Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienmy Pesa!
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
zyga
Siema, chcialem zmienic kilka rzeczy w grze, takie jak czcionka (standardowa cos w stylu Comic Sans?), moze na taka jak np. w Fifie, tam menusy maja lepsze...z reszta co bede nawijac...nie wiem czy dam(y) rade ale zobaczcie:

Standardowe:

Moje (nowe?):

Gdybym wiedzial za co podmieniac, to moze udalo by sie dac do PESa takie cos zamiast standardowych cienkich fontow i menusow.

VeNoM
Ladne ladne tylko wg mnei to nie warto...
niedlugo nowy pes wiec nei trzeba rewelacji do starego...
ja jakos wytrzymam smile.gif
sawyer
Pomysl jest bardzo dobry i fajnie sie prezentuje ta czcionka i wyglad, lecz nie mam pojecia jak to zrobic tongue.gif
Smoti
A ja uwazam ze to zajebisty pomysł!!!
swietnie wygladato co zrobiłes jednak nie umiem Ci pomoc (a szkoda)
Pozdrawiam
zyga
W pliku 0_text albo p_text powinien byc plik od czcionki.
zyga
plik: 0_text.afs > unknow_00565.fnt

Moze ten?
Orange_91
Pomysl bardzo fajny ale tez zeby zamienic wszystko to trzeba bedzie sie troche napracowac. Czcionki i rozne duperele graficzne znajduja sie w P_text ale trzeba dobrze szukac zeby czegos nie przeoczyc bo troche tych plikow tam jest.
zyga
Gdyby ktos mial pewnosc i dal namiar to zaraz bym zaczal.
.:KUNA:.
Genialne!!!lecz raczej nie wykonalne trza duzo szukac i podmieniac, wedlug mnie nie warto sie meczyc;]
Orange_91
Troche przepatrzylem P_text i wyszukalem takie pliki ktore moga byc odpowiedzialne za czcionke.

unknow_00015, unknow_00151, unknow_00192, unknow_00197, unknow_00279, unknow_00284 od unknow_00288 do 310, unknow_00349, unknow_00364, unknow_00368, unknow_00415.

Nie jestem pewien czy z podmiany tych plikow cos wyjdzie pewnie pare pominolem gdzie znajduja sie jakies litery itp.
P@vel
Faktycznie świetny pomysł wink.gif i fajnie sie to prezentuje cool.gif
A ja wiem na 100% ktore sa odpowiedzialne za czcionke bo w evolution patch sa nowe czcionki;]

znajde na kompie i dam
zyga
Ok, zaraz zobacze te od Orange_91 (dzieki ziomus) i czekam na igora wink.gif .
Sorry za 2posty ale chcialem by bylo ladnie:

ROZNE KOLORY CZCIONEK(NIEBIESKA,ZOLTA,CZERWONA,ZIELONA,POMARANCZOWA)

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=10281

NOWE FLAGI NARODOWYCH

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=9309

TOTALNA REWOLUCJA YGLADU ALA MATRIX I CHAMPIONS LEAGUE

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=9173

http://www.4shared.com/file/13168649/342d9...E__SCREENS.html

MILEGO SCIAGANIA(Z EVOLUTIONA PACTHA DAM SCREENA A ZARAZ WYCIAGNE LITERKI(NIE SA W P_TEXT;](otworzcie
sobie ggs'em plik z kolorowymi czcionkami i macie juz odpowiedz gdzie sa czcionki;}

http://img209.imageshack.us/img209/149/bundesligabq3.jpg (tam gdzie nazwisko)

MYSLĘ, Że pomoglem ;]pozdro
zyga
unknow_00000.txs w p_text zrobie najpierw, znaczki od pozycji zawodnika, np. na moim screen'ie GK
D4vID
naprawde swietny pomysl
gdyby Ci sie udalo to bedzie naprawde super zdawaj nam relacje na bieząca jak idzie robota smile.gif
zyga
Wielkie dzieki, wieczorem moze sie odezwe.
Pelas
nooo jeśli ci się to uda to napewno to będzie wielka rzecz:D powodzenia..........:
zyga
Tak by to wygladalo:

tongue.gif
VeNoM
Ladne smile.gif
tylko zeby nei bylo jak lewy pomocnik jest pl tylko lp
zyga
Bedzie tak jak jest, tego akurat nie chce zmieniac bo sie przyzwyczailem.

Download

Wrzucamy przez GGS lub DKZ do pliku p_text.afs.
Kempu
A nie da sie przez DKZ Studio?
Amarelle
Cytat(zyga @ Jul 17 2007, 15:39:03) [snapback]164596[/snapback]
Bedzie tak jak jest, tego akurat nie chce zmieniac bo sie przyzwyczailem.

Download

Wrzucamy przez GGS lub DKZ do pliku p_text.afs.

Nieżle. To był dobry pomysł!
SebaXIII
Brawo! To zawsze krok w przód ale mam nadzieje, że kiedyś menu PESa 6 będzie przypominało to ze screena z pierwszego posta biggrin.gif Życze dalszej owocnej pracy!
zyga
Zrobie wszystko zeby tak bylo. Kempu przeciez napisalem...oO
zyga
LOL, pobralem Adobe Fireworks CS3 (Trial), bo dzieki temu bede mogl zwiekszyc jakosc i bedzie ogolnie lepiej wygladac wszystko w samej grze, ale wyskakuje taki blad przed instalacja niestety:

dj_adriano
Cytat(zyga @ Jul 17 2007, 20:59:58) [snapback]164739[/snapback]
Zrobie wszystko zeby tak bylo. Kempu przeciez napisalem...oO

no było by pięknie gdyby się udało:D
życze powodzenia bo gdybym sam raczej nie potrafie pomóc..
Ronaldinho10
Cytat(Victim @ Jul 17 2007, 15:35:15) [snapback]164595[/snapback]
Ladne smile.gif
tylko zeby nei bylo jak lewy pomocnik jest pl tylko lp

ty jestes ten "lp" jak sie nie znasz to nie pisz a ma byc "PL"
VeNoM
NIe znam sie??? <lol> dobry jestes smile.gif
Ja mam jakies dziwne skiny w ogole znane i jak jest np u mnie lewy napastnik to mam nl a wolalbym ln
michup
Qrcze zyga!!! Jakby Ci się udało menu z pierwszego posta wrzucić do gry to byłoby ZAAAAAAAAA...WALIŚCIE!!!
zyga
No moze sie uda, ale musze miec tego Adobe Fireworksa.
Nelson
Pomysł super.
Mam nadzieję, że starczy Ci zapału.
SebaXIII
Zyga, TU masz tego Adobe Fireworksa CS3 smile.gif U mnie ani podczas pobierania, ani w czasie instalacji nie wyskakuje żaden błąd a program działa bez zarzutów cool.gif Oczywiście to wersja trial na trzydzieści dni. Mam nadzieje, że pomogłem i tym samym przyspieszyłem prace.
zyga
Heh tak sie sklada, ze pobralem tego samego. Czasu bede mial niestety nie za duzo, czeste wyjazdy itd., kozystam z wakacji tongue.gif . Bede kombinowal cos na pewno.
zyga
Heh tak sie sklada, ze pobralem tego samego. Czasu bede mial niestety nie za duzo, czeste wyjazdy itd., kozystam z wakacji tongue.gif . Bede kombinowal cos na pewno.

Nie wiem jak to sie stalo, ale napisalem 2 takie same posty.

Chcialem tylko napisac, ze przyda sie pomoc kazdego, ktos moze zrobic cos i podeslac tutaj. Nie chcialem robic tego sam, myslalem, ze wielu z Was wezmie sie za to, pokazcie, ze potraficie.

nowa wersja:

jak znajde czas to wrzuce gdzies
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.