blazej007
Oct 23 2007, 21:06
podczas gry pesa 2008(full jak i demo)pojawia mi sie pozioma przezroczysta linia,jest to cholernie wnerwiajace.problem wystepowal w poprzednich wersjach ale zawsze pomagala zmiana szybkosci odswiezania z 60Hz na 75Hz,w tej wersji pesa nie moge sobie poradzic:(jezeli ktos mial podobny problem i sobie z tym poradzil to bede wdzieczny za pomoc.moj sprzet to athlon dual core 3600 plyta głow. asus m2n DH ,1 giga,rad. x800 GTO 256/256(stery do grafy mam z plytki od producenta,uwazam ze sa najwydajniejsze)z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
ta linia jest caly czas? czy pojawia sie na chwile i znika?
jak pojawia sie i znika, to wejdz w settings.exe i zaznacz "Wait for Vsync", mi pomogło
blazej007
Oct 23 2007, 21:28
wlasnie nie da rady pokazac tego na zdjeciu,filmik byl by bardzije odpowiedni,ale niestety takiego czegos nie jestem w stanie zmatowac

chodzi mi o to ze podczas gry pojawia sie pozioma linia ktory jakby rozdzielala gorna czesc ekranu z dolna,taki efekt falowania.
Dominoz
Oct 23 2007, 21:45
Jaką masz karte graficzną?
Jeżeli jakąs z serii RADEON, to ściągnij Catalyst Control Center, wejdź w widok zaawansowany ---> 3D ---> wszystkie ustawienia ---> Czekaj na Odświeżenie Pionowe- najbardziej suwakiem na prawo

Jak masz GeForce'a, to nie wiem
Ja mam Ge Forca i zaznaczylem wszystkie te 3 dodatkowe opcje i rpoblem zniknal
olivier
Oct 23 2007, 22:09
a gdzie i jakie te opcje zaznaczyles?
qbawwy
Oct 23 2007, 22:12
odpalasz ustawienia. to gdzie wybierasz rozdzielczosc i detale. ta trzecia pcja nie ma znaczenia bo to jest wlaczanie albo wylaczanie intra.
blazej007
Oct 23 2007, 22:24
Oskar wielkie dzieki ,rzeczywiscie pomoglo,zaznaczylme druga opcje i juz wszystko gra:))oskar jak bedziesz mial pieniazki to kup sobie za to piwko:)pozdrawiam
olivier
Oct 23 2007, 22:32
Czyli zaznaczyles Wait for Vsync i pomogło,tak?
Problem rozwiazany. Temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.