Chciałem sie was spytac za pomocą ktòrych przyciskòw strzelacie rzuty wolne...
Ja osobiscie uzywam R1+strzałki+schylony w lewo lub prawo analog(zalezy skad jest Free Kick), przeważnie na 10 strzałow z odległości mniejszej niż 30 metròw wpada 7 goli
Taaaaa.....szkoda że u mnie bramkarze wyłapują wszystkie piłki ktòre choć minimalnie nie są wycelowane w idealne okienko :cry:
tez kiedys pròbowalem w okienko celowac ale to gowno da, jezeli calujesz za pomoca analogow to wal w bok bramki ale oczywiscie muszisz sobie nalozyc poprawke na podkrecenie
Falcon
Feb 17 2005, 18:25
Mi też zawsze bramkarze wyłapują piłki.Strzeliłem chyba ino 2 razy z wolnych
kucharz
Feb 17 2005, 18:32
ja mam inny problemik

mianowicie kiedy juz ladnie wyceluje na okienko pilka podkreca sie tak ze leci na maxa w bok (tym bardzie ze jej nie podkrecam a futbolowka leci na idealnej wysokosci)!! :wink: Dostaje takiej nerwicy przed kompem!!! :shock: pozdro

ja strzelam ròżnie .. Zależy od pozycji i odległości .. Z bliska używam R2+Kwadrat a z dalszych lub bardzo bardzo bliskich (17-20m) uderzam z wystawki w tą strone ktorą nie kryje mur. W tej sytuacji bramkarz często zachowuje się jak debil i wogule się nie rusza z miejsca ;D
Stęga64
Feb 17 2005, 20:27
apropo posta wyzej to jak sie strzela z wystawki??
nacisnac R3 i przytrzymac a ptem szybko strzelic
5 rodzajow strzalu jest dostepnych, i kazde madre dziecko bedzie uzywalo konkretnego w zaleznosci od : odleglosci od bramki (-21, 22-24, 25-27, 28-30, 30+), od mocy i "krecenia" wykonawcy...
Cytat
ja strzelam ròżnie .. Zależy od pozycji i odległości .. Z bliska używam R2+Kwadrat a z dalszych lub bardzo bardzo bliskich (17-20m) uderzam z wystawki w tą strone ktorą nie kryje mur. W tej sytuacji bramkarz często zachowuje się jak debil i wogule się nie rusza z miejsca ;D
u mnie zawsze tylko jeden podchodzi to wolnego napisz jak to mozna ciupnac
brzezin
Feb 18 2005, 05:03
przed wykonaniem rzutu wolnego wcisnij select, wtedy pojawi sie drugi zawodnik(jeszcze raz select i stanie z drugiej strony), jak chcesz zeby tylko nad nia przeszedl to wciskasz kwadrat, a jak ma wystawic to R3(z odpowiednia sila) i sru na brame ;D
•volvo
Feb 18 2005, 07:30
Ja strzelam najczęściej tak :
Bardzo często wpadają bramki - zwłaszcza skuteczne w trybie online przy lagach. Nad murem też sporo strzelam ale wkurza mnie że strasznie często strzelam w poprzeczke ... 8)
Jocker
Feb 18 2005, 14:14
Ja jak mam w swojej drużynie stworzonego zawodnika to strzelam w ten bok gdzie jest bramkarz a jesli nie to tez strzelam tam

:wink: W moim przypadku bardzo często to skutkuje ;D
ja tam jeszcze ani razu w PES4 nietrafiłem z wolnego hehe
Hawok--> Długo grasz w PES`a ?? Ja strzelam dokładnie tak jak pokazał Volvo...
Jocker--> Co to za przyjemność strzelania edytowanym zawodnikiem... Ja juz moich wywaliłem dawno ..
dzenda_dzenda
Feb 18 2005, 15:55
często o rzucie wolnym decyduje też kondycja zawodnika ktòry egzekwuje stały fragment...
Jocker
Feb 18 2005, 16:11
Tomak--> Ja mam tylko swojego zawodnika w reprezentacji , ktòrą juz dawno nie gram :wink:
Pablo_el
Feb 19 2005, 22:34
najskuteczniejsza metoda na strzelenie wolnego to odegranie bo bramkarza wyjumja prawie wszystko. Dla takiego Bufona powyzej 30m nie ma sensu nawet probowac
Cytat
przeważnie na 10 strzałow z odległości mniejszej niż 30 metròw wpada 7 goli
smiesza mnie takie deklaracje. Po pierwsze KAZDY ustawia zawodnika w bramce co zmniejsza skutecznosc do 1/10. Duzo zalezy tez od bramkarza. Nie napiales kim strzelasz itp itd
dzenda_dzenda
Feb 19 2005, 23:46
Cytat
Po pierwsze KAZDY ustawia zawodnika w bramce co zmniejsza skutecznosc do 1/10.
tak to ja robiłem 3 lata temu jak w PES'a #1 grałem. Tak sie po prostu nie robi bo to lamerstwo... :?
Pablo_el
Feb 20 2005, 13:43
Cytat
Cytat
Po pierwsze KAZDY ustawia zawodnika w bramce co zmniejsza skutecznosc do 1/10.
tak to ja robiłem 3 lata temu jak w PES'a #1 grałem. Tak sie po prostu nie robi bo to lamerstwo... :?
znaczy sie ze wsszyscy grajacy na turniejach to lamerzy

Ale jak wystawisz dobrze to i tak to nic nie da...
dzenda_dzenda
Feb 20 2005, 14:07
no wiesz na turnieju nigdy nie byłem(w zachodniopomorskim to TAK dużo sie dzieje że :? ...) nad czym ubolewam ale nie wiedziałem że na turniejach tak sie robi :wink: . No to już wiem

.
P.S i tak uważam to za lamerstwo :twisted:
Pablo_el
Feb 20 2005, 15:12
u mnie tesz sie zbyt duzo nie dzieje :] Mowie bazujac na swoich doswiadczeniach z kilku turniejow w PES3 - w PES4 bedzie w marcu u nas ale pewnie jest dokladnie to samo. Ciekawi mnie jeszcze czy przechodzi o wiele bardziej lamerskie wkrecanie na krotki slupek - z moich dotychczasowych doswiadczen wychodzi ze niestety tak
tak jak kosa, najlepiej to R1+strzalka i strzał
•volvo
Feb 26 2005, 10:50
Ostatnio sporo trenowałem strzały z wolnych i o wiele lepiej mi to wychodzi. Z daleka trzymam strzałke do przodu + R2 , a z bliska strzałke do tyłu + R1 :wink:
dzenda_dzenda
Feb 26 2005, 11:09
R2 poprawia wkręcanie...i przez to ja często przesadzam bo kręce na okno a często leci na bramkarza

...ehhh
•volvo
Feb 26 2005, 11:54
Właśnie dzięki R2 wychodzą piękne brameczki - dzisiaj strzeliłem swoją najładniejszą bramke z wolnych lewonożnym Rivaldo - miodzio :wink:
mor_olo
Feb 26 2005, 12:10
Ja jeszcze apropo pierwszego posta po co krecisz galka anlogowa , do czego to sie uzywa lepsze podkrecenie??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.