Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pesiu 7 I Fifka 8
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2
FANTA
Dawajcie tu wszysto odnosnie pesa 7 ja znalazlem cos
takiego http://www.youtube.com/watch?v=bxu_KraTvOQ
whan
Cytat(FANTA @ Jun 7 2007, 12:21:42) [snapback]152322[/snapback]
Dawajcie tu wszysto odnosnie pesa 7 ja znalazlem coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=XPiFdjUVY3Q...ted&search=

to nie jest pes 7 tylko 6 na x360.
FANTA
sorry whan pomylilem linki
CeHa
Jakbys pomylil linki to bys wstawil prawidlowy, poprostu dales sie nabrac na tytul a jeszcze nie ma zadnego filmiku w sieci ;]Tylko wiadomo ze komentarz juz nagrany a licencje wykupione a KONAMi milczy dalej
whan
Cytat(CeHa @ Jun 7 2007, 12:51:43) [snapback]152330[/snapback]
Tylko wiadomo ze komentarz juz nagrany a licencje wykupione a KONAMi milczy dalej

w ostatnim tygodniu Czerwca dowiemy się znacznie więcej... wink.gif
snok3r
mnie tylko zastanawia jak wpadles na pmysl zeby umiescic to w WE2002 > Liga WE2002 online > Liga ISSONLINE...
CeHa
Konami nigdy nie slynelo ze wczesnego informowania o tej serii ani nie przechwalalo sie jak EA choc zapowiedz wersji 08 pachnie rewolucja ale nie na PC jak co roku ;]
FANTA
Ciekawe kto w tym roku bedzie lepszy pes czy fifa
CeHa
Moim zdaniem na X'a i PS3 nowa fifa będzie wymiatac, zmieniony system strzalow i 35 algorytmow na bierzaco liczacych to co jest na boisku, tryb Be a Pro ze wybieramy zawodnika z klubu i gramy zeson tylko nim , realistyczna animacja bo w koncu maja nowy system Motion Capture a EA ma najlepsze studio na swiecie do tego a w pesie 7 co ? ma byc podobny tylko ze beda si ena boisku liczyc 2 inne zdolnosci procz predkosci rolleyes.gif
E 9
Ma ktoś moze jakies pierwsze zdjecia,filmy albo zapowiedzi o FIFIE 08???jak ktos wie gdzie sa niech poda linki w tym temacie rolleyes.gif
snok3r
Cytat(CeHa @ Jun 7 2007, 18:08:13) [snapback]152438[/snapback]
Moim zdaniem na X'a i PS3 nowa fifa będzie wymiatac, zmieniony system strzalow i 35 algorytmow na bierzaco liczacych to co jest na boisku, tryb Be a Pro ze wybieramy zawodnika z klubu i gramy zeson tylko nim , realistyczna animacja bo w koncu maja nowy system Motion Capture a EA ma najlepsze studio na swiecie do tego a w pesie 7 co ? ma byc podobny tylko ze beda si ena boisku liczyc 2 inne zdolnosci procz predkosci rolleyes.gif

taaaa...czyli ogolnie to samo co rok,dwa,trzy,XXX temu XD
akurat w pisaniu o tym co w fifie bedzie to panwie z ea sa bardzo dobrzy.....
CeHa
Fotek nie ma ani filmikow jedynie wywiad z tworcami. A kto gral w fife na X360 ten wie ze te obietnice sa wiarygodne rolleyes.gif Wiadomo ze kto lubi pesa ten go lubiec bedzie ale patrzac obiektywnie PES stoi juz w miejscu i w tym roku bedzie mu ciezko ...
perONE
ja znalzlem takie cos
http://www.youtube.com/watch?v=kFbjc6-Hovo
CeHa
Hahaha to jest PES 6 na Xboxa 360 rolleyes.gif Wystarczy zobaczyc nazwe na Loading Screenie Pro Evolution Soccer 2007 rolleyes.gif
snake
Miejmy nadzieje że nowy Pes zbliży się trochę grywalnością do dwójki bądź trójki.
CeHa
Kazdy PES jest grywalny na swoj sposob ktory trzeba odkryc bo do kazdej czesci trzeba inaczej podejsc
siano
Ja mam tylko nadzieję, iż nowy PES na DS będzie już wierną kopią WE2002. Obecny mocno się inspiruje tą cześcia, zawiera jednak sporo błędów ;/
CeHa
Ma byc kariera wreszcie na kieszonsolki a to i tak naciagacze kasy, szkoda wydawac na handheldy no moze jedynie PSP cos ma do pokazania
FANTA
CHLOPAKI NOWY PES BEDZIE WYMIATAC ZOBACZYCIE !!!
CeHa
Do czasu az nie zrobia nowego silnika to bedzie daaalej ten sam odgrzewany kotlet, bo ten byl robiony pod PS2 i tak zeby wyciagnac 60klatek z konsoli nawet na X360 niechciało im sie robic tylko podbili rozdziałke.
ps. wylacz ten caps lock nikt klopotow ze wzrokiem nie ma , moze by tak % ...;]
Pelas
Dla mnie Pes powinien powrócić go gameplaya z pes 5 bo ten z 6 to jednak lekkie nieporozumienie....
CeHa
Wystarczy ten z Winning Eleven 2007 bo gra sie tam o wiele przyjemniej, szybsze podania i lepsze strzaly.
kostek
Cytat(Pelas @ Jun 9 2007, 05:19:58) [snapback]152918[/snapback]
Dla mnie Pes powinien powrócić go gameplaya z pes 5 bo ten z 6 to jednak lekkie nieporozumienie....

W piątce system fauli był tragiczny... Każde 'spięcie' dwóch graczy i odrazu faul... Jakoś wolę szóstkę osobiście - kwesta gustu. wink.gif
matthew
Cytat(kostek @ Jun 9 2007, 09:07:56) [snapback]152936[/snapback]
W piątce system fauli był tragiczny... Każde 'spięcie' dwóch graczy i odrazu faul... Jakoś wolę szóstkę osobiście - kwesta gustu. wink.gif

Ja też wolę "szóstkę".. Wg mnie, w nowym PESie powinni podkręcić lekko tempo gry, bo jak dla mnie, obecne jest zbyt wolne.
Tomak
Ja bym wolał żeby 7ka była utrzymana w klimatach 5tki, jednak te faule mogłyby zostać poprawione ;]
w 6tce o wszystkim decyduje random, lamy, przepakowani zawodnicy na czele z Panem square.gif

Gdzie tu miejsce na skilla? ;p
perONE
ja chcialbym zeby zostalo poprawione tempo gry ze strony komputera bo jest wolne i czytelne i zeby przeciwnik (czyt. komputer) czesciej strzelal z dystansu bo on wogole nie strzela blink.gif
siano
Cytat(CeHa @ Jun 8 2007, 10:00:41) [snapback]152587[/snapback]
Ma byc kariera wreszcie na kieszonsolki a to i tak naciagacze kasy, szkoda wydawac na handheldy no moze jedynie PSP cos ma do pokazania

Do pokazania owszem, gorzej już jest z grami wink.gif

Ale, żeby nie uciekać od tematu. PES6 na DS to niemalże wierna kopia WE2002. Niemalże, bo wolniejsza, bez możliwości zmiany kamery i z wieloma błędami w kolizjach. Gdyby tak to usunąć, przyśpieszyć grę - byłby killer.
CeHa
DS do demonw wydajnosci nie nalezy ale napewno cos tam poprawia a PSP ma kilka fajnych gier, pare wyjdzie a niedługo PSP 2 pozatym PSP to mały kombajn multimedialny jedynie wnerwiajaca jest potrzeba upgradu i downgradu softu rolleyes.gif

No zobaczymy co KONAMI w tym roku nam zaserwuje ale ja sadze ze powoli KONAMI sie wypaliło i potrzeba jakiejs swierzosci w tej serii ... unsure.gif
FANTA
A o fifce znalazlem cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=eJlZjIjTAJQ
lons
A ja powiem tak.Cos czuje ze fifa po której wiekszosc jedzie jak moze powoli zbilza sie do pesa.Konami moim zdaniem zaczyna sie cofac.Fifa ma grafike lepsza,cała otoczke jak menu,dzwieki itp.Pes jedzie na directX 8 to jest nieporozumienie.Jak nie zrobia nowego pesa z directem x 9c to o lepszej grafie zapomnijmy:(Czuje ze ta next genowa grafa bedzie ale na ps3 a na pc bedzie konwertowana gra z ps2 a tam next genu nie bedzie tylko odgrzewany kotlet i taka wersje my ujrzymy na pc niestety.Fifa popracuje grubo nad gameplayem i pesa juz ma w kieszeni a co moze pes??gameplay jest najlepszy ale jak nic nie poprawia tylko dodadza kilka zwodów itp to widze to marnie.Konami ma teraz jedno wyjcie by zaskoczyc.Moim zdaniem uderzyc konkretnie w grafike bo licencji nie bedzie i innych rzeczy co sa np w fife.Musza zrobic nowy silnik bo jak tego nie zrobia to lipa bedzie kompletna.Ja uwielbiam pesa ale patrze obiektywnie.Fifa jak juz mowilem ma wszystko za to gampley lipny ale jak to zmienia i przyłoza sie ostro to pes moze miec duze problemy jezeli odgrzeja w siodemce to co w innych czesciach mielismy okazje zobaczyc.Panowie z Konami konwertujcie pesa z ps3 na pc bo inaczej bedzie okrutna lipa i wreszcie zróbcie gre na direct x 9c a nie 8!!! wiem ze wymagania wzrosna sprzetowe wtedy ale inaczej to bedzie moim zdaniem bardzo złe.Zobaczymy.Ja uwazam ze z gameplayem konami sobie poradzi bo sa w tym najlepsi ale!! grafa musi byc ładniejsza a nie taka kwadratowa.Pozdroo
snake
Gdzie tam masz kwadraty w PESie?

bul
JTK
QUOTE(snake @ Jun 10 2007, 23:24:54) [snapback]153561[/snapback]
Gdzie tam masz kwadraty w PESie?
bul

W Lames 6 jest tam taki jeden duży square.gif rolleyes.gif
dawdi17
Myślę lons, że się mylisz. Zobacz która część uważana jest za najlepszą - WE 2002. Nikomu tu grafika nie przeszkadza, istotny jest tylko gameplay. Poza tym jeśli wymagania sprzętowe wzrosną to liczba klientów automatycznie spadnie. Wg mnie grafika powinna być czytelna a taka właśnie jest od PES'a 3. Po co mi furgocząca koszulka czy pot na twarzach zawodników? Owszem, podoba mi się ta wizja, ale tym sie będziesz podniecać parę meczów. Gameplay zadecyduje czy będziesz grał dalej, a nie grafika do której szybko przywykniesz. Podobnie z sytuacją, w której mam marną grafikę. Popsioczysz parę meczów, a i tak zatrzyma Cię gameplay. Nie ocenia się książki po okładce. Sprawa licencji. Wg mnie są najsilniejsze ligi i reprezentacje czyli niezbędne minimum, bo po co mi liga węgierska? Czy czwarta angielska? Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że piłkarz z 4. ligi angielskiej jest pieczołowicie odwzorowany... To jest poprostu jakiś ludek, któremu dali losowe współczynnik odpowiadające jego pozycji (napastnikowi nie dadzą przecież umiejętności Fabio Cannavaro). Co innego taki Ronaldinho czy wspomniany Cannavaro. To są znani piłkarze więc developer będzie próbował odzwierciedlić jego umiejętności. Jeśli ktoś naprawdę chce grać swoją ukochaną drużyną to od tego jest edytor w PES'ie. W nim zrobisz sobie kogo chcesz i jak chcesz. Napewno lepiej zrobisz osobiście grajka z Twojej ukochanej drużyny z ligi okręgowej widząc jego mecze co tydzień niż specjalista z Konami, który nie wie gdzie leży Polska. Sorry ombre, ale tak wygląda sprawa. Dla mnie Konami powinno skupić się na gameplayu wyłącznie. Oczywiście etykietka "next-gen" do czegoś zobowiązuje ale ja chciałbym właśnie tej następnej generacji w grywalności a nie w grafice. Ilość piłek czy stadionów też nie jest dla mnie ważna. Mnie interesuje jak poprawią wykonywani rzutu wolnego czy zniwelują przewagę atakujących nad broniącymi.
snok3r
Cytat(FANTA @ Jun 10 2007, 11:56:48) [snapback]153307[/snapback]
A o fifce znalazlem cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=eJlZjIjTAJQ

a ja o "fifce" znalazlem takie oto cos:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fifka i nie mam zielonego pojecia co z fifka ma wspolnego ten link co go podales...
CeHa
Przejscie PESa na nowy silnik musi nastapic jak najszybciej bo przejscia miedzy animacjami sa koszmarne tak jak w FIFIe na PC/PS2 .I taka jest kolej rzeczy ze grafika musi isc do przodu bo ludzie teraz tego chca a kto sie o wymagania martwi vide Gothic 3/Crysis/UT07 itd a to ze polska zacofana ze sprzetem to nie cały swiat. I zgadzam sie z Lonsem bo FIFA staje sie coraz lepsza a PES kosmetycznie inny od poprzednika co roku, jeszcze jakby licencje dali a przeciez to jedna z najbogatszych firm ,wiadomo ze pesa robi inny oddzial ale tworcy FF i MGS mogli by troche sie postarac
jejor
A ja znalazłem cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=2ztm2O48pPA...ted&search=
CeHa
Kolejny Fake, ?atwo mozna sie dac nabrac i po co wklejac tu linki kazdy umie na YouTube wpisac fifa 08 ;]

ps. Jezeli na EA nie ma screenow i filmikow to wniosek sami wyciagnijcie ... ;]
mogwil
a ja wam pokaze cos takiego smile.gif http://xbox.centrumxp.pl/Aktualnosci/3296,...spodzianka.aspx
dla takiej graficzki wlasnie xboxa kupuje :0
te screeny juz kraza pare dni po necie ;P
CeHa
Te screeny to i tak rendery a nie obrazki z prawdziwej gry.
Łał najmadrzejsza rzecz kupic konsole dla grafiki ... ;] coz kazdy ma inne kryterium
lons
Panowie ja chcia?em powiedzie?,?e moze doj?? do takiej sytuacji ze gampley fiffy bedzie sie minimalnie rózni? od tego z pesa,?e tak naprawde nikt tego poza szczególikami nie zauwa?y i co wtedy bedzie??Bedzie wybór fifa z gampleyem prawie identycznym jak w pesie plus nexgenowa grafa i pes ze swoim dobrym gampleyem ale wiele nie rózni?cym sie od fify z marna grafika.I co wtedy wygra??? co wybierze klient potencjalny?? powiedzie ze pesa bo pes to pes?? w?toie.Moim zdaniem wybierze lepsz? gr?.Ja uwa?am tylko ?eby co po niektórzy nie zdziwili si? jak lada moment ujrz? bardzo dobr? fif?.Co mo?e fifa??odpowiedz prosta postawic na maxa na gampley bo reszta jest bardzo dobra od grafiki po menu i dzwieki juz nie wspomne o licencjach.A co mo?e pes?? je?eli nie sam gamplay hmmm???Moim zdaniem role powoli mog? podkre?lam mog? sie odwróci? bo rzeczywiscie gamplay to podstawa i fifa omija?a szerokim ?ukiem jego i stawia?a na zupe?nie inne rzeczy ale juz je ma prócz w?asnie gamplay-u i na co teraz moze postawic jak nie w?a?nie na niego widz? ze pes bez licencji i innych rzeczy zyska? bardzo du?o oni to dok?adnie wiedz? w co teraz uderzyc by w tej sprawie czyli gamplayu dogania? pesa.A co Konami moze zrobic przeciez licencji nie bedzie to jest oczywiste!!A ja uwa?am ze w?asnie pes w odpowiedzi na fife powinien ostro uderzyc w grafike zeby ludzie zobaczyli ze cos robia a nie odgrzewaja stare kotlety dodajac kilka zwodów.Ktos tu wspomniał ze gamplay jest najważniejszy oczywiście,że tak a dlaczego??? odpowiedz jest prosta bo jest zbliżony do rzeczywistości a czy ralistyczna grafika nie jest zbliżeniem do rzeczywistości???Sam gamplay bez realistycznej grafiki też nie ma wielkiego polotu uważam.Pozdroo
CeHa
Obie gry nie beda miały podobnego gameplayu bo obie gry zmierzaja w innym kierunku, a zawsze mowilo sie ze to pes jest arcadowy .....
E 9
lons zgadzam sie z tobą w 100 %.mozemy sie nie mile zdziwic ze fifka poprostu jest lepsza i bedziemy ja wlasnie katowac.W fifce wedlug mnie przydalby sie wlasnie kitserver tzn.cos w tym stylu bo brakuje mi np.czasem twarzy w OE albo polskich stadionow unsure.gif .We wrzesniu zobaczymy rolleyes.gif rolleyes.gif

PS:Wie ktoś moze jak do fifki instaluje sie kitsy,twarze i stadiony bo jakos nigdzie tego nie znalazlem unsure.gif unsure.gif .Jesli ktos wie niech pisze ;]
mogwil
te screeny ktore ja wrzucilem to sa rendery ale nie roznia sie bardzo od tego co jest w grze naprawde, zobacz sobie na gametrailers.com jakis filmik z fify 07 na xbox360 szczeka opada na pc taka grafa bedzie za 3 lata pewnie jak dx10 i 4 gb ramu bedzie standardem wink.gif
krolu
Cytat(E 9 @ Jun 11 2007, 16:30:47) [snapback]153651[/snapback]
lons zgadzam sie z tobą w 100 %.mozemy sie nie mile zdziwic ze fifka poprostu jest lepsza i bedziemy ja wlasnie katowac.W fifce wedlug mnie przydalby sie wlasnie kitserver tzn.cos w tym stylu bo brakuje mi np.czasem twarzy w OE albo polskich stadionow unsure.gif .We wrzesniu zobaczymy rolleyes.gif rolleyes.gif
PS:Wie ktoś moze jak do fifki instaluje sie kitsy,twarze i stadiony bo jakos nigdzie tego nie znalazlem unsure.gif unsure.gif .Jesli ktos wie niech pisze ;]

do kitsow wiem ze KitRaptor uzywany..chodz tez duzo jest takiech dodatkow jak twarze czy stadiony ktore maja plik exe wiec nic prostrzego wink.gif wiem tez ze uzywaja Creation Center czy jakos tak ...wejdz i poczytaj sobie na fifaserwis.com
pozdro
CeHa
Gralem na X360 we wszystkie fify wiec wiem a grafa jest ładna ale plastikowa wiec mi sie nie podoba, wszystkie postacie sa sztuczne i plastikowe co innego ich animacja bo ta jest fajna.Ale te screeny z gory sa prawdziwe ale te ze zblizeniami sa retuszowane
lons
Myslicie ze na peceta nie ma takiej grafiki i tu sie mylicie.Wystarczy zrobia pesa na directx9 c,rzuci sie rozdzielczo?? 1280 na 1024 plus wyg?adzenie tekstur i grafa jest pi?kna.Zobaczcie fife na xboxa i fife na pc grajac max detale plus rozdzia?ka 1280 na 1024 i prawie niczym sie nie rózni.pozdroo wiecie czemu ni emozna wejsc na strone pro-evo.pl???? bo jest napisane konto zablokowane.Moze ktos sprawdzic czy jemu dzia?a ta strona.Dzieki z góry
CeHa
Taka rozdziałke juz mozna ustawic z wygladzaniem wymuszonym ze sterownikow ;]A gra jest pod DX9 ale nie uzywa zadnych Pixel ani Vertex Shaderow czy innych sprzetowych efektow jak bump mapping itp.
Tak wiec ta generacja gier robiona jets pod konsole X i PS2 wiec tlumaczylem dlatego taka grafa zeby wyciagnac płynne 60 klatek na konsole a na PC to konwersja z konsoli !!!
A pro evo nie działa bo pewnie pomyłkowo wylaczyli nam hosta a atek nie ma zbytnio czasu teraz zeby to odkrecic
lons
Cytat(CeHa @ Jun 11 2007, 18:08:04) [snapback]153670[/snapback]
Taka rozdziałke juz mozna ustawic z wygladzaniem wymuszonym ze sterownikow ;]A gra jest pod DX9 ale nie uzywa zadnych Pixel ani Vertex Shaderow czy innych sprzetowych efektow jak bump mapping itp.
Tak wiec ta generacja gier robiona jets pod konsole X i PS2 wiec tlumaczylem dlatego taka grafa zeby wyciagnac płynne 60 klatek na konsole a na PC to konwersja z konsoli !!!
A pro evo nie działa bo pewnie pomyłkowo wylaczyli nam hosta a atek nie ma zbytnio czasu teraz zeby to odkrecic

To ja to weim ze wersja na peceta jest konwertowana z PS2 chodzi o to zeby KONAMI w siodemce konwertowało pesa z ps3 na peceta wtedy bedzie roznica bo jak zrobia z ps2 bedzie zwykły odgrzewany kotlet!!
CeHa
W tym roku juz nie ma byc edycji na PS2 tak wiec moze zrobia cos z X360 albo PS3 w co raczej watpie, a jak juz skonwertuja to bedzie masakra bo KONAMI juz przy PESie3 zmascilo ze slaba wydajnoscia, ale zobaczymy co KONAMI wymysli
lons
Cytat(CeHa @ Jun 12 2007, 08:20:56) [snapback]153822[/snapback]
W tym roku juz nie ma byc edycji na PS2 tak wiec moze zrobia cos z X360 albo PS3 w co raczej watpie, a jak juz skonwertuja to bedzie masakra bo KONAMI juz przy PESie3 zmascilo ze slaba wydajnoscia, ale zobaczymy co KONAMI wymysli

A to ciekawe bo s?ysza?em ze pes ma byc na ps3,ps2,peceta,xbox i wii ale mo?e zmienili plany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.