Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zółwie Tempo Gry I Straszne Pzycinanie W Powtórkach
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Karvan
Witam
Gra strasznie tnie na powtorkach ,nie mozna patrzec.
Podczas rozgrywki plynnie ale strasznie wolno...
Podczas animacji typu zolta kartka powtorka faulu itp tnie strasznie

Moj sprzet
Pentium 4 3,0 krecony na 3,5
GeForce 7600 Ledtek
1 GB RAM

W czym twki problem ? Mam zalecane wymagania gry . Wszystko sie zgadza
CZy macie podobny problem ?
.:KUNA:.
tez tak mam;/i mam dobrego kompa;/
>Kornel<
Również dołączam się do pytania biggrin.gif
D4vID
Witam wszystkich forumowiczów po bardzo dlugiej przerwie wink.gif
Mam ten sam problem przy moim sprzęcie gra powinna chodzic conajmniej płynnie a mam ten sam problem co koledzy wyzej :/
czytałem tu i ówdzie ze sa jakies błedy ktore powodowaly ze gra tnie sie rowniez na next-genowych platformach ale czy chodzi o to samo?? i co wazniejsze czy w wersji finalnej bedzie to poprawione okaze sie w dniu premiery

Jezeli ktos zna odpowiedz na te pytania to plis o oswiecenie biggrin.gif
IceCent
w konfiguratorze musicie opcje ze skip frame w nazwie zaznaczyćwink.gif
Dzieki ziom sprawdze i zedutyje posta;]

nie pomoglo;/
lons
Cytat(IceCent @ Sep 29 2007, 18:41:16) [snapback]187914[/snapback]
w konfiguratorze musicie opcje ze skip frame w nazwie zaznaczyćwink.gif

Bzdura laugh.gif
to co zrobic?moze gdzies cs jeszcze ustwic.Mi sie tnie repley i troche gra jak jest duzo ziomow na boisku(gram na high i mam kompa odpowiedniego do tego poziomu;]
kgb0
witam wszystkich po dluzszej przerwie ile macie fpsow w czasie gry bo ja mam 30 nonstop bez wzgledu na to czy replay czy menu caly czas 30 a na medium 25 ani nie wzrasta ani nie maleje dziwna sprawa mam cienkiego kompa athlon 2000 xp radeon 9800 pro gram 1024x768
IceCent
Cytat(lons @ Sep 29 2007, 19:42:12) [snapback]187937[/snapback]
Bzdura

Jaka bzdura baranie, jeśli gra chodzi wolno, jakby na jakimś bullet-time'ie to jest to wina właśnie tej opcji, Po jej zaznaczeniu animacje są trochę gorsze (pomijane są niektóre klatki) ale gra chodzi znaaacznie szybciej;) - każdy normalny Ci powie, że frame skiping przyspiesza chodzenie gry...
Cytat(kgb0)
Mi sie tnie repley i troche gra jak jest duzo ziomow na boisku(gram na high i mam kompa odpowiedniego do tego poziomu;]

Chyba musisz po prostu przesiąść się na medium;/ Na powtórkach grafika jest bardziej szczegółowa (podczas meczu LOD jest mały i nie widać szczegółów) i po prostu komp nie wyrabia, to samo gdy jest więcej zawodników, po prostu optymalizacja jest marna... Gdyby w konfiguratorze można było ustawić oddzielnie murawę, kiboli, DoF, LOD, szczegółowość zawodników etc, można by było po eksperymentować (obniżyć detale samych zawodników - resztę dać na high - szczegółowośc piłkarzy wydaje mi się, że najbardziej obciąża kompa...) a tak trzeba zjechać do medium, niestety, Konami się nie postarało... w ogóle grafiki nie da się nazwać- w pełni - next-genową, FIFA 08 na Xbox'sie 360 wygląda znacznie ładniej.
who_me
Cytat(IceCent @ Oct 1 2007, 09:29:20) [snapback]188311[/snapback]
Jaka bzdura baranie, jeśli gra chodzi wolno, jakby na jakimś bullet-time'ie to jest to wina właśnie tej opcji, Po jej zaznaczeniu animacje są trochę gorsze (pomijane są niektóre klatki) ale gra chodzi znaaacznie szybciej;) - każdy normalny Ci powie, że frame skiping przyspiesza chodzenie gry...

Ty sam jestes jedna wielka bzdura.Jezeli tej opcji sie nie odznaczy to gra chodzi ultra szybko wiec jaki ma to zwiazek z wolnym dzialaniem ?Gra bez tego ma chopdzic dobrze.

Jak wam tnie animacja to znaczy ,ze malo ramu na karcie macie i tyle. U mnie na 88gts 640 na powtorkach potafi troche zwalniac to co mowic o jakims gf 7600 .

Ma to zwiazek z niedopracowanym silnikiem bo mialem przyjemnosc grac na xbox360 w demo i przy powtorkach tez potrafilo czasem zwolnic.w finalnej ver moze to poprawia.
IceCent
Cytat(samuel666 @ Oct 1 2007, 11:32:45) [snapback]188312[/snapback]
Ty sam jestes jedna wielka bzdura.Jezeli tej opcji sie nie odznaczy to gra chodzi ultra szybko wiec jaki ma to zwiazek z wolnym dzialaniem ?Gra bez tego ma chopdzic dobrze.

no wiadomo, że na 8800 i dwu rdzeniowcu nie trzeba tego włączać, ale jeśli masz wolniejszy sprzęt to to bardzo pomaga;)
Jak wam tnie animacja to znaczy ,ze malo ramu na karcie macie i tyle. U mnie na 88gts 640 na powtorkach potafi troche zwalniac to co mowic o jakims gf 7600 .

Na karcie nie liczy się tylko ram... i nie jakimś 7600GT, bo to jest b. dobra karta, Oblivion chodzi na niej na high, więc moc ma, jak na takie IMO brzydkie Pro Evo, aż za dużo...
RmnO
to frame skipping jest wlasnie po to zeby pograc jezeli gra wam zwalnia mam radeona 9600pro i na medium mam bullet-time, zaznaczam frame skipping i gra dziala normalnie tylko z pominieciem klatek czyli sie tnie,na szczescie ustawiam low i wylaczam frame skipping i gra dziala normalnie szybko teraz zmienie sobie karte na hd2600pro za 400 stowy na agp i jazda z nowym pesem biggrin.gif grafika jest bardzo dobra a powtorki zapewne w pelnej wersji poprawia bo to ewidentnie blad, jedyne co jest slabe to murawa, jest bez koloru na xboxie 360 wyglada pieknie wink.gif
diego_valkyr
Jak wam tnie animacja to znaczy ,ze malo ramu na karcie macie i tyle. U mnie na 88gts 640 na powtorkach potafi troche zwalniac to co mowic o jakims gf 7600

Cytat(IceCent @ Oct 1 2007, 11:44:05) [snapback]188312[/snapback]
Na karcie nie liczy się tylko ram... i nie jakimś 7600GT, bo to jest b. dobra karta, Oblivion chodzi na niej na high, więc moc ma, jak na takie IMO brzydkie Pro Evo, aż za dużo...

Co do tego.. to mam Athlon64 X2 3600+ 1GB DDR2 i 7600 i to GS, a nie GT i gra na rozdz. 1024x768 na high chodzi płynnie (60fps) jedynie przy rogach i powtórkach liczba fps spada, ale to nie przeszkadza w rozgrywce bo powtórki i tak sa za szybkie biggrin.gif Tylko trzeba pokombinować troche w panelu zarządzającym kartą nastawić wydajność itp..

PS. Te dwie opcje w settings mam odznaczone bo przy właczonych gra o dziwo przyspieszała.. To tyle.
OK to thx ale na medium i low przycina tak samo;]
lukaszlk
hmm a ja z kolei mam tak- na medium bez frame skipping troche tnie w środku boiska. ale na high z frame skiping chodzi aż za szybko rolleyes.gif pasowało by to jakoś zpowolnić.wie któś moze jak? :yayo:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.