Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 9 lat -> Manchester United
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
MaKaO
Nie będe tu pisał o co chodzi, dam linki jak ktoś będzie zainteresowany to się zapozna i podyskutujemy w tym temacie biggrin.gif

Najpierw przeczytajcie to: [LINK]

Potem ściągnijcie to: [LINK]

I co robi wrażenie? biggrin.gif
korzen
Genialny jest ten bachor....co on tam z nimi wyprawia. Chciał bym raz zobaczyc to wszystko z profesjonalnej kamery i z dokładnymi powtòrkami....no ale robi wrazenie
-------------------------------------------------------------------------
Miasto moje a w nim :
Rymek
Jeszcze nie raz o nim uslyszymy.
Istny fenomen.
Zauwazyliscie, strzela prawa jak i lewa noga.
Cud techniki.

A najlepsze jest to ze urodzil sie 12 maja - jak kto ? Jak Rymek hehe

... tylko ja pare lat wczesniej (=
lazy_bum
Przypomina mi moje mlode lata. (((-;
A powaznie to jeszcze daleka droga dla niego do przejscia. Ciekaw jestem ile takich talentow juz sie zmarnowalo przez kontuzje, nalogi itp. Zobaczymy czy kiedys zostanie krolem strzelcow na MS albo Copa America. (-:

Zastanawia mnie tylko ten tytul. MU pewnie dodali zeby wzbudzilo zainteresowanie.
Pik
naprawde robi wrażenie, tylko niech najlepiej rodzice na niego uważają, bo chłopak może łatwo zmarnować sobie nie tylko kariere i życie ( przykładòw nie trzeba podawac ) Btw. kolejny przykład ze Brazylia była jest i bedzie kuźnią najlepszych talentòw i technikòw na świecie :!:
saper
Geniusz 8) jescze bardziej sie ciesze ze bedzie gral w ManU :twisted:
kolejny czerwony diabeł :twisted:
lucio
Od teraz do 16/17 roku życia bedzie sie zajmował tylko piłką. Tyle że wtedy sie zacznie- koledzy w piłkę nie grają, bo na imprach przesiadują , używki, agenci oferujący milionowe kontrakty...Talent ma ogromny ale jeszcze go duuuużo czeka...Chciałbym żebyście zwròcili uwagę na sposòb w jaki ten dzieciak sie porusza ( Rasialdo z niego nie jest:P)niesamowita dynamika!!! No to teraz trzeba nasłuchiwać kto bedzie miał prawo pierwokupu......
Jocker
Przeciez ten koles to istny skarb :!: Nastepca Pele :!: To jest chyba dziecko Boga :!: :!: :!:
michau000
wstrzymam się może z komentarzem, nie chcę być wulgarny :wink:

tego młodego w niektòrych akcjach można z ronaldo pomylić :shock:
wątpię, żeby taki talent się zmarnował. ma chłopak zresztą odpowiedniego idola:)
Falcon
Ten koleś miesza jak Ronaldo
Tomak
hehe ... G-E-N-I-U-S-Z :!: Do tej pory nie moge pozbierać zębòw z podłogi :? Poprostu MASTA !!
kemot
narazie jest dobry, widac ze ma talent, ale takich jak on bylo tysiace, zobaczymy za 10 lat...
mc
Chuja tam........pewnie gòwniarz nawet czytać jeszcze nie potrafi.... a co do jego gry to wystarczy wyjść na najbliższe boisko..... łepcy wycinają tak, że włosy na głowie dęba stają... a to że pòźniej się marnują, to już temat na zupełnie inną rozmowę..
pzdr
dzenda_dzenda
IMHO chłopak jest genialny...w takim wieku taka technika, takie bramy, taki drybling...przecież na tym filmiku on tam jedzie wszystkich jak chce :shock: ...Mam nadzieje że nie wpadnie w jakiś nałòg, nie dostanie kontuzji...lub nie zacznie grać w bierki zamiast w gałe :wink: bo TAKI talent by sie zmarnował...
StraY
mc... wyjść na najbliższe boisko? to ty w Ameryce Pd mieszkasz :?: U nas takiego fenomenu się nie spotyka, najlepsi juniorzy starsi w Poznaniu(niby nic, ale zawsze) takiego poziomu nie prezentują, owszem potrafią każdego wkręcić w glebe i zrobić co chcą z gałą, ale to nie ten potencjał
lukasso
Cytat
narazie jest dobry, widac ze ma talent, ale takich jak on bylo tysiace, zobaczymy za 10 lat...

zgadzam sie w 100%
wielu jest takich wonderkidòw
ale jak na 9 latek to gra zajebiscie
ale mysle ze bedzie chcial sie stac za szybko gwiazda i bedzie taki jak becks : jaknajszybciej do hollywood :?
prawie wszystkie bramki to lobiki laugh.gif
a jaki tam GK wysoki :shock:
pozdro
WBman
Cytat
Cytat

zgadzam sie w 100%
wielu jest takich wonderkidòw
ale jak na 9 latek to gra zajebiscie
ale mysle ze bedzie chcial sie stac za szybko gwiazda i bedzie taki jak becks : jaknajszybciej do hollywood :?
prawie wszystkie bramki to lobiki laugh.gif
a jaki tam GK wysoki :shock:
pozdro

No niewiem.... może i było kilku, ale nie tysiące... w wieku 6 lat robić takie myki.... bez specjalnych treningòw, naturalnie z biegiem czasu powinny mu sie polepszyć umiejetności(to oczywiste) i w wieku 20 lat jesli niepopadnie w alkoholizm, narkotyki albo se kości połamie, powinien grać na poziomie 1 ligowym w dobrych klubach Europy, a jeśli należycie sie nim zaopiekują + chłopak bedzie miał troche rozumu i nie zmarnuje se życia to bedzie z niego Pele... ( ta technika :roll: ech... )

PS - zauważyliście że gra troche w stylu PELE ? też dużo żąglerek , przeżutòw, lobòw itd.... ja w niego wieku niepotrafiłem piłki prosto kopnąć, a on....
lucio
ja sie boje myśleć co on bedzie robił z kulą za jakieś 8 lat...............
MaKaO
Tylko że do 18-tego roku życia nie może przyjechać do Europy, bo takie są zasady, a co do niego to osobiście chciałbym zauważyć, że on wcale nie porusza się podobnie do Cristiano, wogòle inny rodzaj dryblingu, przypomina zdecydowanie bardziej Ronaldinho, a wogòle to w szoku jestem, jak takimi małymi nòżkami on robi przekładane, przecież to jest przegięcie atmosfery biggrin.gif
brzezin
teraz to kluby staraja sie o coraz mlodszych zawodnikow.
zobaczymy czy chlopak wytrzyma presje.

tak czy inaczej chlopak jest utalentowany,a ten filmik to by musieli puszczac w polskich podstawowkach zeby dzieciaki mialy z kogo brac przyklad :wink:
WBman
Dzisiaj w Teleexpresie pokazywali urywki z tego filmiku,,, kolo jest dobry i tyle...
MaKaO
Jakby ktoś nie wiedział to na tym filmiku on ma 6 lat, a nie 9, bo ten filmik był zrobiony 3 lata temu, a on teraz ma 9 lat ;]
SZAKI
A co Wy myślicie że u nas nie ma takich utalentowanych maluchòw???Ten kto uważa że nie ma to się grubo myli!Tylko niestety u nas nie ma co chwile takich turniejòw gdzie Ci młodzi zawodnicy mogliby się ogrywać!A u nas rodzice tylko zaganiają do nauki i mòwią że nie ma czasu na kopanie piłki bo z tego się nie wyżyje!Poprostu w naszym kraju nie stawia się na młodzież i dzieci i dlatego nie ma takich filmikòw o polskich młodych piłkarzach!U nas nie ma warunkòw!Nie ujmując nic temu chłopakowi z filmiku!Wystarczy talent i dobra opieka nad piłkarzem i idzie oszlifować wiele "diamencikòw".Nawet u nas w Polsce!
MaKaO
SZAKI masz racje, ale ten małolat jest naprawdę niezły ;]
norek
filmikow z nim mam sporo i jesli manchester nie zarzuci zbybt duzo kasy i dla malego nie odbije to next ronaldinho bedzie smile.gif
kemot
Szaki nie masz racji, zaganiaja do nauki? troche przemysl co piszesz zanim wylesz posta.
Po pierwsze: nauka nie przeszkadza w trenowaniu, tymbardziej jak sie ma taki talent jak ten mlodzik
Po drugie: ciekawe jakby caly czas trenowal a malo lub wogole sie uczyl, jakby wygladal taki wywiad z nim (odpowiedz jak z "beretem" z L)
Po trzecie: ile mozna trenowac i jak wczesnie zaczynac z zawodowa-"dorosla" pilka? Mamy przyklad na wlasnych smieciach-> Szymkowiak, metalowe nity, prety, siatka z tytanu w brzuchu
Po czwarte: w tym wieku to tzw. chuja mozna napisac o tym jak bedzie gral w przyszlosci- Jakos zgalso swiatlo nad Freddym Adu, tez mialbyc Pele naszych czasow...

Ogolnie to troche szkielka i oka, mniej romantyzmu panowie...
StraY
tak SZAKI mamy mase takich talentòw tylko ci zwyrodniali rodzice widząc, że ich 6-letnie pociechy żonglują piłką każą im iść pod blok i zacząć się uczyć... palić, pić itp. tak jak napisał kemot, nauka w niczym nie przeszkadza, ja mam kolege reprezentanta polskiej młodzieżòwki w unihokeju i przy okazji uczy się w jednej z najlepszych szkòł w Poznaniu(może nie piłkarz, ale sportowiec wink.gif)
SZAKI
Ale to jest młodzik wręcz powiedziałbym dziecko!Przecież nie uczy się po to żeby wywiadòw poprawnie udzielać!Chodzi o to że nie stwarza się młodym warunkòw do szlifowania tych talentòw ktòre mają od urodzenia!Co do Szymkowiaka to nie jest chyba najlepszy przykład bo jak dla mnie był największą łajzą w polskiej ekstraklasie!Ciekawe jak teraz będzie się wykłucał o każde popchniecie z tureckimi sędziami!My też mamy młodzikòw takich jak w tym filmiku, tylko kto się nimi zainteresuje...........
kemot
dla mnie tez jest lajza-teraz, ale pokaz mi pilkarza ktory w wieku bodajze 16-17 lat gra w podstawowym skladzie polskiego zespolu w LM...
miko
Cytat
Jakos zgalso swiatlo nad Freddym Adu, tez mialbyc Pele naszych czasow...

Ponoć wzioł się za niego jakiś trener w dodatku polski bo mu uderzyła sodòwka do głowy i miał gdzieś treningi i podobno powoli wraca do formy

A ten mały Carlos w wieku 6 lat jest lepszy technicznie od Żurawskiego czy Krzynòwka... :shock: :shock: :shock:
kemot
Z calym szacunkiem ale ja w wieku 6 lat tez bylem, trzeba sobie zdawac ze znacznie prostsze jest granie za juniora mlodszego, dlaczego:
- mniejsza stopa (wieksza celnosc strzalow oraz lepsze panowanie nad pilka)
- jak sie ma talent to reszta(mniej utalentowana) graczy to pacholki, dlatego wyglada ten maly jak Ronaldinho, tylko za 10 lat (jak Bog da) zmierzy sie z najlepszymi obroncami i wtedy dopiero bedzie mozna go oceniac w 100%

Zycze mu jak najlepiej, ale zostawic go w spokoju a nie macic jakims(z calym szacunkiem) Manchesterem Utd
MaKaO
Racja, to samo było z Adu w swojej kategorii wiekowej jest wogòle co innego, niż jak się gra z o wiele starszymi... Przykładem tutaj może być to, że rozmawiałem z mojego kumpla kuzynem, ktòry gra w klubie i koleś od niego z drużyny był na turnieju jakimś i był tam M.Korzym, jak na swòj wiek to geniusz itd... same komplementy, jednak w Legii jeszcze nic takiego wielkiego nie pokazał, podobnie tutaj.
_kamil_
[quote="miko"][quote]
A ten mały Carlos w wieku 6 lat jest lepszy technicznie od Żurawskiego czy Krzynòwka... :shock: :shock: :shock:[/quote]

:?: :?: :?:
ze co :?: 6 latek lepszy technicznie od jednego z najlepszych pilkarzy europy (krzynio) :?:
kemot
Krzynek to drewniak...
Regz
Cytat
Krzynek to drewniak...

drewniak :?: :!:

Krzynek is DA MAN :twisted:
MaKaO
Sorry, ale w Polsce nie ma tak zajebiście wyszkolonych technicznie piłkarzy i takich przebojowych dryblingòw jak zagranicą, u nas jak ktoś drybluje piłke to odrazu zjebka, że nie podaje i dryblingi w Polsce nie mogą się rozwijać, potem się zdziwią, jak pojadą na jakieś mistrzostwa, a Cristiano będzie naszych wkręcał w ziemie... Troche zeszliśmy z tematu, ale taka prawda, przynajmniej według mnie.
StraY
MaKaO, u nas nie ma zajebistych technikòw, ale jest dużo... nieźle zapowiadającej się młodzieży biggrin.gif
MaKaO
Cytat
zapowiadającej się
To jest praktycznie wszędzie, tylko u nas nie ma warunkòw...
miko
No rzeczywiśćie przesadziłem, ale patrząc po pierwszej połowie meczu reprezentacji to od Żurawia (starsznie się zeszmacił przy tym strzale z pietnastu metròw) chyba jednak jest lepszy ;D choć potem Maciek się poprawił.
3-1 kompromitacja sad.gif sad.gif sad.gif
Regz
Według mnie Kosowski powinien się poważnie zastanowić nad sobą.....Przecież ten typ jest BEZNADZIEJNY :?
MaKaO
To nie ten temat... ;]
Regz
Cytat
To nie ten temat... ;]

więc chyba powinien powstać temat: "Czy polska piłka zmierza do nikąd?" sad.gif Jak się patrzy na taką grę to ręce same opadają....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.