Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Technika Gry Trzymanie Piłki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
tag
Witam jestem więc proszę o wyrozumiałość, mam problem z pewnym zagraniem i niewiem za bardzo jak sobie poradzić otóż wcześniej grałem w PESa na kompie, teraz na konsoli, gram ze znajomym który gra dużo krócej ode mnie a mimo to nie mogę sobie z nim poradzić.
Zazwyczaj gra on Brazylią jego technika wygląda tak że przebiega dowolnym zawodnikiem całe boisko i strzela gola. Używa jakiejś kombinacji przycisków która nie pozwala mu odebrać piłki jedną opcją jest wślizg czasami robi zwody przy normalnej prędkości i mija wszystkich obrońców. Nie działają żadne metody obrony. Proszę o sugestie na ten temat. Pozdrawiam. Dodam tylko że gramy na PS2 w PES6 PL Bigolo PAtch
perONE
no to nie mozesz mu kosy sprzedac tongue.gif najlepsze rozwiazanie
a tak na serio dobrym sposobem jest pressing( gdy nie masz pilki trzymaj strzal) albo gdy dobiegasz do nego do nacisnij podanie wtedy czysto mu odbierzesz pilke
Pozdrawiam
tag
No ale ja chociaż jestem zwolennikiem długich podań to czasami chciałbym użyć tej techniki. Może ktoś wie jaka to jest kombinacja klawiszy?
perONE
radze Ci nie objecahc calego boiska jednym graczem do football to gra zespolowa wiec lepiej rozklepac go podaniami po ziemi i wystarczy
Gargus
Własnie ja mam taki sam problem tongue.gif Do tego nie wiem jak ale kumpel bez piłki ze swojej połowy mnie dogania migierm tongue.gif Jak on tak szybklo biega ?
tag
Kiedy ja właśnie tak gram, szybkie podania górą lub dołem zazwyczaj na dobieganie gra cieszy oko a tu z naprzeciwka biegnie Cafu od swojej bramki robi osiem zwodów na polu karnym!! mija 5 moich obrońców i wchodzi z piłką do bramki... upokarzjące... Dodam że gram Manchestem albo Chelsea
szołpas
Podwójny pressing .... ---> square.gif + x2.gif
Pressing... ---> x2.gif + r1.gif
mam nadzieje ze pomoglem ;pp
pozdro;)
tag
Ok, ale jakiej taktyki on używa, biegnie normalnie nie sprintem, robi zwody i mija moich obrońców kiedy powinni mu odebrać piłkę, nie wypuszcza piłki trzyma ją bardzo blisko nogi i nie wykonuje żadnych sztuczek robi unik w lewo lub prawo ale częsciej w prawo i lepiej mu się gra kiedy moja obrona jest po lewej stronie boiska stronę. Tyle zdążyłem zauważyć. Nie może to być nic skomplikowanego bo gra od kilku miesięcy i przeszedł tylko standardowy trening...
Orange_91
Cytat(tag @ Jul 16 2007, 15:45:52) [snapback]164187[/snapback]
Ok, ale jakiej taktyki on używa, biegnie normalnie nie sprintem, robi zwody i mija moich obrońców kiedy powinni mu odebrać piłkę, nie wypuszcza piłki trzyma ją bardzo blisko nogi i nie wykonuje żadnych sztuczek robi unik w lewo lub prawo ale częsciej w prawo i lepiej mu się gra kiedy moja obrona jest po lewej stronie boiska stronę. Tyle zdążyłem zauważyć. Nie może to być nic skomplikowanego bo gra od kilku miesięcy i przeszedł tylko standardowy trening...

A nie mozesz go poprostu spytac jak on to robi? blink.gif . Mozliwe ze trzyma caly czas wcisiniety przycisk R2.
tag
Problem w tym że bardzo nie lubi przegrywać... dopóki nie opanował tej techniki dostawał w tyłek i chce się w ten sposób odegrać. Nie zdradzi swojej techniki, nie mam mowy
Tomak
Zmień drużynę na Inter, tudzież Barcę, tam też masz paru cyborgów, tak jak on w Brazylii, i szanse się wyrównają... Pan square.gif w Interze sam potrafi zdziałać cuda ;]
andree-e
z tym sie trzeba urodzic:):)też tak potrafie..nie trzymam R2 ani nic..gdy gram z bratem i on zbliża sie do mojego piłkarza poprosu wiem kiedy zrobić jaki zwód,przechodze tak od połoy boiska,na pole karne i oddaje strzał z R2 w czasie gdy wcisnieta jest siła strzału-bramkarz bez szans..Grałem we wszystkie częsci pesa,na psx w 1,2 na ps2 3,4,5,6,i na pc w 5,6 i moge Ci powiedziec ze do takich reczy trzeba czuc i kochac ta gre..no i dobry refleks trzeba miec i szybkie podejmowanie decyzji co zrobic,aha inter sobie wez bo tym zespołem nie sposób jest przegrać,i drybluj adriano bo jego praktycznie wywrócic sie nie da
Derinho
Cytat(andree-e @ Jul 17 2007, 04:53:43) [snapback]164430[/snapback]
z tym sie trzeba urodzic:):)też tak potrafie..nie trzymam R2 ani nic..gdy gram z bratem i on zbliża sie do mojego piłkarza poprosu wiem kiedy zrobić jaki zwód,przechodze tak od połoy boiska,na pole karne i oddaje strzał z R2 w czasie gdy wcisnieta jest siła strzału-bramkarz bez szans..Grałem we wszystkie częsci pesa,na psx w 1,2 na ps2 3,4,5,6,i na pc w 5,6 i moge Ci powiedziec ze do takich reczy trzeba czuc i kochac ta gre..no i dobry refleks trzeba miec i szybkie podejmowanie decyzji co zrobic,aha inter sobie wez bo tym zespołem nie sposób jest przegrać,i drybluj adriano bo jego praktycznie wywrócic sie nie da

Ale bzdury urodzić się do grania w grę biggrin.gif biggrin.gif XD. Fajnie masz jeśli tak grasz, co to za radość biec jednym zawodnikiem przez całe boisko??? Kpina.

Graj szybką i ładną piłkę to nie będzie miał nic do powiedzenia. Też zagraj Brazylią i powinno być po problemie.
andree-e
właśnie radość z przejscia jednym zawodnikiem całego boiska robiac przy tym dobre zwody jest ogomna..i pozatym styl gry zależy od tego jaka drużyną sie gra i przeciwko komu..tak ogólnie takich rajdów nie stosuje często,dużo gram na wrzuty,albo klepa..styl mam całkiem dobry Chelsea 8-0 Real madryt master liga na czempion-najwyższe zwyciestwo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.