mrfish
Feb 11 2005, 19:46
Cześć oto co przeczytałem na stronie
http://cdrinfo.pl/comment.php?id=7729 Artykuł jest o tym że firma zajmująca się pisaniem gier komputerowych, pozwała do sądu tych ktòrzy pisali do niej ròżne modyfikacje. Czy uważacie, że to jest sprawa precedensowa, i czy problem dalej sie bedzie powiekszał??? Jeśli tak to ludzie ktòrzy tworzą ròzne dodatki, do naszej ukochanej gry, ktòre chyba dwukrotnie powiększają przyjemnośc z niej płynącą, powinni czuć sie jakoś zagrożeni?? Pozdrowienia dla całej ekipy tworzącej strone, narazie...
michau000
Feb 11 2005, 19:59
absurd. ale sądzę, że nie ma się czego bać.
pamiętajmy, że to USA, a one się rządzą własnymi prawami. taka sytuacja chyba nigdzie indziej sie nie zdarzy
Cytat
hehe znowu wiezienie
a co juz kiedys siedziales :wink: :?:
ale apsurt niema chyba sie co bac :roll: :twisted:
mrfish
Feb 11 2005, 23:16
No pewnie, że absurd. Ale co sądzicie o samym pomyśle pociągnięcia do odpowiedzialności prawnej kogoś takiego jak ludzie robiący dodatki do gier? I jak myślicie czy tego typu przypadki będą miały miejsce częściej? Czy np. Konami (oddział USA) jest w stanie posunąć się do czegoś takiego?
lazy_bum
Feb 12 2005, 01:27
W państwie prawa - tak, czyli w Polsce - nie. (-:
Taka ciekawostka jeszcze z 10 lat temu gry na commodore w radiu leciały. Tzn. Koles puszczal ten trzeszczący dźwięk a ty mogles sobie to nagrac na kasetke i odpalic pòźniej na commodorcu.
j.osti
Feb 20 2005, 21:34
Coś mi się nie chce wierzyć. Miałem wtedy commodore 64 i jakoś nigdy nie słyszałem tej audycji! ;D
popytaj sie kumatych w tej kwestii.
j.osti
Feb 20 2005, 21:52
Być może coś takiego było, w końcu kasety mozna było kupić za grosze nie tylko na rynku, m.in. w księgarni i wszyscy jebali prawa autorskie. A raczej nie było odpowiednich przepisòw. Ale nie wiem, czy nie szkoda by było czasu antenowego na takie coś. W końcu nie było komercyjnych stacji, tylko jeden czy dwa programy publiczne. To były czasy!! W TV leciały porządne filmy jak "Przyjaciele wesołego diabła" i super programy 5-10-15, TIK TAK I Pankracy. ;D ;D ;D A teraz co?! Dobrze, że startuje Champions League!
Dokładnie masz racje NIE BYŁO U NAS PRAW KT
halladin
Feb 20 2005, 22:00
hahah huuuuu pamietam!!!! PAMIETAM te audycje......tylko ze mialem atarynke a w commodore grafika jest ołòwkowa a w spectrum trumnowa:)
ftomekk
Feb 20 2005, 22:00
Stare,dobre czasy.
Kasety nagrywalem,a jakze.
Malutki srubokrecik i regulacja glowicy w magnetofonie-i oczekiwanie,wgra sie czy nie.Nie tupac,nie dotykac magnetofony,bron boze nie trzaskac drzwiami-jeeest wgralo sie:)
Lupanka w International karate,ehhh to byly czasy...
halladin
Feb 20 2005, 22:01
hahah huuuuu pamietam!!!! PAMIETAM te audycje......tylko ze mialem atarynke a w commodore grafika jest ołòwkowa a w spectrum trumnowa:)
Cytat
Stare,dobre czasy.
Kasety nagrywalem,a jakze.
Malutki srubokrecik i regulacja glowicy w magnetofonie-i oczekiwanie,wgra sie czy nie.Nie tupac,nie dotykac magnetofony,bron boze nie trzaskac drzwiami-jeeest wgralo sie:)
Lupanka w International karate,ehhh to byly czasy...
zapomniales aby nie naciskac fire w joyu
j.osti
Feb 20 2005, 22:03
Hehe, to wygląda na to, że nie miałem radia! A pamietacie to: "ja kudłaty durnowaty"?
Cytat
Hehe, to wygląda na to, że nie miałem radia! A pamietacie to: "ja kudłaty durnowaty"?
Kto by tego nie pamiętał. Łezka sięw oku kręci...
ftomekk
Feb 20 2005, 22:14
j.osti
Feb 20 2005, 22:24
panowie przecież istniał taki cartridge z TURBO
onix_the_chosen
Apr 11 2005, 17:17
| QUOTE |
| Cześć oto co przeczytałem na stronie http://cdrinfo.pl/comment.php?id=7729 Artykuł jest o tym że firma zajmująca się pisaniem gier komputerowych, pozwała do sądu tych ktòrzy pisali do niej ròżne modyfikacje. Czy uważacie, że to jest sprawa precedensowa, i czy problem dalej sie bedzie powiekszał??? Jeśli tak to ludzie ktòrzy tworzą ròzne dodatki, do naszej ukochanej gry, ktòre chyba dwukrotnie powiększają przyjemnośc z niej płynącą, powinni czuć sie jakoś zagrożeni?? Pozdrowienia dla całej ekipy tworzącej strone, narazie... :) |
Hehe u nas na takie cos to by nikt nie wpadl, chyba ze chodziloby tylko o kase, to wniosloby KONAMI sprawe do sadu, ale japonce kasy maja wiec maja to w dupie ;D
Lucek Rojek
Apr 11 2005, 17:56
hahahh to były czsy a pamięta ktoś może "skoki do wody" albo Detektywa to była seria skoki do wody
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.