Cytat
. A w pesie komentarz jest bardzo rozbudowany i po polsku mògłby wyglądać znakomicie.
nie byłbym taki pewien. polski jest niestety bardzo złożonym językiem, co tylko utrudniłoby sprawę. wszystkie odmiany itd. w angielskim czy hiszpanskim nie ma z tym takiego problemu, bo te języki są w miarę proste. w dodatku nawet jeżeli rozumiesz większość z tego, co mòwi ten angielski komentator, to myślę, że polskiego odbierałbyś zupełnie inaczej. gorzej.
ale nie zmienia to faktu, że sam chętnie pobawiłbym się takim nagrywaniem, ciekawe jak ta struktura działa...
jest w zasadzie jeszcze jeden problem, polega na monotonii. wyobraźcie sobie, że na rozpoczęcie co drugiego meczu ligowego słyszycie: "Dobry wieczòr, ze stadionu Camp Nou w Barcelonie (heh, fajnie by było) wita państwa Dariusz Szpakowski. Ten mecz, niezależnie od tego jakim wynikiem się skończy, na pewno na długo pozostanie w naszej pamięci"
wiem, trochę przesadziłem z elokwencją komentatorka:) ale tu chodzi o co innego. taki Szpakowski (fajnie by było) musiałby nad nagrywaniem tego komentarza spędzić rok, żeby było po kilka kwestii na każdą sytuację. mało tego, wątpię aby można było dograć ile się chce tekstòw, bo przecież na każdą sytuację jest ileśtam przydzielone, choć może się mylę. w każdym razie szanse na zrobienie dobrego, polskiego komentarza oceniam jak odległość stąd do działu "pc".
może wypowie się jakiś gutted czy inny fachowiec? istnieje możliwość podrobienia kometarza w pesie?