Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czarny Ekran
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
RBK
Po zainstalowaniu pesa, gdy chcę zagrać to pokazuje się czarny ekran i raport o błędach. Co może być nie tak? Proszę o odpowiedź. Pozdro
rapen
tez tak czasem mam, ale wciskam reset kompa i pozniej juz normalnie dziala. ale nie wiem o co chodzi :/
olivier
Podaj jaką masz kartę graficzną,może to też być wina sterowników lub braku jakiegoś sterownika.
m3ron
Nie sprecyzowales w ktorym momencie Ci sie tak dzieje. Jakbym miał strzelać to uważam ze zaznaczenie opcji "nullify movie playback" w settings.exe powinno pomoc
rapen
mam GF 8600GTS SP3 kupionego niecaly tydzien temul. Poprostu wlaczam PESa (oryginal z plytka) leci konami i po konami czarny ekran i nic nie idzie zrobic. wiec daje kompowi reseta, pozniej wlaczam pesa i wszystko gra. prawie zawsze sie tak dzieje ale czasem nie. moje stery do karty graf to: 163.71

PS. jak dam te nullify playback movie to tylko ten filmik poczatkowy bedzie wylaczony tak? czy jeszcze jakies inne?
RBK
Już odpowiadam. Czarny ekran pokazuje się zaraz po kliknięciu w PES2008.exe. Mam kartę NVidia GeForce 7300 GT 256 MB oraz directx 9.0c. Opcja Nullifity playback nic mi nie daje. Co może być nie tak?
WRAGA
Cytat(RBK @ Oct 29 2007, 19:34:43) [snapback]193724[/snapback]
Już odpowiadam. Czarny ekran pokazuje się zaraz po kliknięciu w PES2008.exe. Mam kartę NVidia GeForce 7300 GT 256 MB oraz directx 9.0c. Opcja Nullifity playback nic mi nie daje. Co może być nie tak?

kurcze mam ten sam problem moja grafa to GeForce 6600

dziwne jest, że uruchomila mi się raz na plytce kumpla
zygens
To chyba jakas grubsza afera ja na ps2 mam to samo czarny ekran po wyswietleniu sie loga konami dry.gif ale nie zawsze na szczescie rolleyes.gif
m3ron
Cytat(rapen @ Oct 29 2007, 19:21:43) [snapback]193717[/snapback]
mam GF 8600GTS SP3 kupionego niecaly tydzien temul. Poprostu wlaczam PESa (oryginal z plytka) leci konami i po konami czarny ekran i nic nie idzie zrobic. wiec daje kompowi reseta, pozniej wlaczam pesa i wszystko gra. prawie zawsze sie tak dzieje ale czasem nie. moje stery do karty graf to: 163.71

PS. jak dam te nullify playback movie to tylko ten filmik poczatkowy bedzie wylaczony tak? czy jeszcze jakies inne?

I co dziala jak zaznaczysz ta opcje ?? Co do niej to wiem ze wylacza ten filmik i chyba tyle ale nie jestem na 100% pewny

Cytat(RBK @ Oct 29 2007, 19:34:43) [snapback]193724[/snapback]

Z Toba jest wiekszy problem, bo blad wystepuje przy najprawdopodobniej zmienianiu rozdzielczosci. Powodow moze byc naprawde wiele. Ja bym najpierw zobaczyl inne rozdzielczosci oraz sprobowal uruchomic gre w oknie. Jak nic to nie da to moze zainstalowac nowe sterowniki i dx z listopada oraz wykonac powyzsze czynnosci ponownie. Jak to nie pomoze to ja juz nie wiem. Przyczyn moze byc wiele od wersji gry niewiadomego pochodzenia, jakies ripy czy cos, moze modyfikowane cos tam bylo, tak samo moga byc modyfikowane stery do grafiki, cos na windowsie itp itd.
rapen
nie wiem nie probowalem, ale ktos pisal ze niby nic nie pomaga
m3ron
Cytat(rapen @ Oct 30 2007, 15:48:10) [snapback]193881[/snapback]
nie wiem nie probowalem, ale ktos pisal ze niby nic nie pomaga

To chyba nie szkodzi sprobowac skoro dzieki temu moze dasz rade grac w ta gre smile.gif
Bartolek
włącz MONITOR tongue.gif wink.gif rolleyes.gif
RBK
Cytat(Bartolek @ Oct 30 2007, 18:34:42) [snapback]193904[/snapback]
włącz MONITOR tongue.gif wink.gif rolleyes.gif

Bardzo śmieszne dry.gif

Próbowałem wszystkich tych sposobów i nic. Nadal nie działa sad.gif
Dragon177
Ja tez mam taki problem, włączam ikonke pes 2008 exe i wyskakuje czarny ekran...
mam amd sempron 2400 512 MB RAM, RADEON 9550 Demo mi śmigało na Sredniej grafie i na rozd. 800 x 600....
Krokg
Również próbowałem tych sposobów i nic... sad.gif Mam Amd Athlon XP 3200+, radeon 9550, 1GB RAM... demo chodziło elegancko.... Jest na to jakiś sposób ?

Z góry dzięki !

Pozdrawiam
RBK
Jeśli macie wersję FLT z torrenta to ja już wiem co trzeba zrobić by grało (przynajmniej ja tak mam) rolleyes.gif

Musicie najpierw zainstalować obraz płyty (*.iso) w daemonie, bo zwykła instalka po rozpakowaniu (SETUP) nic nie daje, występuje czarny ekran. To tyle. Dzięki za wszelką pomoc i pozdro smile.gif
Krokg
Co ma co ? biggrin.gif tzn co mam zrobić najpierw zainstalować normalnie a puzniej ? ja najpierw zamontowałem obraz płyty w deamonie zainstalowałem normalnie i zgrałem cracka i nic... a Ty co puzniej zrobiłeś że Ci zadzaiłało ?
Dragon177
Ja mam ripa co ma 900 mb archiwum a po wypakowaniu ma 1,5 GB....

Sterowniki najnowsze nic nie dały....
Patrykw1990
Ja za to jak chce wyłączyć gre, to zamiast gra/aplikacja sie zamknąć to sie pokazuje czarny obraz i nie chce sie samo wyłączyć dry.gif musze ctrl alt delete itd.... :/ natomiast co jeszcze mnie nurtuje biggrin.gif to to ze nie mam dźwięku nie wiadomo czemu, chyba że to wina tego ze mam RIPa 1,3gb ... co o tym myślicie ?
Orange_91
Cytat(Patrykw1990 @ Oct 31 2007, 16:34:10) [snapback]194079[/snapback]
Ja za to jak chce wyłączyć gre, to zamiast gra/aplikacja sie zamknąć to sie pokazuje czarny obraz i nie chce sie samo wyłączyć dry.gif musze ctrl alt delete itd.... :/ natomiast co jeszcze mnie nurtuje biggrin.gif to to ze nie mam dźwięku nie wiadomo czemu, chyba że to wina tego ze mam RIPa 1,3gb ... co o tym myślicie ?

Wersje RIP to gry ktore sa okrojone najczesciej z dzwiekow, filmikow itp zeczy wiec raczej to nie dziwne ze nie masz dzwieku smile.gif .
A tak na marginesie to nie forum warezowe.
RBK
Cytat(Krokg @ Oct 31 2007, 16:44:34) [snapback]194065[/snapback]
Co ma co ? biggrin.gif tzn co mam zrobić najpierw zainstalować normalnie a puzniej ? ja najpierw zamontowałem obraz płyty w deamonie zainstalowałem normalnie i zgrałem cracka i nic... a Ty co puzniej zrobiłeś że Ci zadzaiłało ?

Ja zrobiłem tak samo i o dziwo... DZIAŁA biggrin.gif Nie wiem co może być źle w Twoim przypadku...
MakssPl
Nauczcie się pisać!!
np.
póżniej

Krokq!!
Krokg
Sorry ale szybko pisałem ;p na przyszłość sie poprawie... wink.gif Ej to kicha... nikt nie wie dlaczego może mi nie działąć... Próbowałem wszystkich cracków, najnowsze sterowniki do karty graficznej, kombinacje z opcjami w settings itp... Denerwuje mnie to ! bo niektórym działa... biggrin.gif trzeba kupić orginał... smile.gif ej ale przy orginale nie będzie takich jaj, nie ? ;p

Pozdrawiam
Dragon177
gra mi działa

mialem mało miejsca na dysku i instalacja byla nie dokonczona ale nie wyskakiwal błąd.
linea1
ten sam problem tylko ze karta graficzna radeon 9200 do opcji edit mogę wejść ale nic poza tym
Krokg
Ciesz sie że chociaż tyle... biggrin.gif:D:D:D
Dragon177
jak masz ripa to zrtób najlepiej 8 gb wolnego miejsca na dysku i zainstaluj gre od nowa, bo gra w czasie instalkacji dochdozi do rozmiarów 7 gb a potem spada do 4 gb...
U mnie tak było, miałem na dysku tylko 4 gb wolnego miejsca i nie pokazało błedu ze mam mało miejsca bo to była gra rip i instalowało sie ją przez dosa.
simian raticus
A ja z taką pewną nieśmiałością zapytam czy pojawia się czarny ekran w PES 2008 jaki pojawiał się w trybie online (PES 6) i uniemożliwiał dalszą grę . . . czy ta przypadłość została wyeliminowana w tej częśi?

Robson21
ej mam to samo nie wiem o co biega\:((
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.