Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dach
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
malas2
Siema. mam pytanie. Chcem na swoim stadionie zrobić dach taki jaki jest na stadionie Górnika Łęczna czyli takie jakby półkole...i teraz nie wiem jak go zrobic..jaka funkcja transormacji do tego sluzy???prosze o szybka pomoc;]
Szarzan
Zrób małe elementy i ustawiaj każdy pod takim kątem aż wyjdzie półkole wink.gif
malas2
yy troche nie rozumiem...przeciez jak mam proste elementy i je ustawie pod katem to i tak nie wyjdzie...mozecie mi dokladniej wytlumaczyc?smile.gif
Szarzan
Poczekaj chwile postaram sie zrobic takiego "mini tutoriala" wink.gif Zaraz wyedytuje posta i mysle ze sie wyjasni smile.gif

No to tak:

1. Tworzysz zwykły "mesh" na długość taką jaka ma mieć dach. Szerokość dajesz np. na jedną kratkę w Rhino (screen1). Nastepnie podnosisz go pod takim kątem aby stworzył jedną z czesci dachu (screen 2) Screen 1
Screen 2

2. Następnie tworzysz kolejny mesh i układasz go nad tym co utworzyłeś wczesniej, dajesz go pod takim kątem by w połączeniu z innymi stworzył połówkę półkola. Następnie kopiujesz utworzona cała połówkę połówki biggrin.gif i lączysz z ta co utowrzyłeś wczesniej. Efekt jest taki biggrin.gif
Screen 3

Jakbys cos jeszcze nie rozumiał to pisz.
malas2
Ok;] bardzo dziekuje:P

EDIT:

no chyba mi wyszlo:P oto screen
http://img528.imageshack.us/my.php?image=dachwx6.gif
Szarzan
Bardzo fajnie wink.gif
malas2
Ale i tak dla mnie najwieksza zagadka są krzeselka 3d;] mozesz cos przyblizyc??wiem ze tak prosze i prosze;p ale chcem sie czegos nauczyc;]
Szarzan
Stawiasz mesh pionowo nakładasz tą teksturę co jest poniżej i zmieniasz wygląd mesha tak żeby krzesełka nie były za wysokie lub za szerokie.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.