Witam , czemu gra nie zapisuje zmian jakie przeprowadzę w edit mode itp , po ponownym uruchomieniu gra wraca do domyślnej postaci i ponownie pyta o poziom trudności itp. Gra jest oryginalna. Pozdrawiam
.:KUNA:.
Oct 24 2007, 16:42
NIc nie poradzisz;/TAki blad Konami:??
k0rdian
Oct 24 2007, 16:46
Masz oryginał?
czytaj ze zrozumieniem :| płytka nie jest porysowana ani nic ... :<
frag86
Oct 24 2007, 19:45
Cytat(LUBER @ Oct 24 2007, 20:29:28) [snapback]192540[/snapback]
czytaj ze zrozumieniem :| płytka nie jest porysowana ani nic ... :<
faktycznie z początku dziwne rzeczy się "działy", był juz brak tekstur band i jakiegos loga (tam gdzie był obrazem RGB i rozmiar podany np. 256x128), ale po kilku uruchomieniach gry rozwiązał się sam....później wielu zaczeło narzekać na to iż zapisana data nie jest ponownie wczytywana....i uwaga ....problem znowu rozwiązał się sam...nie wiem czy to zależne od kolejnych uruchomień pes'a 2008 czy może od czegos innego...ale u mnie oba problemy zostały zażegnane bez mojej ingerencji, tak więc kilka kolejnych uruchomień i będzie ok(zastanawiam sie tylko czy to kwestia exe'ca czy Konami coś zepsuło przy produkcji.....
Scooby-Doo
Oct 24 2007, 19:47
Co kolejna część to nowe bugi
Exe jest oryginalny

Już po problemie , tak jak mówiłeś

Dzieki i pzdr :>
czyli rozwiązaniem problemu będzie częste włączanie i wyłączanie gry??
Hmm u mnie samo ustało , nie robiłem tak że włączałem i wyłączałem

Pozmieniałem nazwy klubów (Angielskich) i trochę kadry , zapisałem , zacząłem grę w master lig i ustało

Pzdr
Source
Oct 25 2007, 15:08
A ma ktoś problem z komentarzem, a raczej jego brakiem;/
MakssPl
Oct 25 2007, 15:33
Jak masz pirata i wersje RIP to sie nie dziw..
Source
Oct 25 2007, 15:36
nie mam wersji RIP, PES'a mam od kolegi, u niego komentarz działa bez zarzutu
..::SHADOW::..
Oct 25 2007, 20:09
U mnie zapisywanie zmian działa po tym jak podłączyłem gamepada do kompa.
Masz racje u mnie było podobnie jak pada podłączyłem juz nie pyta o poziom i ustawienia chodzą
bartek-brt
Oct 25 2007, 21:13
dokładnie te same problemy (sciągałem z torrenta). Zrobiłem kilka mordek z fotek ale ich nie ma a gdy ładuje save to twarze są czarne bo nie ma tekstury zapisanej, ale w moej dokumenty tam są

Oj za szybko konami to udostępmniło:P
Tomi84
Oct 25 2007, 21:51
Swoją drogą, to niezła satyra żeby trzeba było podłączać pada żeby gra zapisywała ustawienia. Coś Panowie z Konami się nie przyłożyli w tym roku

.
Source
Oct 25 2007, 22:17
czy ktoś z orginalna wersją gry ma taki problem?
bartek-brt
Oct 25 2007, 23:42
a u mnie ciągle tak samo....nic sie nie zmieniło!!
Scooby-Doo
Oct 26 2007, 06:37
Ja mam oryginal i nic takiego sie nie działo ale może dlatego że mam podłączonego pada non stop i nie dałem szansy grze mnie powkurzac
bartek-brt
Oct 26 2007, 06:39
super tylko tez mam podłączonego pada i mi nie rozwiązało tego problemu.
Pad musi być ustawiony jako Controller1 i wszystko będzie się zapisywać
Koziou
Oct 26 2007, 13:01
Cytat(WaSu @ Oct 26 2007, 11:36:59) [snapback]192838[/snapback]

Mam co do tego pytanie. Czy da sie ustawic klawiature jako 2. playera? A pad jako "1"?
Cytat(Koziou @ Oct 26 2007, 14:05:53) [snapback]192855[/snapback]
Mam co do tego pytanie. Czy da sie ustawic klawiature jako 2. playera? A pad jako "1"?
Nie bardzo
zalman
Oct 26 2007, 13:43
a co ja mam powiedziec ?? ja wogole nie mam pada i sie nie zapisuje.. zrobilem mordy, itp. i nic sie nie wczytuje.. gre mam z torrentow.
moze jakies podpowiedzi ??
z gory dzieki.
bartek-brt
Oct 26 2007, 14:44
Cytat(WaSu @ Oct 26 2007, 11:36:59) [snapback]192838[/snapback]

Dzięki!! Przywróciłes mi wiare do życia! Jeszcze raz wielkie dzięki!!
Pozdro!!!!!!!!!!!
olivier
Oct 26 2007, 14:54
Rozwiązałem problem z tym zapisywaniem.Po każdym wyłączeniu gry jak ją włączycie musicie w edit dać load i dać ok i będzie wszystko cacy.Pozdrawiam.
Source
Oct 26 2007, 15:08
musi być ustawiony jak pierwszy kontroler
..::SHADOW::..
Oct 26 2007, 15:27
Spróbujcie wgrać ten plik do folderu save.
CODE
http://rapidshare.com/files/64591843/SGZOPT2008.rar.html
CODE
http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=409420
I wtedy sprobujcie podłączyć pada. Ten powienien działać poniewaz nic innego nie ma a nie którym ten sposób działa
zalman
Oct 26 2007, 15:57
Cytat(olivier @ Oct 26 2007, 23:58:40) [snapback]192908[/snapback]
Rozwiązałem problem z tym zapisywaniem.Po każdym wyłączeniu gry jak ją włączycie musicie w edit dać load i dać ok i będzie wszystko cacy.Pozdrawiam.
no nie bedize cacy.... bo wtedy nie zaladuja sie twarze ktore zrobilem z fotek i bedzie gracz caly czarny.... JA NIE MAM PADA!!! CO MAM ZROBIC????
Abedi_Pele
Oct 27 2007, 08:49
Jezeli nie wczyta ci ustawien wejdz w edit i tam masz load

wczyta ci wszystko i za nastepnym uruchomieniem pes juz bedzie wszystko cacy:P
Tomi84
Oct 27 2007, 09:53
QUOTE(zalman @ Oct 26 2007, 17:01:03) [snapback]192917[/snapback]
no nie bedize cacy.... bo wtedy nie zaladuja sie twarze ktore zrobilem z fotek i bedzie gracz caly czarny.... JA NIE MAM PADA!!! CO MAM ZROBIC????
Trzeba było zapisać to w trybie EDIT i potem za każdym razem po włączeniu gry trzeba wchodzisz w "System Settings" i "Edit" i wczytywać ustawienia, nie ma na to rady. Mam to samo bo też nie mam pada. I nie jest prawdą, że po wczytaniu tego raz przy następnym uruchomieniu gry już się zapisze.
olivier
Oct 27 2007, 10:01
Tomi84 dalem w System Setting load i co? i nic dalej to samo :\ teraz wogóle nie mam tamtych ustawień co pozmieniałem.
Tomi84
Oct 27 2007, 10:04
QUOTE(olivier @ Oct 27 2007, 11:05:04) [snapback]193137[/snapback]
Tomi84 dalem w System Setting load i co? i nic dalej to samo :\ teraz wogóle nie mam tamtych ustawień co pozmieniałem.
A zapisałeś je wcześniej ? Ja poustawiałem sobie w EDIT mode dobre nawzy klubów po wgraniu tego patcha z orginalnym herbami dla Premiership i potem dałem SAVE w EDIT mode. Tak samo w SYSTEM SETTINGS, poustawiałem sobie wszystko tak jak chciałem, potem dałem w SYSTEM SETTINGS - SAVE i wszystko mi się pozapisywało. Uciążliwe jest tylko, że po każdym włączeniu gry muszę wejść w SYSTEM SETTINGS i EDIT i wczytywać te ustawienia - paranoja ....

. Do tego jeszcze dwa tygodnie temu sprzedałem mojego DualShocka

.
zalman
Oct 27 2007, 11:19
Cytat(Tomi84 @ Oct 27 2007, 19:08:27) [snapback]193139[/snapback]
A zapisałeś je wcześniej ? Ja poustawiałem sobie w EDIT mode dobre nawzy klubów po wgraniu tego patcha z orginalnym herbami dla Premiership i potem dałem SAVE w EDIT mode. Tak samo w SYSTEM SETTINGS, poustawiałem sobie wszystko tak jak chciałem, potem dałem w SYSTEM SETTINGS - SAVE i wszystko mi się pozapisywało. Uciążliwe jest tylko, że po każdym włączeniu gry muszę wejść w SYSTEM SETTINGS i EDIT i wczytywać te ustawienia - paranoja ....

. Do tego jeszcze dwa tygodnie temu sprzedałem mojego DualShocka

.
wlasnie ja tak robie... juz bym to robil.. ale nie wczytuja sie moje mordy ktore zrobilem!!! gracz jest czarny. nie ma tej stawrzy ktore zrobilem ze scana

co na to poradzic ? w Moich dokumentach/Konami itd. sa zapisane te twarze "PES2008_FACE01" i sie nie wczytuja... do dupy to wszystko!!
Hojrak Red Devil
Oct 27 2007, 12:01
Do kitu zrobili z tym zapisywaniem szczęście, że mam pada i teraz u mnie sie wszystko samo zapisuje i nie musze potem w edycji robic load.
olivier
Oct 28 2007, 09:21
Poczytalem na evo web i jest znalazłem.Działa świetnie tak jak powinno.
Link do programu:http://rapidshare.com/files/65325228/PPJoySetup.rar
Zainstalujcie go potem kliknijcie na niego w win rarze on będzie ściągał jeszcze raz.Później gdy ściągnie dajcie setup i gdy zainstaluje następujące czynności:
Włącz Configure Joystick
Daj ADD
Później:
Parallel Port: Virtual Joystick
Controller Number: Controller 1
Następnie otwórz PES 2008 Settings
a później zaznacz Virtual Joystick w Controller 1
I włącz gre.
A i jak wyskoczy kreator znajdowania nowego sprzętu to dawajcie wszędzie Tak.Oczywiście gracie normalnie na klawiaturze.
zalman
Oct 28 2007, 11:10
Cytat(olivier @ Oct 28 2007, 18:25:02) [snapback]193366[/snapback]
Zainstalujcie go potem kliknijcie na niego w win rarze on będzie ściągał jeszcze raz.Później gdy ściągnie dajcie setup i gdy zainstaluje następujące czynności:
Włącz Configure Joystick
Daj ADD
Później:
I włącz gre.
A i jak wyskoczy kreator znajdowania nowego sprzętu to dawajcie wszędzie Tak.Oczywiście gracie normalnie na klawiaturze.
opisz to bardziej. :/ taki poradnik ze nic nie rozumiem. zainstalowalem ten program i nie da sie go wlaczyc i wogole.. gdzie jest to ADD i Włącz Configure Joystick ?? z gory dzieki
olivier
Oct 28 2007, 11:38
Dajesz w menu start na Parallel Port Joystick i tam Ci pisze configure Joystick. klikasz w to i tam masz to add,i robisz dalesz czynności które opisałem powyżej.
Mac007
Oct 28 2007, 11:51
Cytat(olivier @ Oct 28 2007, 09:25:02) [snapback]193366[/snapback]
Włącz Configure Joystick
Daj ADD
Później:
I włącz gre.
To działa ale mam nadzieje że wyjdzie jakiś patch by nie trzeba instalować wirtualnych padów by normalnie wczytwało i zapisywało w pesie rzeczy.
Dlamnie to jest jasno wszystko napisane.
zalman
Oct 28 2007, 12:11
doszedlem do tego. ale nikt nie napisal ze jest to w Panelu Sterowania. dalej sobie poradzilem. wszystko dziala. wczytuje. dzieki!!!
Szejdi
Oct 31 2007, 15:26
To jak wam działa to ja poproszę o jakiś normalny link do tego a nie że mi dociąga jakis PPjoy bo wcale tego nie chce ściągać ten program...
Levuss
Oct 31 2007, 16:35
QUOTE(WaSu @ Oct 26 2007, 12:36:59) [snapback]192838[/snapback]

Mam ustawić pada jako pierwszy kontroler w pliku settings w folderze grą?? czy mam to ustawić w opcjach w grze??
Dragon177
Oct 31 2007, 19:08
w settings
MakssPl
Oct 31 2007, 19:22
TAK!!
Szejdi
Oct 31 2007, 19:50
Ehh... to nie działa - nadal pokazuje, że nie ma miejsca :/
Śmigalinho
Nov 1 2007, 02:05
ale jesli pad bedzie ustawiony jako controller1 to nie mozna grac na 2 osoby ... jak zrobic zeby wszystko bylo ok i zeby mozna bylo grac na 2 osoby ????
Słuchajcie znalazłem jak zrobić, zęby pes nie pytałsie o poziom itp czyli zapisał zmiany i pod odpaleniu gry były one widoczne:
This tip was developed by leshiy87 and devilishh and will help you to fix the bug related to auto loading settings and option files when you are playing with keyboard.
You have to download this file called PPJoy. This utility will help you to enable a virtual joystick so then PES 2008 will believe that you have a gamepad connected and will load automatically option files and settings.
I´ve personally tried it and it works.
Follow this instructions :
Install PPJoy
Select Configure Joysticks
Select Add...
Open PES2008 Settings
Select Virtual Joystick as Controller 1
Start the Game
Auto-Save
Make sure ur option is being loaded..then just go to:
My DocumentsKONAMIPro Evolution Soccer 2008save
and delete ur PES2008_OPTION01
PS: U will loose ur track record
Enter in game
A screen will appear...telling u to choose the game difficult..
If after this screen..u get Saved successful
then ur done! enjoy.
If u play with a gamepad:
...and ur option is being loaded normally...just follow Auto-Save instructions above.
Ja mam pada tzn. gram zawsze na padzie a brat na klawiaturze czyli mam niby tylko osunąć OF? czyli mam postępować od punktu Auto-Save?.Czy ktoś znalazł sposób na to, żeby zapisane zmiany były widoczne po ponownym uruchomieniu gry??
MakssPl
Nov 1 2007, 21:31
Patch 1.1 Poprawia wszystkie problemy z savovaniem!!
zainstalowalem patch 1.10 wgralem nowe exe do wersji 1.1 i problem nie zniknol po uruchomieniu wyskakuje dalej insufiscent space for save
z ppjoy tez prubowalem option file zapisuje sie normalnie ale nie moge zapisac zadniej powtorki bramki ,puchar czy liga jesli ktos mial taki problem prosze o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.