Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poziom Trudności Gry
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
bartek-brt
Ja sądze ze jest beznadziejnie łatwy. Top player, 10 minut ustawione, pierwszy mecz sezonu 70 minuta i juz 4:0.Chyba bede musiał ustawic sobie na 5 minut bo tak to ja bede miał 30 goli wiecej niż Barca. U was też tak jest?
rahh
W porownaniu z demem jest troche wyzszy poziom. Ciekawe jakie te Twoje bramki są wink.gif Ja gram ofc na top player tak żeby strzelić jak najładniejsze a nie wykorzystywać bugi gry czy schematy jakies ;F i wygrywam kolo 3-0 srednio ;x
bartek-brt
Cytat(rahh @ Oct 26 2007, 23:13:51) [snapback]193068[/snapback]
W porownaniu z demem jest troche wyzszy poziom. Ciekawe jakie te Twoje bramki są wink.gif Ja gram ofc na top player tak żeby strzelić jak najładniejsze a nie wykorzystywać bugi gry czy schematy jakies ;F i wygrywam kolo 3-0 srednio ;x

Ale co to za gra gdy bramkarze robie błędy wybijają ci pod nogi a ty sie cofasz pod własną bramke i biegniesz spowrotem na nowo....ustawiłem sobie na 5 minut i 2:1:)
ftomekk
Ja jestem mniej więcej po 30 meczach i zauważyłem że poziom trudności jest uastawiony bardzo randomowo tzn raz wygrywam gładko z jakąś topową drużyną ,raz presingiem i atakiem pozycyjnym rozwala mnie jakiś średniak.Jest to bardzo ciekawe ,bo do końca niue wiadomo co bedzie się działo na boisku.smile.gif
Ujmeny
Wszystko, jak zwykle w takich tematach rozchodzi się o to kim przychodzi nam grać. Najlepszym rozwiązaniem było by zaznaczenie w temacie, że poziom trudności oceniamy wybraną drużyną. Przykładowo "podstawką" z ML.

W moim odczuciu poziom trudności znacznie poszedł w górę. Wynika to z elastycznego systemu kontrolowania zawodnika oraz kiepskich możliwości defensywy (praktycznie nie funkcjonujące podwajanie, wpisane w kod błędy w ustawieniach linii defensywnej, oraz samego bramkarza). W porównaniu z wersją poprzednią piłkarze są bardziej gibcy, "sprężyści w ruchach", co też wykorzystuje komputer w swoich poczynaniach.
grzesio1712
Poziom trudności zdecydowanie poszedł w górę. Według mnie w tej części znaczącą role odgrywa taktyka, aniżeli umiejętności. Wczoraj zagrałem pierwszy mecz w Serie A na Top Player. Ja Interem na Lazio i doznałem sromotnej porażki 7:2. Trochę mnie to ucieszyło, gdyż komputer ma wysokie AI jeśli chodzi o ofensywę. Pozdrawiam
MakssPl
Mi bardzo się podoba... gram ML REALEM MADRYT i na razie gram na regular i powoli przechodzę na prof., zauważyłem że jak gracze są zmęczenie to ciężko jest wygrać... dlatego trzeba bawić się w menedżera... Dla mnie ML naprawdę SUPER!!

Bartolek
Cytat(mexx @ Oct 27 2007, 09:50:03) [snapback]193116[/snapback]
Mi bardzo się podoba... gram ML REALEM MADRYT i na razie gram na regular i powoli przechodzę na prof., zauważyłem że jak gracze są zmęczenie to ciężko jest wygrać... dlatego trzeba bawić się w menedżera... Dla mnie ML naprawdę SUPER!!

no zauwazylem to samo ;p

ps. da sie jakos wybierac stroje w ml ?? da sie jakos wybierac z kim ma sie byc w grupie w ml tak jak w innych czesciach pesa ??
bartek-brt
Stała sie rzecz dziwna powiem. Nagle komputer zaczął dobrze grac:) Przegrałem mimo ustawionego 10 minutowego meczu:) Ktos tam pisał że poziom gry jest ustawiony randomowo? To miał racje ale to nie zmienia faktu ze strzały z ostrego kąta są bardzo łatwe i łatwo można strzelić gola. Przynajmniej jak tak odczuwam.
ali
Ja przegrałem właśnie z Chorwacją 0:4, rozpykali mnie z klepki o.O, poziom jest moim zdaniem ok.
ftomekk
Gram ML jeszcze w drugiej lidze,gram Manchesterem smile.gif ,w miare gładko wygrywam meczyki,nadchodzi kolejny,gram z Galatasaray w Sambule .Grają z klepki ,mają przewagę OoO ,rzut rożny i gol dla nich.Myślę sobie ok zaatakuję i pokażę turkom gdzie ich miejsce.Atakuję ,odbierają mi piłkę wychodzą z kontrą ...2:0.
Napiszę tylko ,że mecz zakończył się 4 : 0 na moją niekorzyść.Właśnie to mi się podoba w nowym PESie.Szybkie zwroty akcji na boisku,bardzo duża różnorodność stylu gry różnych zespołów,teraz to naprawdę jest zauważalne.
AnonymousS
Jeżeli dla nie których poziom trudności w najnowszej części pesa jest za mały i wygrywają "3:0" (średnio), to proszę się przerzucić na Pro Evolution Soccer 3 (wczoraj postanowiłem sobie zagrać w demo 3 i byłem mile zaskoczony, szczególnie poziomem trudności na 5 gwiazdkach, co do grafiki, to wydaje mi się identyczna w porównaniu z częścią nr 6. Statystyki oraz transfery typu Henry do Barcy, można poprawić).
rahh
Cytat(mexx @ Oct 27 2007, 07:50:03) [snapback]193116[/snapback]

To jak najszybciej przelaz na top-player ;] jak gralem w pesa 4 to myslalem że skoro raz przegrywam a raz wygrywam to znaczy że poziom regular jest dla mnie ;] Potem przeszedlem na wyzsze poziomy i niższych nawet nie sprawdzam. Na najwyższych widać cały potencjał pesa. bliskie krycie i dzieki szybkiej grze z klepki dochodzi do o wiele ciekawszych akcji niz na nizszych poziomach gdzie wszyscy kryją strefą nie wiadomo jak ;]
Ja gram ML Barcą na top player i jestem gdzies w polowie sezonu i prowadze jednym punktem nad valencia. W poprzednich pesach jakos lipnie mi ise gralo Eto'o a teraz latam i siekam nim z kazdej pozycji -w rankingu strzelcow 18 bramek a drugi w kolejnosci ma 13 ]:>
szołpas
heh według mnie poziom trudności jest bardzo trudny smile.gif .. gram na Top Player i przyznam ze umie grac w pesa bardzo dobrze cool.gif ... i własnie przed chwilą przegrałem w ML 6-1 tongue.gif .. gram Realem ;]
pozro (;
rapen
Cytat(ftomekk @ Oct 26 2007, 21:44:14) [snapback]193077[/snapback]
Ja jestem mniej więcej po 30 meczach i zauważyłem że poziom trudności jest uastawiony bardzo randomowo tzn raz wygrywam gładko z jakąś topową drużyną ,raz presingiem i atakiem pozycyjnym rozwala mnie jakiś średniak.Jest to bardzo ciekawe ,bo do końca niue wiadomo co bedzie się działo na boisku.smile.gif

jak wyzej smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.