Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tede Vs Płomień 81
board.issonline.pl > Inne > Muzyka
Nelson
Wiem, że ten beef był ok. 2 lata temu, ale chciałbym poznać opinie tych forumowiczów, którzy słuchali zarówno dissy Tedego jak i Płomienia z Nowatorem.

Moim zdaniem Tede wygrał, a piosenka " 3 Korony " najlepiej o tym świadczy.

Mortin
Cytat(Nelson @ Aug 8 2007, 16:32:20) [snapback]171926[/snapback]
Wiem, że ten beef był ok. 2 lata temu, ale chciałbym poznać opinie tych forumowiczów, którzy słuchali zarówno dissy Tedego jak i Płomienia z Nowatorem.

Moim zdaniem Tede wygrał, a piosenka " 3 Korony " najlepiej o tym świadczy.

trudno powiedziec, jedni cisneli na drugich niemilosiernie.. obydwie grupy mialy swietne dissy, na zajebistych bitach.. lecz dziwi mnie czemu tede tak nagle wyskoczyl na plomien81 ? IMO byla to czysta komercha.. Wlasnie niedawno z kolega poruszalismy ten temat, on byl za plomieniem, ja za tede z racji tego iz ogladalem jego i kolcza glupi program na vivie - bezele.. IMO lepsze dissy mial tede, ale jak juz zaznaczylem jest to moja opinia.. moze dodam tylko, ze juz po jakims czasie, tede zadzwonil do plomienia i przeprosil ich za to co zrobil, lecz dal dissy na plyte,co mi sie nie spodobalo.. plomien natomiast swoich dissow na tede nie dal na plyte i za to zachowanie moge im dac ogromnego PLUSA
BTW to nie ma sensu sie rozwodzic nad tym kto wygral i kto jest lepszy, IMO to sa 2 zespoly ktore rzadza i maja swietne bity
pozdro
don rxf
Ja mysle ze ten beef wygral plomien ale nie rozumiem po jaki c*uj sie wpier*olil Nowator ? Jak to spiewa Onar : "Płomień wyszedł w pazdzierniku ty sie plujesz w polowie czerwca" Tede chcial zrobic wokol siebie szum.
switek
CYTAT
tede zadzwonil do plomienia i przeprosil ich za to co zrobil, lecz dal dissy na plyte,co mi sie nie spodobalo.. plomien natomiast swoich dissow na tede nie dal na plyte i za to zachowanie moge im dac ogromnego PLUSA

I tu sie troche mylisz. Plomien nie dali swoich dissow na plyte poniewaz ich plyta wyszla wczesniej a Tedego dopiero miala wyjsc. Ale jak wiadomo szykuje sie kolejna plyta Plomienia. I jak juz Onar oznajmil w tamtym roku maja tam sie znalesc dissy wiec walka chyba sie jeszcze nie skonczyla. IMO cala bitwa na rymy zaczela sie w Plocku podczas bitwy raperow gdzie Gib Gibon sklad ( Tede i jego ziomy) zniesli z powierzchni Obroncow tytulu ( Pezet i jego ziomy). SAm bardziej podobaja mi sie dissy Tedego, wiadomo ze jest komercyjny ale to jest Tede legenda polskiego HH jego podklady i teksty sa juz legenda ( Grasz w zielone gram gram gram tongue.gif ). Reasumujac dla polskiej sceny muzycznej dissy P81 i Tedego byly potrzebne nareszcie cos sie zaczelo dziac biggrin.gif .

Pozdrawiam
Youbo
Tede Tede i jeszcze raz Tede "3 Korony". Słuchajcie dla Tedzika to była po prostu zabawa a oni się spinali h u j wie po co ; /
Kiedy Tede robił rap to oni słuchali disco polo live hehe smile.gif Dzięki.
tadzik_666
dla mnie także tedziak wygrał na 100%.onar nie umie dissować.nic a nic.TeDe zjechał tego pedała równo.należało mu się.jak chce dalej kogoś dissować swoimi marnymi tekstami to niech się zapisze do szkółki dissowania.nawet do tedego ;p

POZDRO
Nelson
Cytat(Mortin @ Aug 8 2007, 22:24:48) [snapback]172048[/snapback]
lecz dziwi mnie czemu tede tak nagle wyskoczyl na plomien81 ? IMO byla to czysta komercha(...)

Tak naprawdę to Staszek zaczął. Nie wiem czy słuchałeś krótkiego nagrania pt. " Skit " przedstawiającego rozmowę telefoniczną Tedego bodajże ze Staszkiem. Notabene to nagranie miało być odpowiedzią na " Co Jest " Płomienia.
Co do komerchy się zgadzam, ale myślę, że i tak Tedzik podszedł do tego bardziej na luzie..

Cytat(don rxf @ Aug 8 2007, 22:30:21) [snapback]172049[/snapback]
...ale nie rozumiem po jaki c*uj sie wpier*olil Nowator ?

No przecież Nowator śpiewał refren w tej piosence " Co jest ", która rzekomo jest dissem na Tedego.
...ale i tak Tedzik potem go ładnie zjechał w " 69 ".
Potem chyba jeszcze Nowator odpowiedział, ale podobno rzalowobulowo.
Przemek23
Heh w pewnym sie zgadzam a w pewnym nie ;] Ta cały beef zaczoł sie od tego że Tede myslał że kawałek "Co Jest" jest skierowany do niego, lecz w rzeczywistości to nieprawda.Jesli chodzi o beef to moim zdaniem wygrał Płomień i nie dla tego że jestem ich fanem.Na dissy obu stron patrzyłem obiektywnie i z takim samymi względami, i przyznam że Płomien miał owiele lepsze dissy niż Tede.A jeśli chodzi o sprawe z Nowatorem, to dla mnie on też zjechał Tedego. Moim zdaniem kawałek "69" jest poprostu śmieszny. Co z tego że Tede nawyzywał Nowatora? ;] Nawyzywac każdy każdego może ;] I tu własnie bardzo dobrze pasuje tekst Nowatora - ,,Nawiń cos dobrego, a nie kurwa wyzywasz się jak dzieciak pod blokiem" ;] Tak więc dla mnie beef Wygrał Płomień i Nowator ;P A ty "tadzik" najpierw przesłuchaj sobie całoge beef'u a potem powiedz kto tu ma marne teksty ;]
zagroo
Cytat(Mortin @ Aug 8 2007, 22:24:48) [snapback]172048[/snapback]
BTW to nie ma sensu sie rozwodzic nad tym kto wygral i kto jest lepszy, IMO to sa 2 zespoly ktore rzadza i maja swietne bity
pozdro

jak ty twierdzisz ze tede to zespol to lepiej sie w ogule nie wypowiadaj w tym temacie wink.gif

Pelas
Cytat(Mortin @ Aug 8 2007, 21:24:48) [snapback]172048[/snapback]
pozdro

"wygrał HIP HOP jak mawiał Hirek Wrona" .... ja raczej jestem fanem UMCYK UMYCK UMC UMC ale Hip Hopu czasem posłucham... dlatego ostatnio przesłuchałem tą walkę i moim zdaniem tą walkę wygrał Płomień 81....

TeDe sprawia wrażenie komercyjnego...smile.gif
Bardock
"Możesz wejść jutro do studia i nagrać swoje gówno
ale
Nie masz nic do powiedzenia kurwo"

Lubię Tede jaki i Płomień , ale "mecz" wygrał Płomień.
Mortin
Cytat(zagroo @ Aug 15 2007, 23:40:51) [snapback]174561[/snapback]
jak ty twierdzisz ze tede to zespol to lepiej sie w ogule nie wypowiadaj w tym temacie wink.gif

to byla taka przenosnia.. dobrze wiadomo, ze tede to nie zespol jak vergin czy ich troje, wiec jak masz cos do powiedzienia, to pisz z glowa, a nie glupie uwagi wtracasz... huh.gif
Sokół
moim zdaniem wygrał płomień 81 a nowator był najgorszy miał strasznie tandetne teksty np. przez telefon to mi mówił, że mnie zje mnie raper Kołcz
a jest taki chujowy jak w polskiej reprezentacji coach. tylko do rymu "śpiewał"
Kowalek
Zdecydowanie wygrał Płomień.Tede był dobry ale ma ostatnio słabe teksty.
Śpiewa np. pała to pała , albo Airmax bez sens

WWO ma bardzo fajne teksty smile.gif
kostek
Rozpoczęło się od nowa:
http://onartede.one.pl/

Na moje to Płomień póki co prowadzi a jedyny diss Tedego, który mi się spodobał to 'korony'.
ślimak
Może wielki nowatór mad.gif nas już nie będzie niczym raczył w tym beefie (daj Bóg)
A moim zdaniem jest remis ze wskazaniem na Tede
Dlaczego? Bo z Onarem jest bóstwo nastolatek i przedszkolaków wielki raper Nowator dry.gif
krolu
Cytat(Kowalek @ Oct 15 2007, 20:18:51) *
Zdecydowanie wygrał Płomień.Tede był dobry ale ma ostatnio słabe teksty.
Śpiewa np. pała to pała , albo Airmax bez sens

WWO ma bardzo fajne teksty smile.gif

nie porównuj Tedego do WWO bo to wogole jest co innego.A w/w kawałki moga Ci sie nie podobac bo pewnie nie lubisz odmiennego od WWO stylu Tedego...
Co do kontynuacji beefu ja jako wielki zwolennik Tedunia wskarze na jego, bo on sie tym bawi...a po Onarze widac ze sie wkurwił i to ostro i na "Ty jestes pragnienie" miał pare fajnych panchy, a tak to same obelgi...a to nie o to chodzi wink.gif
na koniec podkreslam ze Onara tez lubie i WWO tez (nawet bardzo ;P )..no ale TDF jest moim numerem jeden wink.gif
aaa Onar spoko i jego nowa plyta tez, choc dla mnie to za bardzo monotematyczny rap....za duzo o tym samym(bloki, bloki, to ursynow skurwysynu itp...)
pozdro
Przemek23
CliCk

I wszystko jasne. wink.gif
krolu
Cytat(Przemek23 @ Nov 1 2007, 23:54:21) *
CliCk

I wszystko jasne. wink.gif

heh..to juz jest stare, było z miesiac temu na hh.pl...i własnie nie wszystko jasne, bo widac tu ze Onar sie spina...widac ze wkurwia go ze TDF mu długo nieodpowiada...Smieszy mnie u niego ze sie smieje z Tedego i z jego "szjee" itp, a sam sie zbłaznił i nadal to robi mowiac rzeczy w stylu "to wasz człowiek Onar, ej key powiedz na osiedlu"...zenada...to sie nazywa autodiss....nieraz mi sie wydaje ze nic innego nie potrafi tylko "powiedz na osiedlu, to ursynow skurwysynu"...
aa i mysle ze nie ma co czekac na odpowiedz Tedego..jesli juz to wrzuci cos na "Ściezke Dziwekowa"..ale zobaczymy, ja bym chciał uslyszec nowe panche z obydwu stron i na sam koniec szczerze sobie powiedziec ze Tede tak samo jak rok temu zjadl nowatura i Plomien smile.gif
amen.
Przemek23
Cytat(krolu @ Nov 2 2007, 16:07:16) *
heh..to juz jest stare, było z miesiac temu na hh.pl...i własnie nie wszystko jasne, bo widac tu ze Onar sie spina...widac ze wkurwia go ze TDF mu długo nieodpowiada...Smieszy mnie u niego ze sie smieje z Tedego i z jego "szjee" itp, a sam sie zbłaznił i nadal to robi mowiac rzeczy w stylu "to wasz człowiek Onar, ej key powiedz na osiedlu"...zenada...to sie nazywa autodiss....nieraz mi sie wydaje ze nic innego nie potrafi tylko "powiedz na osiedlu, to ursynow skurwysynu"...
aa i mysle ze nie ma co czekac na odpowiedz Tedego..jesli juz to wrzuci cos na "Ściezke Dziwekowa"..ale zobaczymy, ja bym chciał uslyszec nowe panche z obydwu stron i na sam koniec szczerze sobie powiedziec ze Tede tak samo jak rok temu zjadl nowatura i Plomien smile.gif
amen.

Zjadł Płomienia? laugh.gif Onar sie zbłażnił, niby czym.? to Tede sie błaźnim tym swoimi ,,Marketingiem"
I jeszcze jedno Onar nic innego nie umie.? ;] Tak sie składa że z tekstów Onara korzystało bardzo wielu raperów, w tym Tede.
krolu
Cytat(Przemek23 @ Nov 2 2007, 22:57:53) *
Zjadł Płomienia? laugh.gif Onar sie zbłażnił, niby czym.? to Tede sie błaźnim tym swoimi ,,Marketingiem"
I jeszcze jedno Onar nic innego nie umie.? ;] Tak sie składa że z tekstów Onara korzystało bardzo wielu raperów, w tym Tede.

hahahaha...osmieszyłes sie teraz po Onarze...Tede bierze z Onara teksty? Pozaj sie troche kolego na polskim rapie, wtedy pogadamy...i jesli powiesz mi ze onar czy plomien był wczesniej niz 1khz to bedziesz dobry....Tede jak onar nie zmienia swojego podejscia i stylu...przesłuchaj sobie najpierw plyte tedego "3H Hajs hajs hajs" i kawałki typu "Dyskretny chłód" a pozniej płyte Esende Mylffon....gosciu od poczatku mowił o czym marzy i wiedział do czego dazy i teraz to wszystkim potwierdza....a Onar? przesłuchaj sobie pierwsza plyte onara...wtedy nie było "ej key powiedz na osiedlu laugh.gif czy to ursynow skurwysynu"...wtedy był wielki baus, w huj dziwek, szampan, hajs i wszystko inne...a teraz co?nawija ze był biedny, i sie wychowywał bez ojca...to co, zapomniał co wczesniej pierdolil? myslisz ze on nie chciał by poleciec na takiej komercji jak Tede?pewnie ze by chcial...i tez ma lipne argumenty, ze Tede nie jest hiphopowcem bo sie sciga z "Marcinem z Boysow"...Kurwa! a czy Tede w OPT powiedział ze to jest rap czy hip hop?Tak samo było rok temu jak sie Kukulskiej dopiepszyli i Kryminalnych...pomine fakt ze grał tam tez Pezet a sie najwiecej o to pluł....a Kawałek z Kukulska jest jadnym słowem zajebisty( tak na marginesie remix na Buhhu II jest lepszy)...
dobranoc smile.gif
ślimak
Ludzie obczajcie to http://www.youtube.com/watch?v=rF5wye11oy8
Ja śmiałem się razem z tedzikiem laugh.gif
snake
http://pl.youtube.com/watch?v=mWepH1AKfcs

TeDe wygrał, ale kawałek kiedy powiem na osiedlu tez całkiem wporzo.

Nowatora nie będę komentował.
szołpas
Według mnie pede to czysta komercyjna ciota ( tylko hajs hajs hajs) ;p szanuje obu panów ale jednak ... Onar wygrał ... proste
jastrzab
Cytat(Mortin @ Aug 8 2007, 21:24:48) *
plomien natomiast swoich dissow na tede nie dal na plyte i za to zachowanie moge im dac ogromnego PLUSA

dał jeden "co jest"
ja tam nie rozumiem ich zachowania, disują sie i podają sobie reke na ulicy, dla mnie to jest cos troche nie tak
krolu
Cytat(sZ0lpAs @ Nov 3 2007, 01:14:23) *
Według mnie pede to czysta komercyjna ciota ( tylko hajs hajs hajs) ;p szanuje obu panów ale jednak ... Onar wygrał

widac jak szanujesz obu...Onar z wielkiej litery, a ksywy Tedego nie umiesz normalnie napisac? rolleyes.gif a zazdroscisz mu tego hajsu?heh...nie ma to jak "czysty obiektywizm".... smile.gif
Cytat(jastrzab @ Nov 3 2007, 08:43:23) *
dał jeden "co jest"
ja tam nie rozumiem ich zachowania, disują sie i podają sobie reke na ulicy, dla mnie to jest cos troche nie tak

Bartosz, własnie nie wiadomo jak to jest, mozemy sie tylko domyslac....w "Mordo Ty Moja" Tede cos mowił o sytuacji w "Galerii Mokotów"...podobno pierwszy podszedł Onar, ale jak było wiedza nieliczni wink.gif
novy
Hmm przeglądając informacje w necie natrafilem na ten topic i zarejestrowalem sie na tym forum tylko poto zeby napisac co o tym sądze
Otórz ja też uważam ze ten caly pedzik jest cięki jak nieprzymierzając nie wiem sznaju czy inny szajs slucham już hip hopu 9 lat i sądze ze już coś na ten temat wiem a wyjeżdzanie z tekstami ze tede zjadl czy nie wiem połknął Płomień jest żenujące
Bo chłopaki z P81 pojechali tedego jak malucha a tenn ie wiedząc co ma im napisac w swoich marnych ripostach czepia sie jak pies miski
Jak to zapodal abradap

"Dab mi sens dal nie bede sie juz wiecej znęcał i tak to zbyt gówniany temat żebym sie rozkręcał"

A mój awatar powinien odpowiedzieć na te wszystkie posty lepiej niz caly tekst ktory tu wyprodukowalem

A i jeszcze jedno To całe śmieszne pseudo "Flo" tedego daje duzo do myślenia wiec nie wiem o co wy sie tu "klucicie?

Ema
krolu
novy:jesli to ze Tede zjadł Płomien i Onara jest zenujace, to stwierdzenie ze bylo na odwrot jest co najmniej smieszne...Cieszy mnie to ze sluchasz juz 9 lat, ale ciekawi mnie od kogo zaczynałes bo 9 lat temu chyba jeszcze nikt nie slyszał o Onarze...
Twoim zdaniem pojechali, bo napewno nie moim...
Tede "czepia sie jak pies miski"?a kto przez wszystkie te dissy piepszyl non stop o Kukulskiej i o Kryminalnych-notabene sam Pezet w tym gral, a ze umarl w 5 sekundzie odcinka no to sory..pewnie z malo zarobił....ehhh ta zazdrosc smile.gif
Twój awatar mowi mi tylko ze masz krzywy obrazek i jestes zajebiscie jednostronny... smile.gif
Ja podtrzymuje swoje zdanie: narazie remis, lecz z małym wskazaniem na Tedego..
czekamy na kolejne dissy smile.gif
novy
Eh nie rozumiem po co ci bylo stwierdzenie ze 9 lat temu nikt nie slyszal o onarze ha bo to oczywiste ;D ale nie zapomnij ze bylo wtedy wielu innych wybitnych raperow
i raczej chodzilo mi ze wiem troche o rapie a nie jak ty to w moim mniemaniu zrozumiales o onarze wiec wedlug mnie wyjebales teraz dosc bez sensu no ale cóż bywa i tak ;]
A wracając do tematu nie moge negowac twojego zdania ale wedlug mnie mowa ze p81 polkneli tedego nie jest smieszne lecz prawdziwe a ty mysl sobie tam co chcesz
i nie twierdze ze Tede nie jest kims na polskiej scenie hip hopu ale wedlug mnie troszke sie zeszmacil ;] odpisujac na diss ktory nie byl dissem

a konczac moja wypowiec i pozdrawiajac wszystkich na forum a w glownej mierze ciebie TYGRYSKU stwierdzam, ze tak czy inaczej ten beef jest chyba najlepszym beefem ktory ujrzal swiatlo dzienne

Pozdro

Ema
don rxf
To jest jasne że fani Tede będą mówili ze wygrał Tede, a fani płomienia że płomień, moim zdaniem wygral płomień, a co do tego czy najlepszy beef na polskiej scenie hh to moglbym sie klucic, beef Piha i Duzego Pe tez byl zajebisty.
krolu
nom smieszne rolleyes.gif Bede myslał co tam chce tak samo jak mysli wielu innych smile.gif To moze to ty jestes onarem czy pezetem skoro tak duzo wiesz o rapie?i jesli ty tak duzo wiesz to ja czy inny człowiek juz nie ma prawa wiedziec tyle co ty?heh...zenada
pa "novy, ej key powiedz na osiedlu " IO laugh.gif
smile.gif
novy
Eh skoro to tak rozumiesz to ja nieporadze juz nic na tok myslenia twojego malego mozgu ej i jeszcze jedno ja powiedzialem ze wdlug mnie troche wiem hip hopie a nie ze nikt mi nie dorownuje w tym czy jak ty tam sobie to tlumaczysz

Nara wam publika i tobie ziomus aka tygrys po lewatywie

Cya maybe soon guys

e!!!!
krolu
Cytat(novy @ Nov 14 2007, 22:50:44) *
Eh skoro to tak rozumiesz to ja nieporadze juz nic na tok myslenia twojego malego mozgu ej i jeszcze jedno ja powiedzialem ze wdlug mnie troche wiem hip hopie a nie ze nikt mi nie dorownuje w tym czy jak ty tam sobie to tlumaczysz

Nara wam publika i tobie ziomus aka tygrys po lewatywie

Cya maybe soon guys

e!!!!

heh...widac ze słuchasz Onara wink.gif tak samo jak jemu-brak argumentow i tak samo szybo sie spinasz smile.gif Ktos Cie tu wyzwał? Szkoda ze taki pewny to tylko przed monitorem sie czujesz smile.gif Teraz ja sie wypowiem o Twoim rozumie małym. Twierdzisz ze taki "duzy" jestes, bo długo rapu słuchasz, a siedzisz w internecie i zakładasz konta na forach o tematyce o ktorej Ty nawet nie masz pojecia i wypisujesz jakies bzdury dzieciaku...
Jak po lewatywie to wyszli bohaterzy Twojego awatara smile.gif
PS: miło ze poznałes troche innego języka i pochwaliłes sie swymi umiejętnościami własnie z nami smile.gif
Pozdrawiam Cie serdecznie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.