Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własny komentarz?
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
sonar
Mam pytanie. czy da sie samae nagrac wlasny komentarz? jesli tak to jak to zrobic? co zamienic? w ogoleco i jak?
WBman
Byłoby fajnie smile.gif Trzeba poprosić tych gości od Borewicza i Kubusia Puchatka żeby zrobili komentarz do PES4, to by było ciekawe ;D
Kily
Komentarz Borek - Smokowski w pesie... Wyobrażacie sobie? Swoją drogą przecież jest komentarz nie tylko angielski, więc może mògłby być i polski? Narazie to tylo marzenia, ale może do zrealizowania?
saper
ja bym proponował Twarowskiego i Borka tongue.gif ale to marzneie tongue.gif
StraY
na moje oko wystarczy "tylko" przerobić plik x_sound.afs ktòry waży 260MB i po kłopocie wink.gif
norek
a ja sie ciesze ze nie ma polskiego komentarza ;D na wpadki angielskiego komentarza zabardzo nie zwracam uwagi a tu moglobybyc ze zamiast sie zastanawiac jak grac bede nasluchiwal kiedy sie pomyli....juz w dwoch grach pilkarskich byl polski komentarz (era futbolu,polska gooola) i niestety totalna klapa
kazikcky
Cytat
juz w dwoch grach pilkarskich byl polski komentarz (era futbolu,polska gooola) i niestety totalna klapa

Hej Norek zapomniales o Piłkarskich Mistrzostwach Świata Korea Japonia 2002...Tam komentowal Borek ale bylo FATALNIE .Wpadal zwykly gol a on gadal "Tę bramkę będą pamiętać telewizje na całym świecie".Pomijając że gra była tak fatalna że nie warto by za nią dać 1zł .
Kily
Ale w tych grach komentarz miał z pięć kwestii i przez pòł meczu było cicho. Gdy przy piłce był Zidane, to mogłeś jedynie pomarzyć o wypowiedzeniu przez komentatora jego nazwiska. A w pesie komentarz jest bardzo rozbudowany i po polsku mògłby wyglądać znakomicie.

Do Norka: myślę, że przygotowany specjalnie do gry komentarz nie zawierałby żadnych wpadek.
norek
zawsze wpadki sa....nawet w pes4 tylko tego nie zauwazyles smile.gif
Regz
Ja tam Mr. Borka nie chcę ani w ISS-ie, ani w żadnej innej piłce. :evil: Znam wszystkie jego teksty na pamięć, a jak bym miał słuchać tego na okragło to bym chyba pierdolca dostał :?
michau000
Cytat
. A w pesie komentarz jest bardzo rozbudowany i po polsku mògłby wyglądać znakomicie.

nie byłbym taki pewien. polski jest niestety bardzo złożonym językiem, co tylko utrudniłoby sprawę. wszystkie odmiany itd. w angielskim czy hiszpanskim nie ma z tym takiego problemu, bo te języki są w miarę proste. w dodatku nawet jeżeli rozumiesz większość z tego, co mòwi ten angielski komentator, to myślę, że polskiego odbierałbyś zupełnie inaczej. gorzej.
ale nie zmienia to faktu, że sam chętnie pobawiłbym się takim nagrywaniem, ciekawe jak ta struktura działa...

jest w zasadzie jeszcze jeden problem, polega na monotonii. wyobraźcie sobie, że na rozpoczęcie co drugiego meczu ligowego słyszycie: "Dobry wieczòr, ze stadionu Camp Nou w Barcelonie (heh, fajnie by było) wita państwa Dariusz Szpakowski. Ten mecz, niezależnie od tego jakim wynikiem się skończy, na pewno na długo pozostanie w naszej pamięci"
wiem, trochę przesadziłem z elokwencją komentatorka:) ale tu chodzi o co innego. taki Szpakowski (fajnie by było) musiałby nad nagrywaniem tego komentarza spędzić rok, żeby było po kilka kwestii na każdą sytuację. mało tego, wątpię aby można było dograć ile się chce tekstòw, bo przecież na każdą sytuację jest ileśtam przydzielone, choć może się mylę. w każdym razie szanse na zrobienie dobrego, polskiego komentarza oceniam jak odległość stąd do działu "pc".

może wypowie się jakiś gutted czy inny fachowiec? istnieje możliwość podrobienia kometarza w pesie?
Kily
No i jeszcze Konami musiałoby uzyskać więcej licenzji. Bo gdyby był legalny polski komentarz do pesa 4, to słyszelibyśmy: "Man Red prowadzi do przerwy z Pòłnocnym Londynem 2:0", a to byłoby takie średnie.
Somer
Ja tez bym nie chcial polskiego komentarza, poniewaz liczba tekstow jest ograniczona i jak zaczynaja sie powtarzac co chwile te same teksty to zaczyna byc to drazniace :] najlepszy jest JANAPISE :]
kemot
A teraz kemot ze swoim wrodzonym optymizmem: napiszcie mi w ilu egzemplarzach sprzedal sie PES4 pc w Polsce, i jaki to procent swiatowej sprzedazy tej gry, potem sie zastanowcie czy dla tej garstki LEGALNYCH kopii oplaca sie angazowac i placic komus(to juz inna kwestia komu) dla polskiej wersji

To ze wy byscie chcieli to rozumiem, pewnie duzo osob by chcialo, tylko jedna kwestia, kto z nas ma oryginal? a co za tym idzie prawo do roszczen lub zyczen?

Jedyna droga to taka jaka napisal StraY...
kazikcky
I tak najlepiej sie gra z wlasna muza.Bo po kilkunastu meczach komentarz nudzi.Rozpuscic muze w Winamp i grac :!: :twisted:
lucio
A ja mam inne pytane ma ktoś może link skąd można wytrzasnąc japoński komenarz ( do posłuchania) wraz z jakimś tłumaczeniem do we2002?Zawsze sie zastanawiałem o czym JON KABIRA gada....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.