylko dla grafiki, ktore zreszta nazywasz dziecmi neo. Sa ludzie, ktorych bardziej interesuje fizyka gra i sa tacy, ktorzy bardziej cenia sobie realizm graficzny. I nie znaczy to, ze Ci drudzy sa gorsi, albo ze sa to same dzieci neo jak to okreslasz. Uwazam, ze twoje opinie akurat na ten temat sa krzywdzace dla wielu osob. Po drugie - te schematy, o ktorych tak prawisz. Otoz, grajac juz sporo czasu w PES6 online mozna sie bardzo szybko nauczyc, jak im zapobiegac. Ostatnio widzialem gdzies bardzo ciekawy filmik prezentujacy sposob przeciwstawiania sie wlasnie takowych probom stzrelenia gola. Po drugie lagi - fakt to jest juz troche powazniejszy problem, ale zwroc uwage na to,, iz internet w Polsce jest w swerze rozwoju i coraz wiecej osob moze sie pochwalic naprawde porzadnym laczem. Akurat i we2002 tez jest problem lagow(niekotrym nawet gra p2p nie pomaga) oczywiscie nie w takim stopniu jak W "Psie" ale jednak. Kolejna sprawa - Adriano itp. - to juz jest kwestia wlasnego sumienia kto kim chce grac. Prowadzac lige mozna wybrac przeciez druzyny jakimi bedzie sie gralo. Brakuje w Pesie mozliwosci tworzenia patchy do online, dzieki czemu mozna by bylo jakos przeciwdzialas tym Adrianom, jednak mowie, to kwestia odpowiedniego doboru druzyn. Przypomne rowniez, ze we2002 tez istnieja schematy takie, jak slawne schodzenie na skrzydlo i strzal w dlugi rog, mnostwo goli z dobitek, czy strzelanie bramek glowa(pozdro luki). Oczywiscie temu tez mozna sie w jakims stopniu przeciwstawic, tak samo jak tym schematom w PES6. I po raz kolejny, zeby nie bylo, ze spuszczam sie na produkty firmy KONAMI - nie podoba mi sie ich polityka, widze sporo wad w ich tytulach a o PES2008 nawet nie bede pisal bo to gra, w ktora w ogole nie mam ochoty grac. Tyle.

Tak oczywiście obrona w PES6 możliwa do wyuczenia wink.gif Trochę tarota, wieczorem wizyta u wróżki tongue.gif
Grałęm off line i powiem że herezje siejesz, pan A. i lamy to jest wyłączność na wygraną. Tępa gra która wymaga jak największej ilości prymitywizmu. Odnosisz się do schematów w WE2K2 ale wymieniłeś już trzy bardzo różnorodne które same w sobie dają duże możliwości rozgrywania tongue.gif Jak się spotyka dwóch przeciwników o wysokich umiejętnościach to są piękne szachy, a tego drogi przyjacielu w PES6 nie ma (nigdy nie miałem wyniku 0-0 !!).
Najgorsze że duża część graczy już odnalazła słabości wersji 08 które mogą rozłożyć radość z gry sad.gif
Czarny
Kto usunął wszystkie posty?
KKSFan
Powiem tak na konsole NG fifa wymiata jest lepsza od pesa! na PC jest na odwrót pes miażdży fife. Ogłaszam remis tongue.gif
perONE
a mi w fifie jedyna rzecz ktoa mi sie podoba to tricki&zwody. reszta to badziew dry.gif
elite
Moim zdaniem jednak PES ma ładniejse zwody laugh.gif
qwerte
CYTAT(elite @ Jul 26 2008, 12:45) *
Moim zdaniem jednak PES ma ładniejse zwody laugh.gif

Nie odswieżaj temu sprzed prawie roku bo za to można dostać ostrzezenie
goran
CYTAT(lasserl @ Jul 26 2008, 21:29) *
Nie odswieżaj temu sprzed prawie roku bo za to można dostać ostrzezenie

Gdyby w temacie nie moża było odpowiadać , bo się wyczerpał , to moderator , który solidnie pilnuje porządku , napewno by go zamknął , skoro jest otwarty tzn , że można w nim pisać .

Co do porównania PES 08 z Fifa 08 wygrywa Fifa .
Żeby uaktualnić temat dodam jeszcz że : PES 09 > FIFA 09

niemamnicka123
mam obie gry na kompie i tak:
fifa 08: super jest 8/10
pes 2008: wg mnei nie porozumienie, grafika szajska, głupio się gra wg mnie 3/10
pes 6: wg mnei byłby lepszy od fify 08 gdyby nie to że ma gorsze tryby gry (mimo że mecze gra się fajniej to master league to nie to...) wg mnie 7/10

więc tak pes 2008 dupa, fifa 08 najlepsza lecz nie ma najnowszych składów a do pes 6 można doinstalować, chyba że obojętne ci to że w pesie 6 są gorsze tryby gry (wg mnie)

mówiąc krócej:
fifa 08 - najlepsza, nie ma składów
pes 6 - ma składy (doinstalować), lecz gorszy bo gorsze tryby gry
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.