.:KUNA:.
Oct 25 2007, 16:19
Witam, dostalem dzis ORYGINALA pes 2008 zainstalowalem, lecz w grze nie mam gdwizdkow sedziek=go i odglosy kopniecia pilki;/
Ja bym sie z takiego obrotu sprawy cieszyl bo te dziweki sa fatalne,
A co do Twojego problemu to mialem taki na pes6 gdy mialem za duzo uslug systemowych powlaczanych, pokoncz aplikacje i wtedy uruchom moze pomoze
ja nie mam komentatora a reszte dzwiękow jest ,wiec mam gorszy problem:(
MakssPl
Oct 25 2007, 17:07
Ja miałem takie problemy zanim nie zmieniłem karty dźwiękowej na creativa sound blastera!!
jeśli masz zintegrowaną kartę dźwiękową to może być właśnie ten problem. Karta może nie obsługiwać tylu dzwięków. nie wiem jak to wytłumaczyć ale tak sie dzieje;)
Source
Oct 25 2007, 21:24
Obawiam sie, ze problem z komentarzem może być spowodowany tym że udostępniona w internecie wersja nie jest tą ostateczną...można to przeczytać po instalacji korzystając z odpowiedniego polecenia, cóż pozostaje czekać
PS
Argumentem na poparcie tej tezy może być też to, że (przynajmniej u mnie) gra podczas rzutów wolnych ma 2x większe tempo;/
.:CR7:.
Oct 25 2007, 21:30
IMO to nie masz czego żałować
Source
Oct 25 2007, 21:50
U kumpla słyszałem hiszpańskich komentatorów i muszę u siebie usłyszeć gooooooooooooooooooooooooooooooooooolllll
Mortin
Oct 26 2007, 09:55
mam ten sam problem, a nawet sporo wiecej
w grze nie mam zadnych dzwiekow, ani tez muzyki, tylko komentatora slychac...
gry chce odpalic master leauge to gra niby cos tam przelicza, ale ciagle widze obraz z napisem pes 2008 i moge sobie czekac w nieskonczonosc...
do tego dochodzi rowniez blad podczas wychodzenia z gry, mianowicie nie moge wylaczyc normalnie gry poprzez wybranie exit z menu, bo robi sie czarny ekran i koniec..
dodam tylko, ze takie same bledy mialem w demie, tylko ze wtedy chociaz muzyczka grala..
moze ktos pomoze?
Witam
Również mam problem z dzwiękiem w PES08 a dokładniej karta dzwiękowa(SB Audigy), która powoduje konflikt. Tempo gry momentami starsznie zwalnia , zazwyczaj w okolicach pola karnego lub/i w czasie rzutów wolnych/rożnych. Problemy znikają praktycznie całkowicie przy wyłączeniu przyspieszenia sprzętowego karty dzwiękowej.... 2 kumpli ma taki sam problem i podobnie jak u mnie pomaga wyłączenie przyspieszenia...... Ma ktoś jeszcze podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Myślę że zmiana sterowników by pomogła no chyba że to wina "witaminki" co raczej wykluczam.
Mortin miałem podobny problem przy wychodzeniu z gry z demem PES08 pomogło wylączenie przyspieszenia, poźniej zainstalowałem nowe sterowniki do SB Audigy (SBAX_WBUP2_LB_2_09_0016)
Jeśli ktoś ma jakieś dobre sterowniki do w/w dzwiękówki będe wdzięczny za linka

(Steroniki z CD u mnie nie działają najlepiej)
Cytat(POL @ Oct 26 2007, 12:53:58) [snapback]192843[/snapback]
Witam
Również mam problem z dzwiękiem w PES08 a dokładniej karta dzwiękowa(SB Audigy), która powoduje konflikt. Tempo gry momentami starsznie zwalnia , zazwyczaj w okolicach pola karnego lub/i w czasie rzutów wolnych/rożnych. Problemy znikają praktycznie całkowicie przy wyłączeniu przyspieszenia sprzętowego karty dzwiękowej.... 2 kumpli ma taki sam problem i podobnie jak u mnie pomaga wyłączenie przyspieszenia...... Ma ktoś jeszcze podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Myślę że zmiana sterowników by pomogła no chyba że to wina "witaminki" co raczej wykluczam.
Mortin miałem podobny problem przy wychodzeniu z gry z demem PES08 pomogło wylączenie przyspieszenia, poźniej zainstalowałem nowe sterowniki do SB Audigy (SBAX_WBUP2_LB_2_09_0016)
Jeśli ktoś ma jakieś dobre sterowniki do w/w dzwiękówki będe wdzięczny za linka

(Steroniki z CD u mnie nie działają najlepiej)
Nie rozumiem jednego

Mówisz o wyłączeniu przyspieszenia karty dzwiekowej co wpływa na nie przycinanie sie gry.A co ma do tego karta dzwiekowa???Chyba problem jest raczej w karcie graficznej i masz na mysli frame skipping w setting.Jezeli nie to za bardzo nie wiem o czym mowisz.Gdzie wyłączasz to przyspiesznie bo tego zupelnie nie rozumiem.
szołpas
Oct 26 2007, 12:49
Cytat(Mortin @ Oct 26 2007, 10:59:58) [snapback]192835[/snapback]
mam ten sam problem, a nawet sporo wiecej
w grze nie mam zadnych dzwiekow, ani tez muzyki, tylko komentatora slychac...
gry chce odpalic master leauge to gra niby cos tam przelicza, ale ciagle widze obraz z napisem pes 2008 i moge sobie czekac w nieskonczonosc...
do tego dochodzi rowniez blad podczas wychodzenia z gry, mianowicie nie moge wylaczyc normalnie gry poprzez wybranie exit z menu, bo robi sie czarny ekran i koniec..
dodam tylko, ze takie same bledy mialem w demie, tylko ze wtedy chociaz muzyczka grala..
moze ktos pomoze?
nie jestem pewnien ale na takie coś moze pomóc format

... miałem tez takie podobne problemy i .. formacik pomógł

pozdro;)
QUOTE(lons @ Oct 26 2007, 13:31:14) [snapback]192845[/snapback]
Nie rozumiem jednego

Mówisz o wyłączeniu przyspieszenia karty dzwiekowej co wpływa na nie przycinanie sie gry.A co ma do tego karta dzwiekowa???Chyba problem jest raczej w karcie graficznej i masz na mysli frame skipping w setting.Jezeli nie to za bardzo nie wiem o czym mowisz.Gdzie wyłączasz to przyspiesznie bo tego zupelnie nie rozumiem.
C
Przyśpieszenie sprzętowe dzwięku jest w panel sterowania >>> dzwięki i urządzenia audio >>>> zakładka głośmość i na samym dole zaawansowane >>>> zakładka wydajność... wyłączenie lub zmniejszenie przyśpieszenia znacząco poprawia płynność PES08.
Jeśli ktoś ma Audigy najlepiej zmienić sterowniki na
click (wcześniej odinstalować stare)
Ja przy demie zainstalowałem na stare i co prawda rozwiązało mój problem ale przy pełnej wersji gra zwalniała przez jakiś konflikt/złe sterowniki)
Source
Oct 26 2007, 14:15
szlag mnie trafia bez komentarza;/
A że tak spytam, czy ktoś kto ma nie zintegrowaną kartę dźwiękowa, ma komentarz?
.:KUNA:.
Oct 26 2007, 14:37
Mortin zrob to co napisal POL mi juz dziala
Source
Oct 26 2007, 14:45
Jak ja wyłącze sprzętowe wspomaganie dźwięku to w ogóle dźwięku w grze nie ma;/
EDIT
znalazłem rozwiązanie
czy wszyscy którzy mają problem z komentarzem mają głośniki 5.1
żeby komentarz zadziałał trzeba włączyć tylko dwa
Mortin
Oct 26 2007, 17:47
@szolpas
wlasnie przed chwila zrobilem formata, zainstalowalem pesa i malo pomoglo.. jedynie mam komentarz i przyspiewki kibicow, czyli to samo co w demie, ale nie ma innych dzwiekow... coz dobrze ze wkoncu master leauge mi dziala ;D
tylko martwi mnie to, ze nie moge wylaczyc normalnie gry, tylko musze poprzez ctrl+alt+del i zakoncz zadanie.. inaczej robi mi sie czarny obraz i wszystko sie wiesza
sprawdze sposob POL'a, za chwile zedytuje posta
EDIT:
sposob POL'a u mnie nie dziala.. gdy zrobie tak jak on to opisal, to nie mam zadnych dzwiekow w grze..
nie wiem moze ktos zrobi jakiegos patcha, to moze wtedy bedzie wszystko dobrze dzialalo
pozdro
zalman
Oct 26 2007, 18:32
Cytat(POL @ Oct 26 2007, 23:16:20) [snapback]192882[/snapback]
C
Przyśpieszenie sprzętowe dzwięku jest w panel sterowania >>> dzwięki i urządzenia audio >>>> zakładka głośmość i na samym dole zaawansowane >>>> zakładka wydajność... wyłączenie lub zmniejszenie przyśpieszenia znacząco poprawia płynność PES08.
Jeśli ktoś ma Audigy najlepiej zmienić sterowniki na
click (wcześniej odinstalować stare)
Ja przy demie zainstalowałem na stare i co prawda rozwiązało mój problem ale przy pełnej wersji gra zwalniała przez jakiś konflikt/złe sterowniki)
jakby co mi bardzo pomoglo to!! teraz zadnych scin na detalach High
k0rdian
Oct 26 2007, 18:44
Gdy podczas meczu włączam pauze i np. zmieniam formacje, robie zmiany itd i później ją wyłączam dźwięk zaczyna trzeszczeć, musze znow dać pauze i ją wyłączyć, czasem kilka razy, żeby było ok. Miałem tak w demo, myślałem, że to błąd gry, ale w pełnej też tak jest. Czego to może być wina i jak to naprawić?
Mam zintegrowaną karte. Płyta główna dobra - ASUS M2NPV-MX, a karta SoundMAX HD Audio
Gdanczyk
Oct 26 2007, 23:17
Cytat(k0rdian @ Oct 26 2007, 18:48:22) [snapback]192982[/snapback]
Gdy podczas meczu włączam pauze i np. zmieniam formacje, robie zmiany itd i później ją wyłączam dźwięk zaczyna trzeszczeć, musze znow dać pauze i ją wyłączyć, czasem kilka razy, żeby było ok. Miałem tak w demo, myślałem, że to błąd gry, ale w pełnej też tak jest. Czego to może być wina i jak to naprawić?
Mam zintegrowaną karte. Płyta główna dobra - ASUS M2NPV-MX, a karta SoundMAX HD Audio
mam dokladnie ten sam problem, plyta glowna ASUS M2NBP-VM, karta SOUNDMAX HD AUDIO wiec podobna konfiguracja do "k0rdian'a" ...
to jest denerwujace juz :/ zainstalowalem najnowsze sterowniki ze strony Asusa i problem nadal wystepuje :S
mam oryginalna wersje gry jak co,
ale w demie rowniez to wystepowalo ....
problem ustapil po zmianie przyspieszenia karty dzwiekowej na przed ostatni pasek
jesli wylacze calkiem przyspieszanie to nie ma dzwieku,
Scooby-Doo
Oct 27 2007, 00:17
Hm jak wyłączę całkowicie te wspomaganie sprzętowe w tych ustawieniach dźwięku to gra chodzi rewelacyjnie

na high, na połowie chodzi dobrze aczkolwiek czasami trochę zmuli np. przy rzutach rożnych ten pasek siły nie leci na pewno tak jak powinien a jak mam na max zrobione wspomaganie to muli tak sobie ale gra sie trochę nie przyjemnie. Mój sprzęt to Pentium 4 2.8 GHz , 1,5 gb ram, grafa Radeon x1650 PRO 512 ddr także nie najgorzej ale bez ustawienie tego tak jak mówię na high trochę muli. Jakbym się uparł to bym grał i tak, ale można sie wkurzyć po jakimś czasie

Tylko że jak wspomaganie wyłączę całkowicie to nie mam dźwięku i to jest ten problem

bo gra chodzi wtedy super :] Ale mam na pół jest dźwięk i nie narzekam

Jakby ktoś chciał się czepić wersje gry mam oryginalna.
k0rdian
Oct 27 2007, 02:23
Swój problem i problem Gdanczyka rozwiązałem - trzeba zmniejszyć przyspieszenie sprzetowe i wszystko bedzie ok. i tez gra lepiej chodzi, chociaz mi i tak dobrze chodzila wczesniej na detalach high. Ide spac

Palec od pada juz mnie tak boli, ze jutro bede chyba gral na klawie

20 gdzin PES'a przez dwa dni

To jest to!
Multix
Apr 11 2008, 18:03
Ja mam taki sam problem nie slychac odglosu pilki, gwizdka kibice chchna gdy jestem przy bramce...
Czy da sie cos zrobic?
Podsumowujac to wszystko co powinienem zrobic jesli sie da?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.